• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerimiz ve Biz

Tam kedi cnm sorma önce yatakdan iniyor elimi tutup benide kaldırıyor..doğru mutfağa..arada bir bana alttan bakıp gülüyor hehe nasıl kaldırdım diye :) mutfakda prizi gösteriyor aç diye , açıyorum buzdolabını
gösteriyor sütü alıyorum ocağı gösteriyor cezveyi koyuyorum ocağa,biberonu gösteriyor veriyorum eline,bisküvi istiyor atıyorum 2-3 tane içine sütü istiyor sütü koyuyorum biberona veriyor bana çalkalıyorum sonra tekrar geri istiyor oturuyor yere içiyor yada yatak odasına doğru yürüyerek içiyor... bunların hepsini parmağıyla gösterip konuşarak yapıyor ( çince) :)
tam tamına 14 tane dişi var daha yeniler var sanırım :)

Aman cnm dikkat et kendine allah muhafaza kadının biri su içmediği için böbrekleri islaf etmiş
okumuşsundur sende…vücudumuzun % 70 i su.. Umarım h.sonuna kadar hiç bir şeyin kalmaz.

ooo herkes hasta ya....
zaten bi salgın olduğu zaman ben direk bizim topikten ve miniklerimizden anlıyorum...
allahım hepinize şifa versin...
çokoma eşine çocuklarına...
münişime..denoya soytarıya..zeynebe...
herkese.....

soytarı bayılıyorum senin şu kızına....
ne kadar akıllı maşallah....

merhabalar kızlar herkese öncelikle sağlıklı bir gün diliyorum
bugün çağatayımı babası götürdü okula az sonra ben almaya gideceğim
bakalım ne yaptı...

kıyamam kuzum babası bırakığında baba beni bahçede bekliyecekmisin demiş

o da durumu açıkladım artık seni ben bırakıcam ama çıkış saatinde annen burada olacak demiş

bakalım ne olacak ...yaa birde sormayın sınıfımızda bir kız çocuğu var yüzüne baksanız melek gibi çok güzel yavrum otistikmiş... uyum sorunu yaşıyor haliyle ve diğer çocuklarıda hem rahatsız ediyor hemde negatif yönde etkiliyor ...
öğretmenimiz ailesiyle görüşüp bu çocuk özel eğitim almalı onun eğitim alacağı yer burası değil bende bu konuda eğitimli değilim demiş....

aile sanırım inada bindirdi çocuk zaten özel eğitim alıyormuş dün o merkezden iki kadın geldi öğretmenimiz çok genç sanırım 20 yaşında felan elinde kararnameyle biz velilerin önünde çatır çatır ezdi kızcağızı... öğretmenimiz sınıfa gidene kadar bekledim onun yanında müdahale etmek istemedim... o gidince açtım ağzımı yumdum gözümü

dedim işte onunda ailesi özeniyor işte sağlıklı çocuklar gibi işte böyle önlükler giysin istiyor diyorsunuz ama söz konusu olan eğitim ve acitasyona gerek yok dedim kendiniz söylediniz dedim çocuk biyolojik olarak 5 ama akıl yaşı 3 yaşında diye kural tanımıyor diyorsunuz ailenin inadını anlamak mümkün değil dedim.... peki bizim çocuklarımız bu durumdan köü etkilenirse ne yapacağız dedim tısss cevap yok... ozaman bende ne gerekiyorsa yaparım sonuna kadar dedim bu ne bizim öğretmenimizin suçu ne okulun bu yanlızca böyle bir karaname çıkaran devletin ve çocuğunun rahatsız olduğunu bile bile bu konuda dayatan velinin suçu dedim... kuyruğunu kıstırıp gitti... çağatay anlatıyor anne o gözlüklü kız varya o gün erkenden beslenmesini yemek istedi öğretmen vakit var diyence kendini yere attı çok bağırdı anne dedi... bir şey değil çocuk okula yeni alışmaya başladı soğuyacak diye korkuyorum neyse offf çok tedirginim

Saol mavilim sende dikkat et ruzeye...grip aşisi içinde dr unuzla görünüş
denomda bende iyileşirim hemen vurdurucaz aile boyu

saol bidenem aramizda kalsinda bende bayiliyorum :)

