Bebekli Evde İşler Nasıl Yürüyor?

öncelikle allah evladınıza şifalar versin. tez zamanda iyileşir inşallah. inanın üzüldüm. ayrıca bu mesajı da size cevaben yazmadın ortaya yazdım. tabiki uyku konusu önemli. benim de kızımın uyku düzeni şaşmasın diye gündüz bir yere giderken arabada bile emzirip uyuttuğumu bilirim. ama nihayetinde onlar da insan. birer robot değil. şu saatte uyusun şu satte kalksın.. mesela kızım her akşam 7 de uyur. ama dün akşam 8.30 da uyudu. bazen öğün sayımız 3ten ikiye iner. çok yorulur akşam yemeği güme gider. böyle sapmalar olurara ara. genele bakmak lazım. bebeğinizi bol bol kucaklayın. onu dilerseniz yanınızda yatırın. yatır kaldır yöntemini atın çöpe. onu yatır kaldırla değil göğsünüzde uyutun. merak etmeyin. kucağa alışır derler belki size. hiç de alışmaz. onun yeri sizin kucagınız. siz gene belli bir uyku düzeni oturtmuşsunuz anladığım kadarıyla. bu düzene uyun.bu konuda bu kadar uzun yazmamın sebebine gelince.. inanın bu yöntemlerle bebeklerini ziyan eden arkadaşlarım oldu. yatır kaldır yöntemini uygulamadan önce çok milayim olan bebek su uygulamadan sonra tamamen huy değiştirdi ve ben bu bebeklere çok üzülüyorum. hele 3 aylık bir bebek zaten dünyaya gelmenin şokunu atlatamamış bir de zorla yatır kaldırı nasıl kaldırsın..ben bu konuda çok doluyum. bu şekilde içimi dökmek istedim. başınızı da ağırttıysam hakkınızı helal edin.
ben zaten bebegımı ayakta ya da besıkte sallayarak uyutmuyorum onun uykusu geldıgı zaman kucagıma alıp kucagımda uyutuyorum. kendı rahatım ıcın uykusu gelmedıgı halde uyutmaya calısmadım en basından berı. ve ınanın tum benlıgımı ona adadım. uyku duzenınden kastım onun uyumak ıstedıgı zamanlarda uyutuyor olmam yoksa ben tam 31 gun onsuz kaldım onunla gecırdıgım her dakıka omrumun en guzel anları ve onu kendı ısteklerım dogrultusunda uyutma gıbı cabam olmadı. rabbım sızın de bebegınıze sıfa versın ınsallah. mınık yavrulara bende kıyamıyorum.

ben zaten bebegımı ayakta ya da besıkte sallayarak uyutmuyorum onun uykusu geldıgı zaman kucagıma alıp kucagımda uyutuyorum. kendı rahatım ıcın uykusu gelmedıgı halde uyutmaya calısmadım en basından berı. ve ınanın tum benlıgımı ona adadım. uyku duzenınden kastım onun uyumak ıstedıgı zamanlarda uyutuyor olmam yoksa ben tam 31 gun onsuz kaldım onunla gecırdıgım her dakıka omrumun en guzel anları ve onu kendı ısteklerım dogrultusunda uyutma gıbı cabam olmadı. rabbım sızın de bebegınıze sıfa versın ınsallah. mınık yavrulara bende kıyamıyorum.
allah razı olsun. rabbim seni yavrundan ayırmasın insallah. bu mubarek günlerde dualarımda senin yavrunu da eksik etmeyeceğim..

Günaydın melek anneleri :)
Hayırlı Cumalar.

Buzluğa koyabilmek amacıyla bir düdüklü nohut haşladım. Çorbalara, pilavlara koyarım, yemeğini yaparım.

Bugün 1 kg aşurelik buğday pişireceğim. Gene çorba yapmak amaçlı.

Akşama 2 kişilik sütlaç yapmak niyetindeyim. Ne zaman yapsam pirinci çok oluyor. Şöyle güzel bir tarifiniz varsa beklerim.

1 makine çamaşır astım.

Ütü suyu üretmeye devam. Çünkü yaklaşık 15 parça ütü olucak yıkananlar kuruyunca.

