Öyle direniyor ki memeye, emmek istemiyor. Doktor biberonun kolaylığına alışmış uğraşmak istemiyor dedı.Aşının her bebekte etkisi farklı sık sık emzirin hem sütünüz çoğalır hemde sizin kokunuzda sakinleşir bebeğiniz inşallah
Birde bnm doktorum rezene anason kimyon karışım çayı önermişti kendim bir fincan içiyodum bebeğe 2çay kaşığı veriyordum doktorunuza danışın deneyin isterseniz
Bunun bir çok sebebi olabilir.Agiz da pamukcuk olabilir,bebeğin burnu tıkalı olabilir,annenin tukettigi besinler sütün tadını değiştiriyor olabilir,yanlış emzirme pozisyonu almış olabilirsiniz ki bebek emerken çok hava yutar bu da gaz oluşmasına sebep olabilir.Annenin stresli olması da bebeği strese sokabilir.Ya da en son ihtimal reflüdür.Ben oğlumu kucağıma alıp dizimde hafif oturur pozisyonda tutunca hemen gazını çıkarırdı.Anne sütünü arttırmak içinde hurma,boza ve pudingli burçak buskivi yapardım ben de epey işe yarardı.Ayaklarinizdan gaz almamaya çalışın.Hava sıcak ama ben mutlaka çorap ve ev terliği giyerdim hatta sırtımı üşütmemek için yelek bile giyerdim.Gaz yapıcı içecek ve yiyeceklerden uzak dururdum.Sogan,sarımsak,süt,mercimek vs gibi.Çok çok huysuz olduğu zamanlarda pusete koyar arabada gezdirirdik öyle uykuya dalardi.Mamayı yeni değiştirdim doktor onayıyla ama anne sütü ne yaparsam yapayım çoğalmadı.
Bebek yağıyla masajlar ılık duşlar aklınıza gelecek her türlü masaj tekniği her yolu deniyorum.
Devamlı gaz çıkarıyor ama bitmiyo.
Memeyi istemiyor agzında sütü de memeyı de öylece bekletiyo sütü yutmayıp çıkarıyor.
Yine de ugrasıyorum sağarak veya emzırerek.
Günde ıkı kere anne sütü aldırıyorum
Burnu tıkalı devamlı açıyorum ama pamukcuk tarzı bir sorunumuz yok şuanBunun bir çok sebebi olabilir.Agiz da pamukcuk olabilir,bebeğin burnu tıkalı olabilir,annenin tukettigi besinler sütün tadını değiştiriyor olabilir,yanlış emzirme pozisyonu almış olabilirsiniz ki bebek emerken çok hava yutar bu da gaz oluşmasına sebep olabilir.Annenin stresli olması da bebeği strese sokabilir.Ya da en son ihtimal reflüdür.Ben oğlumu kucağıma alıp dizimde hafif oturur pozisyonda tutunca hemen gazını çıkarırdı.Anne sütünü arttırmak içinde hurma,boza ve pudingli burçak buskivi yapardım ben de epey işe yarardı.Ayaklarinizdan gaz almamaya çalışın.Hava sıcak ama ben mutlaka çorap ve ev terliği giyerdim hatta sırtımı üşütmemek için yelek bile giyerdim.Gaz yapıcı içecek ve yiyeceklerden uzak dururdum.Sogan,sarımsak,süt,mercimek vs gibi.Çok çok huysuz olduğu zamanlarda pusete koyar arabada gezdirirdik öyle uykuya dalardi.
mama uykusuzluk yapmaz .mama dokunuyorsa eğer gaz yapıyorsa sancıdan uyumaz . kaç sabahları ettik biz şükür ki rahatız şuanda .siz çok sık emzirin 2 saatte bir meme verin süt de artar mama miktarıda azalır. ama sıkıntı mama dan kaynaklı ise üzgünüm ama deneyerek bulabilirsiniz ancakBunu bilmiyordum deneyeceğim teşekkür ederim:)
Mama uykusuzluk yapar mı peki?
soğan gaz yapmaz süt arttırıcı özelliği vardırBunun bir çok sebebi olabilir.Agiz da pamukcuk olabilir,bebeğin burnu tıkalı olabilir,annenin tukettigi besinler sütün tadını değiştiriyor olabilir,yanlış emzirme pozisyonu almış olabilirsiniz ki bebek emerken çok hava yutar bu da gaz oluşmasına sebep olabilir.Annenin stresli olması da bebeği strese sokabilir.Ya da en son ihtimal reflüdür.Ben oğlumu kucağıma alıp dizimde hafif oturur pozisyonda tutunca hemen gazını çıkarırdı.Anne sütünü arttırmak içinde hurma,boza ve pudingli burçak buskivi yapardım ben de epey işe yarardı.Ayaklarinizdan gaz almamaya çalışın.Hava sıcak ama ben mutlaka çorap ve ev terliği giyerdim hatta sırtımı üşütmemek için yelek bile giyerdim.Gaz yapıcı içecek ve yiyeceklerden uzak dururdum.Sogan,sarımsak,süt,mercimek vs gibi.Çok çok huysuz olduğu zamanlarda pusete koyar arabada gezdirirdik öyle uykuya dalardi.