Tam kedi cnm sorma önce yatakdan iniyor elimi tutup benide kaldırıyor..doğru mutfağa..arada bir bana alttan bakıp gülüyor hehe nasıl kaldırdım diye :) mutfakda prizi gösteriyor aç diye , açıyorum buzdolabını
gösteriyor sütü alıyorum ocağı gösteriyor cezveyi koyuyorum ocağa,biberonu gösteriyor veriyorum eline,bisküvi istiyor atıyorum 2-3 tane içine sütü istiyor sütü koyuyorum biberona veriyor bana çalkalıyorum sonra tekrar geri istiyor oturuyor yere içiyor yada yatak odasına doğru yürüyerek içiyor... bunların hepsini parmağıyla gösterip konuşarak yapıyor ( çince) :)
tam tamına 14 tane dişi var daha yeniler var sanırım :)

canım ya maşallah egeninkileri dün sayabildiğimkadar saydım bende 16 tane dişi var.
gece sütünün içine bisküvimi atıyorsun canım sen eriyormu geçiyormu biberonun deliğindne peki?
çok akıllı maşallah ya nasılda herşeyi biliyorlar bende egeye artık yüzündeki organları öğrettim şimdi memelerin nerde diyorum memelerini gösteriyor:roflol: göbişin nerde diyorum göbişini gösteriyor pipi nerde diyorum bipiiiiiiiii diyor:roflol::utangac:

Aman cnm dikkat et kendine allah muhafaza kadının biri su içmediği için böbrekleri islaf etmiş
okumuşsundur sende…vücudumuzun % 70 i su.. Umarım h.sonuna kadar hiç bir şeyin kalmaz.

canım sabahtan beri valla 1 litrreden fazla içtim çayda içitim arada.bakıyorum kendime artıkınsengözlerimebaksanab sağol canımbeniminşallah haftasonuna kadar hiçb
irimizin birşeyi kalmaz.
ooo herkes hasta ya....
zaten bi salgın olduğu zaman ben direk bizim topikten ve miniklerimizden anlıyorum...
allahım hepinize şifa versin...
çokoma eşine çocuklarına...
münişime..denoya soytarıya..zeynebe...
herkese.....

soytarı bayılıyorum senin şu kızına....
ne kadar akıllı maşallah....

evet canım ya salgın işte herkeste var.inşallah en kısa zamanda iyleşiriz hepimiz.kaydirigubbakcemile4

mavice canım selam,
öncelikle o küçücük kız çok üzüldüm ama tabi sizde haklısınız kendizie göre sonuçta 3 yaş zekası var ve 5 yaşındaki bir çocuk gibi değil kelke aileye iyice konuşulup ikna edilseydi okula gelip öğretmene çatacaklarına.
sen çağataya anlat anlayabileceği şekilde o kız çocuğunun farklı olduğunu ve örnek almaması gerektiğini özel bir durumu olduğunu ama anlayabileceği bir dille canım.tedirgin olma canım ya.Allahın izni ile hiç birşey olmaz.

Egemede maşallah cnm bende aynanin karşisinda öğretmeye çalişiyorum ama
aynada kendini görünce denom öpmeye kalkiyor..sanirim bizim birazdaha vaktimiz
var...ama ayaklar eller onlari çok iyi biliyor komutlari çok rahat uyguluyor..
Sütü cezvede isitiyorum cnm zaten bebe bisküviside sütlü olduğu için
hemen eriyor..biberonuda ben dele dele kamiş gibi oldu zaten ucu artik
paklamiyor ince delikler yoruluyor içerken...kocaman delik var ucunda..
Biraz etrada döktüğü oluyor ama rahat içiyor neticede...

Gunaydın kizlar
Ay yelizcim ayni benimkini anlatiyosun,hareketler ayni,neyin nerde oldugunu biliyo we su isaret parmagi herseye yetiyo masallah....
cok sekerler cooook

Mavice cnm sanirim dediğin gibi olay inada binmiş ama hem kendi bebeleri için hemde
diğer bebeler için ne kadar kötü bişey yaptiklarinin farkinda değiller...
Sonuçda çocuklarin eğitimleri söz konusu...hiç kimseyi düşünmüyorlarsa bile
kendi çocuklarini ve onun eğitimini düşünmeleri gerekiyor

soytarıcım ayın 26 sında kontrolümüz var..o zaman gidince konuşacağım doktorumuzla..zaten öksürüyor...ama peditus iyi geldi...
rahat uyuyor kuzum...:Saruboceq:
çabucak iyileşirsiniz inşallah canım benim....:1hug:
aramızda aramızda merak etme....yerimseniben

münişcim teşekkür ederim canım saol....

jege hoşgeldin cnm...

