Bebeklerimiz ve Biz

Selam fıstıklar...
Ay bu ne soğuk böyle cayır cayır yanıyor yinede banamısın demiyor. Bu evin ısınmama problemi beni deli ediyor. Geçen ay 200 geldi ısınsam içim gam yemiyecek bu ay düşünemiyorum bile:((

Kadişcim çok geçmiş olsun... Benimde reglden 2-3 gün önce başlar baş ağrım bitene kadarda geçmez. Demekki gitsem banada aynı şeyleri söyleyecek.Öyle hafif ağrı kesicilerde kesmez.

Semihacım kuzunun daha iyi olmasına sevindim inşallah senin öksürüğünde en kısa sürede geçer. Bol bol bitki çayı zencefili bal iç çok iyi geliyor.

Elifcim Allah yardımcın olsun. Bu gece nöbetleri insanın sinirlerini harap ediyor.

Anladım semihacım, normal diyorsa normaldir ben ilk defa duyduğum için tuhafıma gitti, denizin bütün dişleri tam ama sanki 4 dişlik daha yer var en arkadalarda.

Kadiscim çok geçmiş olsun canım acil şifalar, görümcemde ve yengemde var migren gördüğüm kadarıyla çok zor.

Selam Sevilcim, nasılsınız fıstığım nasıl :). Gazdamı bişey var ne, ısıtmıyor evleri. Denizin dün halamda kalıcam krizi tuttu , havada soğuk diye bizimde işimize geldi , kaldık orda, merkezi sistem evin içi sauna sanki badylerle gezindik. :)

kadisim geçmiş olsun canım..
kesin teşhis migren ha..
etrafımda bi kaç kişide vardı..
dayanılması çok zor o ağrının..
allah kolaylık versin canım..
peki bi tedavisi faaln yok um

sağol canım tedavisi ilaçla başka yolu yok gündüz tok karnına birtane ilaçı var migrex birtanede sadece geceleri 2 tane sibelium diye bir ilaç var onu alıcam birde ağrı kesici verdi apranax yazdı ama bende mide problemide var dokunuyor denemiştim bu ilacı majezik yazdırdım doktora

geçmiş olsun kadişim migren çok fena

zaten tahmin ediyordum nimocum ümit ediyordum yinede olmaması için ama napalım allah beterinden korusun yine

kadis geçmiş olsun migren çok fena
evlenmeden önce bu hastalığın sadece adını duymuştum
ama şimdi görümcemde ve kayınvalidemde varmış.
çok zor oluyor canım.
koca gün yatıyorlar tuttumu
allah şifa versin canım

amin canım sağol benim ailemde kimsede yok sanırım ilk benim umarım kısa süreli tedavide geçer

Selam fıstıklar...
Ay bu ne soğuk böyle cayır cayır yanıyor yinede banamısın demiyor. Bu evin ısınmama problemi beni deli ediyor. Geçen ay 200 geldi ısınsam içim gam yemiyecek bu ay düşünemiyorum bile:((

Kadişcim çok geçmiş olsun... Benimde reglden 2-3 gün önce başlar baş ağrım bitene kadarda geçmez. Demekki gitsem banada aynı şeyleri söyleyecek.Öyle hafif ağrı kesicilerde kesmez.QUOTE]

soğukki ne soğuk yakıyoruz yakıyoruz ısınamıyoruz vallahi sobanın yerini tutan yok sevilim ama onunda temizlik problemi var işte allah yardımcımız olsun kış geldimi doğalgaz faturaları uçuyor 147 gelmiş bakalım bu ay kaç gelir oda akşamdan akşama yandığı halde

geçmiş olsun dileğin içinde teşkkürler canımcım doktorun dediğine göre regl dönmeinde dah şiddetli olurmuş ben uzman tv dedinledim ordaki doktorda aynı şeyleri söledi doktora gitmeden ben kendim araştırıp teşhisimi koydum am onun demesi daha önemliydi benim için çok yoğun ve şiddetli oluyorsa git canım ihmal etme herşeyin tedavisi başında güzel inşallah yoktur ama ihmalde etme

