- 18 Eylül 2014
- 8.451
- 29.971
- 798
- Konu Sahibi Yokuspokus
Takmam ben böyle konulara, kvm bana sormadan gitmiş bayramlık almış mesela fotoğraflarını yolladı "Bunları giydirin çocuğuma, pek yakışır" diye. Olur anne dedim teşekkür ettim; ben alacaktım, kafamda solopet bi model vardı, kadın heveslenmiş almış bir takım, onu giydireceğim napayım? Benim için sorun değil, iki tarafın da ilk ve tek torunu, her şeye çok hevesliler hep hevesliler, anlar, dert etmem.
Yani doğru, aynı şeyler değil de ne bileyim, çok hevesliler, her seferinde karşıma alıp ikna etmekten de bir miktar sıkılmış ve bıkmış olabilirim. Bir bu değil ki, sünnet zamanı, çocuk doktoru seçimi, hastalığı sağlığı her şeyimiz bi cümbür cemaat oldu. Biz oyuncaklara belli bir kota getiririz misal, bakarım öbür gün çocuğun elinde yeni bir araba, babam almıştır. "Baba alma bu kadar" derim, "Ben oyuncak görmedim, doya doya oynasın çocuk dokunma, senin de yığınla vardı, bir şey mi oldu?" der. Bir hafta bakarız diğer dedesi bir şeylerle çıkagelmiş, babaannesi yine bana kalmadan bayramlıklarını, yazlık plaj oyuncaklarını mayosunu vırtını zırtını almış gelmiş. Annem de bir alem... Amaan, ne bileyim, bize kalmıyor çoğu kez ilkler.
Onları da anlıyorum, eşim tek çocuk, tek torun kv tarafının.
Annem tarafının da ilk-tek torun bir de erkek çocuk olması değişik geliyor (Cinsiyetçi değiller belirteyim, yanlış anlaşılmasın), iki kız büyüttüler, sanki erkek çocuk büyütür gibiler şimdi de.
Bu yazdıklarınızı başkası yazmış gibi okuyun.
Saksı mıyım derken ne hissettiğinizi çok güzel açıklıyor bu yazdıklarınız.
Evet size öyle davranmışlar. Siz de sınır çizmek yerine tatsızlık çıkmaması için bahanelerin ardına sığınmışsınız.
Büyük anne ve babaların çocuk yetişmesinde ciddi konularda bu kadar müdahil olmasını normal bulmuyorum. Anne babaların da buna izin vermesini hiç normal bulmuyorum