Bebekli Evde İşler Nasıl Yürüyor?

İşten çok 111 gün dikkatimi çekti maşallah, ben günlerini bile tutamıyorum aklımda kafa o derece yoğun :KK70:neyse konuya gelirsek bebeğim seninki kadarken iş tutmak çok zordu:KK51: uyudukça yapmaya çalışıyordum ki çok az uyuduğu için o da zor. Hafta sonu eşim evdeyken sağlam bi temizlik hafta içi de onu koruma çabaları:KK66: yemek de belli olmuyordu bazen yapabiliyordum bazen eşim gelince. Şimdi 8 aylık olacak şükür. Yapıyorum işimi o da oyuncaklarıyla oynuyor o sıra, sıkılırsa mama sandalyesine koyup nereyi temizlersem Oray'a götürüp ona şarkı söylüyorum, öyle hallediyoruz :)
Genel olarak verebileceğim tavsiye erken kalkmak, gün uzun olunca işler, bakım faln oluyo, yoksa öğlene kadar uyuyordum eskiden bunalımlardan çıkamıyordum:KK34:
Canım ne güzel kurmuşsun düzenini benimki 7aylık ve asla durmuyor uyumuyor .Sadece banyo yapabilmek bile mucize .Annem yardıma diye geldi kızı kucağında tutmaktan kolu incinmiş hareket ettiremiyor.Bu benim dördüncü bebeğim diğer ikisi de zordu ama birşekilde uğraşarak düzen oluşturdum şimdiki inanılmaz hareketli sürekli top peşinde ellerinden tutturup top sürdürüyor .Allahım binlerce şükürler olsun sağlıklı ama azcık kendime zaman ayirtsa yada evi azcık yol yormamak soktursa

buna buna dışarı çıkıyoruz da canım, eşimle... Bebek arabasıyla... Kanguruyla tek başıma ilk kez çıktım. Daha da durmam evde:)

Ben sanal marketten sipariş verdigimde geceydi. Zaten teslimat saatini seciyorsunuz. Kırmızı et olarak bazen sote yapıyorum sebzeli veya sade. Bazen de döküm tavada pirzola şeklinde pisiriyorum. Tavuğu haftada 1 tuketiyoruz o da çeşit olsun diye. Onu da seramik tavada pirzola/ fırında sebzeli vrya minik minuk dograyip sote yapip lavas icinde servis ediyorum. Balik olarak genelde Norveç somon. Onu da fırında pisiriyorum. Sarımsak, zeytinyağı, karabiber, tuz, limon ve kekikle 2 saat marine edip borcamla fırına sürüyorum.

Çooooooook teşekkür ederim canım

Slm kizlar.. dunden beri yaptigim. isker beni mahvetti ama baakinca degdi yaa. dun gunluk islerdisari cikma yemek yedirme sonrası kizim uyuduktan sonra Hemen mutfağı topladım. Et almıştı eşim. Iki üç dis sarimsak atarak kusbasi etleri hasladim. Kiymayi dolabın alt kısmına aTtm hemen. Haslaman etler porsiyonluk ayrıldı buzluga yollandı. O arada fellah kofte harcı çabucak hazırlanır. Bir kilo bulgurla yoğrulan kofteler çabucak yuvarlanıp buzlukta bir müddet bekler sonrayemeklere bolunur. Ortalık toplanıp uykuya dalarken kizm kalkar ve o yorgunlukla tüm gece onu uyutmakla hiç dinlenmenekle gecer .6da hayat başladı. Hemen soğuyan et suyu buz poseeeine doldurulup buzluha konur. Kıyma eti kofte yapmak üzere yoguedum şekil verip tepsiye dizip bir müddet buzlukta dondurdm ve sonra porsiyonluk ayırdım. Kimini yassı kimini top şeklinde yaptim. Epey bir kolaylık oldu. Tabi arada çamaşır bulaşık koy cikar bunlari saymiyorum bile

Maşallah süphanallah canım
Ben de Ramazan için yarın sulu köfte, kuru köfte, kıyma, et vb ayarlamayı düşünüyorum inşallah fırsat bulup becerebilirim

Yorgun savaşçılar olarak hayatı kolaylaştıracak önerilere çok ihtiyacımız var gerçekten. Bu anlamda başlık çok iyi olmış:)

Yemek konusunsa ben de birkaç öneride bulunabilirim. Bi kere buzlukta tuttuklarımı yazayım.:KK43: Gerçi şu an hiçbiri dolapta yok:) )
Milföy hamuru
Hazır mantı
Hazır pizza
Kıyma
Kuşbaşı et
Kişi başı iki üç parça Büftek /Pirzola
Tavuk but kanat

Biz iki kişi olduğumu için çok az az alıp atıyorum dolaba.
Et ve tavuk yemeklerimi yaptığım tek şey tavaya koyup ağzını kapatıp kısık ateşe bırakmak . Suyunu saldıktan sonra da yağ tuz koyup suyunu çekmesini bekliyorum. Tüm et yemeklerinin hazırlanması üç dakikakı almıyor :) Pilav makarna da zaten çok kısa sürüyor.

