Kızım yaklaşık 7 buçuk aylık ve henüz ba-ba-ba, de-de-de gibi heceleri soylemiyor. Agu diyor sadece arada net bir şekilde. Biliyorum her çocuğun gelişimi farklıdır ama çevreden dolayı biraz kafama takmış durumdayım özellikle annem bayağı bı darlıyo bu konuda. Geçen gün kayinvalidem ve görümcem hâlâ dişi çıkmadı mı, hiç konusmuyo mu gibi şeyler sordular yani anlatmaya çalıştım her bebek farklidir diye ama içime de bişey oturdu yani. Kızımla sürekli konuşurum, şarkılar söylerim, her şeyi anlatırım o an ne yapıyorsam bu durum doğduğundan beri böyle hep konuştum tv kesinlikle açmıyorum. Kız çocukları erken konuşur erkeklere göre dediler bı de inanın kötü hissettim elimden geleni yapıyorum. Ama hiç o heceler çıkmıyor. Burdaki yazıları da okudum çoğunun kızı benimkinin ayında bişeyler söylüyormuş. Göz teması sürekli kurar. Hep yüzüme, gözlerimin içine bakar ben konuşurken ağzıma falan bakar. Çok dikkatli inceler. Ağzını b harfini çıkarmak için kapatiyo ama gerisi gelmiyor. İlk çocuğum üzerine çok düşüyorum ama çocuk doğduktan sonra şu çevre baskısı, her şeyi fazlaca bilen insanlar moralimi alt üst ediyor. Sizlerin önerisi var mı bu konuda? Kızımla başka neler yapabilirim?