• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeklerimizin Zeka Gelişimine Katkıda Bulunmak İçin Öneriler.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
arkadaşlar bebeklerimizle hangi egitici oyunları oynuyosunuz yada ne yapıyosunuz neler söylüyosunuz burdan paylaşalım birbirimize faydamız olur diye düşünüyorum

canım ilk sayfalara bakarsan hepimiz neler yaptığımızı yazmıştık zaten:1hug:

Arkadaşlar bu monozebra kartlarını nereden bulabilirim?

Ahenk hanım...

monozebra.com sitesine girip bu ürünü inceleyebilirsiniz. Güzel bir video ile de ürün anlatılmış. İstenildiği takdirde satın al bölümünden hepsiburada.com sitesine gidip ürünü alabilirsiniz. Bende ürünü ablamın bebeğine hediye olarak aldım. Yaklaşık 10 gündür kullanıyoruz. Bebeğimizin tepkileri cidden güzel. Bence başarılı bir ürün :)

Son düzenleme:
Bende oğluma bu ürünü düşünüyorum ama daha 5 aylık. Aslına bakarsanız biraz erken gibi hissediyorum ama alıp denemek de istiyorum. Açıkçası kararsızım....

Bende oğluma bu ürünü düşünüyorum ama daha 5 aylık. Aslına bakarsanız biraz erken gibi hissediyorum ama alıp denemek de istiyorum. Açıkçası kararsızım....

Açıkçası evimizin neşesi tatlı kızımız 4. ayına girmek üzere. Yani sizin oğlunuzdan küçük. Ablam epey bi memnun. Bebeklerin tepkileri birbirinden farklı olabilir ama burda bu konuyu tartışan arkadaşların çocuklarının tepkilerine baktığımızda geneli memnun sanırım. Denemekle birşey kaybetmezsiniz..

Arkadaslar bu kadar ılgının 10/1nı bız gormedık bu zamanın cocuklarının neden bu kadar zekı oldukları anlasılıyor bu kadar ozenle beslenme sarkılar muzıkler oyunlar egıtıcı oyuncaklar cdler kıtaplar yuruyusler gezıler kalıtelı zaman gecırme aktıvıteler en onemlısı sevgı neler nelerolumunekankayizsmile
Benım kuzumda 7 aylık ona 3 aylıkken; 'Dahi bebek yaratıcılık ve mantık zeka gelısım vcd'lerini aldım hergun yarım saat bırkac defa ızlıyoruz cok ılgılı meraklı ve hıc sıkılmadan ızlıyor yanında oturuyorum konusuyorum sorular soruyorum heycanlanıyor bu cdler cocugun beynının her ıkı yarısını etkın kullanmasını saglıyor yaratıcılıgını ve mantıgını bırlıkte uyarıyor boylelıkle cocugunuzun en cok nelere ılgı duydugunu goruyorsunuz sekıller renkler sayılar vb. seyler klasık muzık eslıgınde ızlıyor ben aynı markanın uygulama gereclerınıde aldım ama henuz baslamadık bundada yap-boz resım tamamlama buyuk kucuk kavramları uygulamalı kartlar var
-Renklı seslı tam onun elıne gore tutabılcegı toplarımız var ben bunları tek tek sayarak ve sallayarak kutuya atıyorum oglumun onune koyuyorum hepsını teker teker cıkarıyor bende bıryandan sayıyorum sonra ondan kutuya koymasını ıstıyorum tek tek oda atıyor bu oyunu cok sevıyor ve eglenıyor
-Oyun halısının altına muzıklı bır oyuncagını koyuyorum muzıgını acıyorum yalnız koyarken gosterıyorum nereye sakladıgımı goruyor sonra gelıp ordan cıkarsaya kadar cabalıyor ve cıkarıyor hemen agıza tabiiii
-pofuduk kutucuk dıye bır oyuncak var arkadaslar muthıs bırsey playskool'un heryerınden bırsey kesfedıyor hısırlıtı seslı aynalı gızlı yerlerı olan bırsey daha once agzına alarak oynuyordu seslerını cıkartıp sallıyordu sımdı tek tek ıncelıyor aynasını kesfettı ve kendını, dunden berı aynaya bakıyor yavas yavas yuzunu yaklastırıyor yuzune yapıstırıp kendıne bakmaya devam edıyor bu halıne cok guluyorum hemen bır ısırık alıyorum ondan
-ayaga kaldırıp ellerınden tutuyorum sarkı soyleyıp zıpla oyunları oynuyoz bu arada ben sarkıları hep luli tvden ezberlıyorum gercekten cok egıtıcı bır bebek kanalı d-smartta yemek yedırırken lulı tvyı acıyorum renkler sekıller hayvanlar fıgurler muzıkler sarkılar hersey var tam bır bebek kanalı
-aksamları yatmadan yarım saat once odasına goturuyorum pıjamalarımızı gıyerken gece lambasını acıyorum tavanda renklı yıldızlar yanıp sonuyor klasık muzık eslıgınde yıldızları ızlıyor hem sakınlesıyor uyuyacagınıda anlıyor
-Bol bol yasıtlarıyla cocuklarla bır arada olsun ıstıyorum ama hıc yok cevremde bunun ıcın oyun odaları var mı bunu arastırıyorum bızım en buyuk eksıklıgımız ana ogul hep yalnız olmamız olacak ona hıtap edebılecek bır cevremız yok

