- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.990
- 548
- Konu Sahibi Yokuspokus
-
Ne oluyor öyle olunca? Merak ettim.
Şöyle bir tilkilik de yapıyorum aslında, eşime çok kalsın istemiyorum çünkü çocuğun ağlaması-sızlamasını göz ardı edebilir "Biz de ağladık korktuk bi şey olmadı" gibisinden. Ben de açıkçası bunu pek istemiyorum.
Bunun haricinde annemin ayarlarına da güveniyorum ve fikrim anneminkiyle daha çok örtüşüyor, bunun etkisi de var müdahil olmamamda.
Benim komsum kızının saclarını bebekken 3 kez sıfıra vurdu,kesinlikle gürleşmediBenim şahsi düşüncem bebeğin saçlarının kesilmesi ve sıfıra vurlması güzel değil durması gerek diye düşünüyorum benim babamda zamanında kazıtmış kız halimle kel gibi gezmişimama gürleşmedi aynı ince saçlarım dursun kestirmeyin
Evet cocuk aglayabilir. Bizde kizimizi ilk sac kestiremesine bir "cocuk kuaförü'ne götürdük. Yinede kiyameti kopardi. Ve o sac yine kesildi. Hersey cocuk icin travma olmaz. O cocukta ögrenmeli, herseyin istedigi gibi gitmeyecegini. Bazen istemedikleride olacak. Herseyi aglamak ile cözemez.
Ve annen ile hemfikir olman, annenin müdahale etme hakkini vermez. Esin ile hemfikir degilsen, esini sen ikna etmelisin, annen degil. Bu sekilde es iliskiniz cok yipranir. Sana tilkilik gibi gelebilir ama degil.
Tersini düsün, kv'de senin istemedigin birseyi yapsa ve esin buna müsade etse, sirf annesi ile hemfikir diye? Hak mu bu simdi?
Biz oğlumu ilk defa eşimle Türkiyede tatilde kuaföre götürdük. Adama sorduk "çocuklarla tecrübeniz var mı?" diye. "tabi, tabi" dedi. Bizde makasla kesecek zannediyoruz (Almanyada öyle küçük çocuklarda kenelde makasla veya çok küçük tıraş makinesi ile keserler korkmasinlar diye). Biz birşey anlamadan sen büyük tıraş makinesini çıkart, cocugun başına daya. Ve oğlum genel olarak korkak olmadığı halde bir ağlamaya başladi. Kıyameti kopardi. Zar zor yarısı bitti. Devam edemedik. Cocuk bir süre öyle gezmek zorunda kaldi.babasi sonra evde makasla kesti tekrar. Çocuklar için saç kesmek öyle basit bir olay degil. Ilk başta kendilerinden bir parça kesildiğini anlamalari lazim. Yani çocuklara o asker tıraşı yapmak bence doğru değil. Kısaltarak başlamak daha doğru. Anneanne babaanne müdahale etmemeli bu konuda. Cocuk en cok anneye ve babaya güvenir. Onun icin onların olması en doğrusu.
Neler olmuyor ki gangsta oglanin saçı yikarken bile dolgun dolgun geliyor elime artık
Uzamasi da hızlandı,pek zor uzuyordu
En az 3 ay boyunca ay aslan fazindayken uclarda alinmali saç
Aslan fazi ise yaramasa koç fazı var birde o da ayni etkilerde...
Biz buyukler icin de gecerli bunlar kaş konusunda da etkili
Evet, haklısınız aslında ben de basite almışım eşim kadar olmasa da.
Annemi aradım şimdi, tam tahmin ettiğim gibi bugüne kuaför randevusu almış. Dedim ertelet Xi arayacağım hep beraber yanında olalım oğlanın, anne-babasının yanında olması önemliymiş, psikoloji pedagoji olarak, araştırmışlar vırt zırt biraz korkuttum annemi yalan yok, bizsiz cesaret edemesin diye.
"Tamam, sizi bekliyorum o zaman" dedi.
Sıra eşimde... Ona ne desem de ikna etsem acep? :/
Var tabiki kozmik bakım blogunu takip et orda tarihler hep varAynı mantıkla istenmeyen tüylerimden arınmak için de bu aylara dikkat etmeliyim??
(Direkt kendimi düşünüyorum yalnız)
Kvniz sizin istemediginiz bir seyi sormadan yapsa ve esiniz de bunu bilse goz yumsa?