Selam Sevilcim, nasılsınız fıstığım nasıl :). Gazdamı bişey var ne, ısıtmıyor evleri. Denizin dün halamda kalıcam krizi tuttu , havada soğuk diye bizimde işimize geldi , kaldık orda, merkezi sistem evin içi sauna sanki badylerle gezindik. :)

Bayılıyorum bu merkezi ısıtmalı evlere....
Valla ben 5 yıldır bu evdeyim hiç ısınmadı. Ev korunaksız dış cepesi falan birde ben enüst katım alt katta kayınvalidemler oturuyor. Çok geliyor diye onlarda yakmıyor böyle olunca ben nekadar yakarsam yakayım birşeye yaramıyor.

İremi herşeye mızıklanmasını ve iştahsızlığını saymazsak iyiyiz çok şükür...Ama herşeye ağlıyor su isterken, çişim geldi derken bile... Uyuduğunda bile sesi kulaklarımda çınlıyor:( Anlayacağın çok sinir bozucu bir durum. Umarım en kısa sürede eski düzenine geri döner...

yor
Selam fıstıklar...

Kadişcim çok geçmiş olsun... Benimde reglden 2-3 gün önce başlar baş ağrım bitene kadarda geçmez. Demekki gitsem banada aynı şeyleri söyleyecek.Öyle hafif ağrı kesicilerde kesmez.

Semihacım kuzunun daha iyi olmasına sevindim inşallah senin öksürüğünde en kısa sürede geçer. Bol bol bitki çayı zencefili bal iç çok iyi geliyor.

Elifcim Allah yardımcın olsun. Bu gece nöbetleri insanın sinirlerini harap ediyor.

sevilcim merhaba.sağol canım.
evet ya bugün aşırı soğuk.bizdede durum aynı.soba sönmüyor ama ev ısınmıyor.

Anladım semihacım, normal diyorsa normaldir ben ilk defa duyduğum için tuhafıma gitti, denizin bütün dişleri tam ama sanki 4 dişlik daha yer var en arkadalarda.

Kadiscim çok geçmiş olsun canım acil şifalar, görümcemde ve yengemde var migren gördüğüm kadarıyla çok zor.

evet evet yeliz arada dediğin gibi daha diş çıkacakmış gibi yer var...

sağol betülcüm

bizim kuzunun hala 16 tane dişi varrr hala diğer azılar gelmedi daha damaklar beyazlamış bayağı ama bakalım ne zaman gelir

sağol yelizcim teşekkürler evet zor bayağı inş. ilaçların etsiyle atlatırım çabucak geçicekmi bilmiyorum ama insanda ömir bıoyu kalan bişeymi onuda bilmiyorum tedavi süreci başladı hakkımızda hayırlısı

Bayılıyorum bu merkezi ısıtmalı evlere....
Valla ben 5 yıldır bu evdeyim hiç ısınmadı. Ev korunaksız dış cepesi falan birde ben enüst katım alt katta kayınvalidemler oturuyor. Çok geliyor diye onlarda yakmıyor böyle olunca ben nekadar yakarsam yakayım birşeye yaramıyor.

İremi herşeye mızıklanmasını ve iştahsızlığını saymazsak iyiyiz çok şükür...Ama herşeye ağlıyor su isterken, çişim geldi derken bile... Uyuduğunda bile sesi kulaklarımda çınlıyor:( Anlayacağın çok sinir bozucu bir durum. Umarım en kısa sürede eski düzenine geri döner...

Bizim burda çoğu ev öyle,k.walideminde dahil.
Montolama çok önemli, bina size ait değilmiydi.Yyanlışmı hatırlıyorum. Yaptırsanız çok faydası var.

Kötü dimi ağlayarak bişeyleri istemeleri, ben vermiyorum şahsen, ağlamadan istersen veririrm diyorum bu gibi durumlarda anında susuyor.

slm kızlar

Kadısım gecmış olsun cnm ılaclarını duzenlı kullandıgın surece agrın gececektır

Semıhacım dış olayınız tuhafmış ılk defa duydum beende

Hiç bir şeyini paylaşmaz. 1-4 yaş döneminde dünyanın merkezi kendi*sidir. Başkalarının duygu ve düşüncelerine, hatta bu dünyada başkalarının varlığına bile yer yoktur. Başka*ları için kendi davranışlarını değiştirmez. Ondan böy*le bir şey beklemeyin.

