• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklik saçı dert oldu

Güncelleme: 4. sayfa

Merhaba hanımlar.
Dert edilecek kadar büyük bir mevzu değil, ama bizim mini ailemiz içinde ufak bir yarışa dönmüş halde bu konu, bana sıkıntı oldu, öylesine anlatmak istedim.
Uzatabilirim, baştan söyleyeyim; çok mühim bir konu da değil, biliyorum.

Dert: Oğlumun bebeklik saçları ve herkesin bir fikrinin-planının olması.

Oğlumun bebeklik saçlarını hala kestirmedik, kıyamadık sarı buklelerine ve neredeyse 3 senedir kız gibi geziyor, arada at kuyruğu, futbolcu topuzu filan yaparım, örerim, saçları ile tarar oynarım, kendi de pek seviyor saçlarını. Banyo sonrası tarayınca fark ediyorum ki sırtına kadar inmiş, uzamış.

Neyse, bu sene hem çocuğa sıcaklarda eziyet olmasın, hem saçlarına kuvvet gelsin, hem de bayram için bir değişiklik, çocukluğa adım gibi olsun diye "Kestirsek mi?" dedik ama aile dörde bölündü.

Babaanne ve dedesi "Kıymayın", "Kreşe kadar bekleyin" diyorlar, kadın üzülecek ciddi ciddi.
Annem "Ensesi açılsın yeter, sakın öyle 3 numaraya filan vurdurmayın, çocuk korkar, ben çocukların saçını onları oynatarak kesen bir kuaför buldum" diyor ki evet, oğlum saçlarının gidişine azcık ağıt yakacak gibi görünüyor.
"Keselim mi saçları?" diye arada yokluyorum, "Hayır" deyip mızıldanıyor, benim saçlarımı kestirdiğim zamanı da gördü, biliyor yani saçların kesilmesinin ne olduğunu ve istemiyor.
Benim fikrim çocuğun sıcaklardan en az etkileneceği, en rahat edeceği haline odaklı (her ne kadar kıyamasam da) ve çocuğun iknasına bağlı.
Eşim ise 3 numaraya takmış durumda, "Komple bi tıraş lazım" diyor, asker gibi çıkaracak çocuğu.

Bize dert oldu.
Annem ve kvmi de anlıyorum, ilk ve tek torun; yoğunlaşmış haldeler çocuğa, her adımı üzerine fikir getirmeden duramıyorlar, bir şey de demiyorum, haklarıdır; seven, ilgili insanlar neticede, çocuğum üzerinde emekleri var. Ama fazla karıştıkları da bir gerçek.

Bugün sabahtan biraz işim olduğu ve kardeşim şehir dışından geldiği, yeğenini özlediği için erken saatlerde annemler oğlanı aldılar. Kuvvetle muhtemel akşam üzeri bir sürprizle karşılaşacağım, annemi tanıyorum.
Bilmeze yatıyorum ki, eşime "Aa haberim yoktu" diyebileyim, topu anneme atayım, yoksa benim planladığımı düşünüp bozulacak.

Adam gönülsüz çünkü, tamamen tıraş ettirmeye, baba-oğul ilk berber tecrübesini birlikte yaşamaya kafayı takmış halde ve kendi annesinin de benim annemin de saç işine bulaşmalarından bir miktar rahatsız, farkındayım. O da haklı. Kendine sıra gelmiyor ki, çocuğun hevesli ninelerinden.

Ya herkes haklı, öyle büyük olay olmayacak ama akşama suratlar düşecek.
"Bilmeden kuruyorsun" demeyin, diyorum ya, annemi tanıyorum; bir açıklamaya giriyorsa, kuaförüne kadar ayarladığının yolunu yapıyorsa, çocuğu ilk aldığı an o işi aradan çıkarır. Ya bir saçtan dert olur mu? Oldu ya.

Hem azcık içim gidiyor, kıyamıyorum, hem annemin ayarlamalarına güveniyor, hak veriyorum ki çocuğun ensesi bi açılsın rahat etsin, ağlamadan sızlamadan hallolsun çünkü eşime kalsa "Ağlasa nolcak biz de ağladık ilk tıraşta" modunda.
Eşimin somurtuk suratı ve "Böyle olmaz, ben yarın tıraşa götüreceğim" demesi ile uğraşacağım, onu da biliyorum, çok tahmin edilebilirler ya. :/

Ya saçın yarışı mı olur ya? Anası olarak en çok bana sormaları gerekmiyor mu? Saksı mıyım la ben?
Ben de kararsız-tarafsız kaldım herkese hak veriyorum, bertaraf olacağım aralarında... Bilmiyor gibi takılıyorum.
Derde bak. :olamaz:

Annemi arayıp, saçları atmayın filan diyeyim bari... Kavanoz yaptırıp saklarım. :/
Çocuğun sacina bile tum aileler karar veriyorsa gercekten sasirtici. Benim bildigim sadece anne baba karar verir...

Genele bir cevap olsun, 4. sayfadaki güncellemenin devamında yaşananlar:

Saç kesimi sorunsuz geçti, ağlar, direnir filan diye düşünüyordum aksine sohbet ederek, keşfederek-sorarak, ilgili ve cesur atlattı, ağlamak bir yana "Abi saçı oldu" diye sevdi, güldü; tabi benim açıklamalarım ve kutlama dondurması sözümün de etkisi mevcut.

