• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeklerine Domuz Gribi Yaptıracaklar veya Yaptırmayacaklar Sbepleriyle Yazarmısınız?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

8tugce8

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2008
1.635
6
73
merhaba arkadaşlar bu konuda fikir alış verişi yapmamız hepimiz açısından iyi olacaktır bebeklerinize domuz gribi aşısı yaptıracakmısınız veya yaptırmıyacakmısınız veya yaptırdınızmı,nedenleriyle burada tartışalıma.s.:nazar::nazar::nazar:

arkadaşlar bugünden itibaren bebeklere aşılar yaptırılmaya başlandı 2.risk grubuna yani,ben bu konuda çok kararsızım,ama Allah korusun bu hastalık bulaştımı sonuçları çok kötü oluyor aşıda ise sadece allerji yapma riski var yani kararsızım

Son düzenleme:
ben yaptırmayı düşünmüyorum.bebeğimede büyük kızımada yaptırmıcam.tam olarak yan etkilerin ne olduğu bile belli değilken riske atamam.

ben de yaptırmıcam.domuz gribinin diğer grip türlerinden daha tehlikeli olduğunu düşünmüyorum.nihayetinde aşının da birçok yan etkileri var.

ben de yaptırmıcam.domuz gribinin diğer grip türlerinden daha tehlikeli olduğunu düşünmüyorum.nihayetinde aşının da birçok yan etkileri var.

ben yaptırmayı düşünmüyorum.bebeğimede büyük kızımada yaptırmıcam.tam olarak yan etkilerin ne olduğu bile belli değilken riske atamam.

sağolun kızlar cevaplar için,bizim dr yaptırmamdan yana onunda küçük çocuğu var yaptıracağını söyledi yinede size bırakıyorum kararı siz vereceksiniz dedi,ama çok zor bir karar,bazı dr. civadan dolayı önermediklerini fakat civanın tüm aşılarda eser miktarda olduğunu söyledi yumurta allerjiside yoksa olabilir dedi,bende çok korkuyorum bilmiyorum yaa tv. izledim bir bayan bebeğine yaptırıyordu biryandanda ağlıyordu aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık:çok üzgünüm:eşimide ikna edemedim bayrama 2haftalığına 2ayrı ile birden gideceğiz sülale çok kalabalık gezmem ben elifide götürmem ama yinede hastanede çalışan sağlıkçı doktor çok çoğuda bu aşıyı yaptırmadı

evde kalsaydık hiç düşünmezdim bende sizler gibi ama şimdi ciddi anlamda düşünüyorum

bizim dr da sizinkiyle aynı şeyleri söyledi bende ilkokula giden bi çocuğum olsa yaptırmazdım ama allah korusun ela ya geçerse sonucunu düşünmek bile istemiyorum ,dr un söylediği kararı size bırakıyorum ancak bulaşırsa etkisi yan etkilerden çok daha kötü olacaktı.bende gezmem ama yaptırmam diyordum ama şimdi ela ya bulaşır ve hastanelik olursak onun vicdan azabıyla yaşayamam diye düşünüyorum ama eşim hala kararsız :(

bende düşümüyorm zaten hep evde

kesinlikle yaptırmayacağım.
yengem hemşire ve hastanelerinde iki hemşire aşı yüzünden yoğun bakımda yatıyo.
öyle sadece yumurta alerjisi olanlara yan etkisi var diğerlerine bişey yok değilmiş.
başka bilmediğimiz allerjilerimizde bizi kötü etkilemesine neden olabiliyormuş.
ayrıca aralıkta domuz gribi virüsü mutasyona uğramış ve değişmiş olacak yani bu aşı ona karşılık gelmeyecek.Bir söylenti daha varki iyice canımı sıktı bu aşı 10 yıl sonra çok önemli bir rahatsızlığa sebep oluyormuş ilaç firmaları bu seferde onun için ilaç satmak için hazırlıklara başlamışlar bile.

ben de ne kendime ne de pın pın a yaptırma niyetinde değilim.... Rabbim kuzuşları kourusun.....

dozkan evet o 10 yıllık süreç söylentisini ben de duydum geçen hafta okulada...

bana söyleyende sağlıkçı olunca baya endişelendim.
zaten onlarında çoğu aşı olmamış.

bizim dr da sizinkiyle aynı şeyleri söyledi bende ilkokula giden bi çocuğum olsa yaptırmazdım ama allah korusun ela ya geçerse sonucunu düşünmek bile istemiyorum ,dr un söylediği kararı size bırakıyorum ancak bulaşırsa etkisi yan etkilerden çok daha kötü olacaktı.bende gezmem ama yaptırmam diyordum ama şimdi ela ya bulaşır ve hastanelik olursak onun vicdan azabıyla yaşayamam diye düşünüyorum ama eşim hala kararsız :(

bende düşümüyorm zaten hep evde

kesinlikle yaptırmayacağım.
yengem hemşire ve hastanelerinde iki hemşire aşı yüzünden yoğun bakımda yatıyo.
öyle sadece yumurta alerjisi olanlara yan etkisi var diğerlerine bişey yok değilmiş.
başka bilmediğimiz allerjilerimizde bizi kötü etkilemesine neden olabiliyormuş.
ayrıca aralıkta domuz gribi virüsü mutasyona uğramış ve değişmiş olacak yani bu aşı ona karşılık gelmeyecek.Bir söylenti daha varki iyice canımı sıktı bu aşı 10 yıl sonra çok önemli bir rahatsızlığa sebep oluyormuş ilaç firmaları bu seferde onun için ilaç satmak için hazırlıklara başlamışlar bile.

