• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeklerine sadece anne sütü verenler bakar mısınız

edibe85

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2011
1.035
7
0
İzmir
kac aya kadar böyle gidebildiniz.6 aydan sonra sadece anne sütü ile devam eden oldu mu oldu ise ne kadar devam etti..ben su ana kadar sadece anne sütü verdim.gaz için çay falan bile vermedim ilaç niyetine..bu ay da tartıda 1 kilo almıs gözüküyo..nasıl yapalım..devam edelim mi sadece anne sütüne..peki 6. ayda yeterli kilo alırsa sadece anne sütüne devam eden oldu mu acaba?

edibe85 sobe :D
canım ben ilk 6 ay su dahi vermedim emzirdim şükür..
6. ayda da az az başladım sütüm halen yetmesine rağmen..
8,5 aylığız..hala dişi yok kaşınıyor damakları vs huzursuz ve halen emme ağırlıklı gidiyoruz..yedikleri çok az kaşık maması..sebze..meyve..
kilosu boyu gayet iyi gidiyor 9900 gr 71 cm..
multivitamin ve demir alıyor zaten..
6-7 aylıkken emmek yetiyordu benim oğluma ek gıda aramazdı ama artık alıştı..bazen verdiğimde iştahlı alıyor..

8,5 aylığız..hala dişi yok kaşınıyor damakları vs huzursuz ve halen emme ağırlıklı gidiyoruz..yedikleri çok az kaşık maması..sebze..meyve..
6-7 aylıkken emmek yetiyordu benim oğluma ek gıda aramazdı ama artık alıştı..bazen verdiğimde iştahlı alıyor..

yakaladın yine beni..:9::9:
saol canım tavsiyelerin için..ben 500 gram sınırını asarsa her ay sadece sütle devam etme taraftarıyım..senin yaptıgın gibi devam edebilirim..
peki demir ne zaman verdiniz onu sağlık ocagı mı veriyo..

kasık maması derken hazırlardan mı veriyosun..6 ayda senden tarif alırım olmazsa

4.ay dolduğunda dr ve sağlık ocağı başladı..ferro sanol veriyo sağlık ocakları onun tadı kötü içemedi,ferrum aldık tadı daha iyi içebiliyor onu..
kaşık maması evet hipp organik yulaflı ve pirinçli verebiliyorum bizim süt alerjimiz olduğundan seçeneğim pek yok..sen çeşit çeşit kullanabilirsin zamanı gelince..
:7:

kac aya kadar böyle gidebildiniz.6 aydan sonra sadece anne sütü ile devam eden oldu mu oldu ise ne kadar devam etti..ben su ana kadar sadece anne sütü verdim.gaz için çay falan bile vermedim ilaç niyetine..bu ay da tartıda 1 kilo almıs gözüküyo..nasıl yapalım..devam edelim mi sadece anne sütüne..peki 6. ayda yeterli kilo alırsa sadece anne sütüne devam eden oldu mu acaba?

Benim oglum 8 aylik 11kilo sadece anne sutuyle ben dr gec basliycami soyledim dr da bit sakinca gormedi ferrum damla verdi sebze corbasi denedim yemedi ben direkt ev yemeklerinden tattiricam

Benim kızım şu anda üç buçuk aylık. Bende 6. ayına kadar sadece anne sütüyle beslemek istiyorum. Fakat bugün bir arkadaşım (ne kadar doğru bizlmiyoru ama) bebeklerin damak tadının 6.ayında oluştuğunu ve o zamana kadar herhangi bir ek gıda verilmezse o zamandan sonra bebeklerin ek gıdalara alışmasının biraz zor olduğunu söyledi. Siz nedersiniz? Bu konuda bilgisi olan varmı acaba?

Benim kızım şu anda üç buçuk aylık. Bende 6. ayına kadar sadece anne sütüyle beslemek istiyorum. Fakat bugün bir arkadaşım (ne kadar doğru bizlmiyoru ama) bebeklerin damak tadının 6.ayında oluştuğunu ve o zamana kadar herhangi bir ek gıda verilmezse o zamandan sonra bebeklerin ek gıdalara alışmasının biraz zor olduğunu söyledi. Siz nedersiniz? Bu konuda bilgisi olan varmı acaba?

damak tadı falan umrumda degil mecburen alıscak velet te..ebnim taktıgım 6 7 veya 8 ayda bir bebede anne sütü tam olarak yeterli geliyo mu karsılıyo mu

Merhabalar..Ben kızımı 2 yaşına dek emzirdim, daha yeni kestik sütten..İlk 6 ay anne sütü dışında hiçbişi vermedim zaten gerekmedi de :) 6. ay dolunca anne sütü ile beraber ek gıdaya başladık..Ama hiç mama ya da hazır başka bişi de vermedim..Zaten emmeye o derece düşkündü ki kızım yaşına kadar pek bişi yemedi, anne sütünü tercih etti. Kilo ya da boy konusunda da hiç sıkıntı olmadı...
1 yaşından sonra kendi kendine biraz daha yemek yemeye başladı... 2 yaşına dek de anne sütü aldı...

