• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeklerimizin Zeka Gelişimine Katkıda Bulunmak İçin Öneriler.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
arkadaşlar bu başlığı bebeklerimizin zeka gelişimine katkı sağlamak için neler yapabiliriz,birbirimizden fikir alalım diye açtım ve kendi kullandığımız ve memnun kaldığımız ürünü yazdım..hatta ürünleri:)
sonrasında kullanan arkadaşlar da yorumlarını yazdı ya da buradan görüp alanlar sonradan fikir beyan etti..
biraz olumsuz bir yaklaşım olmuyor mu sırf reklam için geldiklerini düşünmek?
bakın sitede yüzlerce örneği var,bebek arabasından tutun da parfüme kadar alenen konu başlığı açılıyor,marka-model ismi veriliyor..
belki bu yeni üye arkadaşlar pc başına geçip monozebra'yı aratırken buldu topiğimizi ve düşüncesini yazdı..
asu ve pembedana bebişiniz varsa bilirsiniz, insan anne olunca duyduğu her önerinin büyük anlamı oluyor,kendi akıl süzgecinden geçirip uygun bulduğunu uyguluyor..

haftasonu oyuncakçıda saatler geçirip kafayı yemiş bir anne olarak tavsiye isteyeceğim ve eminim tecrübeli anneler yardımcı olacak:))
evet kızlar aranızda şu konuşan-şarkı söyleyen oyuncaklardan kullananız varsa hangisini kullanıyorsunuz? alfabeyi sayan var,saatleri söyleyen,ninni söyleyen vs vs ama hepsi çok güzel:))

çok çeşit var kafam çok karıştı:))

Aynen katılıyorum. Hamileyken, bebek alışverişi yaparken hepimiz birbirimize markalarla tavsiyede bulunduk; chicco biberon, pierre cardin bebek arabası vs vs. Ayrıca ben de monozebra kartlarından aldım, daha bugün geldi. Benim dikkatini pek toplayamayan bebeğim kartlara öyle baktı, nereye çevirsem başını o yöne çevirdi. Kartları gösterirken bir hikaye uydurdum, bitince de kartları yine göstere göstere Ali babanın çifliğini söyledim. Gülümsedi bile oğlum.
Şimdi ben burdan herkese tavsiye ediyorum, kendi ayımdaki anne arkadaşlarıma da tavsiye edeceğim. 3000 küsür mesajı reklam için mi yazdım yani?? :6:

sevgılı anneler sıze cocuk doktorunun bır yazısından alıntılar yazmak ıstıyorum ''cin ali cin ayşeler'' :3:baslıgı altında bebeişlerimizin zekasını nasıl arttırabılırız?
-DNA: genetik unsurlar
_BESLENME:bol omega 3 yag asidi(balık)tuketen bebek ve cocukların zekaları tuketmeyenlere kıyasla daha yuksek olur
-UYKU:beynın dınlenme ve gelısme donemıdır
-OKSİJEN VE HAREKET:temız ve acık havada oynamaları yenı beyın hucrelerının olusumunda cok etkılıdır,dısarıda ve yesıllıkler ıcınde olmak onların konsantrasyon kabılıyetleırnı ve uretıcılıklerını arttırır
-MÜZİK:yalnızca ruhun degıl beynınde gıdasıdır,Mozartın bır sonatısını dınletmek o an ıcın IQ'yu yaklasık 10 puan arttırmaktadır,cocugunuz buyudukca ona mutlaka bır muzık aletı calmasını ogrenmesını saglayın erken yasta muzık aletı calmayı ogrenmek uzun vadede cocugun fen ve matematık bılımlerınde daha basarılı olmasını saglamaktadır, muzık aletı calmak beynın her merkezını bır anda uyarmasına ve kullanmasına neden olur
-OKUMAK: ozellıkle 9 aydan ıtıbaren kıtap okunan cocukların okunmayan cocuklara kıyasla ılerıdekı okul basarıları daha yuksektır
-SEVGİ: sevgı yalnızca kalbı ıcın degıl bebegınızın bazı beyın bolgelerının gelısımı ıcınde sarttır onu opun koklayın mıncıklayın
-Pahalı sozde zıhın gelıstırıcı video, cdler, oyuncaklar, zamazingolar hakkında:::bebegınızın zekasını tuketıcı toplumun parası degıl sızın onunla gecırecegınız zaman ve gosterecegınız ılgı gelıstırecektır bebegıyle bırebır ılgılenen ebebeynlerın cocuklarının ıkıncı dıl ogrenme matematık kabılıyetlerının daha ılerı oldugu gosterılmıstır, bebegınız bır bılgısayar degıl kı cd'yı taktıgınızda gigabaytlar ındırsın:1:
-BİSFENOL A içeren bıberon sut pompaları ve gıda kaplarından uzak durun karsinojen olmakla bırlıkte bısfenol a'nın olumsuz etkılerı arasında hafıza kaybı ve ogrenım kabılıyetınde azalma gosterılmıstır

