Çocuk Hastalıkları Bebeklerimze Yemesi İçin Neler Veriyoruz ?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bir çok evde çorbalara lezzet vermek için hazır bulyonlar yada tatlandırıcılar kullanılır. Oysa bunların yerine evde kendimizin hazırlayacağı sebze suyunu kullanmak özellikle bebeklerimizin beslenmesi açısından çok daha faydalı. Kullanacağınız sebze suyu sayesinde bebeğin günlük vitamin ve mineral ihtiyacına katkıda bulunabilirsiniz. Sebze sularını sadece çorbalarda değil pilav yada makarna yaparkende kullanabilirsiniz.

Sebze suyu hazırlamak çok kolay. Ben yemek yaparken genelde sebzelerin kullanmadığım saplarını(pazı, ıspanak, turp vs.) yada köklerini (brokoli, karnıbahar, lahana) bir poşette biriktiriyorum. Ayırdığım kısımların çürük yada çok kart olmamasına dikkat ediyorum. İyice yıkayarak bir tencereye üstünü 3 parmak geçecek kadar su ile koyup kaynatıyorum. İçine 2 diş sarımsak ve birazda zencefil ilave ediyorum. Sebzeler yumuşayana kadar bir saat pişiriyorum.

Piştikten sonra önce tel süzgeçte süzüyorum ve çıkan suyu ya hemen kullanıyorum yada küçük kaplarda dondurup buzlukta saklıyorum. Bu sebze suları sayesinde en basit bir şehriye çorbası bile çok lezzetli ve vitamin açısından zengin bir çorbaya dönüşüyor..

alıntıdır-

ben de bu şekilde yapıyorum çok güzel oluyor

Havuç Çorbası Malzemeleri

3 yemek kaşığı rendelenmiş havuç
yarım tatlı kaşığı un
fındık kadar tereyağ
250 ml su
2-3 yemek kaşığı süt
1 tutam tuz - (1 yaş ve üzeri bebekler için uygun)
Çorbamızın Yapılışı

Ben havuçları rendenin en ince tarafını kullanarak rendeledim. Yağı eritin ve unu katarak hafifçe pembeleştirin. Suyu ilave edin ve sürekli karıştırarak topaklanmasını engelleyin. Havuçları tencereye koyun ve kapağını kapatarak havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Sütü ilave edin tencerenin altını kapatın. Afiyet olsun.

ARKADAŞLAR,hazır süt verme konusunda çok çeşitli görüşleri var..Doktorlar 1 yaşından önceasla önermiyorlar fakat yemeklere 2-3 ç.k katmanın zararı olmadığını da söylüyorlar..Bilemiyorum ki,siz nasıl yapıyorsunuz? Keçi sütü ve peyniri anne sütünün bileşimine çok yakınmış..Bulabilirsek biz de denicez..Keçi boynuzu pekmezi de çokfaydalı
:sm_confused::sm_confused::uhm::uhm:

arkadaşlar hepinize özendim şimdi.kızımın eski halini özledim.benim kızım şimdi 13 aylık biz bir aydır kahvaltı yapmıyoruz kek poaçayla öğünümüzü geçiriyoruz allahtan hala anne sütü alıyor emiyor uyuyor kalkınca çorba içiyor acıkınca emiyor bazen meyve çok nadiren yoğurt gece içerse 150 ml devam sütü içiyor sabaha karşıda 150 ml cici bebeli ballı süt içiyor tabi isterse hepinizin bebeği henüz 1 yaşına ulaşmamış okuduğum kadarıyla yedirebildiğiniz herşeyi yedirin ben şimdi ne kılıklara giriyorum bir kaşık çorbayı yedirebilmek için

PRATİK BEBEK TATLISI

MALZEMELER

1 paket bebe bisküvisi

3-4 adet elma
750 gr süt + bisküvileri ıslatma sütü
1,5 fincan un
2,5 fincan şeker

100 gr tereyağı
1,5 su bardağı ceviz
tarçın

Muhallebisinin Hazırlanışı :

yağ ve unu kavurarak üzerine sütü, şekeri+1 paket vanilyayı ekleyin.

