Bebeklerimize domuz gribi aşısı....:(

arkadaşlar ben yaptırmayı düşünmeyenlerden ama korkanlardanım :?aşının içinde bulunan civa maddesinin otizme yol actığı hk.bilgiler duymuştum sadece aşıyla ilgili değil hamileyken doktorum büyük balık tüketmememi büyük balıktaki civanın cocuklarda otizmi tetiklediğini söylemişti.hamileyken o kadar dikkat edip şimdi gidip direk bebişime civayı şırıngalamak korkutucu geliyo ..yapılan bu aşılarında daha sonra ne gibi yan etkileri yapacağıda mechul..

dünya sağlık örgütü norveçte h1n1 virüsünün mutasyona uğradığını açıkladı. daha öncede mutasyona uğradığı yerler oldu. aşı ne kadar koruyacak bakalım...

bizde aşı yaptırmayı düşünmüyoruz ama başımıza ne gelicek bilmiyoruz
allah hepimizi korusun

mart annelerine yazdım buraya aynen aktarıyorum;
ben de halam aracılığı ile ege üniversiresinden ve hacettepeden iki mikrobiyoloji profesörüne danıştım. her ikisi de bebek risk grubunda ise (kronik akciğer problemi varsa yuvaya ya da kreşe gidiyorsa) adjuvansız aşılardan yaptırsınlar.bunundışında bir yaşın altındaki bebeklere önermiyoruz dedi.bebeğin evde izole edilmesini tavsiye ettiler. ben zaten domuz gribi gündeme oturduğu günden beri bebeğimi hiç kimseye öptürmedim ve kalabalık yerlere gitmedim. dışardan gelen herkes mutlaka ellerini yıkıyor ve mümkünse üstünü değiştiriyordu. şu an ise çevremdeki bir çok insanı küstürmeme rağmen (kayınvalidemler dahil herkes) hiçkimseyi misafir olarak kabul etmiyorum (çünkü hastalık belirtileri başlamadan yani kişi grip olduğunu anlamadan da virüs bulaştırabiliyormuş)ve bebeğimi bahçemizin dışına çıkarmıyorum. market alışverişimi dahi sanal marketten yapıyorum.. yani bakkala ekmek almaya bile gitmiyorum. bir de şu meşhur ilaç var. yaklaşık 40 nöbetçi eczaneyi aradıktan ve ilacın istanbulda bulunamayacağını anladıktan sonra memleketimizin bir ilçesindeki arkadaşımı aradım ve sağolsun o buldu.aşıyı yaptırmamaya karar veren arkadaşlarım evinize dışardan gelen kişiler nasıl olsa gripli değiller birşey olmaz demeyin. bu virüs normal zamanda 1 metre çapında hapşurma esnasında ise iki metreye kadar yayılıyormuş.bu bebeklerimize hiç kimseyi bir metreden fazla yaklaştırmamamız anlamına geliyor.

yakın arkadaşlarımdan biri,2 yaşındaki oğlu ve kardeşi birer gün arayla hastalandılar ve çok ağır atlattılar. o da benim uyguladığım önlemlerin neredeyse hepsini uyguluyordu. evde sadece kardeşi dışarı çıkıyordu. doktorları aynen şöyle demiş yürüyüşe çıktığınızda önünüzden giden kişi gripliyse hava yoluyla bulaşır. yani bu kadar basit. nereye kadar böyle yaşanır bilemiyorum tabii çünkü bu kadar kolay bulaşıyorsa ve bu gerçek bir salgın halini alırsa ne kadar önlem alırsak alalım korunamayız. aşı konusunda endişelerim olmasına rağmen bebeğim daha büyük olsaydı kesinlikle aşılatırdım. çünkü salgın hastalıklardan korunmanın tek yolu aşılanmak.