Bereketli, huzurlu, keyifli günler :)

Canim esimle ben sutlaci cok sevdigimiz icin hic 2 kisilik yapmadim ustelik bu ara favorim misafirlerimi hep sutlac ikram ettim iftar sonrasi, tarife geleyim.

1 litre sut. ( yaklasik 10 12 kase cikar )
Bu tarife gore yaparsan eger
1 cay bardagina yakin pirinc
2 dolu kasik nisasta
2 bardak seker ( ben cok şekerli yapmiyorum mesela isterseniz sekeri biraz daha arayabilirsiniz benim yaptigim sanki boyle diyet sutlaci gibi oluyo ikram ederken layt sutlac diyorum :)

Sutu pisirin, sekeri ilave edin.sonrasında kaynamaya birakin
Bir yandan pirincler haslansin iyice ( yikamadan haslarsaniz kivamsi bi hali oluyo haslayip hafif sulu birakip sut kaynayinca ilave edebilrisniz)

Diger tarafdan 2 kasik nisastayi bi kaseede suyla sıvılaştırın, ardindan kaynamis pirincleri eklenmiş sutlaca ekleyin sonrasinda karıştirin kivamsi bi hal aliyo zaten 10 dakika pissin bu sekilde, sekerine bakin istege bagli atabilirsiniz azsa eger.

Benim tarifim bu sekilde.
Afiyet olsun:kk77:

Canim esimle ben sutlaci cok sevdigimiz icin hic 2 kisilik yapmadim ustelik bu ara favorim misafirlerimi hep sutlac ikram ettim iftar sonrasi, tarife geleyim.

1 litre sut. ( yaklasik 10 12 kase cikar )
Bu tarife gore yaparsan eger
1 cay bardagina yakin pirinc
2 dolu kasik nisasta
2 bardak seker ( ben cok şekerli yapmiyorum mesela isterseniz sekeri biraz daha arayabilirsiniz benim yaptigim sanki boyle diyet sutlaci gibi oluyo ikram ederken layt sutlac diyorum :)

Sutu pisirin, sekeri ilave edin.sonrasında kaynamaya birakin
Bir yandan pirincler haslansin iyice ( yikamadan haslarsaniz kivamsi bi hali oluyo haslayip hafif sulu birakip sut kaynayinca ilave edebilrisniz)

Diger tarafdan 2 kasik nisastayi bi kaseede suyla sıvılaştırın, ardindan kaynamis pirincleri eklenmiş sutlaca ekleyin sonrasinda karıştirin kivamsi bi hal aliyo zaten 10 dakika pissin bu sekilde, sekerine bakin istege bagli atabilirsiniz azsa eger.

Benim tarifim bu sekilde.
Afiyet olsun:kk77:

Çok teşekkür ederim canım :)

Gunaydin bebek kucuk olunca :KK51:

Iftar a misafir alabiliyomusunuz cocuk kucuk ya
İki kere ağırladım.Bebişimiz 3 aylık.eşim ilgilendi çocukla ben yemekleri yaptım.Uyuduğu saatlerde de bir kısım işlerimi hallettim.Emzirme ve uyutmayla ilgilendim.Eşim öğretmen olduğu için öğleden sonra evde oluyo.ama koşturmaca oluyo.Sahura kadar uyumayıp bazı işlerimi de o Zaman hallediyorum.Temizlik vs.
Bu arada oğluşumuz bugün emziğe alıştı.çok büyük rahatlık.almıyo diye bırakmıştım ama dün gelen arkadaşımın bebeğinde gördüm.sürekli tutmuyo ağzında ama yinede deniyorlardı.brnde bugün aldığım ama tutmadığı bütün emzikleri kaynattım.tekrar denedim.bir tanesini tuttu.hemde hep emiyomuş gibi.Havada kaptı.:)

İki kere ağırladım.Bebişimiz 3 aylık.eşim ilgilendi çocukla ben yemekleri yaptım.Uyuduğu saatlerde de bir kısım işlerimi hallettim.Emzirme ve uyutmayla ilgilendim.Eşim öğretmen olduğu için öğleden sonra evde oluyo.ama koşturmaca oluyo.Sahura kadar uyumayıp bazı işlerimi de o Zaman hallediyorum.Temizlik vs.
Bu arada oğluşumuz bugün emziğe alıştı.çok büyük rahatlık.almıyo diye bırakmıştım ama dün gelen arkadaşımın bebeğinde gördüm.sürekli tutmuyo ağzında ama yinede deniyorlardı.brnde bugün aldığım ama tutmadığı bütün emzikleri kaynattım.tekrar denedim.bir tanesini tuttu.hemde hep emiyomuş gibi.Havada kaptı.:)
Ayyy masalah cok sevindim sizin adiniza cocukla zor oluyo ama rabbim kolaylik veriyo yinede :KK72:

Merhabalar.

