Bebeklik saçı dert oldu

Çocuğun sacina bile tum aileler karar veriyorsa gercekten sasirtici. Benim bildigim sadece anne baba karar verir...

Genele bir cevap olsun, 4. sayfadaki güncellemenin devamında yaşananlar:

Saç kesimi sorunsuz geçti, ağlar, direnir filan diye düşünüyordum aksine sohbet ederek, keşfederek-sorarak, ilgili ve cesur atlattı, ağlamak bir yana "Abi saçı oldu" diye sevdi, güldü; tabi benim açıklamalarım ve kutlama dondurması sözümün de etkisi mevcut.

Konuda saksının eşim olduğunu söylemişsiniz, hayır konudaki saksı benim kusura bakmayın; çünkü ben herkese uyabilirim, herkesle orta yolu bulabilirim, herkesin fikrini dinlerim, sorun etmem-büyütmem-mantıklısını/doğrusunu ararım, çocuğun çıkarını düşünmekten başka direttiğim hiçbir nokta yoktur, ille de benim dediğim olacak gibi takıntılarım da. Bu yüzden herkes gelir bana anlatır -belli eder- döker, denge işi de bana kalır, küçükten beridir herkese tampon olmaya alışkınım nasılsa, sorun değil.

Eşim "3 numara tıraş olacak, baba-oğul bizim olayımız o" deyip çıkarken de, annem "Ben kuaför ayarladım" derken de, kv "Kıymayın saçlarına" derken de konudaki saksılar ben ve çocuğum oluyoruz. :)

Çocuğun korkabileceği ihtimalini umursamayan babası, azcık "Erkek adam işleri-baba oğul bizim anlarımız bunlar" kafasında bir baba, da çocuk daha 3 yaşında. Anneme bırakıp aradan çekilsem mi düşüncemin kaynağı da bu "Çocuk en rahat nasıl atlatacaksa, o şekilde olsun" fikri. Eşime kalsa, kendi berberine götürecek (ki 3 yaşında çocuk tecrübesi olduğunu zannetmiyorum o salonun), gerekirse çocuğu sıkı sıkı tutacaklar, ağlasa da istemese de koyun gibi kırktıracak, ben de gerim gerim gerileceğim, tartışacağım, sonrasında da "Biz de ağladık ilk tıraşta, ölmedik ya"ya bağlanacak falan filan, tanıyorum-biliyorum. Yok öyle yağma, travma olacak olan buydu.

Sonuç:
Eşimin istediği model kesildi, annemin ayarladığı-istediği kuaförde/tarihte oldu, kesilen saçlardan bir tutam da babaanne için ayırdık, ben de sohbet muhabbet yine idare eden oldum, saçın ne model kesildiği de umurumda olmadı çocuk ferahladı mı ferahladı, biraz hüzünlendim, tamam bitti.

Annem ile kvmin müdahil olma durumlarına -bazen abartsalar da, bazen şikayetlensem de- alışkınım, benim için sorun yok aklıma yattıktan sonra, sebebini de yorumlarım arasında açıkladım.

Şu konuda olay çıkarmaya bi benim hakkım var, ben de çıkarmıyorsam-uyuyorsam kimsenin harcı değil, o kadar.

MuneMune hesabı doğrulanmış üye. müdürüm, konum kapanabilir.
Yorumlar için teşekkür ederim, vakit ayırıp değerlendirdiniz; yazan ellerinize sağlık.

Oğlumun saclarida sarı ve luleydi ama çok inceydi ../2 yıl hiç dokunmadik o yıl Tayinimiz çıktı ve geldiğimiz şehir 55 derexe olup çocuğun kafasının ici isilik dolunca kestirdik yanlar kısa üst biraz daha uzun .Sonralarda bir kez de 3 numara yaptık . Ondan sonra ara ara hep kestirdik çok gurlesti ama kivircigi zamanla kayboldu şuan dümdüz :/

Mesela bu yıl 3 ay kadar yoktum ve eşim ısrarla sakin kimse kesturnesin buraya gelince birkikte kesturcez değişik şekil yapacağım dedi durdu .
Geldik gitmiş çocuğu Justin Bieber - Sinan akçıl karışımı bişey yapmış

Aynısını kayınvalide yapsa recm edecek gelinler var bu topikte
Eşinizin bu ilk heves isteğini bile bile annenizi durdurmamanız ve safa yatmanız eşinize saygısızlık değil mi sizcede?

Kendinizi onun yerine koyun, bir konuda çocuğunuzla ilk yaşayacaksınız. Ama kv bunu çaktırmadan bozuyor. Eşinizde biliyor ama o da çaktırmıyor. Ben olsam kırılırdım.

Bir de bu konuda herkes haklı olabilir, ama eşiniz kadar haklı olamaz

Gayet iyi yapmışsınız kimseyi kırmadan ve doğru yöntemle .

Benim yiğenimin de saç derdi vardı bi ara babam ablama küstü kestirdi diye ama ben hiç hoşlanmıyorum erkek çocukta uzun saç çocuğum olursa hiç uzamasına bile müsade etmeden habire asker traşı kestiririm heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…