Bebeklik saçı dert oldu

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
18.150
76.557
598
Güncelleme: 4. sayfa

Merhaba hanımlar.
Dert edilecek kadar büyük bir mevzu değil, ama bizim mini ailemiz içinde ufak bir yarışa dönmüş halde bu konu, bana sıkıntı oldu, öylesine anlatmak istedim.
Uzatabilirim, baştan söyleyeyim; çok mühim bir konu da değil, biliyorum.

Dert: Oğlumun bebeklik saçları ve herkesin bir fikrinin-planının olması.

Oğlumun bebeklik saçlarını hala kestirmedik, kıyamadık sarı buklelerine ve neredeyse 3 senedir kız gibi geziyor, arada at kuyruğu, futbolcu topuzu filan yaparım, örerim, saçları ile tarar oynarım, kendi de pek seviyor saçlarını. Banyo sonrası tarayınca fark ediyorum ki sırtına kadar inmiş, uzamış.

Neyse, bu sene hem çocuğa sıcaklarda eziyet olmasın, hem saçlarına kuvvet gelsin, hem de bayram için bir değişiklik, çocukluğa adım gibi olsun diye "Kestirsek mi?" dedik ama aile dörde bölündü.

Babaanne ve dedesi "Kıymayın", "Kreşe kadar bekleyin" diyorlar, kadın üzülecek ciddi ciddi.
Annem "Ensesi açılsın yeter, sakın öyle 3 numaraya filan vurdurmayın, çocuk korkar, ben çocukların saçını onları oynatarak kesen bir kuaför buldum" diyor ki evet, oğlum saçlarının gidişine azcık ağıt yakacak gibi görünüyor.
"Keselim mi saçları?" diye arada yokluyorum, "Hayır" deyip mızıldanıyor, benim saçlarımı kestirdiğim zamanı da gördü, biliyor yani saçların kesilmesinin ne olduğunu ve istemiyor.
Benim fikrim çocuğun sıcaklardan en az etkileneceği, en rahat edeceği haline odaklı (her ne kadar kıyamasam da) ve çocuğun iknasına bağlı.
Eşim ise 3 numaraya takmış durumda, "Komple bi tıraş lazım" diyor, asker gibi çıkaracak çocuğu.

Bize dert oldu.
Annem ve kvmi de anlıyorum, ilk ve tek torun; yoğunlaşmış haldeler çocuğa, her adımı üzerine fikir getirmeden duramıyorlar, bir şey de demiyorum, haklarıdır; seven, ilgili insanlar neticede, çocuğum üzerinde emekleri var. Ama fazla karıştıkları da bir gerçek.

Bugün sabahtan biraz işim olduğu ve kardeşim şehir dışından geldiği, yeğenini özlediği için erken saatlerde annemler oğlanı aldılar. Kuvvetle muhtemel akşam üzeri bir sürprizle karşılaşacağım, annemi tanıyorum.
Bilmeze yatıyorum ki, eşime "Aa haberim yoktu" diyebileyim, topu anneme atayım, yoksa benim planladığımı düşünüp bozulacak.

Adam gönülsüz çünkü, tamamen tıraş ettirmeye, baba-oğul ilk berber tecrübesini birlikte yaşamaya kafayı takmış halde ve kendi annesinin de benim annemin de saç işine bulaşmalarından bir miktar rahatsız, farkındayım. O da haklı. Kendine sıra gelmiyor ki, çocuğun hevesli ninelerinden.

Ya herkes haklı, öyle büyük olay olmayacak ama akşama suratlar düşecek.
"Bilmeden kuruyorsun" demeyin, diyorum ya, annemi tanıyorum; bir açıklamaya giriyorsa, kuaförüne kadar ayarladığının yolunu yapıyorsa, çocuğu ilk aldığı an o işi aradan çıkarır. Ya bir saçtan dert olur mu? Oldu ya.

Hem azcık içim gidiyor, kıyamıyorum, hem annemin ayarlamalarına güveniyor, hak veriyorum ki çocuğun ensesi bi açılsın rahat etsin, ağlamadan sızlamadan hallolsun çünkü eşime kalsa "Ağlasa nolcak biz de ağladık ilk tıraşta" modunda.
Eşimin somurtuk suratı ve "Böyle olmaz, ben yarın tıraşa götüreceğim" demesi ile uğraşacağım, onu da biliyorum, çok tahmin edilebilirler ya. :/

Ya saçın yarışı mı olur ya? Anası olarak en çok bana sormaları gerekmiyor mu? Saksı mıyım la ben?
Ben de kararsız-tarafsız kaldım herkese hak veriyorum, bertaraf olacağım aralarında... Bilmiyor gibi takılıyorum.
Derde bak.

Annemi arayıp, saçları atmayın filan diyeyim bari... Kavanoz yaptırıp saklarım. :/

Son düzenleme:
Ben diyecektim bari atmayın şaklayın diye konunun sonunda okudum ama bence de kesilsin kökü onda uzar bide gürleşsin çocuğun saçı bence sıfıra vurun Bayramdan sonra ve 3 kere jiletle yapın bu işlemi saçı köklensin benim eşime oylenyapmıslar masallah saçlarına yani

Ya saçın yarışı mı olur ya? Anası olarak en çok bana sormaları gerekmiyor mu? Saksı mıyım la ben?

Bunu okuyana kadar aklımda hep “anneanne ve babaanneye ne oluyor yahu, ne kadar işin içindeler” dedim

Evet onlar büyükanne ve dede ama bu konuda söz sahibi olması gereken sadece siz ve eşinizsiniz.
Onların dediklerini öneri olarak değerlendirirsiniz ama karar sizin olmalı.

