• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklik saçı dert oldu

Takmam ben böyle konulara, kvm bana sormadan gitmiş bayramlık almış mesela fotoğraflarını yolladı "Bunları giydirin çocuğuma, pek yakışır" diye. Olur anne dedim teşekkür ettim; ben alacaktım, kafamda solopet bi model vardı, kadın heveslenmiş almış bir takım, onu giydireceğim napayım? Benim için sorun değil, iki tarafın da ilk ve tek torunu, her şeye çok hevesliler hep hevesliler, anlar, dert etmem.
Yani doğru, aynı şeyler değil de ne bileyim, çok hevesliler, her seferinde karşıma alıp ikna etmekten de bir miktar sıkılmış ve bıkmış olabilirim. Bir bu değil ki, sünnet zamanı, çocuk doktoru seçimi, hastalığı sağlığı her şeyimiz bi cümbür cemaat oldu. Biz oyuncaklara belli bir kota getiririz misal, bakarım öbür gün çocuğun elinde yeni bir araba, babam almıştır. "Baba alma bu kadar" derim, "Ben oyuncak görmedim, doya doya oynasın çocuk dokunma, senin de yığınla vardı, bir şey mi oldu?" der. Bir hafta bakarız diğer dedesi bir şeylerle çıkagelmiş, babaannesi yine bana kalmadan bayramlıklarını, yazlık plaj oyuncaklarını mayosunu vırtını zırtını almış gelmiş. Annem de bir alem... Amaan, ne bileyim, bize kalmıyor çoğu kez ilkler.

Onları da anlıyorum, eşim tek çocuk, tek torun kv tarafının.
Annem tarafının da ilk-tek torun bir de erkek çocuk olması değişik geliyor (Cinsiyetçi değiller belirteyim, yanlış anlaşılmasın), iki kız büyüttüler, sanki erkek çocuk büyütür gibiler şimdi de.

Bu yazdıklarınızı başkası yazmış gibi okuyun.
Saksı mıyım derken ne hissettiğinizi çok güzel açıklıyor bu yazdıklarınız.

Evet size öyle davranmışlar. Siz de sınır çizmek yerine tatsızlık çıkmaması için bahanelerin ardına sığınmışsınız.

Büyük anne ve babaların çocuk yetişmesinde ciddi konularda bu kadar müdahil olmasını normal bulmuyorum. Anne babaların da buna izin vermesini hiç normal bulmuyorum

Konu 3 gun konusulur sonra unutulur. Cok fazla abartilmis. Habersiz sunnet olacak sanki saç bu sonucta

Çocuk nasıl rahat ve mutlu hissedecekse öyle yapardım.
Oğlumun sapsarı ve kıvır kıvır şahane saçlarıni, deli gibi terledigi için kestiriyorum, toka, taç, tarak asla birşey sürdürmez çünkü.
Sizinki yine oynatiyormus saclariyla, maşallah 😊
Bence oğlunuza danışın, 3 yaş yani, gayet de fikri kararı vardır bu konuda.
İsterseniz adım adım kestirin, o yeter dediğinde bırakın bence.
Biz ilk kestirdigimizde az bir miktar kestirmistik.
Hem uzun sürüp çekinmesin, hemde görüntüsü birden değişip yadirgamasin diye 😊

Güncelleme: 4. sayfa

Merhaba hanımlar.
Dert edilecek kadar büyük bir mevzu değil, ama bizim mini ailemiz içinde ufak bir yarışa dönmüş halde bu konu, bana sıkıntı oldu, öylesine anlatmak istedim.
Uzatabilirim, baştan söyleyeyim; çok mühim bir konu da değil, biliyorum.

Dert: Oğlumun bebeklik saçları ve herkesin bir fikrinin-planının olması.

Oğlumun bebeklik saçlarını hala kestirmedik, kıyamadık sarı buklelerine ve neredeyse 3 senedir kız gibi geziyor, arada at kuyruğu, futbolcu topuzu filan yaparım, örerim, saçları ile tarar oynarım, kendi de pek seviyor saçlarını. Banyo sonrası tarayınca fark ediyorum ki sırtına kadar inmiş, uzamış.

