- 2 Nisan 2014
- 2.222
- 3.582
- Konu Sahibi sadevehuzurlu
Ekgıda döneminde sıcak su dışarıda ne için canım?Gezmeleriniz fazlaysa almak lazım yoğurt çabuk bozulur zaten
Sıcak su içinde suluk şeklinde termos var onlar kullanışlı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ekgıda döneminde sıcak su dışarıda ne için canım?Gezmeleriniz fazlaysa almak lazım yoğurt çabuk bozulur zaten
Sıcak su içinde suluk şeklinde termos var onlar kullanışlı
Bizimki iki ay mama içti o Zaman sıcak su lazım oluyor gerçi bizde termos yoktu ama tupperware de taşırdım sıcak su bide rezene çayına alırdım suyu ilk içmeye başladığı Zaman'larda ılık verdim ki karnı ağrımasın diyeEkgıda döneminde sıcak su dışarıda ne için canım?
Uyku düzeni kurmak cok guzel alsam odaya geçince anlıyor sırada uyku oldugunu maşallah gece uykunuz güzelmiş 11 aylık olmasına rağmen sürekli uyanır emer devamlı öeme ister aksam uykusuna Nasıl uyuyorOğluşum 3 aylık ...anne olmak sabır işi gerçekten ...Tracy Hogg un EASY yöntemi ile geçiyo günümüz bizim.bebeğim böyle daha Mutlu ..yalnız biz yöntemdeki saat rutinine uymuyoruz .krndimixe göre bir rutinimiz var.Sabah saat 10 gibi kalkıyor oğluşum .çünkü gece 11-12 gibi gece uykusuna yatıyor .gece boyunca uyuyup sabah 6-7 gibi emmrye uyanıyo.sonra da sabah uykusunu 10 civarında tamamlıyor .hemen EASY yöntemine göre besleniyoruz.Sonra aktivite kısmına geçiyoruz.kanepede battaniyemizin resimlerini seyrediyoruz veya ters yatıyoruz,mutfakta yemek yapıyoruz pusette...daha sonra uyku saati uyanmasından 1-1,5 saat sonra geliyor.gündşz uykularımız çok kısa 40-45 dk sonra uyanıyoruz.kısa olmasının nedeni sallayarak uyutma olabilir.düzen güzel birşey ama..mesela oğlum uyku saati gelince artık eeee diye benimle birlikte başlıyo söylemeye:)o da bende ne Zaman ne olacağını biliyoruz.Bı rutini henüz akşama oturtamadım ama çiünkü akşam yemeği işler uykusu biraz sarkıyo bu yüzden yoruluyor ve daha zor uyuyor.zamanla buda oturacak inşallah .şu sıralar yatır kaldır yöntemini uygulamak konusunda düşünceliyim.ne dersiniz?
Valla canim acikcasi termos cantaya hic gerek yok bence. Illaki bi bebek cantan vardir. O isini cok rahat gorur. Ek gidaya gecince daha rahat aslinda oyle seyleri tasimak. Bosuna masraf etme bence.Termos çanta kullanan var mı kızlar? Yazgeldi ve biz ek gidaya geçtik. yogurdunu suyunu mama kaşığıni koyabilecegim ufak bi canta siparis etmeyi düşünüyorum internetten. Stylo nun var. Ama acaba lüzumsuz mu diye tereddüt ediyorum
