Bebekte aşı sonrası

Zarm

Guru
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2013
1.004
1.560
333
34
Merhabalar şuan en büyük derdim bu.
Bir aylık bır bebeğim var dün birinci ay aşısı oldu ve dünden berı uyumuyor.
Devamlı ağlıyor gözleri kıpkırmızı oldu uykusuzluktan ama uykuya direniyor. Doktor normal ben kendı cocugumu sabaha kadar araba da gezdırdım bır kaç gune gececek dedı.
Zaten aşırı gaz sancısı çeken bır bebek iki gaz damlası kullanıyorum yıne de rahatlamıyor.
Bu durumları deneyimlemiş annelerden yardım ıstıyorum nasıl üstesinden geldınız?

aşının buna sebep olacağını düşünmüyorum . yani benim bebeğim de oldu ama sizin anlattığınız şekilde bir durum yaşamadık . gaz için hangi damla kullanıyorsunuz ? kabızlık ishal durumları var mı ? ateşi nasıl ?

Biogaia ve sab simlex bunlara ragmen gaz bombası gıbı.
Anne sütü gunde bır kez verıyorum çünkü ne yaparsam yapayım sütüm yok.
Mama gazı artırıyo onu da biliyorum ama hıc böyle olmazdı.
Sabaha kadar ağladı yan etkisinde huysuzluk var dıyolar aşının doktora sordum evet yapar dedı.
İshal kabızlık veya ateş yok

1 aylık bebek dünden beri hiç mi uyumadı? Emziriyor musunuz? Ya da mama yiyorsa yedikten sonra nasıl,ateşi var mı? Kakası nasıl, pişik var mı? Yani demek istediğim gaz dışında başla problemi yoksa ara ara uyuması gerekir ayaklarını kendine çekiyor ağlıyorsa karnını sırtını sıvazlayın hafif masaj yaparak. Damlalar bizde işe yaramazdı alerjisi olduğundan. Allah şifa versin kuzuya.

Günde bir en fazla ıkı kere emziriyorum çünkü sütüm yok genelde mamayla besleniyor.
Ateşi yok devamlı kontrol ediyorum.
Yapmadığım gaz masajı duş damla denemediğim yol kalmadı ama aşırı gazlı bir bebek uykusunda sorun yoktu sık uyanırdı ama uyurdu.
Aşıdan sonra bir şeyler oldu öyle bir direniyor kı uykuya. Gözleri kıpkırmızı gezıyo kafası düşüyo uykudan ama uyumuyo en fazla 5 dakika dalıyor çok zorlarsa 10 dakika

geçmiş olsun. aşılardan sonra hiç öyle bir durum yaşamadık. gaz için prebiyotik damla önermişti bize doktorumuz, gazı geçirmek için değil de bağırsaklarının gelişmesi için verdi. 10-15 gün sonra etki ediyor ama çok rahatladık.
emzirmiyorsanız sütünüz gelmez. bol bol emzirip sonra mama verin. sütünüz bu şekilde artar ve bebek için de çok faydalı

o mamalardan aylarca çektim sizin anlattığınız durumların kat ve katını yaşadık . çok mama değiştirdim . siz ne kullanıyorsunuz ?mamadan kaynaklı olabilir . ayaklarını sıcak tutun .karnına masaj yapın

buarada süt arttırıcı olarak bulgur pilavı ( yedikten sonra mutlaka yarım çay bardağı kimyon için gaz için sütten bebeğe geçer ) dut pekmezi , tahin helva 3-5 lt su su çok önemli her emzirme öncesi ve sonrası su . damla olarak maflor tavsiye edebilirim .

Belki mama da dokunuyordur. Bazı bebeklerde mama anne sütü ne versen fayda etmiyor gaz pişik ishal sorunu mutlaka oluyor. Benimki de öyleydi. Hiç uyumaması sorun ama. Aşı huzursuzluk yapsa da uyuması gerekir ara ara. Biraz daha gözlemleyin eğer uyumazsa başka doktor da görsün. Sadece gaz ise malesef bol bol kucağınızda evde gezip rahatlatmaya çalışmaktan başka çare yok. Eşinizle yardımlaşıp siz de dinlenin mutlaka.