Neyse, bu sene hem çocuğa sıcaklarda eziyet olmasın, hem saçlarına kuvvet gelsin, hem de bayram için bir değişiklik, çocukluğa adım gibi olsun diye "Kestirsek mi?" dedik ama aile dörde bölündü.

Babaanne ve dedesi "Kıymayın", "Kreşe kadar bekleyin" diyorlar, kadın üzülecek ciddi ciddi.
Annem "Ensesi açılsın yeter, sakın öyle 3 numaraya filan vurdurmayın, çocuk korkar, ben çocukların saçını onları oynatarak kesen bir kuaför buldum" diyor ki evet, oğlum saçlarının gidişine azcık ağıt yakacak gibi görünüyor.
"Keselim mi saçları?" diye arada yokluyorum, "Hayır" deyip mızıldanıyor, benim saçlarımı kestirdiğim zamanı da gördü, biliyor yani saçların kesilmesinin ne olduğunu ve istemiyor.
Benim fikrim çocuğun sıcaklardan en az etkileneceği, en rahat edeceği haline odaklı (her ne kadar kıyamasam da) ve çocuğun iknasına bağlı.
Eşim ise 3 numaraya takmış durumda, "Komple bi tıraş lazım" diyor, asker gibi çıkaracak çocuğu.

Bize dert oldu.
Annem ve kvmi de anlıyorum, ilk ve tek torun; yoğunlaşmış haldeler çocuğa, her adımı üzerine fikir getirmeden duramıyorlar, bir şey de demiyorum, haklarıdır; seven, ilgili insanlar neticede, çocuğum üzerinde emekleri var. Ama fazla karıştıkları da bir gerçek.

Bugün sabahtan biraz işim olduğu ve kardeşim şehir dışından geldiği, yeğenini özlediği için erken saatlerde annemler oğlanı aldılar. Kuvvetle muhtemel akşam üzeri bir sürprizle karşılaşacağım, annemi tanıyorum.
Bilmeze yatıyorum ki, eşime "Aa haberim yoktu" diyebileyim, topu anneme atayım, yoksa benim planladığımı düşünüp bozulacak.

Adam gönülsüz çünkü, tamamen tıraş ettirmeye, baba-oğul ilk berber tecrübesini birlikte yaşamaya kafayı takmış halde ve kendi annesinin de benim annemin de saç işine bulaşmalarından bir miktar rahatsız, farkındayım. O da haklı. Kendine sıra gelmiyor ki, çocuğun hevesli ninelerinden.

Ya herkes haklı, öyle büyük olay olmayacak ama akşama suratlar düşecek.
"Bilmeden kuruyorsun" demeyin, diyorum ya, annemi tanıyorum; bir açıklamaya giriyorsa, kuaförüne kadar ayarladığının yolunu yapıyorsa, çocuğu ilk aldığı an o işi aradan çıkarır. Ya bir saçtan dert olur mu? Oldu ya.

Hem azcık içim gidiyor, kıyamıyorum, hem annemin ayarlamalarına güveniyor, hak veriyorum ki çocuğun ensesi bi açılsın rahat etsin, ağlamadan sızlamadan hallolsun çünkü eşime kalsa "Ağlasa nolcak biz de ağladık ilk tıraşta" modunda.
Eşimin somurtuk suratı ve "Böyle olmaz, ben yarın tıraşa götüreceğim" demesi ile uğraşacağım, onu da biliyorum, çok tahmin edilebilirler ya. :/

Ya saçın yarışı mı olur ya? Anası olarak en çok bana sormaları gerekmiyor mu? Saksı mıyım la ben?
Ben de kararsız-tarafsız kaldım herkese hak veriyorum, bertaraf olacağım aralarında... Bilmiyor gibi takılıyorum.
Derde bak. :olamaz:

Annemi arayıp, saçları atmayın filan diyeyim bari... Kavanoz yaptırıp saklarım. :/
3 numara çocuk içinde alışıldık bir şey olmadığı için zorlanabilir bence hafiften kısaltmak daha iyi olur.

Bu yazdıklarınızı başkası yazmış gibi okuyun.
Saksı mıyım derken ne hissettiğinizi çok güzel açıklıyor bu yazdıklarınız.

Evet size öyle davranmışlar. Siz de sınır çizmek yerine tatsızlık çıkmaması için bahanelerin ardına sığınmışsınız.

