Yapabileceğiniz en iyi gelişim destekleme yolu bebeğinizle konuşmaktır.
Bol bol konuşun.
Örneğin yemek yaparken koyun ana kucağına mutfağa alın yemek tarifini anlatın, gazete okurken sesli okuyun, şarkı söyleyin, dans edin birlikte.
altını bezlerken kullandığınız eşyaların isimlerini söyleyin mesela.
Ve sarılın sarılın sarılın. Her fırsatta kucaklayın.
İlla oyuncak olsun istiyorsanız şu an oyun halısına uygun dönemde. Çok işinize yarar.
Birde poşet hışırtısı gibi ses çıkaran oyuncaklara bayılacaktır.
Sevgiler.
ben sürekli konuşuyorum..her fırsatta..oyun halısı almadım ben ama dikkat çekmeye çalışıyorum..haftaya 3 aylık olacak..yemek yedikten sonra kucağıma onuda alıyorum..masaya ellerini değdiriyorum..nasıl heyecanlanıyor..farklı bir ortamda olduğu için çok seviniyor..kaşığı eline tutturup masaya vurduruyorum çok ilginç geliyor..eline poşet veriyorum..tam tutamadığı için eline doluyorum..onun sesiyle deli gibi debeleniyor..şimdilik yapabileceğimiz bunlar
Bende dağılmasını takmıyorum,bebeklerin beyinleri 3 yaşına kadar çok hızlı gelişirmiş,birde oğlum bir yaşında olmayacak,elinede veriyorum yiyebileceği birşeyler üstünün kirlenmesinide umursamıyorumbenım oglum 13 aylık suan cok meraklı..mutfagım amerıkan mutfak oldugu ..gun ıcınde ellınde tencere tava...gezıyor..tehlıkelı cekmecelerı kapattım...
evım dagılacak dıye dusunmuyorum
buyukluk kucukluk kavramı ıcın kutular aldım..
aksamları babası ben ucumuz yere oturup top oynuyoruz
ogleden sonra parka goturup..Etrafındakı gorudugu herseyı anlatıyorum
Ney bende çok dinlerim hatta bir ara öğrenmek bile istemiştim Taylan ada dinletiyorum.
arkadaşlar yapılan bir araştırmaya göre dağınık annelerin çocukları daha zeki oluyorlarmış çocuk sürekli karıştıracak bi şeyler bulunca tabi etrafta........ bende bu felsefeyle ev işlerini rafa kaldırdım bi kaç senede dağınık olalım .........
bu dediğin doğruysa benim oğlan aynşıtayn (Einstein) olur valla. işallah yani. biraz dağınıkımdır da. malesef eşim de...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?