Ne kadar şekilcisiniz o sizin evladınız ,çocuklarda çirkin duruyo kazınmış kafa ayrıca güçleniyo diye bişey yok hepsinde
Aynı durumu yaşadık eşim çok bozuldu. Ben şekilli kestircektim niye kestirmiş demişti Benle kavgasını da etmişti.Anneme de çemkirmişti biraz. Bir daha kestirmeyin babası yapmak istiyor demiştim . Babası kestirsin .Saç bile Baba oğul arasındaki ilişkiyi güçlendiriyor.Takmam ben böyle konulara, kvm bana sormadan gitmiş bayramlık almış mesela fotoğraflarını yolladı "Bunları giydirin çocuğuma, pek yakışır" diye. Olur anne dedim teşekkür ettim; ben alacaktım, kafamda solopet bi model vardı, kadın heveslenmiş almış bir takım, onu giydireceğim napayım? Benim için sorun değil, iki tarafın da ilk ve tek torunu, her şeye çok hevesliler hep hevesliler, anlar, dert etmem.
Öncelikle tabiki herkes sevdiğinden yapıyor ne güzel ki çocuğunuzun etrafında sevgi dolu insanlar var.Merhaba hanımlar.
Dert edilecek kadar büyük bir mevzu değil, ama bizim mini ailemiz içinde ufak bir yarışa dönmüş halde bu konu, bana sıkıntı oldu, öylesine anlatmak istedim.
Uzatabilirim, baştan söyleyeyim; çok mühim bir konu da değil, biliyorum.
Dert: Oğlumun bebeklik saçları ve herkesin bir fikrinin-planının olması.
Oğlumun bebeklik saçlarını hala kestirmedik, kıyamadık sarı buklelerine ve neredeyse 3 senedir kız gibi geziyor, arada at kuyruğu, futbolcu topuzu filan yaparım, örerim, saçları ile tarar oynarım, kendi de pek seviyor saçlarını. Banyo sonrası tarayınca fark ediyorum ki sırtına kadar inmiş, uzamış.
Neyse, bu sene hem çocuğa sıcaklarda eziyet olmasın, hem saçlarına kuvvet gelsin, hem de bayram için bir değişiklik, çocukluğa adım gibi olsun diye "Kestirsek mi?" dedik ama aile dörde bölündü.
Babaanne ve dedesi "Kıymayın", "Kreşe kadar bekleyin" diyorlar, kadın üzülecek ciddi ciddi.
Annem "Ensesi açılsın yeter, sakın öyle 3 numaraya filan vurdurmayın, çocuk korkar, ben çocukların saçını onları oynatarak kesen bir kuaför buldum" diyor ki evet, oğlum saçlarının gidişine azcık ağıt yakacak gibi görünüyor.
"Keselim mi saçları?" diye arada yokluyorum, "Hayır" deyip mızıldanıyor, benim saçlarımı kestirdiğim zamanı da gördü, biliyor yani saçların kesilmesinin ne olduğunu ve istemiyor.
Benim fikrim çocuğun sıcaklardan en az etkileneceği, en rahat edeceği haline odaklı (her ne kadar kıyamasam da) ve çocuğun iknasına bağlı.
Eşim ise 3 numaraya takmış durumda, "Komple bi tıraş lazım" diyor, asker gibi çıkaracak çocuğu.
Bize dert oldu.
Annem ve kvmi de anlıyorum, ilk ve tek torun; yoğunlaşmış haldeler çocuğa, her adımı üzerine fikir getirmeden duramıyorlar, bir şey de demiyorum, haklarıdır; seven, ilgili insanlar neticede, çocuğum üzerinde emekleri var. Ama fazla karıştıkları da bir gerçek.
Bugün sabahtan biraz işim olduğu ve kardeşim şehir dışından geldiği, yeğenini özlediği için erken saatlerde annemler oğlanı aldılar. Kuvvetle muhtemel akşam üzeri bir sürprizle karşılaşacağım, annemi tanıyorum.
Bilmeze yatıyorum ki, eşime "Aa haberim yoktu" diyebileyim, topu anneme atayım, yoksa benim planladığımı düşünüp bozulacak.
Adam gönülsüz çünkü, tamamen tıraş ettirmeye, baba-oğul ilk berber tecrübesini birlikte yaşamaya kafayı takmış halde ve kendi annesinin de benim annemin de saç işine bulaşmalarından bir miktar rahatsız, farkındayım. O da haklı. Kendine sıra gelmiyor ki, çocuğun hevesli ninelerinden.
Ya herkes haklı, öyle büyük olay olmayacak ama akşama suratlar düşecek.
"Bilmeden kuruyorsun" demeyin, diyorum ya, annemi tanıyorum; bir açıklamaya giriyorsa, kuaförüne kadar ayarladığının yolunu yapıyorsa, çocuğu ilk aldığı an o işi aradan çıkarır. Ya bir saçtan dert olur mu? Oldu ya.