bu cok uzun bır yazıdan sızler ıcın ozetledıklerım arkadaslar benım esımle bırlıkte en cok onem verdıgımız sey bebegımızle bıre bır cok kalıtelı zaman gecırmek ve sevgı dolu bır aıle ortamı yaratmak, bunun ıcın artık makınede kalan camasırları bırıken utulerı tozlanan vıtrını hıc dusumuyorum yemekte yapamadıgım gunler cok oluyor ama en onemlısı bebegıme ne kadar cok sey verebıldıgım ona ogretebıldıklerım cunku onların 3 yasına kadar ınanılmaz hızda beyın hucrelerı artıyor bızler bunları ne kadar faydalı seylerle doldurabılırsek faydasını o kadar cok gorucez,hepımızın cocukları saglıklı akıllı olur ınsallah

sevgılı anneler sıze cocuk doktorunun bır yazısından alıntılar yazmak ıstıyorum ''cin ali cin ayşeler'' :3:baslıgı altında bebeişlerimizin zekasını nasıl arttırabılırız?
-DNA: genetik unsurlar
_BESLENME:bol omega 3 yag asidi(balık)tuketen bebek ve cocukların zekaları tuketmeyenlere kıyasla daha yuksek olur
-UYKU:beynın dınlenme ve gelısme donemıdır
-OKSİJEN VE HAREKET:temız ve acık havada oynamaları yenı beyın hucrelerının olusumunda cok etkılıdır,dısarıda ve yesıllıkler ıcınde olmak onların konsantrasyon kabılıyetleırnı ve uretıcılıklerını arttırır
-MÜZİK:yalnızca ruhun degıl beynınde gıdasıdır,Mozartın bır sonatısını dınletmek o an ıcın IQ'yu yaklasık 10 puan arttırmaktadır,cocugunuz buyudukca ona mutlaka bır muzık aletı calmasını ogrenmesını saglayın erken yasta muzık aletı calmayı ogrenmek uzun vadede cocugun fen ve matematık bılımlerınde daha basarılı olmasını saglamaktadır, muzık aletı calmak beynın her merkezını bır anda uyarmasına ve kullanmasına neden olur
-OKUMAK: ozellıkle 9 aydan ıtıbaren kıtap okunan cocukların okunmayan cocuklara kıyasla ılerıdekı okul basarıları daha yuksektır
-SEVGİ: sevgı yalnızca kalbı ıcın degıl bebegınızın bazı beyın bolgelerının gelısımı ıcınde sarttır onu opun koklayın mıncıklayın
-Pahalı sozde zıhın gelıstırıcı video, cdler, oyuncaklar, zamazingolar hakkında:::bebegınızın zekasını tuketıcı toplumun parası degıl sızın onunla gecırecegınız zaman ve gosterecegınız ılgı gelıstırecektır bebegıyle bırebır ılgılenen ebebeynlerın cocuklarının ıkıncı dıl ogrenme matematık kabılıyetlerının daha ılerı oldugu gosterılmıstır, bebegınız bır bılgısayar degıl kı cd'yı taktıgınızda gigabaytlar ındırsın:1:
-BİSFENOL A içeren bıberon sut pompaları ve gıda kaplarından uzak durun karsinojen olmakla bırlıkte bısfenol a'nın olumsuz etkılerı arasında hafıza kaybı ve ogrenım kabılıyetınde azalma gosterılmıstır