Büyük anne ve babaların çocuk yetişmesinde ciddi konularda bu kadar müdahil olmasını normal bulmuyorum. Anne babaların da buna izin vermesini hiç normal bulmuyorum
Güzelim ne kadar yüksek düzeyde empati kuruyorsun...sanki sen daha önce 3 çocuk doğurmuş ,büyütmüşsun her duyguyu deneyimi yasamissin da senin ailenin ,eşinin ailesinin yeterki gönülleri olsun diye kendi duygularını ortebiliyorsun. Sastim kaldım vallaha 😮

Şimdi şöyle bir ayırım da var, iki tarafın da tecrübelerine çoğu kez güveniyorum dön dolaş aynı yola çıktığım oluyor; kvm de annem de "Anne olmak için yaratılmış" denebilecek türden kadınlar, en iyi bildikleri şey bu ve kitap gibiler.

Oğlumun kolik zamanları -her ne kadar canımı sıkacak kadar söylenseler de, bazen karşı karşıya da gelsek, eski kafalılıkları da tutsa- çok faydaları dokundu, beni rahatlatmak için çabaladıklarını, kendi vakitlerinden, enerjilerinden çekinmeden verdiklerini gördüm. Zorunda değillerdi, ama hizmetçi gibi koşuşturdular yeri geldi, teklifi dahi geçmedi.
Haklarını yiyemem, emeklerini göz ardı edemem, onları tamamen uzaklaştıramam bu yüzden.

Çok sevgi dolular, bazen beni görmeyecek kadar oğlana yoğunlaşıyorlar evet ama bunun bir güç gösterisi olmadığını, yardım/iyilik çabası olduğunu düşünüyorum. Maddi-manevi bir şeyler yapmak istiyorlar işte sürekli, "Siz paranızı tatile ora bura yatırın gezin - tozun, biz alıyoruz işte dert etmeyin, biz yaşayamadık siz gençliğinizin sefasını sürün" mantığını da güdüyorlar, bazı konuşmalardan bunu da kapıyorum.

İtiraz ettiğim de oluyor da işte, kıyamıyorum. Oğlan da çok mutlu, anneanne-babaanne diye kelebek gibi sekiyor.
Ben babaannemi tanımadım, anneannem de ona göre anneanneydi diyeyim, o ilgiye de doygun olacak çocuk, aile olmayı kavrıyor diye de çok müdahil olmuyorum. Yukarıda "İlkleri bana bırakmıyorlar, alıp yığıyorlar" deyişimden eşimle beni full çiğnedikleri mesajı da çıkmasın, kurallarıma riayet ediyorlar çoğu noktada. Bi de iyi örnekler ya, yemekten önce sonra ellerini yıkamayı, kıyafetlerini çıkarırken toplamayı vb. böyle şeylere annem de kvm de dikkat ediyor, benim düzenimde götürüyorlar yani onların yanına geçtiğinde de. Bi sivrilikleri yok, bu her şeye atlamaları haricinde.

Anneniz bile olsa kimsenin sizin izniniz olmadan sac kestirme gibi kararlar almasina izin vermeyin derim. Gerekirse cingar ciksin.

Bu arada 3 numaradan yanayim. Sacin da vucudun da canlanmasi icin.

Bence kesilmeli. Benim yeğeniminde sarı epey bukle bukle saçları vardı, ilk kesimden sonra o bukleler kayboldu. Şimdi dümdüz saçları. Hala şaşkınız. :KK51: Ama saçları uzunken ensesi hep isilik oluyordu yavrumun. O yüzden kesinlikle kestirilmeli diye düşünüyorum, hem daha sağlıklı uzar canlanır.