O üzülecek bu üzülecekle çocuk büyütülmez.

Siz saksı değilsiniz ama anne olduğunuzu sizin hatırlamanız lazım önce

Eğer bebeklikten beri kesmediyseniz çocuk bir travma yaşayacak emin olun. Keşke yanında siz yada babası olsaydı. Eğer anneniz yaparsa hata yapar.

Saç kesilince saça kuvvet gelir olayı hikaye, 12 tane yeğen, bir o kadarda arkadaş ve kuzen çocuğu araştırmalarımız ve deneyimlerimiz sonrası, tamamen saçın yapısıyla alakalı. Saçın kuvvetlenip gürleştiği filan yok.

Sıfıra, 3 numaraya filan vurdurmak, makine ile saçlara girişilmesi çocuğu korkutur diye düşünüyorum ya, oyun haline getirerek, kendi iknası ile kesilmesi mantığıma yatıyor. :/

Duruma çok müdahale etmiyor oluşumun bir sebebi de aslında eşimin "Ağlasa da sızlasa da bi şey olmaz" rahatlığı. Çocuğun ilk saç kesimi, ne tepki vereceğini de bilmiyorum, olay çıkarabilir, çok ağlasa da eşim yarım bıraktırmaz "Bitti bitti" diye üzerine gider diye düşünüyorum, zorlama olsun da istemiyorum.

Ben etrafimda 3 numaraya vurulan bebeklerin yasadigi soku ve yikimi biliyorum aynalara bakamayan cocuklar biliyorum sapkayla yatip Kalkiyorlardi
O yuzden ona asla yokum
Ama diger teklifler olabilir
Esinizi 2. Islem icin nasil ikna edersiniz onu bilemedim :/ 3 num ne yaa olmaaaz

Kazıtın çocuğun saçları güçlensin bu sıcakta yazık dimi herkes bi havada

ay aslandayken kestirseydi annen keşke

Ne oluyor öyle olunca? Merak ettim.

Keşke son kararı anne baba vermiş olsaydı , böyle bişeyde eşimde bende fena bozulurduk .
Ben kocanız olsam anneniz böyle bir işe kalkışsa kıyameti koparırım.
Çok ciddiyim.

Şöyle bir tilkilik de yapıyorum aslında, eşime çok kalsın istemiyorum çünkü çocuğun ağlaması-sızlamasını göz ardı edebilir "Biz de ağladık korktuk bi şey olmadı" gibisinden. Ben de açıkçası bunu pek istemiyorum.
Bunun haricinde annemin ayarlarına da güveniyorum ve fikrim anneminkiyle daha çok örtüşüyor, bunun etkisi de var müdahil olmamamda.

Benim şahsi düşüncem bebeğin saçlarının kesilmesi ve sıfıra vurlması güzel değil durması gerek diye düşünüyorum benim babamda zamanında kazıtmış kız halimle kel gibi gezmişim ama gürleşmedi aynı ince saçlarım dursun kestirmeyin

Anne ve babaanne hakli diyorsun ya, degil. Hakli degiller.

O cocugun sadece 1 tane annesi babasi var. Evet fikir verebilirler fakat bu denli herseye karismalari cidden iyi degil. Cocuk psikolojisi icin iyi degil, sizin es olarak,iliskiniz icinde iyi degil.

Benim kv'dem senin annenin yaptigini yapsa, kiyameti koparirim. Bu basit bir mevzu gibi görünebilir fakat degil. Annen esinin ebeveyn vazifesini es geciyor. Bu ilerde cocuk büyüyünce daha farkli boyutlar alir ve ailede cok büyük huzursuzluklar olur.

Sana tavsiyem, eger oglunu sac kesilmis bir sekilde bulursan, kiyameti kopar ki esinin koparmasina gerek kalmasin. Annene dur demek lazim. O cocugun ebeveyni sen oldugunu bilmesi lazim. Ve bundan sonra hersey icin annenden fikir alma.

Olabilir. Baba oğul arasında bir mesele bu. Çocuk babasına anneannesine güvendiğinden daha çok güvenir, daha sağlam bağ kurar.

Her şeyi kontrol edemezsiniz. Ağlayacak çocuk. Ama yanında babası varken ağlaması onu hayata hazırlar.

Neler olmuyor ki gangsta oglanin saçı yikarken bile dolgun dolgun geliyor elime artık
Uzamasi da hızlandı,pek zor uzuyordu
En az 3 ay boyunca ay aslan fazindayken uclarda alinmali saç
Aslan fazi ise yaramasa koç fazı var birde o da ayni etkilerde...
Biz buyukler icin de gecerli bunlar kaş konusunda da etkili

Esiniz birlikte gidip kestirmek istiyorsa kimsenin habersiz is yapmamasi lazim tabiki bozulur..bu zamana kdr da cocuk o saclarla bag kurmustur:) kesildigi anda anne ve babasi yaninda olsa daha iyi olur kendini yanliz hissedebilir

Annem zorlamaz, yani "İlla kesilecek" diye diretmez, çocuğun davranışlarını gözlemleyerek devam ettirir eminim.
Eşim ise bunu yapmaz gibime geliyor çünkü konuşmaları hafife alır şekilde.
Çocuk ben kadar anneme de alışkın, bana çok yapışık hale gelmesin-benden biraz kopabilsin diye çocuk bakımını annemle paslaşarak götürdük, yani iki haftada bir anneanneyi görmüyor, günlük görmeye vakit geçirmeye alışkın olduğu, birlikte çeşitli etkinlikleri geçirdiği biri.

Bilemedim, arayıp "Bak çocuğun saçını kestirmeye götürmeyin" diyebilirim de... Ya da belki çoktan kesildi bitti. :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…