bu cok uzun bır yazıdan sızler ıcın ozetledıklerım arkadaslar benım esımle bırlıkte en cok onem verdıgımız sey bebegımızle bıre bır cok kalıtelı zaman gecırmek ve sevgı dolu bır aıle ortamı yaratmak, bunun ıcın artık makınede kalan camasırları bırıken utulerı tozlanan vıtrını hıc dusumuyorum yemekte yapamadıgım gunler cok oluyor ama en onemlısı bebegıme ne kadar cok sey verebıldıgım ona ogretebıldıklerım cunku onların 3 yasına kadar ınanılmaz hızda beyın hucrelerı artıyor bızler bunları ne kadar faydalı seylerle doldurabılırsek faydasını o kadar cok gorucez,hepımızın cocukları saglıklı akıllı olur ınsallah

çok sagol bilgiler için ben hep konuşuyorum onunla birde yer minderimiz var çok hoşuna gidiyor adeta onunla konuşuyor oglum tavsiye ederim daha 4 aylık benim yakışıklım:emir_bebek::emir_bebek:

rica ederim canım allah bagıslasın oglusunu ne tatlıdır kımbılır yerım ben onun mınderını, ek gıdalarada baslarsınız artık yavas yavas, cevız ve balıgın beyın gelısımdek onemı gercekten cok yuksekmıs cevıze gecen ay basladık kahvaltılarda balıgada artık yavas yavas baslıycam suan 7 aylıgız

rica ederim canım allah bagıslasın oglusunu ne tatlıdır kımbılır yerım ben onun mınderını, ek gıdalarada baslarsınız artık yavas yavas, cevız ve balıgın beyın gelısımdek onemı gercekten cok yuksekmıs cevıze gecen ay basladık kahvaltılarda balıgada artık yavas yavas baslıycam suan 7 aylıgız

bizde kahvaltıya ve çorbalara geçiyoruz tabiki meyva sularıda var yesin benim tosunuma balık yagınıda vesemmi acaba

Son düzenleme:
Arkadaşlar internette adım adım diye bir dergi var.Her ay bebeğinizin ayına göre bir dergi geliyor.Bilginiz var mı?Kullanan var mı bu dergiyi?

Arkadaşlar internette adım adım diye bir dergi var.Her ay bebeğinizin ayına göre bir dergi geliyor.Bilginiz var mı?Kullanan var mı bu dergiyi?

Merhabalar, gecenin bu saatinde ben de eğitim seti arayışındayım. İnternette gezinirken anaokulu dergisi ile karşılaştım. Acaba bu dergiden mi bahsediyorsun?
Hatta,
-anaokuludergisi.com/hosgeldiniz.aspx (siteye yeni girdiğim için link kabul etmedi,siz başına www ekleyin) adresinden çocuğunuz yeteneğini keşfetin diye bir kitabı ücretsiz sipariş verdim. Güzel bir kitap , 2 yaşından sonra çocuğumuza nasıl katkı sağlarız,örneklerle anlatıyor. Yanında da 1 adet dergi örneği koymuşlar. Ben sakladım,bunları kullanmam için biraz beklememiz lazım :)
- Daha önce bir özel okulda çalışmıştım. Orada montessori eğitim setleri vardı. Şimdi onları araştıracağım. Acaba piyasada satılıyor mu? Burada amaç çocuğun farkında olmadan oyun oynarken eğitilmesiydi. Facebook'un mucitleri montessori okulunda mezun olmuşlar.Yaratıcığı geliştiriyor sanırım.
- Monozebra'yı araştırdım. Sitesi güzel...Bizim biraz almam için acele etmemiz lazım. Çünkü 0-1 yaş arası içinmiş. Zaman ne kadar çabuk geçiyor :)

