Bebekli Evde İşler Nasıl Yürüyor?

Oğlum ramazana bir başka girdi normalde akşam erkenden uyuyan bebek gitti. Dün iftarı birlikte ettik. Akşam geç yatmasına rağmen gece kıpır kıpır.. ek gıdaya başladım ondan mı yoksa beş ayı doldurduk ondan huy mu değişti çözemedim...

Ek gıdaya başlayan var mı aranızda?
evet canım. 9 aylığız. ek gıdaya başladık çoktan.benim kız da akşam 7de mutlaka uyur. o kadar uğraştım uyku saatini bir kaç saat uzatmayı ama olmadı. sabah da 5 de uyanır. aslında işime geliyor benim de. yemek saatlerini 6 saatarayla 3 öğün veriyom. aralarda da anne sütü ve meyve.. ben memnunum..

Ayyyhhh şuracıkta biraz dinleneyim, tabiri caizse ölüyorum yorgunluktan :/

Öncelikle hepinize mutlu akşamlar kızlar.

Oruç olmamama rağmen bir Ramazan rehaveti var ki üzerimde hiç sormayın.

Büyüme atağı geçiren bebeğimle zorlu bir akşam üzeri daha geçirdik.

İftar sofrasından eşim de birşey anlayamıyor, yazık. Kızımız çığlık çığlığa ağlıyor. Gazı da var. İçim acıyor:KK43:

Alelacele yenilen yemeğin ardından miniğin küvetine sıcak su doldurduk, yüzdürdüm, karnı yumuşasın diye. Şükür rahatladı, 9buçukta yatırdım. Mutfağı, masayı, bulaşıkları, elde yıkanacakları hallettim. Çay demledim. Sahur için tost ekmeklerinde mini pizza yapıcam, malzemeleri doğradım, hazırladım. Sosunu hazırladım. Gece de fırına veririm, yanına da çay, yeter, daha nolsun. Eşim aramaz öyle çok çeşit filan. Pizza doyurucu oluyor hem.

Az evvel oturdum, üstümden tır geçmiş gibi. Annelik ve ev hanımlığı çok zormuş. Çalışırken de yoruluyordum gerçi ama şimdi bir başka.

Ayyyhhh şuracıkta biraz dinleneyim, tabiri caizse ölüyorum yorgunluktan :/

Öncelikle hepinize mutlu akşamlar kızlar.

Oruç olmamama rağmen bir Ramazan rehaveti var ki üzerimde hiç sormayın.

Büyüme atağı geçiren bebeğimle zorlu bir akşam üzeri daha geçirdik.

İftar sofrasından eşim de birşey anlayamıyor, yazık. Kızımız çığlık çığlığa ağlıyor. Gazı da var. İçim acıyor:KK43:

Alelacele yenilen yemeğin ardından miniğin küvetine sıcak su doldurduk, yüzdürdüm, karnı yumuşasın diye. Şükür rahatladı, 9buçukta yatırdım. Mutfağı, masayı, bulaşıkları, elde yıkanacakları hallettim. Çay demledim. Sahur için tost ekmeklerinde mini pizza yapıcam, malzemeleri doğradım, hazırladım. Sosunu hazırladım. Gece de fırına veririm, yanına da çay, yeter, daha nolsun. Eşim aramaz öyle çok çeşit filan. Pizza doyurucu oluyor hem.

Az evvel oturdum, üstümden tır geçmiş gibi. Annelik ve ev hanımlığı çok zormuş. Çalışırken de yoruluyordum gerçi ama şimdi bir başka.
9 Şubat dikkatimi çekti. Bnm oğlum da 8 Şubat baz alınıyor 14 aralıkta doğdu. Kaç kilo sizin kızınız merak ettim. Bizim kilo 5 buçuk. 1370 gr doğdu bu arada

Günaydın tatlı annişler
Ahh dün o kadar zor bir gündü ki, kızımı uyutana dek eşimle akla karayı seçtik, dilerim bugün güzel geçer zira hiç enerjim yok, kendimi maalesef yorgun hissediyorum.

Oruç da tutamıyorum. İçim parçalanıyor. Rabbim biliyor inşallah kışın borçlarımdan kurtulucam.

İç çamaşırı çekmeceleri düzenlenecek tabi elim varırsa.

Yarın a101e güzel şeyler geliyor, bi bakın derim.
Örneğin ben çıkabilirsem nofrost saklama kaplarından(tanesi 2 tl) ve diğer saklama kaplarından(2lisi 4.5 tl) almayı planlıyorum.

Dünden taze fasülye yemeğim, mercimek çorbam, bulgur pilavım ve güllacım arttı. Bugün yemek yapmayı düşünmüyorum.

Sabah 1 makine yıkanan bulaşık yerleştirildi.
Çamaşır makinesi dolmadı, çalıştırmayı erteledim.
4 parça ütüm var.

Öyle işte kızlar.
Ben de yemeği fazla yaptım. Allahtan artmış yemeği yiyor eşim :)

Merhabalar.
Hava inanılmaz soğuk, kış gibi, ev karanlık. A101e gidemedik bu yüzden :KK43:
Şiddetli bir baş ağrısı çekiyorum, çabuk geçer umarım.