Karıştırarak pişirin.

Kaynadıktan sonra altını kapatın ve 5 dk. el mikseri ile çırpın.
HAZIRLANIŞI
Cam bir kaba bebe bisküvilerini dizdikten sonra bisküvileri yumuşatacak kadar az ilik süt ilavesi ile ıslatın.
Bir tarafta ocakta 3-4 elma rendesini 3 çorba kaşığı şeker ile suyunu tam çekene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra içine 1 tatlı kaşığından az tarçın atıp karıştırın ve karışımı bebe bisküvilerinin üzerine dökün.

Bunun üzerine 1 bardak iri dövülmüş cevizi serpin.
Önceden hazırlamış olduğunuz muhallebiyi bu tabanın üzerine dökün.

Soğuduktan sonra üzerini tarçın, ceviz, bademle süsleyebilirsiniz.

not:1+

Bebe Krep

1 çay bardağı süt1 yumurta1 su bardağı kepekli un yada tam buğday unukuru kayısı ve kuru üzümYumurta, süt ve unu hiç pütür kalmayacak şekilde mikser yada çırpma teli ile iyice çırpın. Teflon tavaya çok az sıvı yağ sürüp ısıtın. Bir kepçe hazırladığınız hamurdan döküp tavanın tüm dibine yayın. Alt tarafı pişerken siz üst kısmına kayısıları kesip ağız, kuru üzümlerle göz yapın. Alt tarafı iyice pişince çevirin. İkinci yüzüde bir dakika kadar pişirip alın. Çocuğunuz bunu elleri ile tutup kendi yiyebilir.Alternatif: Üzerine kayısı ve üzümleri koymadan iki yüzüde pişirip yarısına taze kaşar koyup ikinci yarıyı üzerine kapatın. Tavada peynir eriyene dek tutup tabağa aktarın. Dilimlere bölüp yine elleri ile yemesi için çocuğunuza verebilirsiniz.

Balli Muzlu Tost :

Iki dilim tost ekmegi

Bir muz

Biraz tarcin

Biraz bal

Istege bagli ceviz.

Bunlardan bebeginize güzel bir tost hazırlayabilirsiniz.

Tostlar hafif kizartilip bir diliminin uzerine bal surulur,uzerine tarcin serpilir.Diger dilimin uzerine dilimlenmis muzlar dizilip ince cekilmis ceviz serpilip dilimler birlestirilir.Tost makinesinde biraz daha pisirilir.Istege bagli sekiller verilerek dilimlenir. Ben daire,dikdortgen,ucgen ve kare seklinde dilimliyorum.Taze sıkılmış meyve suyu ile zenginleştiriyorum..

(bebeksin.com)

ben bugün kızma somon balıklı çorba yedirdim valla kızlar
oda nasıl olaki derseniz anlatayım hemen
biliyosunuz somon balığı omega 3 açısından çok faydalı, malum yaz kış da bulunan bi tür, ithal olduğundan, dünfırında pişirmiştim, severek yedi
yarım dilim kalmıştı, onuda folyoya sarıp dolaba koymuştum
bugünde patates, havuç, pirinç, kabak ve soğanla sebze çorbası pişirdim, çorbayı ezerken balığıda karıştırdım, gerçekten severek yedi hepsini
bi deneyin derim

