Çocuk Hastalıkları Bebeklerimze Yemesi İçin Neler Veriyoruz ?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
ah ah bende keske sizin gibi ardada boğazlı bi cocuk yazabilsem nerdeee ama bunada sükür diyim

kızlar değisik sebze corbası tarifi varmı
 
benim kızım en çok tarhanayı sevdi, yoğurtlu çorbayıda severek yiyor bu aralar maşallah çorbasını bitiriyor ilk başladığımızda ağzını açtıramıyordum yaaa
 
Kahvaltı Tarifi-3



1 Adet yumurta

Yarım Muz

1 kibrit kutusu suda bekletilip tuzu alınmış beyaz peynir

1 çay kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı zeytinyağı

1 tane ceviz(iyice ezilmiş)

1 kaşık pekmez

biraz ekmek içi

1 çay bardağı süt veya devam maması



Yumurta,peynir muz ve ekmek içi iyice ezildikten sonra diğer malzemeler karıştırılır ve en son üzerine ısıtılmış süt katılıp muhallebi kıvamına getirilir.
 
Kahvaltı Tarifi-4

Malzemeler:
• 150 ml. hazırlanmış Devam Biberon Maması
• 2-3 yemek kaşığı Milupa 8 Tahıllı ve Ballı Kahvaltılık Ek Besin
• 1/8 haşlanmış yumurta sarısı*
• ½ kibrit kutusu (yaklaşık 10 g.) beyaz peynir**
• 1 tatlı kaşığı pekmez

Hazırlanışı:
Devam mamasını(Aptamil 2, Milumil 2, Conformil 2 veya 8. aydan itibaren Aptamil 3 veya Milumil 3) kutu üzerinde yazan tarife göre hazırlayınız. Ilık iken içerisine tüm malzemeleri yavaş yavaş ilave edip, bir çatalla iyice karıştırınız.Bebeğiniz için lezzetli ve besleyici kahvaltı karışımı hazır..
 
Kahvaltı Tarifi-2



1 adet haşlanmış yumurta

1 kibrit kutusu suda bekletilip tuzu alınmış beyaz peynir

1 çay kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı zeytinyağı

biraz ekmek içi

1 çay bardağı süt veya devam maması

1 çay kaşığı bal(1 yaşından sonra)



Yumurta,peynir ve ekmek içi iyice ezildikten sonra diğer malzemeler karıştırılır ve en son üzerine ısıtılmış süt katılır.
 
Kahvaltı Tarifi-1

2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı su (200ml)
1 tatlı kaşığı pekmez
Kahvaltımızın hazırlanışı
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.

Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlayabilirsiniz.
 
kızlar bebeğinize yemek yedirirken sizin de ağzınız burnunuz oynuyormu ben mi yapıyorum sadece bunu
 
Canim Benimde Oynuyo Tik Oldu Heralde O Ağzini Acarken Bende Bilmiyerek Aciyorumm Hareketler Yapiyomusum Esimin Dikkatini Cekmessss
 
Tavuk yumurtasına nazaran 5 kat daha fazla fosfor, 8 kat demir, 9 kat protein içeriyomusss ve Gramajca 5 bıldırcın yumurtası, bir tavuk yumurtasına tekabül etmektedir. Bıldırcın yumurtası 5 kat fazla fosfor, 8 kat fazla demir, 6 kat fazla B1, 15 kat fazla B2 vitamini, 9 kat fazla protein ihtiva ediyor.
 
canım mrb bıldırcın yumurtası cok cok faydalı
Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan protein deposu bıldırcın yumurtasının, grip ve bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği kaydedildi. Bıldırcın yumurtasının en doğru tüketilme biçiminin ise rafadan yenmesi olduğu vurgulanarak, çiğ tüketilmemesi önerildi.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Bahtiyarca, hayvansal proteinlerin, verdikleri yüksek enerjinin yanı sıra çocuklardaki bedensel gelişimin sağlıklı olarak gerçekleşmesine yardımcı olduğunu belirtti. Hayvansal kaynaklı proteinlerin başında kanatlı kümes hayvanlarının yumurtalarının geldiğini ifade eden Bahtiyarca, bu yumurtaların da ait olduğu hayvanın genetik yapıları nedeniyle çeşitlilik gösterdiğini anlattı. Bıldırcın yumurtasının içeriğindeki besleyici maddelerin yoğunluğu nedeniyle yaygın olarak tüketilen tavuk yumurtasından farklı olduğunu belirten Bahtiyarca, şunları kaydetti:

“Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ise enerjisini daha çok fiziksel büyümeye harcayan çocuklarda, hastalığa neden olan mikropların etkisini azaltmaktadır. Grip, bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocukların, bıldırcın yumurtası yedikten sonra hastalıklardan çok daha kısa sürede kurtulduğu gözlenmektedir. Bıldırcın yumurtasının bu hastalıklara iyi gelmesiyle ilgili, bilimsel kitaplara girmiş deneysel bir veri olmamasına karşın, bize, (çocuğuma bıldırcın yumurtası yedirebilir miyim?) diye soran kişilere, bıldırcın yumurtasını tavsiye ediyoruz. Sonuçta, bıldırcın yumurtası, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan bir protein deposudur.”

PROTEİN AÇIĞINA KARŞI BILDIRCIN YUMURTASI

Ülkemizde hayvansal protein tüketiminin gelişmiş ülkelere göre düşük seviyede kaldığını vurgulayan Bahtiyarca, bu açığın kapatılmasında, son yıllarda eskiye oranla daha rahat bulunabilen bıldırcın yumurtasının etkili olabileceğini söyledi.

Bahtiyarca, bıldırcın yumurtasının çocuklar tarafından en doğru tüketilme biçiminin, rafadan yenmesi olduğunu belirterek, “Çünkü yumurtanın rafadan olması, vücudun proteinleri en kolay ve etkili şekilde almasını sağlar. Bıldırcın yumurtasının sarısı pişirilmeden de çocuklara içirilebilir. Ancak, özel bir protein içeren yumurta akı, vücuttaki B vitaminlerini etkisizleştirme olasılığına karşı, çiğ olarak verilmemelidir” diye konuştu.
 
Bu ayın sonunda bende ek gıdaları tattırmaya başlayacağım. Dr.umuz 1 çay k. sütlü-pirinçli ile başlamamızı, bir hafta sonrada yine 1 çay k. kayısı verip yavaş yavaş arttırmamızı söyledi. Ben emzirdiğim için acele etmiyorum, alışsın diye yavaş yavaş vereceğim. Bir daha ki ay yeni başlayanlar için menüleri istiyorum bende, kafam çok karışık ne yedireceğim, ne kadar yedireceğim.
 
Merhabalar...a.sArkadaşlar bu konunun açılması çok iyi olmuş,yüreğinize ,aklınıza sağlık.Ben de düşünüyordum Bebek Beslenmesi ile ilgili bir paylaşım ortamı olsa ne kadar güzel olur diye..Bizim de 8 aylık şirin bir kızımız var,ALLAH c.c herkesin pıtırcığını bağışlasın,yuvalarımızın gönüllerimizin altın topları onlar..Hayatımızın en canlı en tatlı en güzel renkleri..Kimi maviş kimi esmer kimi zeytin kimi peynir ama hepsii o kadar tatlı ki..Özellikle bebeğim olduktan sonra tekrar tekrar hayran kaldım yaradılışımıza ve insanoğlunun gelişimine.Anne karnındaki mucizelerden tutun da doğum olayına kadar...Hepsi olağan üstü...
Beslenme konusunda her duyarlı ve dikkatli anne-baba gibi biz de çok titiz davranıyoruz.:1closedeyes:.Bebeklerimizin beslenme şekli geleceklerini doğrudan etkiliyor..Sosyal yaşamımızda bebek sahibi olan ebeveynlerle karşılaştığımız zaman;tatlı bir sohbet açılıyor ve illa ki şu beslenme mevzusuna geliyoruz..'Ne yediriyoruz,ne yedirmiyoruz,hangi aralıklarla,hangi zamanlar?'..Biz ORGANİK BESLENME hususunda oldukça ısrarlıyız hazır mamayı minimum tutmaya çalışıyorum..Hergün bu konu ile ilgili bir habere rastlamak mümkün. Bu haberleri izledikçe tedirgin olmamak elde değil.Yediğimiz sebze ve meyvelerin üretiminde kullanılan hormonların,ilaçların,yapay gübrelerin zararları insanı düşündürüyor.Bütün bunlar yetmiyormuş gibi birde daha iyi ürün elde etme hırsı ile tohumların genetiği değiştiriliyor..O yüzden çok dikkatli davranmamız gerekiyor..Mesela yoğurdu bile evde yapmalıyız,geçen gün okuduğum bir yazıyı sizlerle paylaşmak isitiyorum;