Akşama sulu köfte, spagetti, salata, karpuz ve yoğurt olucak.

7 de kalkıyor 10.30 da yarım saatlik uykusu var. Buda benim kahvaltı boslugum oluyor
3 gibi 1-1.5 saatlik uykuya geçiyor. Buarada ilk toz aliyorum evi topluyorum sonra yemek yapıyorum kendimize ve onun yiyeceklerini hazırlıyorum. O uyanikken çamaşır makinası dönüyor oluyor. Yine Bu sürede camasirlari katliyorum bazen utuluyorum.
Uyandığında eğer izin verirse o kucagimdayken evi supuruyorum.
9:30 10:00 gibi gece uykusuna geçiyor. Kendimi mutfağa bir atıyorum bulaşık temizlik falan ne varsa. .

9 aylik benim kızım. Ve cok zor geliyor bu tempo bana hiç dinlenemiyorum.
Kolayliklar dilerim. .

Merhabalar.
Hava inanılmaz soğuk, kış gibi, ev karanlık. A101e gidemedik bu yüzden :KK43:
Şiddetli bir baş ağrısı çekiyorum, çabuk geçer umarım.

Akşama sulu köfte, spagetti, salata, karpuz ve yoğurt olucak.
Bizim buraların da tadı yok dışarı çıkacaktık rüzgar çok esiyor diye vazgeçtim. Ne zaman yaz gelecek yaaa :olamaz: menu güzelmiş ben de kabak yemeği yapmıştım yanına rus salatası yapacam tarhana çorbamız var. Ohh bugün rahatım. :KK49:

Kızlar havucu cam rendede rendeleyemedim ben ya.. oğlum da havuca bayıldı.. normal rendeyle rendeleyip suyunu sıktıp. Of çok yorucu hiç de sevmem rendeleme işini.
Katımeyve sıkacağı almaya kararverdim. Tavsiyesi olan var mı?

Kızlar havucu cam rendede rendeleyemedim ben ya.. oğlum da havuca bayıldı.. normal rendeyle rendeleyip suyunu sıktıp. Of çok yorucu hiç de sevmem rendeleme işini.
Biz 2 yıldır Homend kullanıyoruz, ek gıdaya geçince kızıma da kullancam, memnunuz canım

Günaydın melek anneleri :)
Hayırlı Cumalar.

Buzluğa koyabilmek amacıyla bir düdüklü nohut haşladım. Çorbalara, pilavlara koyarım, yemeğini yaparım.

Bugün 1 kg aşurelik buğday pişireceğim. Gene çorba yapmak amaçlı.

Akşama 2 kişilik sütlaç yapmak niyetindeyim. Ne zaman yapsam pirinci çok oluyor. Şöyle güzel bir tarifiniz varsa beklerim.

1 makine çamaşır astım.

Ütü suyu üretmeye devam. Çünkü yaklaşık 15 parça ütü olucak yıkananlar kuruyunca.

Bereketli, huzurlu, keyifli günler :)

Bende aldım ama inan kullanmıyorum sikmak temizlemek çok vakit alıyor ve posasini ayırıyor. Doktorum posali yemesi gerek suyu sadece kilo yapar dedi. Beko katı meyve sıkacağım. Güzel ama her gün ugrasilacak şey değil bu.
azıcık haşla yumusasin öyle rendele ya da eline ver dış kasiyi yapsın havucu

tabiki de cam rende.. arkadaşın dediği gibi az hasla rendele. doktorlar hiçönermiyor meyve sıkacağını. vitamini zaten posasında kalıyor. eşim istedi almak ben aldırmadım. zaten şimdi 9 aylık olduk. haşlayıp eline veriyom. rende de kullanmıyorum artık. herşeyi 2 dişiyle parçalıyor. şurda camrende kullanacağın süre dezaten az kaldı..değmez bence katı meyve sıkacağı almaya

Valla canim kati meyve sıkacagimiz var oylece dolap bekliyor. Suyu hem posasini aldigi icin hem de birden fazla meyvenin suyu oldugu icin pek onerilmiyor. Ozelliklede bebisine kullanma. Metal degdigi icin bi vitamini de kalmiyor zaten bebis icin.

Termos çanta kullanan var mı kızlar? Yazgeldi ve biz ek gidaya geçtik. yogurdunu suyunu mama kaşığıni koyabilecegim ufak bi canta siparis etmeyi düşünüyorum internetten. Stylo nun var. Ama acaba lüzumsuz mu diye tereddüt ediyorum

Termos çanta kullanan var mı kızlar? Yazgeldi ve biz ek gidaya geçtik. yogurdunu suyunu mama kaşığıni koyabilecegim ufak bi canta siparis etmeyi düşünüyorum internetten. Stylo nun var. Ama acaba lüzumsuz mu diye tereddüt ediyorum
Gezmeleriniz fazlaysa almak lazım yoğurt çabuk bozulur zaten
Sıcak su içinde suluk şeklinde termos var onlar kullanışlı

X