"Ne yaptıysam abisi çalışırken top oynamasına engel olamadım."

Böyle davrandığı için ne sizi dinlemeyen yaramaz bir çocuk, ne de abisini rahatsız eden hain ve kıskanç biridir o. Ya da ileride öyle biri olacaktır. O, sadece kendinden başkalarını fark edemiyor. Yaşı gereği ben*cillik dönemi yaşıyor. Siz de bir zamanlar yaşadınız. Yaşatılmadı iseniz o başkalarının suçu. Ümit ederiz, şimdi bu iyi yaşanmamış döneminize ait çekingen ve ürkek bir kişiliğiniz yoktur.

Abi rahat ders çalışsın diye, onun yaşı gereği gösterdiği bencil davranışına engel olmayın. Bu ara*da abinin ders çalışmasına da olanak sağlayın. Her ikisini birden yapabilmek için çözümler üretin.

'Dur! Oynama! Yoksa şöyle yaparım! Akşama babana söylerim' ya da 'Yapmazsan sana şeker alırımlar fayda etmez. Dövseniz de olmaz. Siz en iyisi ona, bencilliğine sessizce devam edeceği, ilgisini çe*kecek başka bir uğraş bulun.

Bu dönemde hiçbir şeyini başkaları ile paylaşmamak kendini fark ettirmenin bir diğer belirtisidir. Eşyalarını paylaştırmaya çalıştırmak hatadır. Sahiplenme arzusu yeterince doyurulmalıdır.

Evimizin her gün bir parçasını 3 yaşındaki kızı*ma verirdim. "Canım, bugün evimizin bacası senin ol*sun. Tamam mı? Senin olsun! Sakın kimseye ver*me!" diye de 'benim' duygusunu doyuma ulaştırmak için teyit ederdim. Bir gün kırık klozet kapağımıza bir yenisini alıp eve gelmiştim. Kızım her zamanki gibi beni kapıda karşıladı. "Yavrum, al bu klozet kapağı senin olsun." dedim. Klozet kapağına sarıldı, "Harika! Artık kakam gelince kapağımla tuvalete gider, kakam bitince kapağımı yine odama götürürüm." Diyerek odasına yöneldi.

Sözün özü, paylaşmıyor olması bu dönemin özel*liğidir. Bu, ileride paylaşmayı bilmeyen biri olacak anlamında değildir. Çünkü paylaşmayıp "bu benim" demek kimlik ve varlık ifadesidir. 'Kuru ekmeğini arkadaşıyla paylaşır' anlamında bir paylaşma değildir bu.

Nedense, her şeyimizi paylaştığımızla övünürüz, hecelere ayrı birer ahenk katarak "Yavrum, sen şimdi oyuncağını ver arkadaşına, ben sana yenisini alırım." deriz. Diğer çocuğun annesinin gözleri ile takip edildiğimizi anlamaya çalışan kaçamak bakışlarla da etrafı süzeriz.

Ya da, bir oyuncak için çekiştirmeceli kavgaya tutuşmuş, iki çocuğumuzu ayırmaya çalışırız. Burada mutlaka yaş farkını öne süreriz. Böylece çocuklarımız arasında bir de kıyaslama hatası yapmış oluruz. Hâlbuki biz karışmazsak, onlar paylaşma konusunda en uygun çözümü bulacaklardır. Üstelik kimlik ve kişilik İfadelerini güçlendireceklerdir. Alt tarafı ikisinden biri ağlayacaktır. Birbirlerini bıçaklayacak değildirler ya.

Sahiplenme Duygusu Gelişmezse Kıskanç, Kıskançlıktan Kurtulamazsa, Korkuları Olur. Korkularını Kullanarak Sizi Kullanır.

