Bebeklerimize domuz gribi aşısı....:(

Ve ilave etmek istediğim birşey daha var .Derin 'in dr.u çok rahattır normalde benim endişe ettiğim durumlarda genelde hep normal bunlar olucak falan gibi bir tavrı vardır ...hani dedikleri gibi önemsiz ve abartılmış olsaydı yok canım hiç gerek yok , yaptırmayın derdi...

galıba bende yaptırıcam. bızım dr kesın ısey soylemedı. yaptırın veya yaptırmayın demedı. normal grıp asısı gıbı dedı sadece. pekı hep gıttıgınız saglık ocagından mı randevu aldınız yoksa herhangı bırıne gıdıp olunuyor mu?

bende yaptırmıcam dr. gerek yok dedi çünkü büyük ihtimalle geçirdiler.Alllah hepimize doğru kararlar vermek nasip etsin inşaallah.ama yine de emin olamıyorum.testimiz pozitif çıkmıştı.%80 doğruluk payı varmış.

Evet canım her zaman gittiğimiz sağlık ocağına gittik hem kızım hem ben aşılandık bugün hakkımızda hayırlısı .
Aşı yaptırmak isteyenlerin dikkatine 1 yaş altındaki bebeklere 2 doz vuruluyormuş ve yılbaşına kadar aşılama devam edicekmiş 2.dozu geç kalmamak adına hemen vurdurmanız gerekiyor bizim 2.randevumuz 31 aralıkta .Ve aşıya talep birkaç gündür çoğalmış hatta biz ordayken 5 kişiye daha yapıldı.İlk dozları yapılan bebekler için 2.dozların kalmama ihtimaline karşı saklıyacaklarını söyledi hemşire.Bilgilerinize ...
Biz yaptırdık ne diyelim dr.umuza güvendik yaptırdık hayırlısı diyelim

evet kızlar bizde bugün gittik babam eşim ben ve oğlum aşılandık Allaha emanet bende doktoruma güveniyorum bugün saglık ocagıda dedi en iyisini yaptınız bir sürü bebek aşı oldu dedi hiç bir yan etki görmemişler altı aylık bebekler bile oluyodu Allahım korusun şu 10 günüde atlatalım bulaşmadan ondan sonra tamamdır .

hayırlısı evet. pekı randevuya falan gerek ver mıymış?

hayırlısı evet. pekı randevuya falan gerek ver mıymış?

Ben ellerinde aşı olup olmadığını sormak için arayıp randevu aldım yani Derinle 2 kere gel git yapmamak için iyiki de aramışım çünkü sabah gitmeyi planlıyordum ama aşıları 1 de açıyormuş kurum 2 de gelin dedi bana sende eğer yaptırmak istiyorsan ara canım gitmeden

valla kızlar cesaretinizden dolayı sizi tebrik ediyorum aslında bende çok istiyorum ama çok korkuyorum.bizede doktor yaptırn dedi ama ben kararsız kaldım.iyi yorumlar kötü yorumlar hepsi bbirbirine karıştı.ben biarzada kaderciyim sonuçta bişey olucaksa olur ne bilim ya allah hakkımızda hayırlısını versin amin

bende olma taraftarıyım ama eşim sen olursan ol çocuğa yaptıramazsın diyor ve her konuşmamaız kavgaya dönüşüyor.şimdilik sürüncemede....

bende olma taraftarıyım ama eşim sen olursan ol çocuğa yaptıramazsın diyor ve her konuşmamaız kavgaya dönüşüyor.şimdilik sürüncemede....

ben de aynı oyleyım . ama eşim tamamen bana bırakıyor. o da kotu en azından bı yorum yapta tum sorumlulugu ben almiyim. zaten dsunmekten kafayı yıcek gıbıyız. olumlu ya da olumsuz yorum yorumdur. evet heo karıstı kafalar. kimisi dıyor anne sutu alyosa bagısıklıgı guclu oluyo. saglıklı bı bebekse gerek yok. kımı de dıyo dırek cıgerlere ınıyor.kendımız de oyle rısk hep var. ama yaptıranlar en guzelnını yaptı karar verıp uygulayarak.cok kızarıklık şişlik oldu mu kızlar ??

