• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeklerimizin Doktor Kontrolleri ve Gelişimleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi f_a_s
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

f_a_s

Gergin gördüm seni:)
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2008
1.425
4
116
43
Kocaeli
merhaba tatlı aralık anneleri
malum çoğumuz bebeklerimize kavuştuk.. benim kızım 3 haftalık oldu bile. aramızda 1. ayını dolduran annelerimiz çoğunlukta.. bebeklerin kontrolleri, kontrollerde yapılanlar doktordan doktora farklılık gösterebiliyor.. buradan bunları paylaşırsak, hem birbirimize ışık tutmuş oluruz hem de kontrollerde yaşananlaru burada paylaşmış oluruz diye düşündüm. bebişlerin boy ve kilo takiplerini de tutabiliriz bir liste ile eger isterseniz..

biz 5 günlükken bir de 20 günlükken gittik doktorumuza.. 10 gün sonra 1 aylık olunca yine gidicez.. hepatitb yi tekrarlayacağız boy ve kilo takibi yapıldıktan sonra herhalde ben sorularla doktorumuzu boğacağım yine:) kızımız 20 gün itibariyle 4.300 gr ve 58 cm olmuş.. :nazar::nazar:doktor gayet iyi dedi. sizler de durumlar nasıl hanımlar..

Bizim ufaklık da pazartesi günü 1. ayını doldurdu. 1. ay itibariyle 4660gr ve 54 cm olmuş. doğum kilosu 3220 gr boyu da 50 cm idi.

Benim kızımda 4 400 54cm doğmuştu bir aylık olduğunda hepatit aşısının ikinci dozu yapıldı 5 100 gr ve 59 cm olmuştu maşallah suphanallah.:nazar:

benim kızım 3850g 51 cm doğmuştu. 1. ay kontrolunde 4550g 58 cm cıktı.

çok güzel başlık fas cım benim efem 52 cm 3800 doğmuştu 1.hafta 53 cm 4000oldu 17.gün 54 cm 4800 olmuştu maşallah sübhanallah
yalnız benim sormak istediğim bişey var oğluşumun dışkısı sarı pütür pütür ve önceden kokmuyodu şimdi kokuyo ve yaparken bayağı zorlanıyo normalmi sizde durumlar nasıl

çelikcim, yalnızca anne sütü ile beslenen tüm yenidoğan bebeklerin dışkısı altın sarısı renginde ve pütürcüklü oluyormuş.. ben de doktora sormuştum öoğu sorduğum sorunun cevabı gibi bu da yenidoğanda normalmiş.. bu arada kızlar sadece bebeklerin gelişimlerini yazmayalım, doktor muayenelerinde neler geçtiğini, sorularınızı cevapları filan da paylaşalım yaa. mesele ben en çok şeyi merak ediyorum. doktor bebeğin kilosunu tartarken çırılçıplak soyuyor mu bebeğinizi.. bizimki soymadı ama kıyafet olarak bi 300 gr düştü kilosundan.. sizlerde nasıl?

çok güzel başlık fas cım benim efem 52 cm 3800 doğmuştu 1.hafta 53 cm 4000oldu 17.gün 54 cm 4800 olmuştu maşallah sübhanallah
yalnız benim sormak istediğim bişey var oğluşumun dışkısı sarı pütür pütür ve önceden kokmuyodu şimdi kokuyo ve yaparken bayağı zorlanıyo normalmi sizde durumlar nasıl

ay evet çelikciiim bizimkilerin kakasıda kokuyor artık, hatta bazen osu.duğundada kokuyor kaydirigubbakcemile3 rengi mango sarısı kaydirigubbakcemile3 bazen pütürlü oluyor bizimkide.