Meyveli Yoğurt Gerçeğisengözlerimebaksanab
Meyveli yoğurtlar hem bebek beslenmesinde hemde bebek ürünleri pazarında önemli bir yere sahip. Bir çoğumuz bebeklerimize bu hazır yoğurtları yediriyoruz. Neden yedirmeyelim ki?


Hazırlama derdi yok, pratik, her markette bulunuyor, içinde bebeklerimizin yemesi gereken hem meyve hemde yoğurt var. Uzmanlar da öneriyor ve hepsinden önemlisi yavrularımız tatlarına bayılıyor. Peki ama bu yoğurtlar ne kadar sağlıklı?

Meyveli yoğurt ve meyve sularının birçoğu çoğunlukla çürümüş, artık ve atılacak olan meyvelerden yapılıyor ise şanslı sayılırız. Çoğunlukla içinde bulunduğu yazan meyvelerin tat ve kokusunu verecek kimyasal katkı maddeleri kullanılıyor. Kutuların içinde uzun süre dayanmasını sağlıyacak koruyucu, asit düzenleyici, kıvam arttırıcılar, antimikrobik maddeler ve tatlandırıcılar var.

Tatlandırıcıların zararları kanıtlanmış durumda ve alışkanlık yaratıyor. Tatlandırıcıların çoğunluğu genetiği değiştirilmiş mısırdan elde edilen mısır şekeri oluyor. Şekerin zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Kutuda şeker yerine glikoz şurubu, fruktoz, maltoz şurubu yazsa da sonuç aynı.

Meyveli Yoğurt Tarifi
Evde meyveli yoğurt hazırlamak ise çok kolay. Bir kase ev yapımı yoğurdun içine istediğiniz meyvenin püresini katabilirsiniz. Tatlandırmak için ise bir tatlı kaşığı bal yeterli. (Yalnız bir yaşını geçmiş bebekler için bal kullanın. Bebeklerin bağırsakları 12 aylıktan önce tam gelişmediği için, bal da bulunan bazı bakteriler zararlı olabilir. Bundan dolayı balın 12 aylıktan küçük bebekler için kullanımı uygun değildir.)


Bilmemizde fayda var arkadaşlar...Ben de vaktim oldukça,elimden geldiğince bebek mamaları tariflerini sizlerle paylaşıcam inş..

Sevgiler..a.s
yerimseniben
 
Son düzenleme:
BEBİŞLERİMİZ İÇİN FIRINDA ELMA TATLISI:

Malzemeler

2 orta boy elma
1 yemek kaşığı akçaagaç şurubu
1 yemek kaşığı öğütülmüş ceviz
yarım çay kaşığı tarçın
Elma Tatlısının Yapılışı

Elmaları rendeliyerek bir iki damla limon, iki yemek kaşığı su ile karıştırın. Başka su ilave etmeye gerek yok. Elmalar kendi saldıkları elma suyu içinde pişiyorlar. Tarçın ilave edin ve küçük bir fırın kabında 180 derecede 20 dakika elmalar yumuşayana kadar pişirin. Fırından çıkarınca içine tatlandırıcı şurubu ve cevizi katıp karıştırın.

Not: Bebeğiniz 10 aydan küçük ve henüz çiğnemeyi bilmiyorsa, tencerede pişirirseniz elmalar daha yumuşak olur. Cevizleri mutlaka bir öğütücüde çekerek un haline getirin

Afiyet olsun:icecream::icecream::icecream:
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…