bebeklere uyku duzenı oturtmak gerekır yazmıstım bu yazdıgınız mesaj banaysa eger ben burda yazılan yontemlerı uygulamıyorum zaten. Kımı anneler evde duzenlı aralıklarda uyuyan bebeklerıyle dısarı cıktıklarında uyutmayıp eve gelene kadar dırenıyorlar ama evde dısarıda nerde olursa olsun uykusu geldıgınde uyutmak gerek aksı halde butun duzenlerı alt ustu olur o gun. Kızımın beslenecegı saatlerıde bılıyorum gece o uyanmazsa bıle ben kalkıyorum. Kı ben ona bakmak konusunda daha da ozenlı davranıyorum bellı saatlerde ılaclarımız var cunku benım bebegım anne karnında teshıs edılen ender bır hastalıkla dunyaya geldı adı ıse sakrokoksigeal teratom bu bır tumor ve onkolojık tedavı altında. (dılersenız ınternetten bakabılır sınız nasıl bır hastalık olduguna gorsellerden cıkıyor) Merak etmeyın kendım dınlenmek adına hıcbır yontemı uygulamıyorum. Kı ben onu kaybetmekle hala karsı karsıyayken uyuyamıyorum henuz. Emınım kı her anne evladını tanır onun ıcın her seyın en dogrusunu yapar. Her bebek farklı gelısım gosterır.ferber, hogg, west.... bu tür uyku eğitimlerine şiddetle karşı çıkan bir anneyim.. sakın yanlış anlaşılmasın bu sistemleri uygulayan anneleri kınamıyorum. herkezin kendi tercihi. bence bunlar bebeği yıpratan ama anneyi rahatlatan sistemler. bebek ağlayarak yatıp kalkarak uyumayı öğrenmiyor. sadece susmayı çaresisliği öğreniyor. yetişkin bir birey olduğunda da hakkını savunamayan hep susan bir nesil yetişiyor. bu arada da anneler gece boyu kesintisiz uyuyarak iyi birşey yaptığını zannediyor.bizler anneyiz. tabiki geceleri sık sık kalkacaz. emzirecez. özellikle ilk altı ayını doldurmamış bebeklerin gece beslenmesi gerekiyor. çünkü anne sütü sadece gece beğin gelişimini destekleyen hormon salgılıyor. batı tarzı sistemlerin türkiyede uygulanması ile aslında türk neslinin yıpranması sağlıksız nesiller yetişmesi amaçlanmaktadır. benim kızım da ilk aylar uyku sıkıntısı çekiyordu. sonra onu yanımda yatırmaya başladım. beraber uyuduk. bu sistemlere inat. sonra gördüm ki kızım daha kolay uykuya daldı. saat başı uyanan kızım 3 saatte bir uyandı, doktor da zaten üç saat arayla emzir dedi. herşeyyoluna girdi. şimdi 9 aylık. akşam yedi de yatar sabah yedide kalkar. 3 kez emmek için uyanır hemen uyur. yanımdan da ayırdım. o da rahatben de.. bebeklerimiz anneye doymalı. hapisane korkulukları gibi beşiklerde ya da iki üç aylık bebeklerin başka odalarda anne kokusuna mahrum büyümesi ne acı. 9 aylık kızımdan hariç 15 yaşında üçüz oğullarım var. onlar da doğduklarında dördümüz aynı yatakta 1 yaşına kadar uyuduk. tabi yere kocaman bir yer yatağı yapmıştım o zaman. şimdi hepsi kendine güvenen surumluluk sahibi cok zeki anne oğul ilişkileri çok sağlam olan yetişkin oldular. aynı yöntemi şimdi kızıma da uyguluyorum. eskiden kızın yanından ayrılırken arkamdan ağlardı. yanıma aldıktan sonra artık iyice anneye doydu.. artık biliyor ki ben hep yanındayım. şimdi bana güveniyor ve artık arkamdan ağlamıyor. çünkü geri geleceğimi biliyor. böylece ben de kızımı rahatlıkla anneme babasına abilerine veya bir akrabaya rahatlıkla bırakabiliyorum. bebeklerinizi yıpratmayalım varsın bir iki sene biz kendimiz fedakarlık yapalım. zamanla herşey yoluna giriyor zaten. biz anneyiz..anne olmak sabır ister... batı tarzı sistemlere karşı pedagog adem güneş diyorum...