Aptamil kullanıyordum gazı hiç çıkmadı karnı taş gibi oluyodu.
Şuan bebelac kullanıyorum yine çok gazı var ama çıkarıyor.
Çıkarıyor çıkarıyor ama asla bitmiyor

Geçmiş olsun.Belki yediği mama gaz yapıyordur.Doktora danışın ve mama markasını değiştirin.Benim oglum da kolik bebekti.Ben mamayi en fazla 2 yada 3 kez kullanmıştım.Anne sütü alıyordu.Bebek yağı ile karnına masaj yapın,bisiklet pedalı çevirir gibi bacaklarını hareket ettirin biraz rahatliyacaktir.Bebeğinizde kusma ya da memeyi reddetme gibi durumlar var mı?Reflü olan bebekler de genellikle huzursuzluk olur.

Bulgur pilavı devamlı yapıyorum kimyon içiyorum. Ne süt yapar derlerse hepsını teker teker denedim diyebilirim 30 ccden yukarı hiç çıkmadı süt

Aptamil kullanıyordum gazı hiç çıkmadı karnı taş gibi oluyodu.
Şuan bebelac kullanıyorum yine çok gazı var ama çıkarıyor.
Çıkarıyor çıkarıyor ama asla bitmiyor
aptamil sma beblac bunlar dokundu benim bebişe doktorumuz evolvia ya tavsiye etti . ona geçtik şükür bebeğim rahatladı . bu mamaların çeşitleri var biz evolvia ar kullanıyoruz . gaz sorunu olan bebekler için de özel maması var . sözkonusu mama olunca maalesef deneyerek bulmak zorundayız benimkine iyi gelen size gelmeyebiliyor. denemeniz lazım ben 4. denemede bulabildim

Mamayı yeni değiştirdim doktor onayıyla ama anne sütü ne yaparsam yapayım çoğalmadı.
Bebek yağıyla masajlar ılık duşlar aklınıza gelecek her türlü masaj tekniği her yolu deniyorum.
Devamlı gaz çıkarıyor ama bitmiyo.
Memeyi istemiyor agzında sütü de memeyı de öylece bekletiyo sütü yutmayıp çıkarıyor.
Yine de ugrasıyorum sağarak veya emzırerek.
Günde ıkı kere anne sütü aldırıyorum

Bulgur pilavı devamlı yapıyorum kimyon içiyorum. Ne süt yapar derlerse hepsını teker teker denedim diyebilirim 30 ccden yukarı hiç çıkmadı süt
her emzirmeden sonra da 20 dk sağım yapın göğüs pompası ile . artacaktır mutlaka eminolun

değiştirdiğiniz mama da dokunmuş olabilir . bir mamanın dokunup dokunmadığı 4 gün içerisinde belli oluyor.eğer 4 gün dolduysa ve şikayetler devam ediyorsa başka marka deneyin .

değiştirdiğiniz mama da dokunmuş olabilir . bir mamanın dokunup dokunmadığı 4 gün içerisinde belli oluyor.eğer 4 gün dolduysa ve şikayetler devam ediyorsa başka marka deneyin .
Bunu bilmiyordum deneyeceğim teşekkür ederim:)
Mama uykusuzluk yapar mı peki?

Aşının her bebekte etkisi farklı sık sık emzirin hem sütünüz çoğalır hemde sizin kokunuzda sakinleşir bebeğiniz inşallah
Birde bnm doktorum rezene anason kimyon karışım çayı önermişti kendim bir fincan içiyodum bebeğe 2çay kaşığı veriyordum doktorunuza danışın deneyin isterseniz

Doktorunuza danışıp laztazm damla da verebilirsiniz. Bağırsakları düzenlemeye yardımcı oluyor. Bebeğimin sütüme alerjisi vardı meme reddi boyutuna gelmeden laktazmla 15 günde rahatlatmıştı. Bazen doktorlar alerji olmasa da bu damlayı ya da prebiyotik içeren damlaları bağırsakları düzenlemek için verebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…