maviccem korkma o kadar..bi çaresini mutlaka bulurlar ama bu biraz zaman alır canım..ailesinden kaynaklanıyor belli...
öğretmende çok zorlanır böyle...
allah yardımcınız olsun cnm

Son düzenleme:
Egemede maşallah cnm bende aynanin karşisinda öğretmeye çalişiyorum ama
aynada kendini görünce denom öpmeye kalkiyor..sanirim bizim birazdaha vaktimiz
var...ama ayaklar eller onlari çok iyi biliyor komutlari çok rahat uyguluyor..
Sütü cezvede isitiyorum cnm zaten bebe bisküviside sütlü olduğu için
hemen eriyor..biberonuda ben dele dele kamiş gibi oldu zaten ucu artik
paklamiyor ince delikler yoruluyor içerken...kocaman delik var ucunda..
Biraz etrada döktüğü oluyor ama rahat içiyor neticede...

canım valla bende egeyi kucağıma alıp öğretiyorum yada önce kendi burnumu yada ağzımı göstererek yapıyorum sonra onunkini.aynada bizimdana bebişşşşşşş diye bağıruyor kendini görünce sırnaşık şey
dilin nerde diyorum diliniçıkarıyor hafif sonra diiiiiiiiii l diyorkaydirigubbakcemile4
canım anladım sütü ben hiç öyle vermedim şimdiye kadar hep gece yatmadan evvel 200 cc ye kadar yapıp eline veriyorum biberonu.ama senin yöntemde iyiymiş densemmi bendeCADIARZU

Selam tenzilecim
sorma bizden öğrendiklerini bize satiyorlar..parmağinin ucunda oynatiyor
derin le deniz bizi... Haraketi geçtim seni bilmem ama ben tip olarakda benzetiyorum birbirlerine

kızlar aşağıdaki yazıyı okudum demin bende egeye görevler veriyorum nedenide baabsına çekmesini istemediğim için:sm_cool:
babamız pek raha büyümüş her istediği önüne gelmiş ama ege öyle olsun istemiyorum.mesela garip gelebilir ama egenin çişli bezini aldıktan altını değiştirdikten sonra bezi eline veirirm bunu at çöpe derim gider ataryerimseniben
sonra yerde ufak bir parça buldumu yada kırıntı öyle alışmışki anni anni diyip o minik iki parmağı arasına sıkıştırıp uzatır bende çöpe at oğlum derim gider atar ama asla yere atmaz birde halı mesela kıvrışır-kıvrılır ya mutfaktaki özellikle yada aradaki asla onu düzeltmeden başka iş yapmaz.örtüleri böyle sermeye pek meraklıdır.beraber sofra kuuyoruz tuzluk ve küçük kırılmayavcak yada eşyaları ona veriyorum taşıması içinsengözlerimebaksanab
hem bir iş yaptığının farkına varıyor hemde kendine alkış yapıyor iş sonrası süper yani:hooray:

Çocuğunuza sorumluluk duygusu kazandırın
Uzmanlar, çocuklara sorumluluk kazandırmanın en önemli ve en kolay yolunun küçük ev işleri yaptırmaktan geçtiğini belirttiler.

Ev işleri, çocuklara sorumluluk duygusu kazandırma ve kendilerini ailenin yararlı ve değerli bir üyesi olarak hissetmelerine yardımcı olmasında önemli rol oynuyor.

Uzmanlar, küçük yaşta çocuğa verilen sorumluluklarla birlikte çocuğun; sorumluluk, bağımsızlık, kendine güven, yararlı olma ve ait olma duygularını kazanabileceğini belirtiyor. Arizona Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü tarafından 2-7 yaş arası çocuklara yapılacak ev işlerinin listesi çıkartıldı. Listeye göre; 4 yaşındaki çocuk toz almaya yardımcı olabilir ve posta kutusundan mektupları alabilir.

Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi Selda Aydın, çocuğun yaşına uygun olarak yapılması istenilen ev işlerinin özellikle ev hanımlarının iş yükünüzü hafifleteceğini söyledi.

2 ila 7 yaşlar arasındaki çocuklar için evde yapabilecekleri görevlerin anne tarafından doğru bir şekilde listelenmesi gerektiğini anlatan Aydın, Arizona Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü tarafından hazırlanan listeyi de açıkladı.

Liste; çocuklarına sorumluluk kazandırmak için evdeki görevleri kullanmak isteyen ana babalar için bir başlangıç noktası oluşturmayı amaçlıyor.

