aşk ve oğlum: Ben kısaca cevap vermeye çalışıyım;
---Çok çok sıcak olacağını hesaba katarsak diğer arkadaşlarım gibi çıtçıtlı badi en güzeli..
---Bebek arabalarında size tavsiyem kullanımı kolay olanı seçin.Krafttan çok güzel ama acayip kazulet gibi bir bebek arabası aldık.Şimdi çok zorlanıyorruz maleseef.Dünyanın parasını da boşa vermiş olduk..Dört tekerkelkli bu arada sürümü vs..iyi ama arabaya koy ,çıkar çok zor oluyor bizim için..Baston tipi alıcam en kısa zamanda..
---Yatak konusunda beşiğimiz vardı kendi odama aldım oğlumu fakat sallanan beşik olması sebebiyle 2 ayına gelince bebeğim çok rahatsız oldu..Gece bir irkilmesiyle beşik sallanıyor ve dolayısıyla uyukuları kçıyordu..2,5 aylıkken çilek mobilyadan karyola ve kapaklı şifonyerini (dolabımız var diye almadık.Çilekte kampanya vardı bu arada) 1200 TL'ye aldık..Ve dolayısıyla 2,5 aylıkken odasını ayırdım ve deliksiz uykulara oğlum o zaman geçti..Çok rahat ettik..Avantajım bebeğim çok kusmayan bir bebekti..Yoksa bu kadar kısa zamanda ayırmayı çok düşünmüyordum..4 ayına kadar kalmasıını istiyordum ama böylesi daha iyi oldu tabi..
---Son olarakda ben alışverişi 6 aylıkken yapmaya başlamıştım ufaktan ufaktan..
laylaylom:
kızlar ben hep çıtçıtlı aldım iki tane hastane çıkışı aldım ama sadece beş parçalık aldık.iki pijama takımı aldım alt pijamalar aldım birde tulum... inanın çıtçıtlılar hariç kullanmadım diğerlerini.sadece tulumu hastaneden çıakrken giydirdim..ben bol çıtçıtlı derim.selva yazmış annenize uyup bebek üşür giydirin diyenlere sakın uymayın benim annem kızımı iki günde suratını isilik yaptı :))) tecrübeyle sabittir.
pişik kremi ile ilgili önerim hemen gidip almayın.ben kıızm doğmadan aldım araştırdım sebamed en iyisi dediler bir tane daha varmış pahalı bir krem ama onu bulamadım eczanede çok güzel yorumlar vardı.sebamedin pişik kremi hiç kullanmadım diyeiblirim.hem kızım pişik olmadı hemde doktorumuz onu sadece önleyiic olarka kullan dedi bana hematen yazdı.çok şükür gerek kalmadı ama ben şunu anladım ki gerke kalmadıkça alınmamalı.he şunu sölim ama mutlaka şampuan olarak sebamedi alın diğerlerini almayın.bebeklerin cildi hassas ben ilk sebamed kullanmadım başında kuvaklr vardı isilikleri geçmedi doktor sebamed al dedi, aldım şimdi şükür kalmadı bişi.siz baştan alın önlemi zaten bir şampuan kaç ya gidiyor.gaz için zinco almıştım ama kızıma yaramadı oda.kullanmadım kaldı öylece...gazlı bebekler için tavsiyem şu anadizi alın kızlar mutlaka .. sağa sola sallanan olcak ama.arkadaşım tavsiye etti bana kızım gazlı bir bebekti ana dizi aldıktan sonra kızım uyumaya başladı :) 55 tl ye almıştım ben ana kucagı aldım hiç kullanmadım çok pişmanım aldımı.ben park yatak aldım.ilerde oda yapmayı düşünüyorum şimdi yatak odasında yatıyor bizimle hemen sesini duaybilmek için.ben biberon olarakta tavsiyede bulunum hemen avent in kullanıyorum yüzde sıfır bpa yazıyor.ona güvenerek alıyorum.emzik oalrakda herşeyi denedim wee nin emzigini aldı...bez olarak prima kullandım hep ama diğerlerini de denemkten mahrum kalmadım. molfix sızdırdı... huggies çok sert memmun kalmadm.fakat şuda prima dada çok fazla katkı maddesi varmış.hastanede can bebe vermişlerdi.güzeldi şimdi primanın bitmeisni bekliyorum aldım denicem yazarım yine size.oyuncak olarak çok erken tavsiyede bulunmım benim kızıma ne aldıysak mutlu edemedik :))
kızlar bide sizler için bir tavsiyme var bunu çok yazdım ama belki göremeyen olmuştur o yüzden tekrar dle getircem.benim ilk iki ay sütüm çokdu acaip mutluydum her sorana sütüm şöle böle anlatıyordum,havamdan geçilmiyordu anlıcanız:) kızım her ay bin gram alırdı.3.ayında 30 gram aldı kızım,o ara rahatsızdı doktor mama verme dedi.ama benim annem yine her zaman oldugu gibi doktor ne anlar aç bu çoçuk dedi.ve bana mama aldırdı. kızım mamayı alınca biberonlada verince bol bol geldi ve benden az geldigi için 4 ayımda bıraktı beni sizler dikkat eidn kızlar.kendi blgilerinizle büyütün anneniz bile olsa uymayın çok fazla.ve süt pompası alın en başda çok süt oluyor bol bol istifleyin.ben süt pompası almadıgıma hala pişmanım..bide bebeginize ay ne zayıf hiç kilo almıyor iyi bakamadınmı diyenlere hiç bir şekilde moralinizi bozmayın ve takmayın emzirmeye devam edin.benim annem beni hastane hatsane gezdircekti bebegim zayıf diye.en son bir doktora gittim normal dedi.bekledimiz kilo dedi bunun altında olmasın yeter dedi.psikolojimi bozdu hatun
neyse dertler derya olmuş bende adlı şarkıyı söyleyesim geldi.çok konuştum çaktırmadan dertlerimide anlattım..