Neyse tatlıya bağlamışsınız da ben buna karışılmasını hiç anlamıyorum. Bize de çocuk doğduğundan beri illa saçlarını kazıtın diye baskı yapılıyor. Üstelik eşim de maalesef bunu çok istiyor. Bir buçuk yıldır oyalıyorum adamı ikna ediyorum herhangi bir tarafa gidince yine bu konuyu açıyorlar eşim de yine başlıyor bıdı bıdı etmeye. Ben de kız çocuğu etkilenir üzülür filan diye idare ediyorum bakalım. Millete dert oldu çocuğumun saçı. İstiyorlar ki sakal gibi çıksın. Saç yahu ince olsun ipek gibi ne güzel. Bir de kulak deldirin baskısı var resmen herkes söz sahibi zannediyor kendini

🙋‍♀️ bir saksı da burada.
Kızımın doğum günü kıyafeti, bayram giyecekleri, ilk ayakkabıları, ilk dondurması:KK53: Hepsi anneanne ve babaanne bir de teyzanneanneler tarafından kuşatıldı. Alıştım. Bu sene doğum günü için arayıp konsept belirlediniz mi diye sordum:KK47:

Şayet seviyor ve güveniyorsanız siz de üzülmüyorsunuzdur zaten.
Güzel bir çözüm bulmuşsunuz bu arada.
Şayet kuaförde çocuk bölümü yoksa kuaförden saçları ıslattıkları fıs fısı rica edin. Bir miktar ıslansanız da ağlamadan saçları kesilmiş olur en azından.

Yokuspokus Yokuspokus anladigim kadarıyla sen eşinin ailesinin ve senin ailenin çocuğunun yetiştirilmesinde bu denli aktif olmalarindan mutlusun ve seni huzursuz eden pek de büyük bir sıkıntı yok.Esinin de bu konuya yönelik seninle aynı duyguları yaşayabilmesı için belki sürece biraz daha katilabilmesinin önünü açacak ayarlamalar yapabilirsen (bu gün anneni araman ve cocugun saçı kesilirler babasının yanında olmasının gereğini anlatmandaki gibi) sanırım hic sorun kalmayacak

3 sene kesmeyip birden asker trasi yapılsa psikolojik olarak çok etkilenir çocuk.

Banyoda ya da keserken uçlarından yavaş yavaş alıp gözünü alisatirdiktan sonra normal kesim yapılabilir ..

Sürpriz olursa da yapacak bir şey yok. Eşiniz Trip yapmasın , sizinde hakkınız ilk deneyimi yaşamak.

Ilk deneyim , tamam anlıyorum da fazlada abartilmamasi gerekiyor.

Altı üstü saç. Altı üstü tatil eşyaları, elbise v.s v.s

Ilk sizler alsanız / yapsanız ne olur yapmasanız ne olur .

Benim kuzeniminde sarı bukleli saçları vardı çok yakışırdı kız sanırdı herkes bi zaman sonra 3 yasndaldı sanırım kesip sakladılar. Zamanla o bukleli saç dümdüz oldu. Kızım 2 yasında sadece üst ve ense saçı uzundu ustura ile o kısımlarını aldım topladım kılamadım

Eğer bebeklikten beri kesmediyseniz çocuk bir travma yaşayacak emin olun. Keşke yanında siz yada babası olsaydı. Eğer anneniz yaparsa hata yapar.

Saç kesilince saça kuvvet gelir olayı hikaye, 12 tane yeğen, bir o kadarda arkadaş ve kuzen çocuğu araştırmalarımız ve deneyimlerimiz sonrası, tamamen saçın yapısıyla alakalı. Saçın kuvvetlenip gürleştiği filan yok.
Benimde 3 yas olmak.uzere bi kizim vaR ve hic kestirmedim her kafadan cok ses cijti da danisip arastirmalarm sonucu bi fayfasi olmadgni ogrenmistim bikez dha okumak bana iyi geldi de yazmak istedim

Ben kiz oldgu ixin hep hayalimdi beline kadar ilk saclarini uzatmak bebek sacini severim cnku . Ama erkek olssydi kestirirdim smdiye kadar gercekten cocuk icin bi travma olmasi muhtemel okumustumda bu tarz yazilar

Bakalim insallah en gonlunuze uygun sonuc olur konu sahbi

Ne kadar şekilcisiniz o sizin evladınız ,
Barbie bebeğiniz değil ,
Deneyimletmeniz ,öğretmeniz gereken şey ne halde olursa olsun sevileceği ,tabi ki kazınan saç güçlenir hangi saçı sıfıra vursan güçlenir ,
Bende diyorum ki benimde kazinmis ama güçlenmemiş sekilcilikle ne alakası var yahu dimdizlak kafa sanki çok mu hoş duruyo

Back