Sanırım bu batılı sistemleri motamot uyguladığım sandığınızdan bana tepki olarak yazılmış bir mesaj.Ancak kesinlikle şunu bilin ki ben bebeğimi yanımda ayrı yatırmıyorum.Zaten yazdığım gibi henüz yatır kaldır yöntemini de uygulamadım.Ama EASY metoduyla bebeğim o kadar Mutlu ki niye uygulanayım.Mesela öncesinde ağladığı Zaman ne istediğini hiç bilmiyordum .Anlamsızca emzirmeye doymadı diye çalışıyordum.bu da gaz sancısını arttırıyordu.Sürekli ağlıyor ve hiç uyumuyordu .ben de o da üstümüzden kamyon geçmiş gibi Birgün geçiriyorduk .ama metodu uyguladığım ilk gün ki bu metod öyle ağlatan bir metod değil.İnternrttrn bakarsanız...herşey düzene girdi.bende rahat ettim o da..sorarım size niye uygulamayım?saçma sapan nedenler arayıp bebeğimi yormak yerine onun ihtiyaçlarını bilmek sizce yanlış mı ?ben zaten ferber a tamamen karşıyım.tracy Hogg ise bu konuda çok deneyimli bir Bebek hemşiresi. Onun deneyimlerini öğrenmek mesela ağlama şeklinden be istediğini anlamak neden sakıncalı olsun .Mesela iyi kilo alması için emzirme yöntemini öğrenmek beden sakıncalı olsun ?oğlum 3 aylık ve gelişimi gayet iyi.şu sıralar 6,5 kiloya yakın ...6-9 aylık kıyafetler giydiriliyorum ve sadece emziriyorum.gece uykuları ise doğduğundan beri öyle.gece gündşz ayrımını yapması için hiç uyandırıp emzirmedim.kilo alımıda hiç etkilenmedi.ferber, hogg, west.... bu tür uyku eğitimlerine şiddetle karşı çıkan bir anneyim.. sakın yanlış anlaşılmasın bu sistemleri uygulayan anneleri kınamıyorum. herkezin kendi tercihi. bence bunlar bebeği yıpratan ama anneyi rahatlatan sistemler. bebek ağlayarak yatıp kalkarak uyumayı öğrenmiyor. sadece susmayı çaresisliği öğreniyor. yetişkin bir birey olduğunda da hakkını savunamayan hep susan bir nesil yetişiyor. bu arada da anneler gece boyu kesintisiz uyuyarak iyi birşey yaptığını zannediyor.bizler anneyiz. tabiki geceleri sık sık kalkacaz. emzirecez. özellikle ilk altı ayını doldurmamış bebeklerin gece beslenmesi gerekiyor. çünkü anne sütü sadece gece beğin gelişimini destekleyen hormon salgılıyor. batı tarzı sistemlerin türkiyede uygulanması ile aslında türk neslinin yıpranması sağlıksız nesiller yetişmesi amaçlanmaktadır. benim kızım da ilk aylar uyku sıkıntısı çekiyordu. sonra onu yanımda yatırmaya başladım. beraber uyuduk. bu sistemlere inat. sonra gördüm ki kızım daha kolay uykuya daldı. saat başı uyanan kızım 3 saatte bir uyandı, doktor da zaten üç saat arayla emzir dedi. herşeyyoluna girdi. şimdi 9 aylık. akşam yedi de yatar sabah yedide kalkar. 3 kez emmek için uyanır hemen uyur. yanımdan da ayırdım. o da rahatben de.. bebeklerimiz anneye doymalı. hapisane korkulukları gibi beşiklerde ya da iki üç aylık bebeklerin başka odalarda anne kokusuna mahrum büyümesi ne acı. 9 aylık kızımdan hariç 15 yaşında üçüz oğullarım var. onlar da doğduklarında dördümüz aynı yatakta 1 yaşına kadar uyuduk. tabi yere kocaman bir yer yatağı yapmıştım o zaman. şimdi hepsi kendine güvenen surumluluk sahibi cok zeki anne oğul ilişkileri çok sağlam olan yetişkin oldular. aynı yöntemi şimdi kızıma da uyguluyorum. eskiden kızın yanından ayrılırken arkamdan ağlardı. yanıma aldıktan sonra artık iyice anneye doydu.. artık biliyor ki ben hep yanındayım. şimdi bana güveniyor ve artık arkamdan ağlamıyor. çünkü geri geleceğimi biliyor. böylece ben de kızımı rahatlıkla anneme babasına abilerine veya bir akrabaya rahatlıkla bırakabiliyorum. bebeklerinizi yıpratmayalım varsın bir iki sene biz kendimiz fedakarlık yapalım. zamanla herşey yoluna giriyor zaten. biz anneyiz..anne olmak sabır ister... batı tarzı sistemlere karşı pedagog adem güneş diyorum...