Alerji yönünden değerlendirilebilir bebeğiniz, inek sütü alerjisi var ise mama sebebiyle tetikleniyor olabilir. Kakası nasil rengi,yogunluğu,mukuslu ise alerji ile bağdaştırılabilir. Tabi doktor değilim ama oğlumda benzer durumlar yaşayıp alerji testi yaptırmıştım,mama değiştirmek gerekir demişti hatta doktor alerji sebebiyle.Aptamil kullanıyordum gazı hiç çıkmadı karnı taş gibi oluyodu.
Şuan bebelac kullanıyorum yine çok gazı var ama çıkarıyor.
Çıkarıyor çıkarıyor ama asla bitmiyor
Süt anca bebeğin emmesiyle çoğalır alışır inşallah bebeğinizde biberona alıştıysa silikon uç alabilirsiniz biliyosunuzdur ama yine de söylemek istedim kusura bakmayınÖyle direniyor ki memeye, emmek istemiyor. Doktor biberonun kolaylığına alışmış uğraşmak istemiyor dedı.
O tarz bir çay önerdi içiyorum.
doğal bı damla verdıler benım için onu da kullanıyorum ama ne süt çoğaldı ne bebek rahatladı
Aşı kaynaklı olabilir her bebeğin bünyesi bir değil.Günde bir en fazla ıkı kere emziriyorum çünkü sütüm yok genelde mamayla besleniyor.
Ateşi yok devamlı kontrol ediyorum.
Yapmadığım gaz masajı duş damla denemediğim yol kalmadı ama aşırı gazlı bir bebek uykusunda sorun yoktu sık uyanırdı ama uyurdu.
Aşıdan sonra bir şeyler oldu öyle bir direniyor kı uykuya. Gözleri kıpkırmızı gezıyo kafası düşüyo uykudan ama uyumuyo en fazla 5 dakika dalıyor çok zorlarsa 10 dakika
dere otu denediniz mi oda çok güzel süt yapar.Bulgur pilavı devamlı yapıyorum kimyon içiyorum. Ne süt yapar derlerse hepsını teker teker denedim diyebilirim 30 ccden yukarı hiç çıkmadı süt
Aşı huzursuzluk yapabilir,huzursuzluğu da uykusuzluk yapabilir. Gaz olayına gelince benim bebeğim aşırı gazlıydı ve akşamları belli bir saatte ağlama krizleri olurdu 1-2 saat ne yapsak kesmişiz gibi ağlardı (kolik dediler). Damlalara masajlara rağmen çok gazı olurdu yani çıkarırdı ama bir türlü bitmezdi sonsuz bir gazı var gibiydi. Benim de sütüm yetersiz olduğu için ilk zamandan beri hem meme hem mama gidiyorduk. (Bu arada sütünüz az da olsa her beslenme öncesi en az 2 memeyi toplam 15-20 dakika emzirin üzerine mama verin günde bir kere emzirerek sütünüz daha da azalır). 18 günlükken meme reddi yaşadık ama doktorumuz "patron o değil zorla emzireceksiniz" dedi her emzirmede 2. bir kişi doktorun gösterdiği şekilde ense-kulak arkası-kafa bölümünden kavrayarak memeye zorla yapıştırarak emzirdik 10-15 günde meme reddi sorunumuz çözüldü. 4-5 çeşit mama değiştirdik hiçbiri gaz durumunu değiştirmedi. Zaten kimyonlar anasonlar havalarda uçuyordu. En son 2 aylıkken süt artırmak için günde 3 defa süt ve irmikle yapılan bir koca kase muhallebi yiyordum. Bunu 3 gün yaptım ve sonlandırdım.Sütüm arttı. 2 gün sonra bebeğimin kakasında mukus ve kan gördük. Aciller falan inek sütü alerjisi tanısı aldık. Ben diyete girdim bebeğim reçeteli bir mamaya geçti. Ve bizim ne gazımız kaldı ne de ağlamalarımız. Bu alerjiler bebekler bu kadar küçükken testlerde belli olmuyor bu arada (bizimki negatif çıkmıştı) onu belirteyim. Diyet yapıp o özel mamayı 1 hafta deneyerek tanı koydular. 3. günde kakasından önce kan kesildi. 1 hafta sonra mukusu kesildi. Ve bebeğim 1 hafta sonra resmen başka bir bebeğe dönüştü. Neşeli,uyuyan,gülen,ağlamayan ve kıvranmayan. Bebek büyütmek çok zor bir iş gerçekten Allah önce bebeklere sağlık versin annelere de sabır.. SevgilerMerhabalar şuan en büyük derdim bu.