Benim bebeğim de 10.5 aylık. Acaba zekasını geliştirmek için önerebileceğiniz oyuncak var mı? Ya da kitaplar vs. var mı ?
Dolabın üzerinde 2 tane kart koymuştum biri köpek biri kedi sürekli onlara bakıp işaret ediyor. Acaba değişik renkli kartlar alsam, oraya buraya assam göstersem diyorum ama daha profesyonel 1 yaş üzeri bebekler için kartlar vs. var mı ?

Bir de şeöyle bir site buldum. Bizim küçüklüğümüzden hatırlıyorum bu yayınevini . YAPA...yapa-kadikoymarket.com/index.asp(başına www koyun lütfen) oldukça fazla kitap seçeneği var.Fiyatları da çok uygun :)

Bu geceki araştırma bu kadar. En yakn zamanda görüşmek üzere...

kızlar meraba.gün içinde bebeklerinizle neler yapıyosunuz? ben yeteri,nce ilgilenemediğimi düşünüyorum ve üzülüyorum.neer yapableceğimide bilmiyorum.sizler neler yapıyosunuz yardımc olur musunuz.benim oğluşum 9aylık şuan...

Merhabalar, gecenin bu saatinde ben de eğitim seti arayışındayım. İnternette gezinirken anaokulu dergisi ile karşılaştım. Acaba bu dergiden mi bahsediyorsun?
Hatta,
-anaokuludergisi.com/hosgeldiniz.aspx (siteye yeni girdiğim için link kabul etmedi,siz başına www ekleyin) adresinden çocuğunuz yeteneğini keşfetin diye bir kitabı ücretsiz sipariş verdim. Güzel bir kitap , 2 yaşından sonra çocuğumuza nasıl katkı sağlarız,örneklerle anlatıyor. Yanında da 1 adet dergi örneği koymuşlar. Ben sakladım,bunları kullanmam için biraz beklememiz lazım :)
- Daha önce bir özel okulda çalışmıştım. Orada montessori eğitim setleri vardı. Şimdi onları araştıracağım. Acaba piyasada satılıyor mu? Burada amaç çocuğun farkında olmadan oyun oynarken eğitilmesiydi. Facebook'un mucitleri montessori okulunda mezun olmuşlar.Yaratıcığı geliştiriyor sanırım.
- Monozebra'yı araştırdım. Sitesi güzel...Bizim biraz almam için acele etmemiz lazım. Çünkü 0-1 yaş arası içinmiş. Zaman ne kadar çabuk geçiyor :)
Digg Kadın Kategorisine Ekledel.icio.us Kadın Kategorisine EkleTechnorati Kadın Kategorisine EkleTweet this Post!
Alıntı ile Cevapla Bu mesajdan Alıntı
Hayır benim dediğim o değil ayına göre geliyor dergi.Çocuğun 9 aylıksa ona göre dergi geliyor.Dergini adı adım adım

http://www.adim-adim.com/adim-adim.php adresi burada. Siteye bakabilirsiniz.

