Bebeklerimize domuz gribi aşısı....:(

chatlak_4180

serap
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2008
535
6
44
Kızlar domuz gribi aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz yaptırmayı düşünenler varmı aralık ayında gribin etkisini attıracagını biliniyor soğuk havalar gribi tetikliyormuş ve salgın artıcakmış 6-aydan 5 yaşa kadar olan aşılar yarından itibaren bütün saglık ocaklarına gelicekmiş yaptırıcam yada yaptırmıycam diyen anneler fikirlerinizi bekliyorum....sizler ne düşünüyorsunuz..bana soracak olursanız kafam çok karışık şimdi bebegimizde hiçbirsey yokken aşıyı yaptırıp virüsü bebeğe vermek ne kadar mantıklı ve yan etkileri bile tam bilinmiyorken yada söyle diyim doktorlar bile ikiye ayrılmışken ama bir yandandanda yaptırmayıp bizim geçirecegimiz evde atlatabilecegimiz ufak bir domuz giribini bebegimiz kaparsa kaldırabilirlermi off kafam çok karışık kızlar yaa...Allahım hepimizin bebeklerini korusun bu lanet hastalıktan

serapçım bende şimdi onun için açtım pc yi kızlara sorayım dedim
bende ne yapıcağımı bilmiyorum eşim yaptırma taraftarı ölümler çoğalıyor şişli etfal hastanesi dolmuş taşmış hasekide hasta çocuklarla dolu çalışıyorum işyerindeki herkes grip kapıcam kardelenede bulaştırucam diye aklım çıkıyor yaptırmayı istiyorum aslında ama korkuyorum

bu aşı benimde kafamı karıştırdı ben yaptırmayı düşünüyorum aralıkta artacağıda söylenio evdekilerden biri illaki salgının cok olacağı dönemlerde kapacak bu hastalığı şimdiden alalım tedbirimizi aşı yaptıralım derim ben

serapcım ben yaptırmıcam tv da aşının deneme süresinde olduğu yan etkilerinin tam olarak bilinmediğini söylemişlerdi...
Allah korusun yavrularımızı ama ben yaptırmıcam..

biz yaptırmayacağız doktor bir arkadaşımız tavsiye etmiyorum ben ve ailemde olmayacak dedi şu içindeki bir madde hızlı üretildiği için sağlıksızmış bünyede yer alan bazı hastalıkların çıkmasını tetikliyormuş epey bi anlattı amerika neden bunu kendi vatandaşına yaptırmıyor sizce dedi zaten yaptırasım yoktu böyle duydukça vazgeçiyoruz

kızlar ben saglık personelıyım..bır hastanede calısıyorum..bildiginiz gibi aşı ilk bize yapıldı..ancak ben dahıl pek cok kişi yaptırmadı bu aşıyı..bu aşıdan rant sagladıklarını düşünüyoruz..tabıkı bu bizim fikrimiz..sonucta bu gripte diğer gripler kadar öldürücü ancak..ateşli bir hastalık ateşe dikkat etmek gerek..ve tabıkı hijyene dikkat etmek gerek.yoksa diger griplerden ne cok az nede cok fazla öldürücü..sadece ülkenın gündemını degıstırmeye calısıyorlar hepsı bu..tabı bu benım fıkrım..karsıt düşünceler olacaktır..ben yaptırmadım..kızımada yaptırmayı düşünmüyorum..ayrıca bu vrüs o kadar hızlı gelısıyorkı sımdıye kadar brı cok kez mutasyona ugramıstır..yanı virüs farlkı sekılde cogalmıstır bu aşı bizi sadece tek bir virüse karsı koruyacak..ya diğerleri..

bende yaptırmama taraftarıyım ama korkuyorum yani aşının ne türlü yan etki verdigi bizi korkutuyor ama şimdiye kadar bir çok saglık personeli ve bir çok insan bu aşıyı oldu ve çok korkutucu bir yan etkisini duymadık gerçeği söylemek gerekirse benim eşim pendikte çalışıyor trenle gidip geliyor bir sürü insan tabi yani ikimizden birine geçmesi durumunda bebegimin kapsasıda kaçınılmaz biz normal bir grip olarak atlattık diyelim bebeklerimiz bu gribi kaldırabilecekmi buda ayrı bir sorun Allahım yazmasın keşke yaptırsaydım demektense önlemimizi alsak mı acaba offf bilmiyorum ama aşıda bebegimi etkilerse yaa ne illet hastalık bu iyice aptala döndük kimsenin bişey bildigi yok saglık bakanı kesinlikle yaptırın diyor başbakanımız halkı zorlamayın ben yaptırmıycam diyor bir doktor kesinlikle aşıyı yaptırın diyor bir doktorda ben çocuguma yaptırmam siz bilirsiniz diyor peki biz napıcaz

valla çok haklısın serap bende acayip korkuyorum bide etrafımdaki herkes grip ödük kopuyo kızıma dokucakalarda geçecek diye bayramda bile evde durmayı düşünüyorum..
biliyosun kaç defa dışarı çıkmaya niyetlendim minibüs ve otobüsle gitmem gerektiği için vazgeçtim..
ama nisan ayına kadar sürecekmiş bu salgın o zamana kadar eve mi kapanıcaz..
iyice kafam karıştı yaa...