Sahiplenme arzusu yeterince doyurulmadığı tak*dirde, kazanma adına kıskançlık yarışına girer. Kıs*kançlık duygusu tatmin edilmesi güç bir duygudur. Onun yarışı kaybetme üzüntüsünü zor önlersiniz. Bu sefer korku fantezileri ile sizin ilginizi çekmeye çalışır. Korku fantezileri ile mücadele etmeniz çok daha zor*dur. Korku fantezileri ile 'falancadan korktuğum için, kıskançlık yarışını kaybettim.' duygusu yaşar. Siz bu*nu fark edemez ve

"Zavallı yavrum köpeklerden pek korkar." Sanırsı*nız. Onu korumaya yönelirsiniz. Sizin ilginizi sonunda çekebilmiştir. Artık bu durumu sıklıkla kullanmaya başlar. Sizin bu acıma duygunuz geleceğin sizi ve başkalarını kullanmanın yollarını arayan pısırık bir ki*şiliğine imza atar.

Bu arada eve bir kardeş geldi belki de. Ya kardeş ebeveynin sevgisini alırsa! Bu korkuyla çevreye güve*nemez. 'Sen yanılıyorsun. Ben seni de çok seviyo*rum' lar onun için 'hikâyedir'. Onun yerine; iki elmayı, iki kardeşe, birer birer vermek yerine, ortadan ikiye keserek, her bir elmadan birer yarımşar verseniz. Ve verirken deseniz ki , “ Elmaların biri diğerinden lezzetli ise her ikinizin de o lezzeti tatmanız için ikiye böldüm” Hatta hiçbir şey demeseniz bile “ Ben sizi asla birbirinizden ayıramıyorum. İçimdeki sevginiz de böyle.” Demekten çok daha inandırıcı olursunuz. İnandırıcılığınız sözlerinizden değil, ikiye keserek somutlaştırdığınız elmadan kaynaklanır.

Bu konuda başarılı olmazsanız, çocuk çeşitli ob*jelere karşı korkular geliştirir. Falanca şeyden kork*maktadır onun için diğer kardeşe yenik düşmüştür. Bu onun için savaşı kaybettim dememek için uydurduğu savunma mekanizmasıdır. Annesi korku nedeniyle senin ilgini kardeşine kaptırmıştır. Yoksa kardeşi on*dan daha iyi, güzel, tatlı olduğu için değil. Hem kor*kunca annesinde bir vicdani sömürü oluşturup ilgiyi de kendi üstüne çekebilmektedir.

Doç.Dr. Sabiha Paktuna Keskin
Pediatrist, Pediatrik Nörolog
Uluslararası Tıp
Çocuk Beyin Hastalıkları

Bizim burda çoğu ev öyle,k.walideminde dahil.
Montolama çok önemli, bina size ait değilmiydi.Yyanlışmı hatırlıyorum. Yaptırsanız çok faydası var.

Kötü dimi ağlayarak bişeyleri istemeleri, ben vermiyorum şahsen, ağlamadan istersen veririrm diyorum bu gibi durumlarda anında susuyor.

Evet bina kayınvalidemlerin ama ilgilenen pek yok. Biz istiyoruz biliyoruzki verilen para 4-5senede kendini amorte ediyor. Ama sadece bizim istememiz yetmiyor. Kiracı bile eviyle daha fazla ilgileniyorlar. Ben bunların mantığını birtürlü anlayamıyorum.
Mesele giriş katta yarım 2 daire var o tamamlanıp kiraya dahi verilmiyor. anlayacağın çok tembel insanlar. Arada eşim ben yaptıracağım diyor ama onada ben yanaşmıyorum. Kredi alıp hallederiz sonrada kiralarla ödenir diyor ama ben biliyorum ki heray bir bahane uydurup o kiranın birini kendileri almak isteyecek...

