Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba anneler, bebegim bugun 3 ayini doldurdu. Etraftan dorduncu ayda ek besine gecildigini duydum. bu 3 ayin bitmesi mi yoksa 4 ayin bitmesine mi denk geliyor? Sizler ek besine ne zaman basladiniz ve ilk ne verdiniz, bebeginizin tepkisi ne oldu?
Ben hala sadece emziriyorum. Allah izin verirse de uzuuun süre emzirmeyi dusunuyorum. haftaya ise baslayaacagim, simdiden dipfirizi sutle doldurdum. is yerinde de sagip depolayacagim insallah.
Anne sutunun yaninda neler verecegim bebegime onun derdine dustum, sizin neler yaptiginizi ogrenmek isterim.
bbenimde bebeğim yarın 3 ayını dolduruyo bende 2 hafta sonra işe başlıcam ama bebeği nasıl bırakıcam bilmiyorum ayrıca sütü sağıcam ama o şekilde yetermi acaba bende merak ediyorum ek gıdaya ne zaman başlanmalı 6. ayda diyor doktorlar ama kimisi 5. ayda başlıyo
Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
arkadaşlar neden daha 3, yada 4. ayda geçiyorsunuz ek gıdaya????????? kilo alımı güzelse 6. ayı bekleyin.... sağdan soldan kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin.... kilo takibini yaptırın... kilosu gayet güzelse sadece anne sütü 6.ay dolana kadar anlaştık mı.... acele etmeyin... bol bol emzirin ...
Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
yani her bebeğin gelişimi farklı... bazıları alması gereken kiloyu alamıyor, doyamıyor... bu yüzden ek gıdaya geçiş yapılıyor.. dediğim gibi süt yeterliyse kilo alımı iyise 6.ayı doldurun ek gıda için....
Cevaplar için teşekkür ederim. Bugün doktora gittik, doktorumuz d kilo alımı sınırlar içerisinde olduğu sürece ek gıdaya geçmeyeceğiz dedi. Sadece anne sütüyle devam Bu arada bir ek bilgi gireyim. Bebeginizin kilosu ile 30'u çarparsanız mide hacmini bulabilirmişsiniz. Mesela bebek 5 kilo ise 30 ile carpinca tek ogunde tyaklasik 150 ml içebildigini bulabiliyormusuz. İşe başlayacak arkadaşlar bu hesap ile 3 saatte bir bebeğin emecegini dusunerek, gunluk bırakacağı süt miktarını hesaplayabilir. 9 saat bebegimizden ayrı kalacaksak yaklasık 3 kere beslenecek, bebek 5 kilo ise 150 ile carparak o gun 450 ml süt birakacagimizi hesaplıyoruz.
Allah calisan butun annelere bol sutlu gunler versin İnşallah.
teşekkürler cevaplar için iki gündür sanki sütüm azaldı gibi çok üzülüyorum bu duruma emzirdikten sonra elini emmeye başlıyo doymuyomu acaba diye düşünüyorum birde bebeğimin reflüsü var kusuyo endişeliyim bu ay sadece 600 gr almış.
teşekkürler cevaplar için iki gündür sanki sütüm azaldı gibi çok üzülüyorum bu duruma emzirdikten sonra elini emmeye başlıyo doymuyomu acaba diye düşünüyorum birde bebeğimin reflüsü var kusuyo endişeliyim bu ay sadece 600 gr almış.
Benim bebegimin de raflüsü var. 2 gun once doktora gittik, bir ilac verdi. Siz de bir doktora gorunun isterseniz. Insallah bu ilac sayesinde bizim de dusuk olan kilo alimimiz artar.
Benim bebegimin de raflüsü var. 2 gun once doktora gittik, bir ilac verdi. Siz de bir doktora gorunun isterseniz. Insallah bu ilac sayesinde bizim de dusuk olan kilo alimimiz artar.
reflüye çok dikkat etmek gerekiyo ya bunu anladım benim bebeğim
reflüden mide kanaması geçirdi aman ihmal etme sakın doktora götürdük o kadar fazlasını çıkartıyo dedi o kustukca ben içirdim ayda 1 500 kg alıyodu bende mutlu oluyodum ama aslında hata etmişim çok içirerek 3 saatte 1 içirilirmiş artık öyle yapıyorum bize gaviscon infant ve zantac verdi size hangi ilacı verdi.ikimimzin durumuda aynı tecrübelerimizi yazalım olurmu fırsatın olursa günlük girersen ben bebeğimde gözlemlediklerimi yazarım karşılaştırırız olurmu?