arkadaşlar,herpimizin bebişleri genetik koşulların elverdiği bir zeka kotasıyla doğuyor ve beslenme-sosyal çevre-aileyle iletişim gibi etmenlerle bu kotaya yaklaşıp-yaklaşamamaları söz konusu oluyor..peki bu aşamada bizlere düşen görevler neler?

ben kendi payıma hamileliğim boyunca hergün aynı saatlerde kulaklığı karnıma yerleştirip mozart dinlettim kızıma..mutlu bir hamilelik yaşamak için elimden geleni yaptım..ama iş bu kadarla kalmıyor asıl şimdi başlıyor..

yaklaşık bir haftadır monozebra zeka gelişim setinin oyun kartlarını kullanıyoruz..
kızımın tepkileri şaşırtıcı,büyük bir ilgiyle kartları izliyor..
kartların üzerinde dairesel şekilli siyah beyaz hayvan figürleri var..her karttaki hayvanla ilgili hikayer uyduruyorum,seslerini taklit ediyorum,komşular çıldırdığımı düşünüyor olabilir:)) kızım da heyecanla ve gülücükler saçarak takip ediyor..hayvanı tanıtırken ağzıma-dudak hareketlerime bakıyor..
0-12 ay arası için uygun olarak tasarlanmış ama biz malasef 4.ayda tanıştık bu kartlarla..
hatta huysuzluk ederken bile ilgisini çekiyor:)

evet bu yaptıklarımızla bebeğimizin baby einstein olmasını beklemiyoruz ama eğer mümkünse(ki uzmanlar mümkün olduğunu söylüyor) genetik kotalarına yaklaşmalarını sağlayabiliriz:)
doğru adımlar atılırsa 10 puanlık bir ıq artışı bile sağlanabilirmiş ama bize var olan cevheri kullanmaları bile yeterli:))

eskiden beri ninnilerde bile ''uyusun da büyüsün,okullara gitsin,büyük adam olsun'' diye dilekler dile getirilirmiş,anladım ki zaman ne kadar değişse de annelerin dileği ortak:))

tüm bebişlerimiz büyük insan olup,güzel işler yapsınlar inşallah..bizler de bilinçli anneler olarak onlara yardımcı olalım..

peki sizler ne tür şeyler yapıyorsunuz?paylaşalım,öğrenelim hepbirlikteopuyorumnanaktan

sevgılı esra cok guzel bır konu acmıssın tesekkurler kendıme ek olarak annelerden ogrendıgım aldıgım cok sey oldu