Arkadaşlar nete H1N1 Aşısı yazın aşı firmasının yazısı çıkıyor 10 yaş altı çocuklara yapılmaması gerekiyormuş böyle yazıyor

kızlar bu sabah erkinin kontrolu vardı doktora ayrıntısıyla domuz giribi aşısını anlatmasını istedim ve doktorum kesinlikle hiç tereddüt etmeden aşıyı yaptırmamız gerektigini söyledi ailecek çünkü salgın git gide artıcakmış ve bu lanet hastalıktan korunmanın tek yolu aşı oldugunu söyledi gene kafam Allah bullak oldu tamam çok dışarı çıkmıyoruz çıkartmıyoruz ama yaa aile yakınları onlarladamı görüşmüycez peki kimseyi eve almıycakmıyız nasıl yaşanır böylee bu grip hep bizimle olucak gitmiycek ki bu girple yaşamayı ögrenicez bununda tek yolu aşı gibi gözüküyo ama ben hala çok korkuyorum yaptıramıyorummm offf

valla sera bende doktor adışarı çıkmıyoruz dediğimde bana merek etme o gelir seni evde bulur dedi .aslında doğru biz çıkmıyoruz ama eşlerimz çalışıyo sonuçta belki dışardan aldığımız bi ekmeğe bile düşünsene hasta biri ellemiş olabilir sonuçta bu virüs temas yoluyla oluyo.yani ne kadar dikket edersek edelim o gelip genede bizi bulabilir .allah korusun meleklerimizi.benimd ekafam çok karışık dün gece abbas güçlüde ist ünv mkrobiyoloji profda kesinlikle olun dedi aralıkta tavan yapıcakmış.bende kararsız kaldım ama herelde yaptıram gibi gibi kendime de düşünüyorum bu arada bakalım hahhkımızda hayırlsıı

valla sera bende doktor adışarı çıkmıyoruz dediğimde bana merek etme o gelir seni evde bulur dedi .aslında doğru biz çıkmıyoruz ama eşlerimz çalışıyo sonuçta belki dışardan aldığımız bi ekmeğe bile düşünsene hasta biri ellemiş olabilir sonuçta bu virüs temas yoluyla oluyo.yani ne kadar dikket edersek edelim o gelip genede bizi bulabilir .allah korusun meleklerimizi.benimd ekafam çok karışık dün gece abbas güçlüde ist ünv mkrobiyoloji profda kesinlikle olun dedi aralıkta tavan yapıcakmış.bende kararsız kaldım ama herelde yaptıram gibi gibi kendime de düşünüyorum bu arada bakalım hahhkımızda hayırlsıı

evet tatlım doktor düşünmeyin bile dedi yaptırın dedi başka türlü korunmayı düşünmeyin dedi bilmiyorum offf yaa heryeri okuyorum araştırıyorumm ama bir türlü karar veremiyorum ama en hayırlısı aşı galibaa....

bu aralar ki en büyük sıkıntım..kararsızlıktan kafayı yemek üzereyim...oğlanı yarın bayramlaşmaya filan götürmeyeceğim...3 günde 50 kişi daha ölmüş baksanıza...ay ne yapacağız bilmem..adjuvansız aşıyı kim kaybetmiş ki biz bulalım? aralık sonu gelecekmiş onlar ve sadece hamilelere yapılacakmış....

bız yaptırdıgımız 1 hafta oldu bayramda rahat rahat gezıyoruz esım ben ve oglum 7 aylık onada yaptırdık en ıytı koruma asıyla baska turlu korunma mumkun olmuyor

arkadaşlar ben 2 gün önce kendime yatırdım gayet iyiyim..başbakanın söylediği çok talihsiz bir açıklama ve hala devam ediyor..bir başbakanın salgın bu kadar kritik bir noktada iken sarfettiği bu sözler tarihe geçmelidir ve binler ölürse hesabı sorulmalıdır..oğlum henüz 4 aylık 6 ayı geçmiş olsaydı onada yaptırırdım..prof doktorlarımıza güvenin bence.hangi ilacın veya aşının yan etkisi yok ki..
aşının denendiği ile ilgili söylenenler ise doğru ama bütün normal grip aşılarıda böyledir zaten,üretilir uygulanır,koruyucu olması beklenir.bir sene sonra aynı mikrop olmuyor ki denensin sonra uygulansın..