6. ay oyunları,

* Ona şarkılar söyleyin, birlikte tempo tutun, el çırpın…
* Önemli kelimeleri yumuşak bir tonla ve vurgulayarak tekrarlayın.
* Onu kucağınıza alın ve çıkardığı sesleri ya da yüz ifadelerini siz de tekrarlayın.
* Çevresine yumuşak yastıklar koyarak, bir an önce desteksiz oturabilmesine yardım edin.
* Yüzüstü yatırın ve kollarıyla vücudunu nasıl kaldıracağını öğretin.
* Sizi görebileceği bir yere geçip, kollarınızı açın ve onu kucaklayacağınızı söyleyin, (Bebeğiniz gülümser ve cilve yapar.) O size uzanırken, siz onu kucaklayın.
* Yuvarlanan, silindir şeklinde oyuncaklar alarak, daha çok hareket etmesini sağlayın.
* Bir el fenerinin lamba kısmını değişik şekillerde kesilmiş kartonla kaplayın. (kalp, araba, kuş gibi) Işıkları kapatın ve bu gölgeyi duvara yansıtın ve oyunu geliştirin.
* Bebeğinizi, başka bebeklerle vakit geçirebileceği yerlere götürün.
* Onu pusetle gezdirirken, pusetine bir balon bağlayın.

7. ay oyunları,

* Ona bebek dergileri, resimli kitaplar gösterin. ( Kendi tutup, inceleyebileceği kitaplar alın.)
* Yüzünüzü kapatıp, birden ‘Ce-e’ diyerek açın. Çok keyiflenecektir. ( Daha sonra onun yüzünü kapatarak, oyunu geliştirin.)
* Aynadan ona kendini gösterin ve kim olduğunu sorun. Sonra ona kendi ismini söyleyin.
* Ne yaptığınızı söyleyerek onunla dans edin.
* Onu kucaklayın ve sevginizi gösterin. ( Onunla hep yumuşak bir ses tonuyla konuşun.)
* Birbirleriyle eşleşen, birbirinin içine geçen oyuncaklar alın. ( Evdeki çeşitli kapaklarla da böyle oyunlar oynayabilirsiniz. Büyükten küçüğe doğru dizilmiş 3 kapağın bebeğinizi ne kadar eğlendirdiğini görebilirsiniz.)
* Bebğinizin görebileceği bir yere çeşitli hayvan resimleri asın. ( Aile fotoğrafları ya da kendi fotoğraflarını da asabilirsiniz.)
* Ona sıkabileceği nitelikte çeşitli oyuncaklar verin.

6. ay oyunları,

* Ona şarkılar söyleyin, birlikte tempo tutun, el çırpın…
* Önemli kelimeleri yumuşak bir tonla ve vurgulayarak tekrarlayın.
* Onu kucağınıza alın ve çıkardığı sesleri ya da yüz ifadelerini siz de tekrarlayın.
* Çevresine yumuşak yastıklar koyarak, bir an önce desteksiz oturabilmesine yardım edin.
* Yüzüstü yatırın ve kollarıyla vücudunu nasıl kaldıracağını öğretin.
* Sizi görebileceği bir yere geçip, kollarınızı açın ve onu kucaklayacağınızı söyleyin, (Bebeğiniz gülümser ve cilve yapar.) O size uzanırken, siz onu kucaklayın.
* Yuvarlanan, silindir şeklinde oyuncaklar alarak, daha çok hareket etmesini sağlayın.
* Bir el fenerinin lamba kısmını değişik şekillerde kesilmiş kartonla kaplayın. (kalp, araba, kuş gibi) Işıkları kapatın ve bu gölgeyi duvara yansıtın ve oyunu geliştirin.
* Bebeğinizi, başka bebeklerle vakit geçirebileceği yerlere götürün.
* Onu pusetle gezdirirken, pusetine bir balon bağlayın.