çelikcim, yalnızca anne sütü ile beslenen tüm yenidoğan bebeklerin dışkısı altın sarısı renginde ve pütürcüklü oluyormuş.. ben de doktora sormuştum öoğu sorduğum sorunun cevabı gibi bu da yenidoğanda normalmiş.. bu arada kızlar sadece bebeklerin gelişimlerini yazmayalım, doktor muayenelerinde neler geçtiğini, sorularınızı cevapları filan da paylaşalım yaa. mesele ben en çok şeyi merak ediyorum. doktor bebeğin kilosunu tartarken çırılçıplak soyuyor mu bebeğinizi.. bizimki soymadı ama kıyafet olarak bi 300 gr düştü kilosundan.. sizlerde nasıl?

fazscııım, bizimkileri bezi dışında çırılçıplak soyuyoruz. kilosunu ölçüyor, boyunu ve baç çevresini ölçüyor. birde ellerinden tutup hafif kaldırdı bebişlerimi. direncine bakıyormuş. Ayrıca kalçasınıda inceşedei. ve kalça USG sine gerek görmedi.

(ben eve bebek tartısı aldım. her hafta ölçüyorum.)

canım bu başlığı açtığın iyi olmuş.kızımın pztsi.aşısı var kilosuna ozaman bakıcaz teyzesi.dr.konusunda halen düşünüyorum,sağlık ocağındaki dr.iyi diyorlar ama gittiğimde bakıcam.sağlık ocağında kilosunu ölçerken soymadılar,ama kendi hastanemizde dr.soy dedi ve oda çok soğukdu.eğer kendi hast.gidersek soydurmıcam yaa.

Benim sizinkilerden çok minik olan kızım
doğduğunda :2840gr 48cm,
15 günlükken:3370gr 51cm
1 aylıkken :4190gr 52cm geldi.
Soymadılar tartarken.Yani daha da mı az benim kızımın kilosu?:((
Ama tontiklerşti artık bacakları,yanakları falan.Büyüdüğü çok belli.

Dün ikinci defa işitme testi yaptırttık kızıma.İlkinde 15 günlüktü ve iki kulakta da işitme kaybı görünüyordu.Bu sefer gayet sağlıklı duyuyor şeklinde gösterdi makina.Kulağında ilk zaman amniyon sıvısı kalmış olabiliyormuş bebeklerin.O zaman işitme kaybı var gibi gösteriyomuş makina.Neyse ki sorun yok.
Bir de ikinci hepatit-b aşımızı olduk.Ben kolundan yapılcak diye beklerken bacağından yaptılar.Dizinden bastırttı hemşire bana.Bacağı kıvrıkken aşıyı yaparsa şişebliyormuş.Bir de bu aşı ateş yapmazmış.Sevindim.
Şimdilik bu kadar.
Ha bir de hastane öğle tatilini beklerken eskiden öğle yemeklerimi yediğim kafede oturduk eşim ve kızımla.Salep içtik.O ne keyifmiş öyle.Özlemişim.Vallahi çok iyi geldi:))

kızlar bebeklerimiz için listemizi de oluşturdum.. şimdilik sadece annesi bilgisini veren bebeklerimizi aldım listeye.. siz yazdıkça güncellerim inşallah..

bu arada henüz 1. ayımızı doldurmayanlar doğumdan sonra 15 günlükken filan doktora gittiyseniz o bilgileri de verebilirsiniz. mesela ben 20 güünlük bilgilerimi yazdım listemize.. hadi bakalım buyrun listemiz:

listebebekwk4.jpg

bu arada listemiz anne isminin alfabetik olarak düzenlenmesi ile oluşturuldu..

Son düzenleme:
slm kızlar şimdi dr geldik doğduğunda boyu 50 kilosu 3730 du kızım hasta olduğu için fazla kilo almamış olsun sağlıklı olsunda kilosu önemli değil iyileşmiş Allahıma şükürler olsun şimdiki boyu 53 kilosuda 4370 olmuş

teşekkürler fascım güzel bir çalışma olmuş ellerine sağlık.biz henüz 1 ayımızı doldurmadık biter bitmez hemen bildiririmhihoyyyt

ayy bende kontrolden gelir gelmez yazarım
16 sında kontrolümüz var inşallah
1 aylık olacaz:nazar:

eline sağlık fascım..gerekliydi böyle bir konu..a.s.