evet kızlar bizde kararımız verdik doktorumdanda onayı alınca persembe günü ailecek aşı olmaya gidiyoruzz bu evhamla yaşıyamam...:))

evet kızlar bizde kararımız verdik doktorumdanda onayı alınca persembe günü ailecek aşı olmaya gidiyoruzz bu evhamla yaşıyamam...:))

bebişine de yaptırıyor musun? bende cok kararsızım. kendıme yaptırıcam ama esas risk cocuklarda. en kotusu de kararsızlık. off nerden cıktı bu ıllet

eşimle ben bayram öncesi salı günü vurulduk aşılarımızı
her hangi bir yanetkisi olmadı şu ana kadar
çınara yaptıramadık alerjik diye yumurta falan da veremiyoruz ya
ama yaptırabilsek rahatlayacağız sanki ya
bu şekilde çok zor huzursuzluk

bebişine de yaptırıyor musun? bende cok kararsızım. kendıme yaptırıcam ama esas risk cocuklarda. en kotusu de kararsızlık. off nerden cıktı bu ıllet

evet tatlım bebegimede yaptırıcam zaten burda önemli olan biz degiliz ben kendi açımdan aşıdan korkmuyorum hadi diyelim hastalık bize geldi biz öyle böyle atlattık ama bebekler atlatamıyor en çok ondan korkuyorum zaten doktorumda hiç düşünmeyin bile dedi ailecek yaptırın dedi artık Allahıma emanet yaptırıcam böylede yaşanmıyor çünkü içim huzursuz doktorlara güvenmek zorundayız ama aşılarda sürekli bitiyor saglık ocagında kalkmamış yaa yarın yada cuma oluyoruz kızlar....:)

evet tatlım bebegimede yaptırıcam zaten burda önemli olan biz degiliz ben kendi açımdan aşıdan korkmuyorum hadi diyelim hastalık bize geldi biz öyle böyle atlattık ama bebekler atlatamıyor en çok ondan korkuyorum zaten doktorumda hiç düşünmeyin bile dedi ailecek yaptırın dedi artık Allahıma emanet yaptırıcam böylede yaşanmıyor çünkü içim huzursuz doktorlara güvenmek zorundayız ama aşılarda sürekli bitiyor saglık ocagında kalkmamış yaa yarın yada cuma oluyoruz kızlar....:)

cok doğru soyluyorsun. bende aynı dusuncelerdeyım. dr lar bılıme guvenın dıyor ama cok kafa karıstırıyorlar. cok okudum ınceledım aslında en mantıklısı yaptırmak.

Bizde yaptırıyoruz .
Dün dr. konrolümüz vardı ve dr.umuz hiç tereddütsüz mutlaka yaptırmalısınız dedi ben çok şaşırdım beklemiyordum açıkcası .Neden dedim .Virüs önümüzdeki aylarda yayılacak nasıl korunmayı planlıyorsunuz hiç kimse girmeyecekmi evinize hiç kimsenin evine yada dışarı çıkmayacakmısınız dedi.Biliyorsunuz eşim asker ve her hafta sonu geliyor aman yaklaşma mı diyeyim eşime 200 kişi aynı yerde yatıyorlar.Yada kayınvalidemler alt katımda hepsi dışarı çıkan insanlar ne kadar korurum yani .Ben Derin çıkmayalım tamam da ailemle b,le görüşmemem lazım 3- 4 ay .
Zararları dedim faydaları daha çok önemli dedi . Civa bundan 2 -3 sene öncesine kadar olan tüm aşılarda kullanıyordu aşı örgütünün baskısıyla kaldırıldı .Şimdi de zaten bakanları başbakanı boşver aşı örgütü yaptırın diyor ve biz çocuk hekimleri oturup tartıştık % 95 imiz bu aşının yapılması taraftarı dedi .Biz aldık randevumuzu öğleden sonra gidip yaptırıcaz eğer yapılırsa bende vurulmak istiyorum.2 doz muş aşı 1 ay sonra bir daha yanii .

X