valla ben kendi adıma söyliyim hiç bir yan etkisini görmedik ailecek ne kızarıklık ne ateş ne şişme üç gün oldu çok sükür Allahıma iyiyiz zaten ilaç yakmıyor hiç kızlar benim oğlum ağladı bile saayılmaz herkesin kendi kararı tabi saygı duyuyorum bende kafayı yiyenlerdendim biliyosunuz ama Allahıma sığınarak yaptırdım en azından içim rahatladı beni doktorum ikna etti inş böyle gider hiç birsey olmaz...:) sizleride çok iyi anlıyorum en iyi kararı siz vericeksiniz...a.s.a.s.

kizlar biz ailecek yaptirmama kararindayiz... esim keisnlikle istemiyor bende ins. pisman olmayiz
burda 2 kisi hayatini kaybetmis bu asi yüzünden

kızlar diğer başlığa yazmıştım ama buraya da not olarak düşeyim..doktorumuz 5-6 gün sonra sağlık ocağına gidin..hamileler için gelen adjuvansız aşı var sempati kanallarını kullanarak ondan yaptırmaya çalışın dedi...diğerini yaptırmayın dedi...bu adjuvansız olan pasteur firmasınınmış..amerikada kullanılan aşıymış...eğer hamilelerde genel halk gibi ilgi göstermezse zaten ellerinde kalacak o zaman bebeklere yaparlar onları diye düşünüyorum dedi kadın..bakalım ben hala karar vermedim.karar verene kadar da yaz gelecek salgın bitecek:)))

arkadaşlar dün eşim ve ben domuz gribi aşısı olmaktan son anda vazgeçtik. neden mi? Swine flu: Vaccine risks and dangers yazın ve ilk çıkan siteye girin. ingilizce bilmiyorsanız bilen birine tercüme ettirin. 1976 yılında amerikada'ki domuz gribi aşısı kampanyası ve sonrasında yaşananlar anlatılmış. sağlıkla kalın.

Ben kesınlıkle yaptırmayacaĞım arkadaslar.
...zaten dÜŞÜnmÜyordum ne oldugu bellı deĞıl aŞının...dÜnde haberlerde hamıle bayanları gÖsterdıler onlardan bırı ılerkı yaslarda bu asının kansere yol actıgını dıle getırdı...ıyıcene korktum.allah yavrularımızı korusun offf yaa ne olacak halımız bılmıyorum.dÜnde cok cnm sıkıldı bız yavrumu Öpmeye kıyamazken kendını bılmez gÖrÜmcem agzından ÖptÜ yavrumu.eŞımde gÖrdÜ yanlıslıkla oldu falan dedı heralde hemen kalktık zaten ben eve geldım sınırden agla agla.bır daha olursa uyaracagım zaten...Öpmeme konusunda zaten cok uyardım kızım dogdugundan berı.konusmadılar bıle benımle.Şımdıde pek ÖpmÜyorlar aslında ama demek baska odalara alıpgıdıyolar sevmneye orada ÖpÜyorlar....ne ıŞın var baska odada bÖyle sacmalıklara sınır oluyorum yaa...bıktım valla....kendını bılen ınsan zaten bÖyle davranmaz helekı bu ıllet hastalık etrafımızda dolasırken.artık gÖtÜrmeyeceĞım kımseye.

arkadaşlar 3 yaşındaki oğluma domuz gribi aşısı yaptırmayı düşünmediğim için 1,5 ay önce mevsimsel grib aşısı yaptırdım...BİN PİŞMAN OLDUM...ciddi anlamda alerjik reaksiyon gösterdi bebeğimin vücudu,çok kötüydü inanın ölümden döndük desem yeridir ALLAHIMA şükürler olsun ki 3 gün içinde atlattık..ve şimdi düşünüyorum da fazları tamamlanmış yıllardır uygulanan bu aşı benim yavrumu bu hale getirdiğine göre acaba ? henüz aşamalarını tamamlamamış ve normal grip aşısının muhteviyatından daha ağır içeriğe sahip olan domuz gribi aşısı kimbilir neler yapacaktı yavruma.....yaptırmamakla ne kadarda iyi bir karar vermişim....

Rota virisü aşısında da ilk kullanıldığı yıllarda birçok ciddi yan etkisi olmuş bunlardan en önemlisi bağırsak tıkanması ve sonra çalışmalar devam etmiş şu anda bir çok kişi bu aşıyı paralı olmasına rağmen yaptırıyor Rota nın ilk çalışmaları 1999 yılında olmuş .10 yılda bu gelişmeleri gösterdiyse tıp dünyası 33 senedir bir hayli ilerlediğini düşünüyorum ben yinede tabii herkesin kendi kararı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…