Kesinlikle çok kötü daha önceleri bende öyle diyince kesiyodu ama bu son 1 haftadır dahada şiddetlenerek ağlıyor. Diş diye düşünüyorum ben 15 gün önce 1 tane çıkmıştı sanırım diğerleride sırayla gelecek....

offff sabahtan berı koşuşturmaca içindeyim.
Sevgılıler gunu için süprız hedıye hazırlıgı içindeyım sizdende yardım ıstıyorum hemen anlatıyorum

Ogluma annem babama aşık baskılı tişörtünü giydırıp pazar sabahı esımın ustune salcam uyandırması için ondan sonra banyoya yuzunu yıkamak ıçın gırdıgınde kuçuk bır not yazılı olcak mutfaga gidip çayını koyup gelırmısın salondayız biz yazcam mutfaktada cayın yanında sıyah bır bardak olucak sıcak suyu koyunca bizim resmımız çıkıcak salona gecıncede hedıyesı olucak hedıyede plaket esımın oglumun ve benım resmın olcak altındada guzel bır yazı

Ayrıca 14 şubat bızım nıkah yıl dönumumuz ogune özel güzel bır yazı yazmak ıstıyorum sızce ne yazayım ,rnek verebılırmısınız guzel söz konusunda

NE İSTER BU ÇOCUKLAR BİZ BÜYÜKLERDEN?
Hani anne babaydık ya, Tanrı değildik. Hani büyük umutlarımız vardı çocuklarımız için, büyük hayallerimiz... Bizim sahip olamadığımız her şeye sahip olmalıydı onlar... Anne babamızın bize davrandığı gibi davranmamalıydık onlara, her istediklerini almalı, lüks okullarda okutmalı, hiçbir eksikleri olmamalı ve büyük, çok büyük adam olmalıydılar.

Ya çocuklarımız... Ya onlar, onlar acaba ne ister hiç düşündünüz mü? Düşündük mü?

Elbette düşündük. Hem de onlardan önce düşündük. Onlar adına her şeyi hayal ettik. İyi bir gelecekleri olsun diye çok çalıştık, çalışacağız. Her türlü güçlüğe göğüs gerecek, gerekirse en ağır işleri onlar için yapacağız. Her türlü eziyete katlanacak ve onlar için yaşayacağız...

Oysa ÇOCUKLARIMIZ ne istiyor biliyor muyuz?

* Sevgimizi doğru ifade etmemizi istiyorlar,

* Çocuklarımız bizim yaşayamadığımız çocukluğumuzu değil, kendi çocukluklarını yaşamak istiyorlar,

* Onlara güvendiğimizi görmek istiyorlar.

* Onlar binlerce öğrencisi olan büyük özel okulları değil, gözleri sevgiyle bakan öğretmenleri ve paylaşımları içten olan okullarda olmak istiyorlar.

* Gösterişi olan oyuncaklarla dolu yuvalar ya da koridorları pembeye boyanmış okullar değil, onlar EĞİTİM istiyorlar.

* Son model arabaları ya da herkesin ayrı odalarda oturdukları kocaman evleri değil. Var olan evlerimizde birlikte yaşamak istiyorlar.

* Kredi kartı borçlarımız ya da taksitlerimiz yüzünden ertelenmiş ihtiyaçlara sabır gösterirken, bizleri anlayışla beklerken, bu anlayışı FARK etmemizi istiyorlar.

* Yaşamdaki mücadelemizde onlarında omzumuzun yanında olduklarını görmemizi ve bunu söylememizi istiyorlar. “Senin için bunca çaba, yorgunluk senin geleceğin için..." yerine “seninle yaşamak, seninle paylaşmak çok güzel" dememizi istiyorlar.

* Hani onlar için çalışırken onlara ayıramadığımız zamanın bir kısmını istiyorlar.

* Uzun telefon görüşmelerimizin daha kısa olmasını,

* İş arkadaşlarımıza ya da komşumuza gösterdiğimiz saygının ve ilgini tamamını...

* Yarınları birlikte planlamayı,

* Hayallerimizi, duygularımızı paylaşmayı istiyorlar.

* Arkadaşlarını tanımamızı, onu arkadaşlarının yanında eleştirmememizi, hatta arkadaşlarının yanında iyi özelliklerini belirtip güvenimizi göstermemizi istiyorlar.

* Tatil için birlikte plan yapmayı,

* Okul seçiminde onun da kararını almamızı,

* Onu değiştirmek için değil kendimizi değiştirmek için çaba sarf etmemizi istiyorlar.