gökçek:
hamileliğiniz hayırlı olsun. inaşllah yaza bebeklerinizi sağlıklı şekilde kucağınıza almak nasip olur. geçen sene bizde buralardan okur okur, listeler yapardık
* bebek arabası olarak chicco lite way puset aldım, hemde uygun fiyatı. yazın gezerken çok kişide görürdüm. çok memnunum. hem hafif, hem rahat. katlanıncada heryere sığacak büyüklükte.. ağır, hantal birşey almayın derim.
* yazın arkadaşlarında dediği gibi bol bol çıtçıtlı badi gerekiyor.
* ince penye battaniyelerde işe yarıyor, kusmaydı falandı derken sık sık kullanılıyor.
* ben kızıma oda yaptım, 6.ayı bitince odasında yatmaya başladı. ama ilk 6 ay yanımda küçük sepet tarzı sallanan beşikteydi. yanınızda olması büyük rahatlık, gece sık kalkmak gerekiyor ve onun her sesini duymak..
* tulum tarzı şeylerden hediye de geliyor, ama ben mesela şu an kış sezonu önümüzdeki aylarda indirime girince, seneye kışı hesap ederek kızıma uygun takımlar, hırkalar falan almıştım. yaz sonuda temmuz bebeklerinin yaş dönümü. 1 yaş 2 yaş için çok beğendiğim birşey olursa alıyordum..
* bebeklerin büyüme hormonu gece karanlığında aktif odluğundan, çok aydınlıkta yatırmaya alıştırmayın ama biz doğumdan sonra geceleri gece lambası kullanıyoruz. ama holde, onun odasını direkt etkilemeyen loş bir ışık.
sezen59:
Ben de 2010 temmuz annesi olarak size tavsiyem kıyafet hoşunuza gidenleri alın içinizde kalmasın tabi abartmadan çünkü her ne kadar çok gibi görünse de lazım oluyor.Bence çıtçıtlı badi 0-3 ay arası 7-8 tane,3-6 arası da 10 tane kadar alsanız yeterli olur.Uzun kollu ice üstler de alın birkaç tane.Bazı arkadaşlar sadece çıtçıtlı badi ile yatırdık demiş ama ben kullandım hep hastane çıkışlarının üstlerini çünkü çok ince derileri üşürler hele gece giydirilmeli.3 tane hastane çıkışı alın.Hastane çıkışı da 5 parçalı olanlardan almanız daha mantıklı.Eldiven alın bol bol benim oğlum yüzünü çok tırmaladığı için uzunca süre kullandık biz.Bir de sebamedin şampuanını kullanın konak yapmıyor.Pişik kremi olarak da bübchen çok güzel.Niveanın atta çantasını almıştım ben de çok uygun fiyata gelmişti ama pişik kreminden hiç memnun kalmadım çok koyu kıvamlıydı.Çantası işe yarıyor ama biraz küçük ben bir tane de büyük bir çanta almıştım.Bazen ikisini de alıyorum yanıma birine kıyafet koyuyorum sadece ne olur ne olmaz diğerine mama,bez vb. araba olunca zor olmuyor.Bebek arabası pierre cardin enigma modelinden almıştık.İlk 6 ay evin içinde kullandık memnun kaldık.Bir de bebeği taşımak için çanta gibi fermuarlı olanlardan da alın ilk zamanlar 3 aya kadar çok işe yarıyor.Araba koltuğu taşımak için kullanışsız arabada ve evde tamam da.Ben almadım ama kanguru almadığıma pişman oldum taşımak geçekten rahat evin içinde bile kullananlar var.Park yatak kraftın 504 modelini aldık.Odayı da mobilyacıya yaptırttık ben beşik istemedim.Dolap ve şifonyeri 1000 TL'ye yaptırdım beyaz renkli.Bence mobilya beşik almayın bebekler ayaklanınca düşebiliyormuş park yatak çok güzel oğlum heralde 3 yaşına kadar rahat yatar.Sonra da baza alırım ya da şu araba yataklar var ya çok hoş onlardan alırız.Biraz karışık oldu ama aklıma gelenleri yazdım umarım yardımcı olabilmişimdir.Bugünlerinizin tadını çıkarın bol bol gezin.Ben normal doğum yaptım.Herkese de tavsiye ederim korkacak birşey asla yok.Hepinize hayırlı doğumlar Allah kucağınızda göstersin :)
vvuslat:
Arkadaşlar şu an 2011 temmuz anne adayıyım ama ikinci kez anne olduğum için süt konusundaki deneyimlerimi aktarmak istedim.Gördüğüm kadarıyla kafası karışık bayağı arkadaş var.Oğlum 32 haftalık prematüre olarak doğmuştu.Ayrıca böbrek rahatsızlığı vardı ve doktorlar mamayı kesinlikle yasaklamışlardı.Yani ne yap yap süt ver diyorlardı.Oğlum hastanede 40 gün kaldığı için hastanenin elektrikli sağma makineleriyle sütümü sağıyordum.Oğlum emmeye başladığında o kadar çok sütüm geldi ki onun ihtiyacı günde 20 cc iken ben 80 cc süt sağıyordum ve hastanedekiler dolaba koyuyorlardı.doktorlar bebeğim erken doğduğu için pek ememese de her 3 saatte bir emzirmem için yanına alıyorlardı.20 gün sonra oğlum küvezden çıkıp bizi çocuk nefroloji bölümüne aldıklarında ben bebeğim yorulmasın diye sütümü makineyle sağıp biberonla vermeyi düşündüm.Çünkü çok küçüktü ve çok çabuk yoruluyordu.Emzirmeyecektim.3 gün içinde 80 cc olan sütüm 30 cc'ye düştü.Emzirmenin ne kadar önemli olduğunu o zaman anladım.Bir de altın tavsiyem arkadaşlar.O süre zarfında hastanede kaldığım için dışardan pek bir şey yemedim hastane yemekleri yiyordum genellikle.Yani şu süt yapar bu süt yapar denir ya hep.Bence pek doğru değil onlar.Üzüntü sütü keser derler bebeğim rahatsız diye her gün ağlıyordum diyaliz meseleleri filan ...Pek kendimde bile değildim.Ama sütümü bıraksam fışkırıyordu.Üzüntü değil ama stres sütün düşmanı arkadaşlar.Hastaneden sonra eve geldik benim hastanede fışkıran sütüm şak diye kesildi.Eve çıkınca ben stres yaptım çünkü.Bebeğiniz sürekli ağlıyorsa bazen tuvalete bile gidemiyorsunuz saatlerce.O stresle sütüm durma noktasına geldi .Dünyaları yedim içtim denemediğim şey kalmadı 20 kilo birden aldım ama sütüm artmıyordu.Oğlum bir kaç ay sonra enfeksiyon geçirip hastaneye yattığımızdaysa sütüm yine fışkırmaya başladı.Kısaca:
1.Sütüm olmayacak diye kesinlikle düşünmeyin.hamile kalmak nasıl doğal bir süreçse sütün gelmesi de öyle arkadaşlar.Kesinlikle stres yapmayın gerekirse yakınlarınızdan bebek bakımı için yardım alın.
2.Süt yapan şu gıdalar bu gıdalar diye her duyduğunuza inanmayın.Sütün kalitesi için elbette protein almanız iyi beslenmeniz önemli ancak sütün miktarı bunlara bağlı değil.
3.Bebeğinizi ilk doğduğunda 2 saatte bir emzirin.Emzirmezseniz makineyle sağsanız bile sütünüz az gelir.
4.Fazla sütlerinizi sağıp saklamanızı ben de tavsiye ederim.Bebeğinize verebileceğiniz en sağlıklı besin sadece sizin sütünüz bunu unutmayın.
soruuuuuuuuuu
beyazay kullanıcısından alıntı
merhaba tecrübeli anneler
park yataklarda hangi yatağı kullandınız? viscolex için bebeklerde uygun değil diyorlar vücut gelişimi açısından
ama düşünüyorum da normal karyola yatakları (yataş istikbal vs.) ara katında kullanılabilinir mi sizce? çok ağır olur gibi geliyor bana ama tamamen tecrübesizlik, bildiğimden söylemiyorum
yardımcı olursanız sevinirim.
paylaşımlarınız için herkese çok teşekkür ederim beyazay aynı sorunu bende yaşıyorum park yatağın içine hangi yataktan koymam gerektiğine karar veremedim visko mu, yün mü, pamuk mu ya da başka bir seçenek mi bu konuda yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
stikbal yataşın vs dediğin yataklar ağır gelir canım benden demesi..karyola olsa tamam ama park yataklara uygun değil...
Düzenleyen: elifeoyku Düzenleme Tarihi : 27-06-2011 Düzenleme Saati :01:43
leyl:
benim annem park yatağımızın içine hafif bir yün döşek yaptı hem yumuşak hem sağlıklı