7. ay oyunları,

* Ona bebek dergileri, resimli kitaplar gösterin. ( Kendi tutup, inceleyebileceği kitaplar alın.)
* Yüzünüzü kapatıp, birden ‘Ce-e’ diyerek açın. Çok keyiflenecektir. ( Daha sonra onun yüzünü kapatarak, oyunu geliştirin.)
* Aynadan ona kendini gösterin ve kim olduğunu sorun. Sonra ona kendi ismini söyleyin.
* Ne yaptığınızı söyleyerek onunla dans edin.
* Onu kucaklayın ve sevginizi gösterin. ( Onunla hep yumuşak bir ses tonuyla konuşun.)
* Birbirleriyle eşleşen, birbirinin içine geçen oyuncaklar alın. ( Evdeki çeşitli kapaklarla da böyle oyunlar oynayabilirsiniz. Büyükten küçüğe doğru dizilmiş 3 kapağın bebeğinizi ne kadar eğlendirdiğini görebilirsiniz.)
* Bebğinizin görebileceği bir yere çeşitli hayvan resimleri asın. ( Aile fotoğrafları ya da kendi fotoğraflarını da asabilirsiniz.)
* Ona sıkabileceği nitelikte çeşitli oyuncaklar verin.

eline yüregine saglık teşekürler canım

canım esracım çok güzel bi topik açmışsın,önce sağlık sonra zeka çok önemli herkes için şöyle hepsine bi okudum,yapmadığımız bişey yok,klasik müziği karnımdaykenden beri dinleriz:) dans ederiz.şarkı söyler ritim tutarız.evin içindeki eşyaları tanırız.devamlı konuşuruz.cee-e oynarız,kitap okur.oyuncaklarıyla beraber oynarız,ninnilerle uyuruz,o doğduğundan beri hiçbi işim tam olmuyo ama olsun o ilgiyle intizamla büyüsün,evimin işi tam olmayıversin.umarım ona iyi ve ilgili bi anne olabiliyorumdur.önerileriniz için teşekkürlerrr:32::32:

Arkadaşlar bebek.com sitesinde uzunca bir röportaj vardı,oyuncaklar ile gelecekteki meslekler arasındaki ilişkiye dair bölümü alıntıladım..Kuzucuklar hangisine uyuyor bir bakın:)

bebek.com: Çocukların oyuncak tercihlerinin meslek seçiminde etkin olduğuna dair bir çalışmanız olduğunu biliyoruz. Bu çalışma hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ethem Kocabaş: Meslek kavramında iki önemli boyut vardır. Kişinin mesleğinde başarılı olması, diğeri de mutlu olmasıdır. Her iki durumda ancak o mesleğin kişinin zihin süreci anlamında kişisel ve benzersiz şifresi ile uyum sağlaması halinde mümkündür. Meslek beraberinde gerektirdiği zeka boyutu, karakter özelliği ve merak alanı anlamında kişi ile uyum sağlamalıdır.

Ülkemizde bu konuda önemli bir eksikliği gidermek üzere Nöro Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi olarak egitimatolyesi.net Bilim-Sanat ve Eğitim portalına verdiğimiz destek ile Türkiye’de ilk defa meslekleri zihin süreçleri kapsamında analiz etmeye başladık. Sadece meslekleri değil oyuncakları, oyunları ve aktiviteler ile sporun değişik branşlarını da aynı sitede zihin süreçleri kapsamında analiz ediyoruz. Bugüne kadar 21 meslek üniversitelerin bölüm başkanları, dekanlar, sanatçılar ve bilim insanları ile analiz edildi. Sitede her hafta bir meslek, oyuncak, oyun ve aktivite analizi yayınlanmaktadır.

Anne ve babalar egitimatolyesi.net sitesinden çocuklarının gelişimine zihin süreci kapsamında destek olmak için ihtiyaçları olan pek çok bilgiye ulaşabilirler.

bebek.com: Bu çalışmaya göre hangi oyuncak tercihi hangi mesleğe yatkınlığı ortaya koyar? Birkaç ana oyuncaktan örnek verebilir misiniz?
Ethem Kocabaş:

OYUNCAK TOP

Öncelikli Olarak Desteklediği Zeka Boyutları:
Bedensel Zeka, Sosyal İletişim Zekası, Görsel Uzaysal Zeka, Doğa Zekası (Dış mekanda oynanması halinde)

Modellediği karakter profili:
Top değişikliğe odaklı karakter profilini ön plana çıkartan bir oyuncaktır. Topla oynayan çocukların ileride farklı insanlarla ve farklı mekanlarla etkileşim gerektiren, hareketin ön planda olduğu mesleklerde daha mutlu ve başarılı olabileceğinden söz edebiliriz.