Hem azcık içim gidiyor, kıyamıyorum, hem annemin ayarlamalarına güveniyor, hak veriyorum ki çocuğun ensesi bi açılsın rahat etsin, ağlamadan sızlamadan hallolsun çünkü eşime kalsa "Ağlasa nolcak biz de ağladık ilk tıraşta" modunda.
Eşimin somurtuk suratı ve "Böyle olmaz, ben yarın tıraşa götüreceğim" demesi ile uğraşacağım, onu da biliyorum, çok tahmin edilebilirler ya. :/
Ya saçın yarışı mı olur ya? Anası olarak en çok bana sormaları gerekmiyor mu? Saksı mıyım la ben?
Ben de kararsız-tarafsız kaldım herkese hak veriyorum, bertaraf olacağım aralarında... Bilmiyor gibi takılıyorum.
Derde bak.
Annemi arayıp, saçları atmayın filan diyeyim bari... Kavanoz yaptırıp saklarım. :/
Canım bayramlikla ilk kez olacak bir deneyimde ebeveynlerden birinin tamamen kendisinin dışlanmış oldugu hissini uyandıracak, cocugun görünüşünde de kalıcı değişiklik oluşturacak bir eylem aynı şey degil ki!! Bayramligin üstüne daha kahvaltı yapılırken reçel sıçrar giyinildiginin 5. dakikasında değiştirilir ama saç öyle değil . Ben kız annesiyim ...kizimin kulağını deldirme fikrini eşimle konuşsak ,sonra kızı babannesine bıraktığım bir gün döndüğümde de bana sürpriz yapılıp!! kızımin kulağının delinmis olduğunu görsem bir daha kızımı babannesine bırakmam ...yada oracikta üstüne atlarim bilemedim şimdiTakmam ben böyle konulara, kvm bana sormadan gitmiş bayramlık almış mesela fotoğraflarını yolladı "Bunları giydirin çocuğuma, pek yakışır" diye. Olur anne dedim teşekkür ettim; ben alacaktım, kafamda solopet bi model vardı, kadın heveslenmiş almış bir takım, onu giydireceğim napayım? Benim için sorun değil, iki tarafın da ilk ve tek torunu, her şeye çok hevesliler hep hevesliler, anlar, dert etmem.
Canım bayramlikla ilk kez olacak bir deneyimde ebeveynlerden birinin tamamen kendisinin dışlanmış oldugu hissini uyandıracak, cocugun görünüşünde de kalıcı değişiklik oluşturacak bir eylem aynı şey degil ki!! Bayramligin üstüne daha kahvaltı yapılırken reçel sıçrar giyinildiginin 5. dakikasında değiştirilir ama saç öyle değil . Ben kız annesiyim ...kizimin kulağını deldirme fikrini eşimle konuşsak ,sonra kızı babannesine bıraktığım bir gün döndüğümde de bana sürpriz yapılıp!! kızımin kulağının delinmis olduğunu görsem bir daha kızımı babannesine bırakmam ...yada oracikta üstüne atlarim bilemedim şimdi
Güzelim ne kadar yüksek düzeyde empati kuruyorsun...sanki sen daha önce 3 çocuk doğurmuş ,büyütmüşsun her duyguyu deneyimi yasamissin da senin ailenin ,eşinin ailesinin yeterki gönülleri olsun diye kendi duygularını ortebiliyorsun. Sastim kaldım vallahaYani doğru, aynı şeyler değil de ne bileyim, çok hevesliler, her seferinde karşıma alıp ikna etmekten de bir miktar sıkılmış ve bıkmış olabilirim. Bir bu değil ki, sünnet zamanı, çocuk doktoru seçimi, hastalığı sağlığı her şeyimiz bi cümbür cemaat oldu. Biz oyuncaklara belli bir kota getiririz misal, bakarım öbür gün çocuğun elinde yeni bir araba, babam almıştır. "Baba alma bu kadar" derim, "Ben oyuncak görmedim, doya doya oynasın çocuk dokunma, senin de yığınla vardı, bir şey mi oldu?" der. Bir hafta bakarız diğer dedesi bir şeylerle çıkagelmiş, babaannesi yine bana kalmadan bayramlıklarını, yazlık plaj oyuncaklarını mayosunu vırtını zırtını almış gelmiş. Annem de bir alem... Amaan, ne bileyim, bize kalmıyor çoğu kez ilkler.
Onları da anlıyorum, eşim tek çocuk, tek torun kv tarafının.
Annem tarafının da ilk-tek torun bir de erkek çocuk olması değişik geliyor (Cinsiyetçi değiller belirteyim, yanlış anlaşılmasın), iki kız büyüttüler, sanki erkek çocuk büyütür gibiler şimdi de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?