Şöyle uzunca yazayım diyorum fırsat bulamıyorum :KK43:

Koşturmaca devam ediyor. Ramazan çok bereketli ve güzel geçiyor.

Şaka maka yarısı bitmek üzere, kendime bayramlık almalıyım zira önceki pantolonlarımla henüz yakınlaşamıyorum:KK43: 5 kg daha versem ahh ah...

Ewet gercekden coolkk berektli israf açısından kendime söz verdim, kiyafet almayacam:bicak: durr yaaa bakimmm yok yok alamayacam gercekdn bunu soylemem bile basari allahimmmmm:KK55:

Henüz 2-3 kg vermekle birlikte 70 kg yim...hayatımın en kilolu günlerini yaşıyorum:KK43: hiç rahat değil gerçekten.kıyafet konusunda almayacaktım zayıflayacaktım ama olmadı ..sanırım almak zorunda kalacam..
sadevehuzurlu sadevehuzurlu koşturmacamız bunun için olsun..çok şükür ..ben koşturmacayı da çok seviyorum..Allah Rıza'sı için bebeklerimiz için...ibadet hükmündedir inşallah .bide koştururken zayıflarım diyorum ama nafile :)

Bu konu tam bizlikmiş yeni farkettim daha,13 aylık oglum var gunde 1 kez uyuyor onceleri supurge sesinden cok korktugu icin zor temizlik yapardim artik supurge asığı oldu o sorunumuzu hallettik ama yakinimizda kimse olmadigi icin isleri genelde o uyanikken yapiyorum evimiz buyuk oldugundan is hic bitmiyor tam anlamiyla temizlik cok zor
Annesi yakin olanlara cok ozenir oldum

Sıcacık bir Haziran gününden hepinize sıcacık bir merhaba:)

Yazmak isteyip yazamıyorum, fırsat bulamamaktan sebep epey bensiz kaldı buralar.

Topiğim topiğim canım topiğim, hiç bırakır mıyım seni, az da olsa yazar çizerim :))

1 makine çamaşır yıkanacak, 1 sepet ütü az önce bitti.

Bulaşıklar makineye konuldu.

Akşama 2 çeşit yemek yapılacak, gerisi hazır.

Yarın kızımın aşısı var, umarım sorunsuz atlatırız.

Bayram yaklaşıyor, ondan önce Kadir gecesi yaklaşıyor, Rabbim hayırla kavuştursun, tekrarına ulaştırsın inşallah.

Perde ve koltuk kılıfları bi ara yıkanacak.

Sahur için menü üretmekten yorulundu, ne yapsam acaba geceye? Fikri olan?

Prensesim birazdan uyanır, onunla oyun oynarım.

Perşembe günü a101e bölmeli saklama kabı geliyormuş, sizce kahvaltılık ve çerez dışında hangi amaçla kullanılır, alsam mı karar veremedim. Maalesef saklama kabı almak ve doyamamak gibi bi hastalığım var:KK43:

Sıcacık bir Haziran gününden hepinize sıcacık bir merhaba:)

Yazmak isteyip yazamıyorum, fırsat bulamamaktan sebep epey bensiz kaldı buralar.

Topiğim topiğim canım topiğim, hiç bırakır mıyım seni, az da olsa yazar çizerim :))

1 makine çamaşır yıkanacak, 1 sepet ütü az önce bitti.

Bulaşıklar makineye konuldu.

Akşama 2 çeşit yemek yapılacak, gerisi hazır.

Yarın kızımın aşısı var, umarım sorunsuz atlatırız.

Bayram yaklaşıyor, ondan önce Kadir gecesi yaklaşıyor, Rabbim hayırla kavuştursun, tekrarına ulaştırsın inşallah.

Perde ve koltuk kılıfları bi ara yıkanacak.

Sahur için menü üretmekten yorulundu, ne yapsam acaba geceye? Fikri olan?