ben de ne kendime ne de pın pın a yaptırma niyetinde değilim.... Rabbim kuzuşları kourusun.....

dozkan evet o 10 yıllık süreç söylentisini ben de duydum geçen hafta okulada...

bana söyleyende sağlıkçı olunca baya endişelendim.
zaten onlarında çoğu aşı olmamış.

görüşleriniz için teşekkür ediyorum kızlar,daha öncede yazmıştım benim yiğenimde Ankarada hemşire 6 aylık hamile oda kesinlikle yaptırmam sizede tavsiye etmem bu aşı olayı bize daha çok dış ülkelerin oyunu gibi geliyor dedi,ama bu 10 yıl söylentisini yeni duyuyorum ama buna benzer bir olay vardı belki hatırlarsınız 1995/96 yılı doğumlu çocuklara yanlış aşı yapılmıştı ve yaklaşı 9-10 yıl sonra çoğu çocukta felç ve Allah korusun ölümler olmuştu bu aklıma geliyor ilersi içinde yapıldıktan sonrada çok fazla korkacağımı düşünüyorum ama ik taraflı korkularım var denizela arkadaşımında yazdığı gibi bu hastalık bebeklerde çok tehlikeli,buradaki hastanelerde de bildirimler yapılıyor kesinlikle yaptırın diye,hemşireler hastanelik oluyorsa kimbilir bebekleri nasıl etkiler,annemi istihare rüyasına yatırıyorum bakalım inşallah olumlu şeyler görür,Allah bebeklerimizide bizleride korusun esirgesin,Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın

amin idilcim..

bende yaptırmıycam..

ortada öyle bişey varki..madem salgın bi hastalık bu domuz gribi ve bu kadar ölümcül..neden mecburi tutmuyorlar..çünkü sorumluluk almak istemiyorlar..

amerikadan aşı alınıyor ama yinede hıfzısıhhede test ediliyor nedenn..?????çünkü güvenmiyorlar..

haaa bi kaç aşıyı teste ediyorlar da milyonlarca aşıyı test edemezlerki..??nasıl güvenelim..

başımızdaki liderler bile vurdurmuyo niye minicik yavruma vurdurayım???

amin idilcim..

bende yaptırmıycam..

ortada öyle bişey varki..madem salgın bi hastalık bu domuz gribi ve bu kadar ölümcül..neden mecburi tutmuyorlar..çünkü sorumluluk almak istemiyorlar..

amerikadan aşı alınıyor ama yinede hıfzısıhhede test ediliyor nedenn..?????çünkü güvenmiyorlar..

haaa bi kaç aşıyı teste ediyorlar da milyonlarca aşıyı test edemezlerki..??nasıl güvenelim..

başımızdaki liderler bile vurdurmuyo niye minicik yavruma vurdurayım???

haklısın canım ya Amerikanın ilk oyunu değilya bu nasıl güveneceğiz adamlar bişey olsa pardon deyip çıkar işin içinden belki onu bile demezler, anne baba olmak çok zor çok büyük mesuliyet,hiç bişeyden habersizler o kadar masumlarki biz nereye götürürsek oraya gidiyorlar ne istersek onu yapıyorlar hiç birşeyden haberleri yok dua ediyorum Rabbim en hayırlısı ne olacaksa hakkımızda onu önümüze çıkarsın

bende yaptırmayı düşünmüyorum hele eşim tamamen karşııı kesinlikle eve felan gelirlerse sakın yaptırttırma diyorrr

hiç iyi şeyler duymuyorum kızlar gerek burdan gerekse haberlerden,gazetelerden o yüzden vurdurmayacağız Allah a emanet.

Son düzenleme:
çok çok korkuorumm anlam veremedimm bi türlüü ne yapsam diee

ewet hepimizin kafası karışık kimse gerçeği bilmiyoo..10 yıl olayını bende yeni duydum ama artık illaki bu olaydan söz etmiyoruö duyduğum hiç bişeye güvenim yok biri kafadan bişii atıyo ağızdan ağıza herkes gerçek sanıyo gibi geliyo bana..
bişey sorucam hani domuz gribi öldürmüyo zatürreye çevirip zatürreden ölüyo diyolar da zatürre aşısı oluyolar ya o konuda ne düşünüyosunuz ben bayramdan önce sorucam bi dr a bakalım ne diyecek ama bu kadar küçük yaşta oluyo mu ki???

yaptırmayı düşünmüyorummmmmmmm

allahım herkesleri korusunnnnnnn

ölenlerin sayısıda cogalıyorrrrr

şubat ayında domuz gribi
ölümlerii aşırı cok olacakmış diye söylenti var

Back