• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeklerine Domuz Gribi Yaptıracaklar veya Yaptırmayacaklar Sbepleriyle Yazarmısınız?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
çok karışık ortam kim ne diyor ne yapıyor belli değil..benimde aklıma takılan normalde her sene grip aşısı vuruluyoruz bu aşıdamı her sene vurulacak yoksa bir defaya mahsus mu? her sene ise bu sene vurulsak bile seneye tekrarlamamız gerekecek..

doktorumuz kendi kararsız bize ne desin 2 çocuğu var adam karar veremiyor..abim eczacı yaptırma diyor eşim veteriner yaptıralım diyor ben ne diyeceğimi bilemiyorum..

ewet hepimizin kafası karışık kimse gerçeği bilmiyoo..10 yıl olayını bende yeni duydum ama artık illaki bu olaydan söz etmiyoruö duyduğum hiç bişeye güvenim yok biri kafadan bişii atıyo ağızdan ağıza herkes gerçek sanıyo gibi geliyo bana..
bişey sorucam hani domuz gribi öldürmüyo zatürreye çevirip zatürreden ölüyo diyolar da zatürre aşısı oluyolar ya o konuda ne düşünüyosunuz ben bayramdan önce sorucam bi dr a bakalım ne diyecek ama bu kadar küçük yaşta oluyo mu ki???

canım zatüre aşısı promökok olmuyormu?onu 2 doz yaptırdık diye biliyorum bebişlere,bazı duyduklarım aynen banada söylenti gibi geliyor ama söylenti bile olsa yinede riske atamam ya gerçekse 10 yıl ya bişey olursa korkusuyla bekleyeceğiz anlamına gelir Allah kaderlemesin korusun

çok karışık ortam kim ne diyor ne yapıyor belli değil..benimde aklıma takılan normalde her sene grip aşısı vuruluyoruz bu aşıdamı her sene vurulacak yoksa bir defaya mahsus mu? her sene ise bu sene vurulsak bile seneye tekrarlamamız gerekecek..

doktorumuz kendi kararsız bize ne desin 2 çocuğu var adam karar veremiyor..abim eczacı yaptırma diyor eşim veteriner yaptıralım diyor ben ne diyeceğimi bilemiyorum..

evet canım konu yavrularımız olunca karar vermek çok güç oluyor,her sene tekrarlamak gerekecek diye biliyorum zaten 2 doz vurulacakmış bebeklere tek doz yeterli olmuyor.

yaptırmayı düşünmüyorummmmmmmm

allahım herkesleri korusunnnnnnn

ölenlerin sayısıda cogalıyorrrrr

şubat ayında domuz gribi
ölümlerii aşırı cok olacakmış diye söylenti var

evet canım bende duydum aralık,ocak,şubat çok zor geçecekmiş,ama kafamı karıştıran aşıdan ölenlerin ve hastanelik olanlarında sayısı çoğalıyor Almanyada aşı vurulduktan sonra 7 kişi biri bebek hayatını kaybetmiş,bu yıl griptan ölenler sayılıyor geçen yıllarda da ölenler oluyordu ama kimse takmıyordu her yıl 76 bin insan ölüyormuş normal gripten,domuz gribinden ise 7 ayda 7bin kişi ölmüş,normal grip daha çok yaşlıları etkilerken bu grip 25 altı ve bebekleri etkiliyormuş zaten ençokta bu rahatsız ediyor insanı

ben yaptırıcam ama ayın 10unda suçiçeği olduğu için aralığın 10una doğru yaptırıcam
doktorumuzun tavsiyeysiyle buna karar verdim büyük oğlum içinde kağıdı imzalayıp yolladım okula
adam kendi çocuğuna eşine ve kendine yaptırıcakmış bundan iyi referans olmaz bence ....
maille ,tv den yada akrabadan duyduğum kulaktan dolma bilgilerle değil
çevremde çok fazla tepki var hastanede çalışan sekreter vurdurmayın demiş almanyadaki bilmemkim aramış burda vurulmuyo sizde sakın vuulmayın demiş
birisine bi mail gelmiş içinde domuz kanı varmış sakın vurulmayın demiş.....,eczacı tanıdıkları sakın vurulmayın aaaaa demiş .....bu liste uzar gider
ama farkındaysan hiç dr yok içlerinde
zamanında çiçek aşısı içinde böyle propaganda olmuş noolmuş bir sürü çocuk ölünce herkes tıpış tıpış olmuş aşısını ve çiçek hastalığı ortadan kalkmış..
bence kafan karılşıksa çocuk doktorunla görüş
bizim doktorumuz bize bişeyler anlattı ve bunu bi kadın doktoru yada kalp doktoru bilmez bu aşıyı ancak çocuk doktorları bilir ve anlar dedi

