• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeklerimizin boy ve kilosu nasıl?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
demek öylymiş.. bende benim oğlum az kilo alıyor diye üzülüyordum. dr da gelişimi iyi diyor ama sizinkileti görünce şaşırmıştım... sağolasın içim baya rahatladı.

evet canım uzulme.zaten onemlı olan saglıklı olmaları..a.s.

kızlar siz mama veriyomusunuz... Yoksa sadece anne sütüyle mi alıyo bu kiloları... Bizimki ayda 1 kilo alıyo....

ben ek mama da veriyorum canım benimkide 1 kilo alıyor ayda normal dedi doktor arkadaşların maşallahı var ama anne sütü çok önemli tabiii her bünye aynı olmaz zaten 1 kilo alsında sağlıklı olsun normal zaten üzülme sakın buna

dün 2.ayı doldu Denizin.
5400 gr , 59 cm ... ben biraz az kilo aldı diye üzülüyordum ama doktor gelişimi çok iyi sütün yarıyor dedi.
doğum kilomuz 3340 , 49 cm

dün bizim de 2. ayımız doldu

dogum kılomuz 3450kg boyumuz 50cm (ama dogumdan sonra bebegım beslenemedıgı ıçın 4 gun hastanede yattık,serum falan yedık bırde ustune sarılık olduk 3450 kg nin altına dustuk)

1.ayda 4120 gr boy 53 cm
2.ayda 5100 gr boy 56cm

Allah bebişlerimize saglık,sıhhat,mutluluk,huzur ... versin

Son düzenleyen: Moderatör:
dogum kilosu:3100 gr.
1.ay:4800 gr.
2.ay 12 gunluk:7200 gr:nazar::nazar: 41 kere maşallah oglusuma:)

Son düzenleme:
dogum kilosu:3100 gr.
1.ay:4800 gr.
2.ay 12 gunluk:7200 gr:nazar::nazar: 41 kere maşallah oglusuma:)

Duygucum doktor kilosu ile ilgili birşey söylemedimi?Benimki 2 ayda 2.200 aldığı için ,biraz fazla dedi doktor.Ben iki günde bir kez mama veriyordum sakın verme zaten fazla kilo almış,ortalaması ayda 900 gr dedi.Hastanede 2 aylık bebeklere baktım benimki 5.700 olmasına rağmen yanlarında baya bi toplu duruyordu,canım sıkıldı biraz.

Duygucum doktor kilosu ile ilgili birşey söylemedimi?Benimki 2 ayda 2.200 aldığı için ,biraz fazla dedi doktor.Ben iki günde bir kez mama veriyordum sakın verme zaten fazla kilo almış,ortalaması ayda 900 gr dedi.Hastanede 2 aylık bebeklere baktım benimki 5.700 olmasına rağmen yanlarında baya bi toplu duruyordu,canım sıkıldı biraz.

mavıcım cok sasırdım senın doktoruna 5700 ıcın fazla demesı cok ılgınc..sayfanın ust kısımlarına bakarsan zaten ıkı aylık bebekler en az o kadar asagı yukarı hatta baya 6 kılonun ustunde bebegımız var..bence gayet normal bebegın.ortalama bır kıloda yanı..900 gram en az alması gereken kılo canım..benım doktorum oglusuma masallah cok ıyı kılosu dedı hatta anne sutuyle beslendıgı ıcın boyle bebeklerı cerceveletıp fotografını asıcam dedı..:nazar::nazar:

sen tamamen anne sütü veriyordun değilmi kız maşallah :nazar::nazar::nazar:bebişine ne yiyip içiyon bize de de bari kızzzzzzzzzzz

canım evet sadece anne sutu verıyorum allaha sukur..ozellıkle yedıgım ıctıgım hıc bırsey yok.tek yaptıgım mutlaka hergun 3 ltre su ıcmek ve onun dısında bol meyve suyu ıcmek..belkıde tam tersı hıc kasmadıgım ıcındır boyle..cunku cayda ıcıyorum kahvede ıcıyorum cıkolatada yıyorum yanı..bu konuda hıc ama hıc tıtız davranmıyorum..2.5 aydır hıc bıtkı cayıymıs falan ıcmedım..

29ağustosta doğduğu için buraya yazıorum eylül sayılır normalde ekimde doğcaktı 35haftalık erken doğdu yaramaz
doğum 2540gr 46cm
1.ay sonu 4700gr :nazar:53.5cm
2.ay sonu 5800gr 57cm
3.ay sonu 6500gr 60cm

bu ay biraz az kilo almış dedi doktorumuz anne sütüne devam ama

29ağustosta doğduğu için buraya yazıorum eylül sayılır normalde ekimde doğcaktı 35haftalık erken doğdu yaramaz
doğum 2540gr 46cm
1.ay sonu 4700gr :nazar:53.5cm
2.ay sonu 5800gr 57cm
3.ay sonu 6500gr 60cm

bu ay biraz az kilo almış dedi doktorumuz anne sütüne devam ama

kız seninki bir ayda 2,160 kilo mu aldı...:1shok::1shok: maşallah maşallah sayısız maallah hemde... :nazar::nazar: sadece anne sütü mü peki.. yoksa mamada veriyo musun..:uhm:

anam bi de erken doğmuş tosun olmuş o tosun.. ay nazarım değecek diye korkuyorum...:nazar::nazar:a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
kız seninki bir ayda 2,160 kilo mu aldı...:1shok::1shok: maşallah maşallah sayısız maallah hemde... :nazar::nazar: sadece anne sütü mü peki.. yoksa mamada veriyo musun..:uhm:

anam bi de erken doğmuş tosun olmuş o tosun.. ay nazarım değecek diye korkuyorum...:nazar::nazar:a.s.

ewet canım anne sütü alıyor mamaya geçmedik henüz ama buay 700gr aldığı için az almış dedi doktorumuz 4.ay sonu bakacak ekgıdaya başlayabiliriz dedi
erken doğduğu için ilk ay fazla aldı anne karnında alması gereken kiloyu ve 1.ayda alması gerekeni toplam aldı.
doğru dürüst emmio bide emse...ağlarken memeyi asla almıo uykulu yada sakin olcak ağlar gibiyken verince hepten ağlıo sizinkiler de öylemi memeyi bırakcak diye korkuom

Back