• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler bebeklerimize verdiğimiz ek besinleri gelin burada paylaşalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

meldek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2007
142
3
96
42
Bursa
slm kızlar benim oğlumda 34 haftalık 1595 kg olarak dünyaya geldi şuanda 8 aylık ve ben 5. ayından iti baren yavaş yavaş tattırmalara başladım. çok zorda olsa yedirmeye çalışıyorum dr dan ve çevremizden aldığımız tarifleri paylaşalım derim:teselli:

slm kızlar benim oğlumda 34 haftalık 1595 kg olarak dünyaya geldi şuanda 8 aylık ve ben 5. ayından iti baren yavaş yavaş tattırmalara başladım. çok zorda olsa yedirmeye çalışıyorum dr dan ve çevremizden aldığımız tarifleri paylaşalım derim:teselli:
merhaba valla benimki hiç bişey ne yiyo ne içiyo değişik tarif olursa denerim sevgilera.s.

merha benim kızım 28 haftalık 1170gr doğdu şu 9 aylık düzeltilmiş yaşı 6.5 aylık ben düzeltilmiş yaşına göre besliyorum..meyve suyu ve püresi veriyorum..

ıspanak,prasa,kayısı,kuru üzüm,patates,havuç,prinç ve zeytin yağı bu malzemeleri sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp blendırdan geçiriyorum.

balakabağı,havuç,patates,prinç ve zeytin yağı.bunlarıda aynı şekilde sıcak suda haşlayıp veriyorum..

ıspanak, prinç suda haşlayıp yoğurt ekleyip blendırdan geçiriyorum..

yiyeceklerini önce biraz pütürlü yapıp kaşıkla veriyorum yediği kadar..sonra biraz daha öğütüp biberonda veriyorum yavaş yavaş hem kaşığa hemde pütürlüğe alıştırmaya çalışıyorum....afiyet olsun bebişlere bol iştahları olur inşallahcokacimcoook

Benimde bebeğim 34+2 de doğdu yavaş yavaş ek besinlere başladık bizde dr muz beslenme menüsü yaptı bize paylaşayım sizlerle arkadaşlar. sabah 7 - 7,30 da 1 kaşık organik pekmez ve 1 kaşık labne peynir ve anne sütü. 10-10,30 da meyve ( ehergün ayrı meyve sırasıyla yarım meyve) muz, şeftali ( bunu şu an organik kavanoz maması olarak veriyoruz) elma armut havuç kayısı ( kayısıyıda organik gün kurusu kayısıdan 2 taneyi haslayarak plastik süzgeçten geçirip püre halinde veriyoruz) diğer meyveleri cam rendede rendeliyoruz 11,30 - 12 arası golden goat mama , 15 te goldan goat biberon maması, 17 de yoğur bir kahve fincanı içine çok izi cam havanda dövülmüş ceviz, 18,30 da goldan goat mama , 10 da sütlü pirinçli kaşık maması ve bolca su bizim beslenme programımız böyle ve yoğurt hariç diğerlerini red etmedi benim kızım meyveden sonra bir kaşık zinko şurup ve 17 deki mamayada bir kaşık seven seas balık yağı ilave ediyoruz.

benim kızım kaşıkla yemeye alıştı gibi düzeltilmiş yaşına göre 5 aylık ama tattırmaları ben erken başladım 3 aylıkken meyvelerin suyundan bir damla tattırarak bir mercimek tanesi kadar peynir vererek aynı miktarda pekmez ki bunları hep tariş in organik ürünlerinden alıyorum.

slm kızlar ni hayet girebildim siteye, bi yakınım dr yanında çalışıyo ondan bazı tiyolar aldım. yağsız kuşbaşı eti suda haşlayın ronda ile püre haline getirin(suyu ile birlikte) boza gibi oluyo... buz kalıbına döküp dondurun ve çorbalarınızın içine 1-2 tablet atın gerçekten çok pratik,, bide sebze çorbalarınızın içine ıspanak koyarsanız aynı gün yedirin bi sonraki gün vermeyin, nedenini bilmiyorum ama böyle söyledi diğer çorbaları bi iki gün verebilirsiniz...

:emir_bebek:

benim bebişim 35,5 haftada 2 kg doğdu,doktor mama falan verip ağzının tadını bozma dedi,sadece emziriyorum.bayağı toparladı.3 saatte bir emziriyorum gece uykudan uyandırıyorum ama ne kadar süre böyle uyandırıp emzirmem gerek acaba,bilgisi olan var mı?

ne şanslısın abahcıvan keşke benimde sütüm olsaa sürekli kaldırıp emzirebilsem. senin bir şey yapmana gerek kalmıyor bebekler kendi düzenini kendisi oluşturuyor zaten ama şu an sanırım daha çok minik ilk 4 ayda kan şekeri düşmesin diye 3 saatte bir kesinlikle beslenmesi gerekiyor daha sonra uyandıkça emzirebilirsin

keşke emselerdi bizimkilerde benimkide gece pek uyaanmıyo ama ben uyandırıp mamasını veriyorum 4 saatte bir ama bekbekler gece pek ihtiyaç duymazlarmış beslenmeye yinede içime sinmiyo benim:ecrin_bebek: benimki diş çıkardı kızlar çok huyudeğişti çıldıracam, ne yapsam yaranamıyorum iştahıda kesildi normal diyorlar ama bilmiyorum

benim kızımda 1 haftadır çok zor mama yiyo diş mi çıkartıcak acaba. önceden mi kesildi iştahı bebeğinin . 1 haftadır yapmadığımız kalmadı ma yediremiyorum

ek besinlerimiz değişti bizim cumartesi dr randevumuz vardı mama artık 2 yada 3 öğün e düştü. çorbalar başladı sabah kahvaltıya geçtik sabahları önce 1/4 yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı labne ile başlıyoruz. güne 3 saat sonra mama öğle çorba 3 saat sonra meyve püresi 2 sonra kaşık maması ve gece uyanırsa şayet mama yiycek kızım. çorbamıza 2 hafta sonra çift çekilmiş kıyma bir çorba kaşığı eklenecek. 3 hafta sonra sabah kahvaltılarına yavaş yavaç bebek ekmeği ilave edilecek ve öğün arasında öğleden sonra yoğurdumuz var. yoğurdu hiç sevmedi kızım.

ben yoğurdu şekerli veriyorum bir çay kaşığıda petmez koyuyorum , bazende çilek rendeliyorum tabi şekerde koyuyorum yoksa yemiyo, inşallah çorbaları yer benimki pek beyenmiyo mecburen mama veriyorum yemediği zaman, kahvaltıda da 2 ölçek devam mamasının içine yumurta ve peyniri koyuyorum cici bebe bisküvisi koyup kaşıkla yediriyorum onuda çok seviyo yemezse öyle dene.

bakalım neler yapıcaz dün yumurta ve peyniri verdim zorda olsa yedi. çorbasını anneannesi vericek bakalım ne yapıcak onu yiycekmi açıkçası cumatesiden beri tek tek geçiyoruz diğer gıdalara.

çok sıkıntılı ek besinler bende neler yapıyorum sonra çöpe bütüngün yesin diye uğraşıyorum, bide ek besinlere geçildiği ay kilo kaybı oluyo dikkat et yesindiye aç bırakma bence zaten birazdaha büyüyünce mecbur yiyecek,

yoğurdu sevmiyor kızım dr u aradım kendi mayaladığınız yoğpurt belki ekşi oluyordur sütaş babymix i deneyin dedi ama oda olmadı sevmedi bir türlü

Back