NTV de 2 prof. domuz gribi aşısını tartışıyor kızlar izleyin bence

ben de vurduracağım aşıyı
yüz kere söyledim belki ama görümcem doktor ve vurdurun diyor. kızamıkcık aşısının daha çok yan etkisi varmış. onu neden vurdurdunuz o zaman diyor.

Son düzenleme:
ben kendim sağlıkçı olduğum için aşımı oldum ve oğluma da yaptırmayı düşünüyorum,
medyayı falan umursamıyorum kendi fakültemizde kendi hocalarımızın verdiği bilgilere dayanarak yaptırma kararı aldım,kobay olduğumuzu düşünüyorsanız şunu söyleyeyim, bu aşıyı önce sağlıkçılara yaptılar hiçbir yerde kobay olarak doktor ,hemşire kullanılamaz ,
şu anda çocuklarımıza yaptırdığımız DBT aşısının yan etkileri nedeniyle zamanında avrupada yasaklandığını ,ve sonra boğmacadan ölümler olunca tekrar aşılanmanın başlandığını bilyor musunuz? demek istediğim diğer aşılarda da yan etkiler oldukça fazla ama mecbur olmadığımız halde yaptırıyoruz değil mi

bakanın yaptırıp ,başbakanın çıkıp yaptırmıycam demesine,aşı için çıkan safsatalara gelince hepsi gündemi değiştirmek için;
- kürt açılmı yapıcaz diye dağdan oynaya oynaya terörist indirdiler,unutturmak istiyorlar
-GDO ları unutturmak istiyorlar
bunlar benim düşüncem ,siz ne dersiniz bilemem
ayrıca bu aşı bizden önce birkaç ülkede yapılmaya başlandı, ve esas ölümler soğukların artmasıyla ocak ,şubat ayında görülecek,

bence tekrar düşünün ve en iyisi doktorunuza danışın,
Allah hepimizi ve tüm çocukları korusun ,

saol dilekcim dr umuzdann sonra senden de duyunca içim daha da rahatladı,bayramdan önce yaptırayımda paranoyak paranoyak gezmayeyim bayram da :)
peki koruma yüzdesi kaç,bir de bebeklere ağır gelir mi ki?

Evet arkadaşlar ben izmirdeyim ve herkes çok ilgili aşıya hemşiremiz bu kadarını beklemiyorduk diyor. Ama bende çok kararsızım aslında yaptırmayı istiyorum .Doktorumuz mutlaka yaptırın dedi kendisi kızı ve ailesi hep yaptırmışlar.Doktorumuza güveniyoruz ama milletin agızdan ağıza söyledikleride insanın içini bulandırıyor.Bütün yapılan aşıların yan etkisi varmış.Ben yaptıracağım buna karar verdim ve yaptırdığımıda çevremdekilere söylemeyeceğim boşuna insanı strese sokarlar.Besmelemi çekip yaptıracağım .Allah hepimizin bebeklerini korusun arkadaşlar.

bizim dr yaptırın diyordu şimdi de yaptırmayın diyor,gelen aşıları görünce fikrini değiştirmiş büyüklere yapılanlarla bebeklere yapılanlar aynı diyor böyle olmaması gerekiyormuş kendide bebeğine yaptıracaktı vazgeçmiş aman yaw nedir bu deli olacam

Ben hic asi yaptirmadimki bunu yaptirayim
inanmiyorum asiya, heleki her sene degisen asi listelerine....
Abd de cicek asisinin yasaklandigi sene turkiyede bedava oluplisteye girmisti
rabbim koruyacaktir meleklerini:)))