Bir de patatesleri cips şeklinde kesip fırına atmam favori. O da çok pratik.
İş konusunda da pusetine koyuyorum şarkı açıyorum. Hem söyleyip hem dans ediyorum. Yani masayı ahenkle dans ederem siliyorum mesela:)) O zaman çok problem çıkarmıyor. Sıkılınca da mecbur alıyorum ve iş faslı bitiyor:)

Bugün güzel bir Pazar günü.
Verimli geçti çok şükür.

1 makine bulaşık yıkandı/yerleştirildi.
Erzak dolabı, gıda malzemeleri toparlandı, azalanlar belirlendi, çıkan kaplar elde yıkandı, mutfak dolapları genel olarak gözden geçirildi, ıvır zıvır şeyler ayıklanıp atıldı.
Yemek hazırlandı.
Ev süpürüldü.
Buzdolabı temizlendi, yerleştirildi, azalan şeyler boşaltıldı, bisürü yer açıldı,çıkan bulaşıklar elde yıkandı.
Bozulmaya yüz tutmuş yeşillikler ayıklandı, sirkeyle yıkandı, doğrandı, vakumlu saklama kabıyla dolaba konuldu. Salata için pratik olsun diye.
Evde şu an 2 çeşit meyve var, 1 çeşit daha alınacak, bitince yenilmemiş başka 2 çeşit alınacak, böylece bıkmadan farklı meyveler tüketilecek, yoksa 2 kişiyiz, çürüyor, maalesef eşim de pek meyve yemiyor.
Baharatlıklar düzenlendi.
Bebeğe eşim baktı. Sadece emzirirken aldım yoksa yetiştiremem.

Şimdi 1 makine kuruyan çamaşır toplanacak, yerleştirilecek.

Sonra akşam yemeği telaşı.

Yemekten sonra kız uyuyunca tv karşısında eşimle otururken Ramazan için sulu köfte yuvarlıcam.

Sahur için menümüz kıymalı pide, çay

Ben de içli köfte yapacağım, sigara böreği sararım... Bakalım hazırlık pek yapamadım bu sene...
Maalesef ben de bu yıl pek birşey yapamadım, Allah kolaylık verir inşallah.
Benim buzluğumun güncel hali:

Etli ve peynirli mantı
Yaprak sarma
Bezelye
Tavuk göğsü
Kıyma
Tereyağı
Maydonoz
Doğranmış yeşil biber
Karnıyarıklık kızartılmış patlıcan
Çökelek
Annemin yaptığı peynirli gözlemeler ve katmerler
Lahana sarması

Aa yazınca baktım da epey de şey varmış. Kurbana kadar harcamalıyım ki yer açılsın, ekstra derin dondurucum yok

Maalesef ben de bu yıl pek birşey yapamadım, Allah kolaylık verir inşallah.
Benim buzluğumun güncel hali:

Etli ve peynirli mantı
Yaprak sarma
Bezelye
Tavuk göğsü
Kıyma
Tereyağı
Maydonoz
Doğranmış yeşil biber
Karnıyarıklık kızartılmış patlıcan
Çökelek
Annemin yaptığı peynirli gözlemeler ve katmerler
Lahana sarması

Aa yazınca baktım da epey de şey varmış. Kurbana kadar harcamalıyım ki yer açılsın, ekstra derin dondurucum yok

Aaa ben de mantı yapıp dolaba atayım valla kurtarıcı olur iyi hatırlattın :))

Hayırlı Ramazanlar herkese
hayirli ramazanlar... Tavada pizza gozleme borek sarma olabilirn tuzlu kek . Haslama patates bol yesillik. koz patlican biber. kavurmali yumurta. MenemEn. Bir suru sey :) Ben Birde bayat 3-4 dilim ekmegi dograr ustune Zeytin peynir maydanoz varsa sucuk ilave ederim iki yimurta kirip istrdigim bahsratlari atarim karistirip az yagli tavaya dokerim kapagini kapatip arkali onlu pisiirirm. Cok guzel olur. Tavada pizzayI siddetle tavsiye ederim iki kisi safece o pizzayla rahat Doyar cok cabuk da oluyir. Instagramdab almistim tarifi

X