Ben bebeğimle sık sık konuşuyorum. Bebeğim haftasonu 3 aylık olacak. O kadar konuşuyorum ki cevap almaya başladım kaydirigubbakcemile3 "aguagu" diye. Bazen de kızıp söyleniyor; kaşlarını çatıp çatıp :asigim: . Sonra çıngırağımız var topun içinde. Onun sesini duyunca dikkat kesiliyor. Masal kitabımız var, masal okuyorum sesimi karakterlere göre değiştirerek. Klasik müzik dinliyoruz, aynada yüzümüzü inceliyoruz. Monozebra ürününü de inceledim. Çiftlik hayvanları kartlarını almak istiyorum. Orman hayvanları da güzel ama kirpi sesi çıkarmayı bilmiyorum maalesef bilmiyorumkismile

kızlar bebeklerinzin zeka gelişimi için gerçekteen çok güzel şeyler paylaşmışsınız, ben de bi tavsiyede bulunabilirim, mama takviyesi olaarak destekleyici olabilir, dr. dan duymuştum, yeğenime de verdik hatta , mamasına yada yoğurdun içine çekilmiş ceviz koyuyoruz bi faydası vardır illa ki

Kusurabakmayın size zamanında cevap yazamadım.
Ürünü hepsiburada'dan aldım.
İlk gün bebeğim öölece baktı durdu kartlara.
Ama ertesi gün yine kartları gösterdiğimde gülerek heyecanlanarak takip edip durdu.
Halen aynı tepkilerle kartlara bakıyoruz.
İlginize ve bilgilerinizi paylaşmalarınıza çok teşekkür ederim..

Ahenk hanım...

monozebra.com sitesine girip bu ürünü inceleyebilirsiniz. Güzel bir video ile de ürün anlatılmış. İstenildiği takdirde satın al bölümünden hepsiburada.com sitesine gidip ürünü alabilirsiniz. Bende ürünü ablamın bebeğine hediye olarak aldım. Yaklaşık 10 gündür kullanıyoruz. Bebeğimizin tepkileri cidden güzel. Bence başarılı bir ürün :)

Merhaba Alev Hanım,
Kararsız iseniz küçük bir bilgi vereyim size.
Açıkçası kartları bebeğime gösterirken sürekli onlara bakıyor ve kafasını o yöne çeviriyor. Ayrıca benim ilk bebeğim bu nedenle iletişimde her zaman bir acemiliğim oluyor. Bebeğime yararlı vakit geçirmek istiyorum. Bu kartlar bu açıdan bana çok yararlı gibi geldi. Beraber geçirdiğimiz vaktin değeri arttı bence :)

Benim bebeğim de 10.5 aylık. Acaba zekasını geliştirmek için önerebileceğiniz oyuncak var mı? Ya da kitaplar vs. var mı ?
Dolabın üzerinde 2 tane kart koymuştum biri köpek biri kedi sürekli onlara bakıp işaret ediyor. Acaba değişik renkli kartlar alsam, oraya buraya assam göstersem diyorum ama daha profesyonel 1 yaş üzeri bebekler için kartlar vs. var mı ?

monazebra kartlarını ısrarla öven kişilerin mesaj sayısı ikiyi geçmeyince insanın burnuna reklam kokuları geliyor..!!!!!! uyanıklık yapacaksınız madem tam yapın! yoksa sadece monazebra kartlarını tavsiye etmek için üye oldunuzda benmi çok fesadım??

arkadaşlar, hakikaten yaa... bu monozebra çok basit kalıyor düşününce. yani gelen monozebra diyor, giden monozebra diyorr. bu mudur yaniii???
işin içinde reklam olmasın asu'nun dediği gibi????

arkadaşlar bu başlığı bebeklerimizin zeka gelişimine katkı sağlamak için neler yapabiliriz,birbirimizden fikir alalım diye açtım ve kendi kullandığımız ve memnun kaldığımız ürünü yazdım..hatta ürünleri:)
sonrasında kullanan arkadaşlar da yorumlarını yazdı ya da buradan görüp alanlar sonradan fikir beyan etti..
biraz olumsuz bir yaklaşım olmuyor mu sırf reklam için geldiklerini düşünmek?
bakın sitede yüzlerce örneği var,bebek arabasından tutun da parfüme kadar alenen konu başlığı açılıyor,marka-model ismi veriliyor..
belki bu yeni üye arkadaşlar pc başına geçip monozebra'yı aratırken buldu topiğimizi ve düşüncesini yazdı..
asu ve pembedana bebişiniz varsa bilirsiniz, insan anne olunca duyduğu her önerinin büyük anlamı oluyor,kendi akıl süzgecinden geçirip uygun bulduğunu uyguluyor..