Canım yatır kaldırı bende denemedim .ağlatmak benimde işime gelmiyor açıkçası..bazen diyorum önce ağlayacak ama sonra Mutlu Mutlu uyuyacak diye acaba uygulasam mı?ama henüz cesaret edemedim.daha doğrusu biraz daha araştırıp büyümesini de bekliyorum.Aklıma takılan aslında yöntem bizi eve bağlar mı ?çünkü tatilde hiç evde durmuyoruz biz.benim ilk oğlumda öyleydi.devamlı enmek istiyordu geceleri.bende sabaha kadar kendimi emzik gibi hissediyordum :)o şekilde büyüdü ben hiç birşey yapmadım açıkçası.bu bebeğim gece uykusu konusunda henüz kendiliğinden uyanmıyor.yani bunun için ayrı bişey yapmadım .Sadece doğduğundan beri gece kalkıp alt değiştirmedim.gazını çıkarmadım o kadar.karnının tok olduğunu bildiğim Zaman poposundan tıpışlayarak tekrar uyuttum .ama senin bebeğin 11 aylık.büyüdüğü için başka bir yöntem gerekebilir .uykusuz anneler kulübünden ben çok faydalandım istersen o siteye bakabilirsin.Allah kolaylıklar versinUyku düzeni kurmak cok guzel alsam odaya geçince anlıyor sırada uyku oldugunu maşallah gece uykunuz güzelmiş 11 aylık olmasına rağmen sürekli uyanır emer devamlı öeme ister aksam uykusuna Nasıl uyuyor
Gece uykuyu tam aldığı için gündüz uykusu kısa olmus ama yetiyordur
Yatır kaldırma yöntemi cok zor cok yıpratıyor ama Bebek küçükse daha kolay olur bence fakat ben hiç yapamadım
Bu arada oğlumun zekasından hiç şüphem yok:)3 aylık Bebek uykusu gelince eeee diyosa daha ne olsun:)Adem Güneş in bazı yazılarını da okudum.çok beğendim.8 yaşında oğlum için cinsel eğitimle ilgili kitabını merak ediyorum .ferber, hogg, west.... bu tür uyku eğitimlerine şiddetle karşı çıkan bir anneyim.. sakın yanlış anlaşılmasın bu sistemleri uygulayan anneleri kınamıyorum. herkezin kendi tercihi. bence bunlar bebeği yıpratan ama anneyi rahatlatan sistemler. bebek ağlayarak yatıp kalkarak uyumayı öğrenmiyor. sadece susmayı çaresisliği öğreniyor. yetişkin bir birey olduğunda da hakkını savunamayan hep susan bir nesil yetişiyor. bu arada da anneler gece boyu kesintisiz uyuyarak iyi birşey yaptığını zannediyor.bizler anneyiz. tabiki geceleri sık sık kalkacaz. emzirecez. özellikle ilk altı ayını doldurmamış bebeklerin gece beslenmesi gerekiyor. çünkü anne sütü sadece gece beğin gelişimini destekleyen hormon salgılıyor. batı tarzı sistemlerin türkiyede uygulanması ile aslında türk neslinin yıpranması sağlıksız nesiller yetişmesi amaçlanmaktadır. benim kızım da ilk aylar uyku sıkıntısı çekiyordu. sonra onu yanımda yatırmaya başladım. beraber uyuduk. bu sistemlere inat. sonra gördüm ki kızım daha kolay uykuya daldı. saat başı uyanan kızım 3 saatte bir uyandı, doktor da zaten üç saat arayla emzir dedi. herşeyyoluna girdi. şimdi 9 aylık. akşam yedi de yatar sabah yedide kalkar. 3 kez emmek için uyanır hemen uyur. yanımdan da ayırdım. o da rahatben de.. bebeklerimiz anneye doymalı. hapisane korkulukları gibi beşiklerde ya da iki üç aylık bebeklerin başka odalarda anne kokusuna mahrum büyümesi ne acı. 9 aylık kızımdan hariç 15 yaşında üçüz oğullarım var. onlar da doğduklarında dördümüz aynı yatakta 1 yaşına kadar uyuduk. tabi yere kocaman bir yer yatağı yapmıştım o zaman. şimdi hepsi kendine güvenen surumluluk sahibi cok zeki anne oğul ilişkileri çok sağlam olan yetişkin oldular. aynı yöntemi şimdi kızıma da uyguluyorum. eskiden kızın yanından ayrılırken arkamdan ağlardı. yanıma aldıktan sonra artık iyice anneye doydu.. artık biliyor ki ben hep yanındayım. şimdi bana güveniyor ve artık arkamdan ağlamıyor. çünkü geri geleceğimi biliyor. böylece ben de kızımı rahatlıkla anneme babasına abilerine veya bir akrabaya rahatlıkla bırakabiliyorum. bebeklerinizi yıpratmayalım varsın bir iki sene biz kendimiz fedakarlık yapalım. zamanla herşey yoluna giriyor zaten. biz anneyiz..anne olmak sabır ister... batı tarzı sistemlere karşı pedagog adem güneş diyorum...
