Bebek Beslenmesi bebeklerinizi kahvaltıya nasıl alıştırdınız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cnmkzm

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2010
518
154
333
Hakkari
herkese merhaba...kızım bir hafta sonra 8.ayını bitirecek ve biz hala kahvaltıya geçemedik.hiçbir şekilde kavaltılıkları yemiyor:çok üzgünüm:ne bulamaç olarak nede tek tek:çok üzgünüm:hele yumurtadan nefret ediyor...sabah uyandığında yemez diye denemiyorum, bebek sütünü veriyorum.öylene kadar iyice acıkmasını bekliyorum ancak yine de yemiyor.bana yardımcı olursanız çok sevinirim:Saruboceq:

nasıl yardımcı olunur ki canım..benimki de bulamacı yemiyo..ama tek tek verince yiyo...bazen muhallebinin bazen çorbanın içinde yediriyorum...şimdilik tatlarını bilmesede olur..beslenmesi lazım...sonra elbette alışacak ayrı yemeye...ama benimki ayrı ayrı verince çok severek yiyo...

Sabah sütüne güvendiği için yemiyor olabilir mi?
Kahvaltı verin yemezse hemen süt vermeyin. Bir iki saat sonre yine kahvaltı deneyin baktınız yemiyor sütünü verin.
Ayrı ayrı tadlarını bilmesi lazım şimdiden. ılerde hiç alışmaz. Herşeyi ayrı verin. Yoğurda bile meyve vs katmayın.

tatlım benim oğlum 12gün sonra 6.ayını bitircek.ben bulamaç yapıyorum.ekmek içini devam sütüyle ıslatıyorum,labne peynir,pekmez,yumurta sarısı koyuyorum.ilk başlarda benimkide yemiyodu ama alıştı.özellikle açken ver.yemiyosa biraz daha bekleyip tekrar dene.aç kalmasın düşüncesiyle mama verirsen yemiyolar.birde tv açıkken yedirmeyi dene,oyun falan yap.

Benim kızım da bulamaç yemedi hiç. Açıkçası yememesi de doğal diye düşünüyorum. Benim tadını begenmediğim bir şeyi ona yemesi için dayatamam. Mama döneminde sabahları tahıllı kasık mamasının içine biraz meyve püresi ve ceviz katıp yediriyordum, öğlenleri çorbasının içine haslanmıs yumurta sarısı ve labne peynir koyuyordum. Sonraları kahvaltısını ayrı vermeye basladım. İri fındık büyüklüğünde tereyagı tavaya koyuyorum, üzerine çırpılmıs yumurta sarısını döküp küçük bir omlet elde ediyorum. Bunun üstüne labne peyniri sürüp dürüm yapıyorum. Öyle elimden ısırta ısırta yediriyorum. Arada da yine kasıkla labne peyniri veriyorum. Bitince de bir tatlı kasıgı pekmez yediriyorum. Arada meyve suyu veya su içiyor. Cevizi ise aksamüstü yaptıgım mamanın içine katıyorum. Benim kızım böyle severek yiyiyor. Siz de bir deneyin.

cevap yazan annelere çok teşekkür ederim.bu sabah kızıma bebek sütünü vermeden hazırladığım kahvaltıyı vermeyi denedim.ancak sonuç yine aynımafoldumben ilk kaşıkta ağzını açtı,zorda olsa ağzındakini yedi.sıra ikinci kaşığa gelince ağzını kitledi.bir saat kadar bekledim.sonra tek tek denedim yine aynımafoldumben nerde hata yapıyorum anlamadım.artık çorbasına filan katacam galiba...

kahvaltısısnı devam sütüyle değilde en sevdiği meyve neyse onun suyuyla bulamaç yapıp ver bir de yumurtayı azcık tuzla bakalım belki öyle sever birde labneyle yumurtanın sarısını bulamaç yapıp tattır bakalım

arkadaşım benim kızımda 8 ay 10 günlük.çok büyük oranda yeme sorunu yaşıyorduk 5*6 ve 7. ayı neredeyse tamamen anne sütü ve formül sütle geçirdik. herşeyi denedim ve bu ay biraz kahvaltı yapıyor.önce muz,eti cici bebe ve devam sütünü karıştıdım bunu çok sevdi bir hafta böyle devam ettim sonra içine ek olarak labne ve bazen suda beklettiğim keçi peyniri, pekmez ekledim.bazen muz yerine armut rendeliyorum.sonra peynir ve yumurta sarısını dönüşümlü ekledim. doktorumuz yumurta sarısının her gün verilmesinin karaciğeri çok yoracağını söyledi. şimdi ise ceviz rendesi, milupa 8 tahıllı, muz pekmez, peynir veya yumurta sarısı döünüşümünü veriyorum. severek yiyor. umarım işine yarar yazdıklarım
Allah yemeyen çocukların annelerine sabır versin(öncelikle bana:)

benim kız şimdiye kadar 3 tatlı kaşığından fazla çorba içmedi desembana nasıl çorba sevdiridiğini yazar mısın

benim kız şimdiye kadar 3 tatlı kaşığından fazla çorba içmedi desembana nasıl çorba sevdiridiğini yazar mısın

ilk denemelerimde benim kızımda yemiyordu.yine bu siteden bir anne yazmıştı."içine sevdiği bir şeyi katarsanız yer" diye.elmayı sevdiği için çorbasına birazcık elma kattım.elmalı çorbaya alışınca zamanla sade vermeye başladım.bu sorunuda böylece çözdük.işe yarıyor sende dene...

sevdiği şeylerle yedirmeyi bende denedim.çorbada ve yoğurtta işe yaradı ama kahvaltılıklarda bir kaşıktan öteye gitmedi.bide tuzu deneyeyim, bakalım ne olacak...

Sabret canım bir kere denemeyle olmaz. Devam et süt vermeden denemeye. Kararlı olduğunu anlasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…