Ben hic asi yaptirmadimki bunu yaptirayim
inanmiyorum asiya, heleki her sene degisen asi listelerine....
Abd de cicek asisinin yasaklandigi sene turkiyede bedava oluplisteye girmisti
rabbim koruyacaktir meleklerini:)))

inşallah canım ya benimde hiç güvenim yok malesef,aklım vurdur desede kalbim vurdurma diyor içimden gelmiyor çok fazla geleceğini hissediyorum daha çok küçükler,birsürü canlı ve ölü virüs veriliyor vucuda

ben kendim sağlıkçı olduğum için aşımı oldum ve oğluma da yaptırmayı düşünüyorum,
medyayı falan umursamıyorum kendi fakültemizde kendi hocalarımızın verdiği bilgilere dayanarak yaptırma kararı aldım,kobay olduğumuzu düşünüyorsanız şunu söyleyeyim, bu aşıyı önce sağlıkçılara yaptılar hiçbir yerde kobay olarak doktor ,hemşire kullanılamaz ,
şu anda çocuklarımıza yaptırdığımız DBT aşısının yan etkileri nedeniyle zamanında avrupada yasaklandığını ,ve sonra boğmacadan ölümler olunca tekrar aşılanmanın başlandığını bilyor musunuz? demek istediğim diğer aşılarda da yan etkiler oldukça fazla ama mecbur olmadığımız halde yaptırıyoruz değil mi

bakanın yaptırıp ,başbakanın çıkıp yaptırmıycam demesine,aşı için çıkan safsatalara gelince hepsi gündemi değiştirmek için;
- kürt açılmı yapıcaz diye dağdan oynaya oynaya terörist indirdiler,unutturmak istiyorlar
-GDO ları unutturmak istiyorlar
bunlar benim düşüncem ,siz ne dersiniz bilemem
ayrıca bu aşı bizden önce birkaç ülkede yapılmaya başlandı, ve esas ölümler soğukların artmasıyla ocak ,şubat ayında görülecek,

bence tekrar düşünün ve en iyisi doktorunuza danışın,
Allah hepimizi ve tüm çocukları korusun ,

Sana kesinlikle katılıyorum canım. Kayra'nın doktoru da çiçek aşısının bu ülkede ne kadar zor kabul edildiğini anlattı. Fakat şu anda böyle bir hastalık kalmadı dedi. Ben oğluma yaptıracaktım fakat Kayra grip benzeri bir rahatsızlık geçirdi 2 gündür. O yüzden sanırım yapılmıyormuş.

Ben de yaptırdım. Diğer topikte de yazdım. Tuna'ya aşı kalmadı. Yeni flakon açılınca gün sonunda atılması gerektiği için yapılmadı.
Aşı yaptırmam diyen malum şahsın ailesi risk grubu bile değil bize ne ister yaptırsınlar ister yaptırmasınlar.
ışe başlayınca ne olacak bakalım şaka maka 8 aydır evdeyim. Ben fakültede hemen hemen her stajda hasta oldum.

bende yaptırmam ne kendime ne bebeğime nede çevremdekilere tavsiye ederim..
biz kobay değiliz zaten normal gripte bebeklerde ağır geçiyor ayrıca şimdiye kadar gripten zatenn insanlar ölüyordu.
ismi bile h1n1 zaten normal gribede bu isim veriliyor,bence anlamı yok domuz gribinin..

peki aşıyı bebeğine yaptıranlar var mı??veya duyduğunuz yaptıranlar varmı çok merak ediyorum.sonuçta biz iyi kötü atlatırız ben hamileyken bile çok ağır grip geçirdim ateşim nerdeyse 40lara çıktı eklem kas ağrısından yürüyemiyordum titriyordum 3 kez atlattım bünyem alışık MAŞALLAH:)),ama elif ufacık soğuk algınlığını bile zor atlatıyor babası gibi,elifin yaşı 5-6 olsaydı belki yaptırırdım ama bebeklerde nasıl etkisi var bilmiyorum aşı yaptırmayı onaylayan arkadaşlar bebeklerine yaptırmamış anladığım kadarıyla önemli olan bebeğinize yaptıracakmısınız arkadaşlar??

Back