-oğlum doğduktan 5 gün snr (03.12.2008) hastanede hepatit aşısının 1. dozunu yaptırdık. kilosu 3080 gr:nazar:

-1 ay sonra (03.01.2009) hepatit aşısının 2. dozunu yaptırdık.. kilosu 4140 gr olmuştu maşallah..:nazar:

-önümüzdeki ay (03.02.2009) karma aşıları olan BCG-DBT-İPV-HİB ve pnömokok aşısı (zatüre aşısı) var.. önceden pnömokok aşısı ücretliydi ama artık devlet karşılıyorhihoyyyt.. onuda ana sağlığında yaptırıcam..

-aşılarını takiben 3-4 gün sonra rotavürüs (ishal) aşısını yaptırıcaz ama bu aşıyı devlet karşılamıyor özelde yaptırıcaz ücretide 130 TL önemli bir aşı mutlaka yaptırıcam.. ayrıca kalça usg side çekileceka.s

kızlar ayrıca gittiğimiz hastanede boy ölçümü yapılmıyor nedenini sorduğumda kalça çıkıklığına neden olduğunu söylediler..ama bakıyorum bebeklerinizin boyu ölçülmüş..bu sefer bende baktırıcam boyuna merak ediyorum sıpamın boyunu

Son düzenleme:
fas cım yine döktürmüşsün ellerine sağlık
biizmde haftaya var kontrolumuz bende yazarım artık

kızlar 14 aralıkta dogdugunda bebeğim 3280 gr dı 2 ocakta kontrolünde 3800 grdı..ama 1.ayımızı doldurmaya 1 haftamız var ozaman kontrolümüzde yine bildiririm sonucu size..doktorumuz tamamen kızımı soymadı ama zıbını kalmıştı üstünde o şekilde tarttı o da pek etkilemez kilosunu sanırım..dogdugunda hastanede birinci hepatit B aşısı yapılmış bir hafta sonra sağlık ocagında topugundan kan aldırdık..onda da bişey çıkmadı çok şükür..

eline sağlık fascım..gerekliydi böyle bir konu..a.s.

-oğlum doğduktan 5 gün snr (03.12.2008) hastanede hepatit aşısının 1. dozunu yaptırdık. kilosu 3080 gr:nazar:

-1 ay sonra (03.01.2009) hepatit aşısının 2. dozunu yaptırdık.. kilosu 4140 gr olmuştu maşallah..:nazar:

-önümüzdeki ay (03.02.2009) karma aşıları olan BCG-DBT-İPV-HİB ve pnömokok aşısı (zatüre aşısı) var.. önceden pnömokok aşısı ücretliydi ama artık devlet karşılıyorhihoyyyt.. onuda ana sağlığında yaptırıcam..

-aşılarını takiben 3-4 gün sonra rotavürüs (ishal) aşısını yaptırıcaz ama bu aşıyı devlet karşılamıyor özelde yaptırıcaz ücretide 130 TL önemli bir aşı mutlaka yaptırıcam.. ayrıca kalça usg side çekileceka.s

kızlar ayrıca gittiğimiz hastanede boy ölçümü yapılmıyor nedenini sorduğumda kalça çıkıklığına neden olduğunu söylediler..ama bakıyorum bebeklerinizin boyu ölçülmüş..bu sefer bende baktırıcam boyuna merak ediyorum sıpamın boyunu

canım karma aşı ve pnomokok olduktan kısa süre sonra rotavirüsü bence yaptırma pnomokok başlı başına çok ağır bi aşı zaten karmadan da ağır çoğu bebek ağrısından huysuzluğundan dolayı emmeyi bırakıyo belli süre bazen de geri emmiyo sen bilirsin ama bence yaptırma üst üste sonuçta rotavirüs isteğe bağlı bi aşı üzerinden 1 ay geçsin en az.......:nazar:

fascım sen neymişsin be döktürmüşsün yine süper olmuş liste ellerine sağlık bebişlerimizin hepsine maşallah

aralık bebeklerinin en minikleri olan kızlarım
bahar: doğduğunda 2330 gram, 47 cm idi, 1 aylık olduğunda 3630 gr ve 54 cm:nazar:
cemre: doğduğunda 2520 gr, 47 cm; 1 aylık olduğunda 3360 gr ve 52 cm:nazar:

cemre doğduktan sonra kilo verdi :) sonra almaya başladı kuzum:lepi:

bizide listeye ekle
fas teyze

Şeniz

Back