Bir aylık bır bebeğim var dün birinci ay aşısı oldu ve dünden berı uyumuyor.
Devamlı ağlıyor gözleri kıpkırmızı oldu uykusuzluktan ama uykuya direniyor. Doktor normal ben kendı cocugumu sabaha kadar araba da gezdırdım bır kaç gune gececek dedı.
Zaten aşırı gaz sancısı çeken bır bebek iki gaz damlası kullanıyorum yıne de rahatlamıyor.
Bu durumları deneyimlemiş annelerden yardım ıstıyorum nasıl üstesinden geldınız?
Merhabalar şuan en büyük derdim bu.
Devamlı ağlıyor gözleri kıpkırmızı oldu uykusuzluktan ama uykuya direniyor. Doktor normal ben kendı cocugumu sabaha kadar araba da gezdırdım bır kaç gune gececek dedı.
Zaten aşırı gaz sancısı çeken bır bebek iki gaz damlası kullanıyorum yıne de rahatlamıyor.
Bu durumları deneyimlemiş annelerden yardım ıstıyorum nasıl üstesinden geldınız?
Asi sonrasi olmaz atak haftasi olabilirMerhabalar şuan en büyük derdim bu.
Soğan her ne kadar anne sütünü arttırsa da anne sütüne gaz yapar.Bununla kalmayıp sütün kokusunu degistirir.En iyisi yeşil soğan yemek.Kuru sogandan daha faydalı ve süt arttirici.Tabi çok yememek şartıyla.soğan gaz yapmaz süt arttırıcı özelliği vardır
Bugünler de geçecek emin olun.Siz de bebeğiniz de birbirinize alışma surecindesiniz.Stres yapmamaya çalışın ki bebeğe de geçmesin.Bebeginizle birlikte deneyimleyerek öğreneceksiniz neyin size ve bebeğinize iyi geldiğini.İmkaniniz varsa başka bir uzman hekimle de görüşmenizi tavsiye ederim.Saglikli günler diliyorum.Mamayı yeni değiştirdim doktor onayıyla ama anne sütü ne yaparsam yapayım çoğalmadı.
Bebek yağıyla masajlar ılık duşlar aklınıza gelecek her türlü masaj tekniği her yolu deniyorum.
Devamlı gaz çıkarıyor ama bitmiyo.
Memeyi istemiyor agzında sütü de memeyı de öylece bekletiyo sütü yutmayıp çıkarıyor.
Yine de ugrasıyorum sağarak veya emzırerek.
Günde ıkı kere anne sütü aldırıyorum
Uyumuyor inliyor devamlı, uyku da bile inliyor karnından sesler geliyor devamlıaşıdan uykusuzluk olmaz demişler de ağrı yapıyorsa uyuyamaz
uyumuyor da arada da mızıldıyor ya da inliyor mu
1 ay aşısı verem aşısı mı
bazı aşılar ağırdır kolu ağrır, vücuduna kırgınlık yapar
evet geçer ama bu süreçlerde anneyi de kendini de zorlar
gezdirince uyuyorsa gezdireceksiniz hatta gerekirse araba ile evde koridorda gezdirip uyutacaksınız
yorulmuşsunuz anlıyorum sizi, geçecek bu günler
şimdi çok zor gibi geliyor ama ilerleyen yıllarda unutulup gidecek
sağlıkla büyütün
gaz sancısı karnından ses geliyorsa .. öğlen açmışsınız konuyu bebekte bir değişiklik yok mu hala ?Uyumuyor inliyor devamlı, uyku da bile inliyor karnından sesler geliyor devamlı
normal bebelacmi kullanıyorsunuz acaba çok geçmiş olaun bende kızımda çok çektim maalesef anne sütü de aldi mamada ama ikisindede gazi çoktu dediginiz damlalardan kullandim fayda etmedi en son başka bi şurup kullanmaya baslamistim çok faydasini gördüm mama olarakta bebelac gold kullanmistim oda iyi gelmistiAptamil kullanıyordum gazı hiç çıkmadı karnı taş gibi oluyodu.
Şuan bebelac kullanıyorum yine çok gazı var ama çıkarıyor.
Çıkarıyor çıkarıyor ama asla bitmiyor
Mamayı değiştirinBiogaia ve sab simlex bunlara ragmen gaz bombası gıbı.
Anne sütü gunde bır kez verıyorum çünkü ne yaparsam yapayım sütüm yok.
Mama gazı artırıyo onu da biliyorum ama hıc böyle olmazdı.
Sabaha kadar ağladı yan etkisinde huysuzluk var dıyolar aşının doktora sordum evet yapar dedı.
İshal kabızlık veya ateş yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?