Merhabalar...a.sArkadaşlar bu konunun açılması çok iyi olmuş,yüreğinize ,aklınıza sağlık.Ben de düşünüyordum Bebek Beslenmesi ile ilgili bir paylaşım ortamı olsa ne kadar güzel olur diye..Bizim de 8 aylık şirin bir kızımız var,ALLAH c.c herkesin pıtırcığını bağışlasın,yuvalarımızın gönüllerimizin altın topları onlar.
.Hayatımızın en canlı en tatlı en güzel renkleri..Kimi maviş kimi esmer kimi zeytin kimi peynir ama hepsii o kadar tatlı ki..Özellikle bebeğim olduktan sonra tekrar tekrar hayran kaldım yaradılışımıza ve insanoğlunun gelişimine.Anne karnındaki mucizelerden tutun da doğum olayına kadar...Hepsi olağan üstü...
Beslenme konusunda her duyarlı ve dikkatli anne-baba gibi biz de çok titiz davranıyoruz.:1closedeyes:.Bebeklerimizin beslenme şekli geleceklerini doğrudan etkiliyor..Sosyal yaşamımızda bebek sahibi olan ebeveynlerle karşılaştığımız zaman;tatlı bir sohbet açılıyor ve illa ki şu beslenme mevzusuna geliyoruz..'Ne yediriyoruz,ne yedirmiyoruz,hangi aralıklarla,hangi zamanlar?'..Biz ORGANİK BESLENME hususunda oldukça ısrarlıyız hazır mamayı minimum tutmaya çalışıyorum..Hergün bu konu ile ilgili bir habere rastlamak mümkün. Bu haberleri izledikçe tedirgin olmamak elde değil.Yediğimiz sebze ve meyvelerin üretiminde kullanılan hormonların,ilaçların,yapay gübrelerin zararları insanı düşündürüyor.Bütün bunlar yetmiyormuş gibi birde daha iyi ürün elde etme hırsı ile tohumların genetiği değiştiriliyor..O yüzden çok dikkatli davranmamız gerekiyor..Mesela yoğurdu bile evde yapmalıyız,geçen gün okuduğum bir yazıyı sizlerle paylaşmak isitiyorum;
Meyveli Yoğurt Gerçeğisengözlerimebaksanab
Meyveli yoğurtlar hem bebek beslenmesinde hemde bebek ürünleri pazarında önemli bir yere sahip. Bir çoğumuz bebeklerimize bu hazır yoğurtları yediriyoruz. Neden yedirmeyelim ki?
Hazırlama derdi yok, pratik, her markette bulunuyor, içinde bebeklerimizin yemesi gereken hem meyve hemde yoğurt var. Uzmanlar da öneriyor ve hepsinden önemlisi yavrularımız tatlarına bayılıyor. Peki ama bu yoğurtlar ne kadar sağlıklı?
Meyveli yoğurt ve meyve sularının birçoğu çoğunlukla çürümüş, artık ve atılacak olan meyvelerden yapılıyor ise şanslı sayılırız. Çoğunlukla içinde bulunduğu yazan meyvelerin tat ve kokusunu verecek kimyasal katkı maddeleri kullanılıyor. Kutuların içinde uzun süre dayanmasını sağlıyacak koruyucu, asit düzenleyici, kıvam arttırıcılar, antimikrobik maddeler ve tatlandırıcılar var.
Tatlandırıcıların zararları kanıtlanmış durumda ve alışkanlık yaratıyor. Tatlandırıcıların çoğunluğu genetiği değiştirilmiş mısırdan elde edilen mısır şekeri oluyor. Şekerin zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Kutuda şeker yerine glikoz şurubu, fruktoz, maltoz şurubu yazsa da sonuç aynı.
Meyveli Yoğurt Tarifi
Evde meyveli yoğurt hazırlamak ise çok kolay. Bir kase ev yapımı yoğurdun içine istediğiniz meyvenin püresini katabilirsiniz. Tatlandırmak için ise bir tatlı kaşığı bal yeterli. (Yalnız bir yaşını geçmiş bebekler için bal kullanın. Bebeklerin bağırsakları 12 aylıktan önce tam gelişmediği için, bal da bulunan bazı bakteriler zararlı olabilir. Bundan dolayı balın 12 aylıktan küçük bebekler için kullanımı uygun değildir.)
Bilmemizde fayda var arkadaşlar...Ben de vaktim oldukça,elimden geldiğince bebek mamaları tariflerini sizlerle paylaşıcam inş..
Sevgiler..a.s
yerimseniben