reflüye çok dikkat etmek gerekiyo ya bunu anladım benim bebeğim
reflüden mide kanaması geçirdi aman ihmal etme sakın doktora götürdük o kadar fazlasını çıkartıyo dedi o kustukca ben içirdim ayda 1 500 kg alıyodu bende mutlu oluyodum ama aslında hata etmişim çok içirerek 3 saatte 1 içirilirmiş artık öyle yapıyorum bize gaviscon infant ve zantac verdi size hangi ilacı verdi.ikimimzin durumuda aynı tecrübelerimizi yazalım olurmu fırsatın olursa günlük girersen ben bebeğimde gözlemlediklerimi yazarım karşılaştırırız olurmu?
Tabi ki olur. Ben de yaklasık 2-2,5 saatte bir emiziriyorum. Kilo alımı şu a icin cok az. hatta bu at saece 300 gr almis. Her ogunden sonra 15 dakika icerisinde kusuyordu. Doktor Molitium idye bir ilac verdi. Sindirimi hızlandırarak midenin çanuk boşalmasını sağlar boylelikle kusmayı engellermiş. 4 gündü kullanıyorum, sanırım işe yariyor. Kusması miktar olarak baya azaltı artık çok az kusuyor. her ügunde kusmuyor artık. Insallah gecer bu rahatsızlık da kilo amaya baslariz biz de.
benim kızım da 4 aylık.. anne sütünden başka birşeyi almayı reddediyor.. ne biberonla ne de kaşıkla.. tüm marka biberonları ve mamaları denedik ama yemiyor.. agzından çıkartıyor ve vermeye başladığımızda ağlıyor.. sütüm de yetmiyor bu ay sadece 200gr almış aç olduğu için uyumuyor ve kaka yapamıyor.. ek gıdaya 6 aylıkken başlamak lazım dedi doktorumuz ancakk 2 ay beklememiz mümkün değil.. tecrübelerinizi pauylaşın ne yapmalıyım lütfen yardımmm ...
Tabi ki olur. Ben de yaklasık 2-2,5 saatte bir emiziriyorum. Kilo alımı şu a icin cok az. hatta bu at saece 300 gr almis. Her ogunden sonra 15 dakika icerisinde kusuyordu. Doktor Molitium idye bir ilac verdi. Sindirimi hızlandırarak midenin çanuk boşalmasını sağlar boylelikle kusmayı engellermiş. 4 gündü kullanıyorum, sanırım işe yariyor. Kusması miktar olarak baya azaltı artık çok az kusuyor. her ügunde kusmuyor artık. Insallah gecer bu rahatsızlık da kilo amaya baslariz biz de.
peki sana başını dik tut yastık kullan falan dedimi
peki sana başını dik tut yastık kullan falan dedimi
hayır yastık kullan demedi ama yattığı yerin eğimli olması gerekiyor. yani yatak komple eğimli olacak başın olduğu yer yuksek olacak.
hayır yastık kullan demedi ama yattığı yerin eğimli olması gerekiyor. yani yatak komple eğimli olacak başın olduğu yer yuksek olacak.
benimki kusmasını yutuyo sanki ağzında bişey varmış gibi çiğniyo uykudan uyanıyo hırıltısı var kucağımıza alınca kusuyo hemen bizim çok sorunumuz buna benzer şeyler yaşıyomusun sen
benimki kusmasını yutuyo sanki ağzında bişey varmış gibi çiğniyo uykudan uyanıyo hırıltısı var kucağımıza alınca kusuyo hemen bizim çok sorunumuz buna benzer şeyler yaşıyomusun sen
Yok hayır ben boyle seyler yasamiyorum bebegiimde. kusması da motilium isimli ilac ile gecti zaten 4-5 gun icerisinde. Ama sanki su anda daha cabuk acikiyor ve daha sık ve cok emiyor. Daha iyi vallahi benim icin kilo alir belki bol bol.
bebeğinin durumu nasıl ben,mki 2 gün boyunca hiç kusmadı sonra 3 gündür tekrar kusmaya başladı ya çoküzülüyorum bu duruma