haftasonu oyuncakçıda saatler geçirip kafayı yemiş bir anne olarak tavsiye isteyeceğim ve eminim tecrübeli anneler yardımcı olacak:))
evet kızlar aranızda şu konuşan-şarkı söyleyen oyuncaklardan kullananız varsa hangisini kullanıyorsunuz? alfabeyi sayan var,saatleri söyleyen,ninni söyleyen vs vs ama hepsi çok güzel:))

çok çeşit var kafam çok karıştı:))

Benim bebeğim de 10.5 aylık. Acaba zekasını geliştirmek için önerebileceğiniz oyuncak var mı? Ya da kitaplar vs. var mı ?
Dolabın üzerinde 2 tane kart koymuştum biri köpek biri kedi sürekli onlara bakıp işaret ediyor. Acaba değişik renkli kartlar alsam, oraya buraya assam göstersem diyorum ama daha profesyonel 1 yaş üzeri bebekler için kartlar vs. var mı ?

Yalnız benim soruma cevap veren yok mu ???

Yalnız benim soruma cevap veren yok mu ???

canım bizim kullandıklarımız 0-12 ay içinmiş,1 yaş üzeri için bu tip kartlardan hiç görmedim ama haftasonu toyzz shopta sesli kitaplar vardı,birkaç sayfalık müzikli falan..
yemek zamanı,banyo zamanı,uyku zamanı gibi çeşitleri vardı..
sayfayı çevirince misal banyoya hazırlanan bir bebek resmi var,hadi banyo yapalım falan filan gibi şarkı çalıyor..acaip beğendim,faydalı olabilir gibi geldi..
bir de şu küpler-daireler falan olan oyuncaklar var ya,uygun olanı yerleştirince müzik-alkış vs çalıyor..zeka gelişimi için faydalı olabilir..hatta 1yaş üzeri için öyle güzel oyuncaklar gördük ki karı koca alıp biz mi oynasak dedik:)))
şimdiki çocuklar ne kadar şanslı:)

aklıma geldi biz eşimin yeğenine 1.yaşgününde bir helikopter almıştık ama küçük bir bisiklet gibiydi üzerine binilebilen birşey..şimdi 2,5 yaşında ve hala onunla oynamayı çok seviyor..ilk zamanlar binemiyordu tabi,,pervanesiyle oynuyordu,gövdesinde şu küplerden falan vardı,ışıklı sesli birşeydi,onlarla oynuyordu,sonra da binmeye başladı..
çok fonksiyonel bir oyuncakmış epeydir oynuyor:))

araştırmak için 1,5 ayınız daha var neyseki:)
tecrübeli anneler yardımcı olur mutlaka,çeşit çok karar vermek zor:)) hatta yazsalar da deneyimlerini öğrensek:)
ufaklığa öpücükler:16:

esra cım malesef ben senin kadar iyimser olamıyorum.şahsen ben sadece bu kartları veya herhangi bişeyi tavsiye etmek için bi siteye üye olmazdım.ha oldum madem sadece bu konuda yazı yazmakla kalmazdım:)
gecenin bi yarısında uykusuz kalma pahasına bebeğim için eğitici oyuncakları araştırıken farkedince bunu çok sinirlendim.normalde bu tür şeyleri farkedip farketmemiş gibi yapanlardandım..bu kez banane diyemedim yazık değilmi bana benim gibi annelere diye düşündüm resmen kandırılmak bence bu..
bu tür yazılar ,yazım uslübundan ve ısrarla tavsiye edişinden çok belli ediyor zaten kendini.yoksa her üyenin diğer mesajlarını araştırmıyorum.
kartlar faydalıdır veya değildir bilmiyorum kullanmadım.kullanmayı düşündüğüm an kendim yapıcam inadına:)
senin iyi niyetin için ,bize tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. :71:

Back