EE arkadaşlar pıtışlarımızaneler veriyoruz? hiç yazan olmamış yeni besleyici tarifler lütfengamyoncuiremsua.s.:icecream:

kızlar ardaya ben sebze çorbasının her çesidini yapıyorum severekte yiyo gibiiiiiiii

benim kizimda sekiz aylik oldu bende bur sekilde veriyorum
sabah 6.7 gibi kalkyior devam mamasi veriyorum
9.10 tekrar yatiyor 12 .13 geri kalkiyor tekrar devam mamasi
ara ögün bir kase kendim yaptigim yogurt yada kavonoz meyve püresi
saat16.17 gibi kavonoz etli ve zebzeli püreler ve aksam 21.22 arasi 4 tahil karisimi sütle yapiyorum onu yediriyorum ve günde 260 yakin anoson.kimyon,rezene karisimi cayi tüketiyoruz gece sadece cay veriyorum ..ve kendim yaptigim argonik tuzsuz sebzeler hasliyorum omega3 sivi yag katiyorum bazen bögle veriyorum cok tiksiniyor yerken ama alistira alistira veriyorum ve yemeklerden tattiriyorum ...meyve suyu hic vermiyorum doktorum tafsiye etmedi bebekleri kücük yasta tatliya alistirmayin bebek caylari verin daha iyi dedi bende hic vermedim verdigim anason rezene kimyon karsimi cok daha iyiymis herseyin dogalini vermeye calisiyorum elimden gelse hep kendim yapacagim ama yemiyor zorlada olmuyo mecbur hazirlardan veriyorum gerci onlarda cok iyi ..bebe bisküfüsi hic iyi degilmis ben hic vermedim ama icinde hic yarayisli bisey yok beyaz undan yapiyo ve icinde bolca seker var..güle güle büyütün bebeklerinizi saglikla

valla güzel tarif bende kizim biraz disleri felan iyice ciksin cignemeye baslasin bende bu sekilde yaparim tsk iyi fikirdi

bende çorba ve meyvesuyu veriyorum ayrıca, ona muhallebi yaparken şeker kullanmıyorum, bir cezvede hindistan cevizini haşlıyorum ve onun suyula sütü karıştırıp pirinç ve mısır unu krışımı muhallebi yapıyorum yatarken yedriiyorum.. tok tutuyor ve kızım çok rahat uyuyor..

çocuklar genelde şu malum hepimizin bildiği meyveli yoğurtları çok seviyolar ben bunu kendim hazırlıyorum
kendi yaptığım yoğurdun içine meyve rendeleyerek veya reçel karıştırarak
bide azcık balık yağı ekliyorum (doktorumuz mutlaka çocukların zihinsel vb. gelişimi için kullanılmalı demişti) ve buna alıştığı için artık diğer hazır olanları istemiyor bile

sütlü domates çorbası

1tane domates rendelenmiş
yarım çay bardagı süt
2 tatlı kaşıgı un
2tatlı kaşıgı z.yagı
1çay kaşıgı nane
süt, rendelenmiş domates, z.yagı ve nane hepsi karıştırılır iyice sonra biraz su eklenir pişirilip bebege yedirilir. ben tavuk gögsü ,balık, kırmızı et herhangi birisini haşlayıp içine katıyorum öyle yediriyorum.

mantar çorbası

4-5 mantar
yarım çay bardagı süt
2 tatlı kaşıgı un
z.yagı

mantarlar blendırdan geçirilir yag süt un iyice karıştırlır sonra mantarlar konur su eklenir pişirilip yedirirlir yalnız bu 1yaşdan sonra veriliyor.

kırmızı mercimek çorbası

kırmızı mercimek
küçük boy patates
küçük boy havuç
küçük boy kuru sogan
biraz maydanoz
nane z.yagı
hepsi karıştırılır ya ezilerek yada blendırdan geçirilerek yedirilir benim oglum sebze çorbasını sevmiyor böyle veriyorum severek yiyor

pırasa çorbası

2 yada 3 pırasa
1tane patates
z.yagı
1 tane havuç

pırasalar dogranıp su ve yagla pişirilir patates ve havuç haşlanır ezilerek pırasanın içine katılır biraz sıcak su eklenir bebege yedirilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…