Amin CAnımCanım yatır kaldırı bende denemedim .ağlatmak benimde işime gelmiyor açıkçası..bazen diyorum önce ağlayacak ama sonra Mutlu Mutlu uyuyacak diye acaba uygulasam mı?ama henüz cesaret edemedim.daha doğrusu biraz daha araştırıp büyümesini de bekliyorum.Aklıma takılan aslında yöntem bizi eve bağlar mı ?çünkü tatilde hiç evde durmuyoruz biz.benim ilk oğlumda öyleydi.devamlı enmek istiyordu geceleri.bende sabaha kadar kendimi emzik gibi hissediyordum :)o şekilde büyüdü ben hiç birşey yapmadım açıkçası.bu bebeğim gece uykusu konusunda henüz kendiliğinden uyanmıyor.yani bunun için ayrı bişey yapmadım .Sadece doğduğundan beri gece kalkıp alt değiştirmedim.gazını çıkarmadım o kadar.karnının tok olduğunu bildiğim Zaman poposundan tıpışlayarak tekrar uyuttum .ama senin bebeğin 11 aylık.büyüdüğü için başka bir yöntem gerekebilir .uykusuz anneler kulübünden ben çok faydalandım istersen o siteye bakabilirsin.Allah kolaylıklar versin
Gece uyuması da bir besin oda gerekli gündüz uykusu az ise gece uzun ve kesintisiz uyuyabilir.. Acıktığı zaman ağlayıp uyanabilecek Zaman'da ben olsam düzeni bozup uyandırmazdım. Gece cok emmesi tabi kilo alımını etkiler ama bu dönemlerde kilo Ali'mi yavaşlar hatta hareketli bebekler hiç almayıp veredebilirlerMerhaba bir şey soracağım, benim kızım da 3. Aydan beri yaklaşık aynı duzende uyuyor. Gece hiç emmiyo. Şu an 5.5 aylık. Son iki aydir kilo alimi ciddi sekilde yavasladi. Ve sanırım gece uzun süre emmemesine bağlı olarak Sütüm de azaldi. Sağlık Ocağı ndaki hemşire ve dr gece uyandirip emzirmemi söyledi. Gece emmesi kilo aldırır dedi. Son 6 gündür bunu uyguluyoruz. Evdeki tartida 200 gr fazla çıktı bugün. Umarım gerçekten kilo almıştır. Ben sizin kilo aliminizi merak ediyorum. Bir de süt miktariniz değişti mi
Kilo alımında sıkıntı varsa doktorun tavsiyesine uyun bence.birde emzirme yöntemlerinizi gözden geçirin.bir memeyi bitirene kadar emxirin .çünkü en yağlı süt en sonda .bu aynı Zamsnda süt üretimini de uyaracak ve daha çok sütünüz olacak.Süt artırmak için dut kompostosu üzüm kompostosu şekersiz içebilirsiniz.bol bol su tabi Bi de.diş çıkarma dönemine de girmiş olabilirsiniz.doktora bir sprun isterseniz.ben gece uyandırmıyorum .kilo alımı gayet iyi.3 aylık 6,5 kiloya yakın şu andaMerhaba bir şey soracağım, benim kızım da 3. Aydan beri yaklaşık aynı duzende uyuyor. Gece hiç emmiyo. Şu an 5.5 aylık. Son iki aydir kilo alimi ciddi sekilde yavasladi. Ve sanırım gece uzun süre emmemesine bağlı olarak Sütüm de azaldi. Sağlık Ocağı ndaki hemşire ve dr gece uyandirip emzirmemi söyledi. Gece emmesi kilo aldırır dedi. Son 6 gündür bunu uyguluyoruz. Evdeki tartida 200 gr fazla çıktı bugün. Umarım gerçekten kilo almıştır. Ben sizin kilo aliminizi merak ediyorum. Bir de süt miktariniz değişti mi
öncelikle allah evladınıza şifalar versin. tez zamanda iyileşir inşallah. inanın üzüldüm. ayrıca bu mesajı da size cevaben yazmadın ortaya yazdım. tabiki uyku konusu önemli. benim de kızımın uyku düzeni şaşmasın diye gündüz bir yere giderken arabada bile emzirip uyuttuğumu bilirim. ama nihayetinde onlar da insan. birer robot değil. şu saatte uyusun şu satte kalksın.. mesela kızım her akşam 7 de uyur. ama dün akşam 8.30 da uyudu. bazen öğün sayımız 3ten ikiye iner. çok yorulur akşam yemeği güme