Desteklediği zeka boyutlarından dolayı top ile oynayan bir çocuğun profiline uygun örnek meslekler:
Sporun takım halinde oynanan değişik dalları, Organizatörlük veya Mimarlık tarzı meslekler.

--------------------------------------------------------------------------------

OYUNCAK PELUŞ HAYVAN

Sosyal İletişim Zekası, Sözel Edebi Zeka, Bedensel Zeka

Hislerin ön planda olduğu duygusal insan profilini destekler. Bu tür oyuncaklarla oynayan çocukların ileride insanla etkileşimin yoğun olduğu mesleklerde mutlu ve başarılı olmalarından söz edebiliriz.

Desteklediği zeka boyutlarından dolayı oyuncak peluş hayvan ile oynayan bir çocuğun profiline uygun örnek meslekler:
Halkla İlişkiler ve Psikolog tarzı meslekler.

--------------------------------------------------------------------------------

XYLOPHONE veya MÜZİK ENSTRÜMANI

Bedensel Zeka, Matematik-Mantık Zekası, Müzik Zekası, Sözel Edebi Zeka (Şarkı söylemeyi desteklemesi halinde), Sosyal İletişim Zekası (Farklı insanlarla birlikte performans gerçekleştirilmesi halinde)

Oyuncak enstrümanlar çocukların özellikle hissel karakter özelliklerini destekler. Müzikle etkileşimi sırasında çevredeki insanların ne şekilde devreye girdiği, çocuğun başkalarından etkilenen veya etkilenmeyen karakter profilini geliştirmesinde önemlidir.

Desteklediği zeka boyutlarından dolayı xylophone veya müzik enstrümanı ile oynayan bir çocuğun profiline uygun örnek meslekler:
Müzisyenlik, Yazarlık veya Matematik Bilimleri tarzı meslekler.

UZAKTAN KUMANDALI OYUNCAK ARABA

Görsel Uzaysal Zeka, Mantık-Matematik Zekası

Nesnelerle etkileşime önem veren ve başkalarından etkilenen karakter profilini modelleyen bir oyuncaktır. Uzaktan kumandalı oyuncak arabalar çocuğun hislerinden ziyade mantıksal karakter profilini ön planda destekleyen oyuncaklardır.

Desteklediği zeka boyutlarından dolayı uzaktan kumandalı oyuncak araba ile oynayan bir çocuğun profiline uygun örnek meslekler:
İnşaat Mühendisliği (Proje), İnşaat Mühendisliği (Sosyal iletişim zekasının desteklenmesi halinde şantiye mühendisliği de olabilir.) aynı yaklaşım ile Makine Mühendisliği tarzı meslekler.

KUKLA

Sözel Edebi Zeka, Sosyal İletişim Zekası, Görsel Uzaysal Zeka ve Bedensel Zeka (Kendi oynattığı takdirde).

Kuklalar insanlarla etkileşimden memnuniyet duyan çocuk profilini destekler. Kukla oyununun senaryosuna bağlı olarak çocuk merak duyduğu alanlarda düşünmeye sevk edilerek, araştırmacı çocuk profili desteklenebilir. Kukla ağırlıklı olarak hissel özellikteki karakter profilinin gelişimine destek olur.

Desteklediği zeka boyutlarından dolayı kukla ile oynayan bir çocuğun profiline uygun örnek meslekler:
Gazetecilik, Uluslar arası İlişkiler, Yönetmenlik veya Halkla İlişkiler tarzı meslekler.