* Üzüntü ve dertlerini fark etmemizi ve dinlememizi istiyorlar.

* Ona olan kızgınlığımızı başka zamanlarda, başka olaylarda değil tepkimizi zamanında göstermemizi ama davranışının nedenlerini anlatmamızı istiyorlar.

* Yaptıkları ya da düşündükleri hakkında tahminde bulunmadan, direk İLETİŞİM kurmamızı istiyorlar.

* Her zaman kontrol edilmemek istiyorlar.

* Başarılarını takdir etmemizi ama abartmamamızı istiyorlar.

* Birlikte çok ortak noktamızın olduğunu bizimde fark etmemizi istiyorlar.

* Hata yaptığımızda özür dilememizi istiyorlar, tıpkı bizim onlardan istediğimiz gibi.

* İyiliğinin karşılığında da tabiî ki teşekkür etmemizi istiyorlar.

* ONU OLDUĞU GİBİ KABUL ETMEMİZİ,

* KİŞİLİĞİNE ÖNEM VERMEMİZİ,

* DUYGULARINI ANLAMAMIZI,

* ONA SEVGİMİZİ KORKMADAN SÖYLEMEMİZİ istiyorlar.

Unutmayalım ki onlar bizim bir parçamız ve üzerine kurduğumuz hayallerimiz var. Bütün bunları çocuklarımız için olmasa bile kendimiz için yapalım. Hayallerimiz için, GELECEĞİMİZ için. Çocuklarımızın bizler gibi anne baba olmamaları, çocukları için çok büyük hayaller kurmamaları için.

"YAHU BU ÇOCUK NE İSTİYOR?" Bunu hep söyleriz de nedense hiç derinlemesine düşünmeyiz.

Kendinizi ve çocuğunuzu anlamanız, anlaşılmanız ve sevgilerinizi korkmadan söyleyebilmeniz dileği ile.

Sevgi ile kalın...
Nebahat BOĞUT
Uz. Çocuk Gelişimi Eğitimcisi

Evet bina kayınvalidemlerin ama ilgilenen pek yok. Biz istiyoruz biliyoruzki verilen para 4-5senede kendini amorte ediyor. Ama sadece bizim istememiz yetmiyor. Kiracı bile eviyle daha fazla ilgileniyorlar. Ben bunların mantığını birtürlü anlayamıyorum.
Mesele giriş katta yarım 2 daire var o tamamlanıp kiraya dahi verilmiyor. anlayacağın çok tembel insanlar. Arada eşim ben yaptıracağım diyor ama onada ben yanaşmıyorum. Kredi alıp hallederiz sonrada kiralarla ödenir diyor ama ben biliyorum ki heray bir bahane uydurup o kiranın birini kendileri almak isteyecek...

Kesinlikle çok kötü daha önceleri bende öyle diyince kesiyodu ama bu son 1 haftadır dahada şiddetlenerek ağlıyor. Diş diye düşünüyorum ben 15 gün önce 1 tane çıkmıştı sanırım diğerleride sırayla gelecek....

Sadece sezin istemenizle olmuyor işte aslında semtiniz güzel neden değerlendirmiyorlar, Daireler için söylediğin çok mantıklı ama sonradan olacaklarıda doğru tahmin etmiş olmalısın. Hiç girişmeyin boşver oraya yatırım yapana kadar başka bir daire bakın onu ödeyin ( sen çalıştıkdan sonra).

Muhakkak diştendir canım bu huysuzluğu o halde.

merhaba arkadaşlar

merhaba vira vira...

sevilcim çok güzelmiş paylaşımların.sağol canım.
ilk yazıdaki doktor sabiha paktuna keskin
sabahları olan doktorlar programında çıkıyor ara ara.
çok mantıklı şeyler söylüyor.
yarında çocuklarda tuvalet eğitimini anlatacak...

sibelcim bende ilk defa berrada gördüm canım diş olayını.
bu arada sen ne romantikmişsin öyle.
süprizin çok güzel...

sevil ev ortaksa hiç kalkışmayın derim ben.
yelizin dediği gibi oraya yatırım yapacağına kendine ait olacak bir şey için borca kalkışırsın...

Back