bende acabaar yaşayan birisyim .geçn nette okudum çinde aşıdan 2 kişi ölmüş bu yüzden aşıının tam olarak güvenilri olup olmadığını bilmediğimi çin teredütteyim .ben geçen hafta doktoruna sorduğumda yaptır bende 3 yaşındaki oğluma yaptırcam dedi ama tam olarak karar vermedim .allah sonumuzu hayır eğlesin

eşimle konuştum güvenilir değil diyor aşıdan ölenlerde olmuş ayrıca serçecik arkadaşın dediği gibi
virüs sürekli değişiyor bu aşı ne işe yarayacak benim annemde şeker hastası normalde onunda olması lazım ama düşünmüyor kafamız allak bullak sağlık bakanı bangır bangır bağırıyoır aşı olun diye
başbakan sağlık bakanını azarlıyor ben yaptırmıcam diyor bana sorarsanız bukadar çelişki varken bu aşıyı kimse yaptırmaz

herkesin bu konudan dolayı kafası karışık bizde hafta sonu emiri doktoruna götürdük doktor daha yaptırmayın dedi. 1 yaşın altındakiler önermiyorum dedi çünkü doktor olmuş yan etkileri varmış ama doktor kendi çocuklarına vurduracakmış önlem almanın faydası var dedi. Geçenlerde eşimde bir seminere katıldı oradaki doktorun anlatığına göre her aşıda civa varmış ama bu aşıda ne kadar miktarda kullanıldığını söylemiyorlarmış bu sebebten dolayı doktorlar ikiye ayrılıyorlarmış. Civa da ileriki yaşlarda vicutta hasarlara neden olabilirmiş.Ben yaptırmayacam ama çok korkuyorum Allaha sığındım

bende yaptırmayı düşünmüyorum büyük kızım 7. sınıfa gidiyor kasımın 3 haftası okullara aşılama için geleceklermiş sıkı sıkı tembih ettim sakın olma diyee gerekirse öğretmeniylede konuşcam sağlık ocağına gittim konuştum okullara başlıyacağız ama zorlama yok isteğe bağlı dedi ben ikrayada yaptırmayı düşünmüyorum büyük kızıma zaten grip aşısı yaptırmıştım hayırlısı olsun Allah hepimizi korusun yanii ne olduğu henüz ispatlanmamış aşıyı içim sinipte yaptıramıyorum..

cuma gününden velilere izin kağıdı dağıtmıştık çocuğunuz aşı olsun istiyormusunuz diye 32 kişilik sınıfaydı dersim 1 kişi evet demiş koskoca okulda 20 kişiyi geçmiyor aşı olacak öğrenci sayısı zaten bakanlık bunu tahmin ettiği için risk gurubu yaşını 24 den 45 e çıkarmış çünkü aralıkta aşıların son kullanma tarihi doluyormuş ellerinde patlasın istemiyorlar

off ya offf gelde yaptır bunları okuyunca valla çok korkuyorum kızlar yaa bu hastalık bu aydan sonra iyice artıcakmış okullaarı bile kapatmayı düşünüyolar hastalık artarsa bilmiyorum valla bende bu hafta doktoruma gidicem ay dönümü geliyor iyice konuşucam eksisini artısını neymiş ne degilmiş iyice kafam allak bullak oldu..neyin iyi neyin kötü oldugunu bile bilmiyoruz yaa nasıl bir denge bu....

Ben yaptırmıcam .Eşimde yaptırma taraftarı değil. Kışın zaten biryere çıkmayız biz. Tek gittiğimiz yer üst kat komşum ve annemler.Kendi arabamızla gidiyoruz. Kapalı ortamlara girmiyoruz. Ellerimizi devamlı yıkıyoruz. Eşim kalabalık ortamda çalışıyor. O yüzden çok dikkat ediyor. Yani kendi önlemimizi alıyoruz.Çıkarsakta açık havada dolaşıyoruz. Havalar daha çok soğumadı soğuyuncada ne işimiz var zaten dışarıda. Isınana kadar otururuz evimizde.Başbakan bile aşı yaptırmıyor aşıya güvenmiyor ben niye yaptırayım. Bence birazda abartılıp insanlar korkutuluyor. Her sene grip var ve ölümler oluyor. Bu seferki çok abartıldı diye düşünüyorum.Farkettiyseniz ölen kişiler bünyesi zayıf hastalık yaşamış kişiler. Zatüre , nefes darlığı , bronşit v.s.Atlatan kişi sayısıda çok.

Merhaba ben kızımı aşılatmayı düşünenlerdenim, bugün doktorunu aradım, bu virüs bebeklerde çok kolay zatürreye çevirebiliyor, yapılmasını öneriyorum dedi.Bu akşam haberleri izleyeceğim, aşılatanları gördükten sonra belki yarın yada çarşamba yaptırabilirim.

Ellerinde neden patlasın ki? Parasını zaten veriyoruz bu aşıların otomatikman maaşlarımızdan kesiliyor yani satamama elinde kalma gibi bir durum yok.

Ayrıca risk gurubunu 25-45 yaş arasına çevirmesinin nedeni ise ölen 60 kişinin yarısından fazlası bu yaş aralığına sahip olması...mirmirmirmir

bir tv programının konuğu söylemişti bunları banada mantıklı gelmişti maaşlarımızdan ne diye kesiyorlarki ben devlet memuruyum ama böyle bir kesintiyi ilk senden duyuyorum aşı kesintisimi yani?mirmirmirmir ayrıca aşıyı satma gibi bir durumlarıda yok bedava yapılıyor diye biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…