BİSİKLET

Görsel Uzaysal Zeka, Bedensel Zeka, Doğacı Zeka (Dış mekanda binilmesi halinde.)

Başkalarından etkilenmeyen, değişikliğe odaklı karakter özelliklerini destekler. Bu oyuncak ile etkileşen çocuklar ileride farklı mekanlarda çalışmaya imkan sağlayan ve masa başı işinden ziyade, bedensel hareketin ön planda olduğu işlerde daha mutlu ve başarılı olabilirler.

Desteklediği zeka boyutlarından dolayı bisiklet ile oynayan bir çocuğun profiline uygun örnek meslekler:
Doğa Bilimci ve Sporcu (özellikle doğa sporu.) tarzı meslekler.

AHŞAP KÜP BLOKLAR ve OYUN HAMURLARI

Görsel Uzaysal Zeka, Matematik-Mantık Zekası, Bedensel Zeka

Ahşap küpler daha ziyade mantıksal davranış profilini desteklerken, oyun hamurları hislerin ön planda olduğu duygusal davranış profilini destekler. Her iki oyuncakta değişikliğe odaklı ve başkalarından etkilenmeyen karakter özelliklerinin gelişimine katkı sağlar. Bu tür oyuncaklarla oynayan çocukların ileride sanatsal yeteneklerinden söz edebiliriz.

Desteklediği zeka boyutlarından dolayı ahşap küp bloklar ve oyun hamurları ile oynayan bir çocuğun profiline uygun örnek meslekler:
Ressam ve Heykeltıraş tarzı meslekler.

Arkadaslar ben bu Monozebra setini nerden ala bilirim?? Birde bebek Gymnastik yapan yerler varmi ?? veya emekleme grubu gibi yerler. benim Kizim suan tam 8 aylik. evde sürekli iki kisiyiz Babamiz cok gec geliyor .. yani anliyacaginiz sadece beni görüyor .. gelisimi icin hic iyi birsey degilmis yanlizlik ..

monozebrayı hepsiburada.com dan aldım. başka yerde yok zaten ama siteye girip arayınca bulamamıştım. kend sitesine girdim ordan satın al deyince yönlendirdi.
diğer sorununa gelince aynı şey bende de var. gerçi oğlum daha 3 aylık. tümgün evde yalnızız bir çare bulmak gerek.

Arkadaslar ben bu Monozebra setini nerden ala bilirim?? Birde bebek Gymnastik yapan yerler varmi ?? veya emekleme grubu gibi yerler. benim Kizim suan tam 8 aylik. evde sürekli iki kisiyiz Babamiz cok gec geliyor .. yani anliyacaginiz sadece beni görüyor .. gelisimi icin hic iyi birsey degilmis yanlizlik ..

canım hesaplianne.com sitesinde de var,üstelik indirimdeymiş,yeni gördüm,bir bak istersen..
oyun grubu falan yok yakınlarımızda bizim de ama
kızımın 2 tane erkek arkadaşı var,onlarla görüştüğünde çok mutlu oluyor..
hatta en son elele falan tutuştular,çok hoşumuza gitti:)
komşularından çocuğu olan varsa tanışmaya çalış,yaşıtı olmasa bile küçük çocuk görmesi iyi olur..olmazsa bir başlık aç,aynı şehirde olanlardan oyun grubuna katılmak isteyen çıkar mutlaka;)

monozebrayı hepsiburada.com dan aldım. başka yerde yok zaten ama siteye girip arayınca bulamamıştım. kend sitesine girdim ordan satın al deyince yönlendirdi.
diğer sorununa gelince aynı şey bende de var. gerçi oğlum daha 3 aylık. tümgün evde yalnızız bir çare bulmak gerek.

canım,oyun grubu için başlık senin de işine yarayabilir:7:

cok guzel bilgiler tesekkurler

:16:

Back