Prensesim birazdan uyanır, onunla oyun oynarım.

Perşembe günü a101e bölmeli saklama kabı geliyormuş, sizce kahvaltılık ve çerez dışında hangi amaçla kullanılır, alsam mı karar veremedim. Maalesef saklama kabı almak ve doyamamak gibi bi hastalığım var:KK43:
Masallah sana baya da biseyler yapmissin. Ben artik hangi bor ise yetisecegimi sasirdim. 11de geldim okuldan. Gelir gelmez oglum aciktim dedi onu doyurdum. Anne bana pasta yap dedi sutlu bi tatli yaptim. Simdi kizimi doyuruyorum. Daha cocuklar yikanacak. Aksama yemek yapilacak. Oglumla etkinlikler yapilacak. Evin supurulmesi lazim. Makineye camasir atilacak. Tabi vakit bulabilirsem.
Saklama kaplari isitma sansi olmayinca pek bi yemekte falan kullanilmiyor. Belki kizina meyve dograyabilirsin her bi bolmeye. Artanlarini saklayabilorsin. Tabi buyuklugu ne kadar bilmiyorum ama.

Oğlum 3 ayını geçti.büyüme ataklarını yaşıyoruz şu soralar .tam tuttu dediğim emziğini tutmuyor 3 gündür .sürekli Kucak istiyor.ve sık sık ağlıyor.bazen çığlıklar atarak.bakslım be Zaman bitecek?3 gün mü bir hafta mı?O yüzden evde işlee biraz aksak.kaç gündür sadece süpürüyorum.yemrkleri de iftara yakın eşimin yardımıyla yapıyorum.Çok tatlı gülüşü sayesinde herşeye katlanıyoruz:))

Selam kızlar napıyorsunuz?
Bayram seyran yolculuk derken çok yoğun ve yorucu günler geçirdik, şehir dışına çıkmak yaramadı bize, kızım boğaz enfeksiyonu geçiriyor, ateşlendi, serum takıldı, kan tahlili yapıldı, o minicik elinden damar yolu açıldı, yavrum nasıl ağladı, içim parçalandı, minişim 5 aylık oldu, ilk kez hasta oldu, şükür ateş düştü eve döndük, antibiyotik veriyorum, sürekli takip ediyorum, çabucak iyileşir inşallah.

Eve gelince de 5 makine çamaşır yıkadım, as, topla, katla, ütüle derken gına geldi, bir yere gitmek de zor yaa:KK43:

Yemek, bulaşık, temizlik uff ev işi kadar nankör bişey yok.

Kayınvalidem bahçesinden epey bir maydonoz verdi, iyice yıkadım, serdim, kurutucam, çorba ve böreklere katarım. Taze fasülye verdi, kırdım, şokladım, buzluğa yemeklik ayırarak yerleştirdim, epey bir semizotu verdi, yıkayıp doğrayıp poşetledim, gene buzluğa attım, kavurma, börek içi veya omlette kullanırım kızımın çorbalarına atarım.

Kabak verdi, oydum, doldurdum, akşam için pişirdim.

O kadar çok ütü yaptım ki 25 30 parça, başım döndü valla. Eşim evde kıza o bakıyor ben iş yaparken.

Buzluğum bereketlendi, kendi annem de sarma verdi.

Kayınvalidem sağolsun köy peyniri, tereyağı, sebze vb.verdi.

Büyüklerimizi Allah başımızdan eksik etmesin inşallah.

Kız uyuyor uyanınca yoğurt yediricem, dr ekgıdaya geçebilirsiniz dedi.

Sonra ev süpürülecek, viledalanacak, wc ve banyo yıkanacak, yetişir inşallah.

Ayy yazarken yoruldum.

Sizde ne var ne yok, neden boş bıraktınız gelin yazın:)

Sevgiler...

Evi eşim süpürdü. Ben de dağınıklıkları topladım.
Akşam yemeği yendi.
Bulaşıkları dizdim, mutfağı topladım, çay faslı şimdi.
1 makine daha çamaşır yıkandı, astım.
Kıza banyo yaptırdık.
Kızımın oyuncaklarını steril ettim.
Wcyi çamaşır suyu ile yıkadım.
Banyo kaldı ama yatarken banyo yapıcam o ara yıkarım.
Çok yorgunum.

X