Konuda saksının eşim olduğunu söylemişsiniz, hayır konudaki saksı benim kusura bakmayın; çünkü ben herkese uyabilirim, herkesle orta yolu bulabilirim, herkesin fikrini dinlerim, sorun etmem-büyütmem-mantıklısını/doğrusunu ararım, çocuğun çıkarını düşünmekten başka direttiğim hiçbir nokta yoktur, ille de benim dediğim olacak gibi takıntılarım da. Bu yüzden herkes gelir bana anlatır -belli eder- döker, denge işi de bana kalır, küçükten beridir herkese tampon olmaya alışkınım nasılsa, sorun değil.

Eşim "3 numara tıraş olacak, baba-oğul bizim olayımız o" deyip çıkarken de, annem "Ben kuaför ayarladım" derken de, kv "Kıymayın saçlarına" derken de konudaki saksılar ben ve çocuğum oluyoruz. :)

Çocuğun korkabileceği ihtimalini umursamayan babası, azcık "Erkek adam işleri-baba oğul bizim anlarımız bunlar" kafasında bir baba, da çocuk daha 3 yaşında. Anneme bırakıp aradan çekilsem mi düşüncemin kaynağı da bu "Çocuk en rahat nasıl atlatacaksa, o şekilde olsun" fikri. Eşime kalsa, kendi berberine götürecek (ki 3 yaşında çocuk tecrübesi olduğunu zannetmiyorum o salonun), gerekirse çocuğu sıkı sıkı tutacaklar, ağlasa da istemese de koyun gibi kırktıracak, ben de gerim gerim gerileceğim, tartışacağım, sonrasında da "Biz de ağladık ilk tıraşta, ölmedik ya"ya bağlanacak falan filan, tanıyorum-biliyorum. Yok öyle yağma, travma olacak olan buydu.

Sonuç:
Eşimin istediği model kesildi, annemin ayarladığı-istediği kuaförde/tarihte oldu, kesilen saçlardan bir tutam da babaanne için ayırdık, ben de sohbet muhabbet yine idare eden oldum, saçın ne model kesildiği de umurumda olmadı çocuk ferahladı mı ferahladı, biraz hüzünlendim, tamam bitti.

Annem ile kvmin müdahil olma durumlarına -bazen abartsalar da, bazen şikayetlensem de- alışkınım, benim için sorun yok aklıma yattıktan sonra, sebebini de yorumlarım arasında açıkladım.

Şu konuda olay çıkarmaya bi benim hakkım var, ben de çıkarmıyorsam-uyuyorsam kimsenin harcı değil, o kadar.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. müdürüm, konum kapanabilir.
Yorumlar için teşekkür ederim, vakit ayırıp değerlendirdiniz; yazan ellerinize sağlık.

Oğlumun saclarida sarı ve luleydi ama çok inceydi ../2 yıl hiç dokunmadik o yıl Tayinimiz çıktı ve geldiğimiz şehir 55 derexe olup çocuğun kafasının ici isilik dolunca kestirdik yanlar kısa üst biraz daha uzun .Sonralarda bir kez de 3 numara yaptık . Ondan sonra ara ara hep kestirdik çok gurlesti ama kivircigi zamanla kayboldu şuan dümdüz :/

Mesela bu yıl 3 ay kadar yoktum ve eşim ısrarla sakin kimse kesturnesin buraya gelince birkikte kesturcez değişik şekil yapacağım dedi durdu .
Geldik gitmiş çocuğu Justin Bieber - Sinan akçıl karışımı bişey yapmış 😭🤣

Aynısını kayınvalide yapsa recm edecek gelinler var bu topikte :D
Eşinizin bu ilk heves isteğini bile bile annenizi durdurmamanız ve safa yatmanız eşinize saygısızlık değil mi sizcede?

Kendinizi onun yerine koyun, bir konuda çocuğunuzla ilk yaşayacaksınız. Ama kv bunu çaktırmadan bozuyor. Eşinizde biliyor ama o da çaktırmıyor. Ben olsam kırılırdım.

Bir de bu konuda herkes haklı olabilir, ama eşiniz kadar haklı olamaz

Kızlar son durumu yazayım;

Annemi aradım ve psikoloji-pedagoji diyerekten bir miktar korkuttum, "Anne-babasız olmaz" fikrini kafasına soktum ve bizi bekleyeceğine, kendi başına işlere kalkışmayacağına dair sözünü aldım, randevuyu değiştirttim.
Evet, tahmin ettiğim gibi bugüne bir kuaför randevumuz var, annem ayarlamış.

Eşimi aradım, çok arada kaldığımı ve gönlümün çocuğu ağlatıp sızlatmadan, alıştıra alıştıra olacak yöntemde olduğunu, tıraş işine, saçlar kesilirken, çocuğun tepkisine göre yön verebileceğimizi, annemin bugünkü hain(!) planlarını, aslında habersiz gibi davranmayı da düşündüğümü ve fakat kendisini çiğnemiş gibi olmak istemediğimi, hevesini anlayabildiğimi ve annemi kapıdan döndürdüğümü vb. anlattım.

Sonuç, eşimin gönülsüz iknası...

Akşam eşimin iş çıkışını bekleyeceğiz ve yemekten hemen sonra anne-baba beraber, annemin ayarladığı kuaföre götüreceğiz. Randevuyu 20.30-21.00e çekmişler, bizim için dükkan açacaklar sağ olsunlar.
Oğlanın uyku zamanına da yaklaşıyor ya o saatlerde, bakalım artık... Bugünümü de olaylara bağladık şükür. :olamaz:
Gayet iyi yapmışsınız kimseyi kırmadan ve doğru yöntemle .

Benim yiğenimin de saç derdi vardı bi ara babam ablama küstü kestirdi diye ama ben hiç hoşlanmıyorum erkek çocukta uzun saç çocuğum olursa hiç uzamasına bile müsade etmeden habire asker traşı kestiririm heralde

Back