Ben de emzirmeyi çok önemsiyordum ek gıda konusunu hiç takmadım nasılsa bunları ömür boyu yiyecek anne sütünü bir daha bulmayacak diye yaklaştım açıkçası..Ama hiç verilmemesi sadece anne sütü ile devam edilmesi konusunda ise size katılmıyorum..Neticede tıp dünyası 6. itibari ile bebeğin yumurta, meyve, yoğurt vs. ile tanışması gerektiğini söylüyor..
Fikrimce anne sütünü azaltmaya çalışmasanız da olur ama diğerlerine de 7. ay itibari ile en azından başlayın..Bebeğinizin yeme miktarı az bile olsa başka besinlere de ihtiyacı var..Hem beyin hem fiziki gelişimi için bebeklerin menüsünün de çeşitlenmesi gerek belli bir yaştan sonra :)
Zaten bebeğiniz büyük ihtimalle diğerlerini sadece tadacak ve anne sütünü azaltmayacaktır :)

beslnme problemlermizden dolayı 4. aydan itibaren ek gıdaya geçtik.arkadaşınızın mantığına göre kızımın bir damk tadı var.evet gerçekten,çok güzel yemek seçmeyi öğrendi:52:sanmayın ki her şeyi erken tadan bebekler büün yiyecekleri löp löp götürüyor...yok böyle bir şey.emzirebildiğiniz kadar emzirin.keşke kızım da emseydi de bu kadar erken başlamak zorunda kalmasaydım.emzirmeyi çok istedim,halen istiyorum ama emmiyor tabiki.bu istekten olsa gerek,hala süt geliyor göğsümü sıktığımda:43:
konu sahibine yorum olarak...7,8. aya kadar anne sütü temel besin olarak bebeğin ihtiyaçlarını karşılıyor.ama 6. aydan itibaren de ek gıdaya başlamak gerekiyor.azar azar verin,ama diğer besinleri de tattırın.alışınca yiyecektir zaten.emzirmek dururken ve belli ki sütünüz varken lütfen 'gece daha kolay oluyor' mantğıyla devam sütü vermeyin.bunu yapan annelere gerçekten hiç anlam veremiyorum.

banada bunu çok dediler ama inatla 6 ay iç bişey vermedim 6 ayına 3 gün vardı bigün deneyim dedim beni rezil etti yemeğe öyle bi sadırıyoduki bide her lokmada ımmm ımm diye sesler çıkarıyodu herkes vaaahh aç bu çocuk dedi oysa 3230kg doğdu 5buçuk aylıkken 9600kg idi. sadece anne sütü veriyodum. yani bebeğin karakterine bağlı bana aynı aklı veren kişilerin çocukları ilk okul çağında ve hiç yemek yemiyolar bende bazen onlara emmesi gerekirken yemek verip bıktırmışsınız çocukları diyorum :))

yaşına kadar sadece emzren kişiler duydum ama biraz riskli mesela ben doktoruma bebeğime demir damlası vermek istemiyorum dediğimde sütünde yeterli demir ihtiyacını karşılayamaz demişti. demirede 4. ayda başlanıyo demekki bebek büyüdükçe ihtiyacıda artıyo. mesela etten demir alacak. ve diğer ihtiyacı olan vitaminleri. gerçi bende senin gibi düşünüyorum. biz 6 ay 6 günlük olduk sadece akşam sebze püresi veriyorum. doktoruna iyice danış kk de bi annenin vitamin eksikliğinden bebeği rahatsızlandı çokta titiz bir anne. en iyisi 2 yaşına kadar doktor ne isterse onu yedirmek.