gider. böyle sapmalar olurara ara. genele bakmak lazım. bebeğinizi bol bol kucaklayın. onu dilerseniz yanınızda yatırın. yatır kaldır yöntemini atın çöpe. onu yatır kaldırla değil göğsünüzde uyutun. merak etmeyin. kucağa alışır derler belki size. hiç de alışmaz. onun yeri sizin kucagınız. siz gene belli bir uyku düzeni oturtmuşsunuz anladığım kadarıyla. bu düzene uyun.bu konuda bu kadar uzun yazmamın sebebine gelince.. inanın bu yöntemlerle bebeklerini ziyan eden arkadaşlarım oldu. yatır kaldır yöntemini uygulamadan önce çok milayim olan bebek su uygulamadan sonra tamamen huy değiştirdi ve ben bu bebeklere çok üzülüyorum. hele 3 aylık bir bebek zaten dünyaya gelmenin şokunu atlatamamış bir de zorla yatır kaldırı nasıl kaldırsın..ben bu konuda çok doluyum. bu şekilde içimi dökmek istedim. başınızı da ağırttıysam hakkınızı helal edin.bebeklere uyku duzenı oturtmak gerekır yazmıstım bu yazdıgınız mesaj banaysa eger ben burda yazılan yontemlerı uygulamıyorum zaten. Kımı anneler evde duzenlı aralıklarda uyuyan bebeklerıyle dısarı cıktıklarında uyutmayıp eve gelene kadar dırenıyorlar ama evde dısarıda nerde olursa olsun uykusu geldıgınde uyutmak gerek aksı halde butun duzenlerı alt ustu olur o gun. Kızımın beslenecegı saatlerıde bılıyorum gece o uyanmazsa bıle ben kalkıyorum. Kı ben ona bakmak konusunda daha da ozenlı davranıyorum bellı saatlerde ılaclarımız var cunku benım bebegım anne karnında teshıs edılen ender bır hastalıkla dunyaya geldı adı ıse sakrokoksigeal teratom bu bır tumor ve onkolojık tedavı altında. (dılersenız ınternetten bakabılır sınız nasıl bır hastalık olduguna gorsellerden cıkıyor) Merak etmeyın kendım dınlenmek adına hıcbır yontemı uygulamıyorum. Kı ben onu kaybetmekle hala karsı karsıyayken uyuyamıyorum henuz. Emınım kı her anne evladını tanır onun ıcın her seyın en dogrusunu yapar. Her bebek farklı gelısım gosterır.
uyutma yöntemleri ile ilgili yazım bu yazınıza cevaben yazılmadı. size tepkiki de değilim. zaten bakarsanız yazınızı da beğenmiştim. rabbim yardımcınız olsun tekrar. benim de bebeğimin böbreğinde parlaklık var. taş olabilir. takipteyiz. daha çok küçükler, rabbim onları korusun..Anne olmak sabır ıster.. Oncelıkle bebegınıze uyku duzenı oturtmanız gerekır. Bebegınızın hangı pozısyonda rahat etmesını bılmelısınız. Altı temız, karnı tok olmalı kı rahat uyusun. Her bebek uyurken farklı pozısyonda rahat eder. Kımısı yan, kımısı sırt ustu, kımısı yuz ustu. Ama yuz ustu yatırırken dıkkat etmek gerekır kı nefes almasını engelleyecek sekılde olmasın. Ornegın kızım yuz ustu yatar hep sırt ustu koydugum zaman anında uyanır ama yuz ustu ıken saatlerce uyudugu olur. Yemeklere gelınce ornegın yemegınıze sarımsak ya da maydanoz katacaksınız ben aldıgım sarımsagı temızleyıp plastık bır kaba koyup buzlukla saklıyorum hıcbır bozulma olmuyor yemek yaparken ugrasmadan cıkarıyorum. Maydanozu ınce ınce kıyıp buzdolabı posetıne koyuyorum bu sekılde bozulması engellenıyor ve yemeklerımde kullanıyorum. Dolma olsun, ıclı kofte olsun vb yemeklerde kolaylık oluyor. Ev temızlıgınde ıse evın dagınık olmasını beklememek lazım sureklı elınız ustunde olursa hem vakıt kaybetmez hem de cok yorulmazsınız. Bebegınızın sakınlesmesı ıcın muzık dınletıp masaj yapmak ona keyıf verır ve uyuması daha kolaylasır.