İŞTE LİSTE VE ÇOCUKLARIN YAPABİLECEĞİ EV İŞLERİ

Buna göre, 2-3 yaş çocukları için ev işleri; oyuncakları toplamak ve onları yerine koymak, kahvaltıda yemek istediği yiyecekleri seçme imkânı verilirse basit kararlar vermeyi öğrenmek, tuvalet eğitimine yardımcı olmak, alçaktaki askılara ceket asmak.

4 yaş çocukları için ev işleri; evdeki hayvanların beslenmesine yardımcı olmak, toz almaya yardımcı olmak, posta kutusundan mektupları almak, oyun oynarken nerede olacağını ana babasına söylemek, basit bazı yiyeceklerin(mısır gevreği) hazırlanmasında yardım etmek.

5 yaş çocukları için ev işleri; giyecekleri önerileri dikkate alarak seçmek ve kendi başına giyinmek, kirli giyeceklerini sepete atmak, telefona gerektiği şekilde cevap vermek, ayakkabılarını bağlamayı öğrenmek, yatağını düzeltmek, kendi kendine hazırlanmak(saçlarını taramak).

6 yaş çocukları için ev işleri; sebzeleri soymak, giyeceklerini dolaba asmak, bahçedeki yaprakları temizlemek, kendi ayakkabılarını bağlamak, çamaşırlarını katlamak, hava durumuna göre kıyafet seçmek.

7 yaş çocukları için ev işleri; balkonu yıkamak, bahçeyi sulamak, sabahları çalar saati ile kendi başına kalkmak, ana babasına basit getir götür işleri yapmak ve market alışverişi yapmak.

mavice canım sağol.dişini çektirdinmi peki sen??
jege hoşgeldin canım ne pişireceksin cumaya iftar verecem bende annemlere bu hasta halimlefisfisfis ama yapmak istiyorum neler yapsam ya az yemek istiyorum ama herkes doysun ve güzel olsunkaydirigubbakcemile3
cnm merhaba,
hasta halinle ugrasmasan iyi olurdu ama madem annende yardim edecek kalkarsiniz altindan allahin izniyle
sana onerebilrcegim yemekler kurdankebabi mesela hani serit halinde kesilmis patlicanlari kızartıp kofteler sarıyosun,uzerine biber we domatesi kurdanla batırıyosun,cok şık we kolay,
ugrasırım dersen hunkar begendi
et sote,
hee birde kofte yapıyorsun buyukcene we onu cukur hale getiriyorsun kase gibi we icine onceden hazırladıgın mantar sote koyuyorsun atıyosun fırına....cıkmaya yakın kaşar rendele ustune , gayet şık we sunumu kolay...
ortaya kanepe yapabilrsin atıştırmalık,ee iftariyelikler war,
bu arada bloglarda acaip guzel tarifler war
bilgine cnm simdiden kolaylıklar

CANIM BENİM AY NEDE TATLI OLUYORDUR..MAŞALLAH EGEYE :nazar:

SEN SÜTÜ SADECEMİ VERİYORSUN CNM?

canım evet ya çok tatlılar.ben egeye sabahları artık püreleri bitriyoruz:hooray: sütüde bardaktan (sadece sabahları ama şimdilik)içine bir tatlı kaşığı balkatarak hazırlayıp içiriyoruz yanındada tost ekmeğine sürülmüş tereyağ,labne falan ayrı ayrıya başladık şükür:Saruboceq:
geceleri biberonda eline veriyorum sütü tek başına biişey katmadan cannım.yani hiç için ebişye katmadım ben alışsın sütü tek başına içmeye diye.

canlarım mrb nasılsınız uzun bı sure gıremedım esım gecenlerde semdıllıdekı operasyona katıldı moralımız çok bozuktu hatta bılırsenız bır ast tegmen sehıt ve bırsuru asker sehıt oldu şimdide safak sayıyorum 4 gunluk daha semdıllıye operasyona gıtcek ondan sonra allah nasıp ederse gelce

efeyı sorarsanız çok fena sırf cene kesınlıkle oturmuyor sureklı yuruyor koşuyor
durduranmıyoz hıç

daha bırsuru yaramazlık işte sızlerden naber

degışık gelışmeler varmı

bılıyormusunuz hala dışlerımız cıkmadı
çıkmadan yurudu dışsız dedem
hay allah ya gececek insallah sibelcim uzulme sakın , iyi düşün
esinle beraber butun askerlerimiz allaha emanet...

efe ye diyecek laf bulamıyorum , bıdık ... :)

Back
X