bende 6. aya kadar yalnizca anne sütü verdim. sonra ek gidalara gectim. ama eltimin sütü cokmus mesala. 1 yasina kadar sadece emmis cocukda baya kilolu ve saglikliymis.eger cocuk doyuyorsa gelisimi iyise anne sütü ver sadece.
bide ben almanyada yasiyorum burda kan damalsi felan vermiyorlar bi vitamin veriyorlar florur diye kemikler icin o kadar

damak tadı falan umrumda degil mecburen alıscak velet te..ebnim taktıgım 6 7 veya 8 ayda bir bebede anne sütü tam olarak yeterli geliyo mu karsılıyo mu

kesinlikle tek başına karşılamaz anne sütü mutlaka ek gıdaya geçmelisin beyin gelişimi için..artık anne sütü yeterli değil bunu kilo almasıyla ilgili düşünme...yumurta sebze yoğurt tüketmesi gerekiyor..kilo alıyor diye süt yetiyor değil artık bebiş büyümüş 6. aydan sonra başlamalısın mutlaka bebeğin başka şeylere de ihtiyacı var

bebegin 8-9 aylık olana kadar zaten hala ana besin kaynağı anne sütü olacak..bebişinde de yarıyo :nazar: demekki ayda 1 kilo almış..6 ayı bitirene kadar anne sütüne devam etmelisin 6 aydan sonra katı gıdaya azar azar başlayacaksın 2 tatlı kaşıgıyla başlayıp azar azar kase olana kadar gideceksin..o kase olana kadar da zaten 9 ayı buluyo..katıya başlasanda o istedikçe - yemek saatlerine dikkat ederek tabi- emzir mutlaka..hiçbir gıda o dönemde anne sütünün yerini almaz..1 yaşından sonra kahve niyetine emiyolar zaten :)

Ben de ilk 6 ay sadece anne sütü verdi.Oğlum 14 aylık hala emiyor,tiryaki diyebilirim.
Sütüm vardı ben de aynı araştırmayı yaptım zamanında.
Anne sütünde bulunmayan tek şey demir.Zeka gelişimi ise demirle çok ilgili.Bebek anne karnında depoladığı demiri yaşamın ilk 6 ayında tüketiyor.O nedenle anne sütünden de demir alamayacağı için sadece anne sütüyle devam etmek yanlış olur.Zaten 8 aya kadar filan sadece gunde bırkaç kaşık tattırmak amaçlı ek gıda verılıyor,yumurta sarısı demır deposu mesela çok önemli.
Bence de tıptan çok bilemeyiz kendi başınıza iş yapmayın derim.
Zaten ek gıdaya başlayınca da temel besin anne sütü oluyor.
Önemli olan kilo alması değil sadece.Eğer süt varsa elbette kilo alır ama ya beslenmesi?
Almanyada demir damlası verılmedığı doğru çünkü demir eksikliği akdenız ülkelerinde gorulur tum akdenız ulkelerinde de (fransa,italya,vs) demir takviyesi verılır

benim kızımda su anda 9 aylık. bende ılk 6 ay sadece anne sutu verenlerdenım.sutum gayet ıyıydı ve kızımın kılosuda gayet ıyoıydı
6 aylıkken 9-10 kılo arasındaydı. su anda altta 2 tane ustte 2 tane dıs cıktı sutum yetıyo douyo dıye ek gıdayı cok onemsemedım
ama sımdı yemek yedıremıyorum acaba gecmı basladım dıyorum 7. 8. ayda hatta sımdı 1 kasık azar azar tadıyo hıc bı kase bısey yedıgını gormedım mutlaka zamanı gelınce yemek yıycek ama sımdı hıc yemek ıstemıyo ve yerken kusmaya calısıyo acaba yanlsımı yaptım erkenden alıstırmakmı gerekıyo dıye dusunuyorum.

bunu bende duydum ne kadar doğru bilmiyorum

sütü olan ve 6 ay emzirebilen anneler özendim size benim oğlumda seviyo memeyi ama süt az olunca doymuyo bağrıp duruyo 2 öğün falan mama vernek zorunda kalıyorum tabi süt arttırma çalışmalarınıda bırakmış değilim :50:

Bende duydum ama katılmıyorum..Hayatının sonuna kadar bişeyler yiyecek ama bi daha hiç bi dönem anne sütünün nimetlerinden faydalanamayacak...Ben sadece anne sütü verdim..6. ayda başladık..Şimdi 7,5 aylığız..Hiç bi soun yok allaha şükür..Sevmediği şeyler var elbet....Onları da idare ediyoruz...

bunu bende duydum ne kadar doğru bilmiyorum

sütü olan ve 6 ay emzirebilen anneler özendim size benim oğlumda seviyo memeyi ama süt az olunca doymuyo bağrıp duruyo 2 öğün falan mama vernek zorunda kalıyorum tabi süt arttırma çalışmalarınıda bırakmış değilim :50:

Doğumdan sonra eşim bana aktardan anne sütü arttırıcı, ödem atıcı, gaz giderici bir karışım almış. Kızım 4 aylık oldu hala onu içiyorum çok memnunum. Hem sütüm artıyor hemde ne kızımın ne de benim gaz sorunum var. Kesinlikle tavsiye ederim. :34:

Back