• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeklerimiz ne kadar yaramazlar paylaşabilirmiyiz:))

zeynomm

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2008
103
0
641
40
Diğer
merhaba arkadaşlar,bebeklerimizin afacanlıkları neler acaba?kayınvalidem benım bebeğimin çok yaramaz olduğunu söylüyor sizinkıler neler yapıyorlar etraftan bu şekilde tepki görmek sizleride ÜZÜYORMU:(((:43:

Valla benim kızım 17 aylık ama şimdiden hepimize kök söktürüyor...Bir kere asla yavaş yavaş yürüdüğünü görmedik..Sürekli koşarak hareket ediyor...Haliyle düşüyor ve sıkça birşeyleri deviriyor.

Sokakta gezerken pusetinde bile olsa eliyle herşeye dokunmaya ve çekmeye çalışıyor..
Zaten pusetinde sadece hareket halindeysek duruyor. İki dakika durup birşeye bakmaya çalışsak hemen ineceğim diye ağlıyor..İndirince elimi tutma ben kendim yürüyeceğim diyor !!!
En çok bebeği pusetinde iken kendileri lokantalarda oturup yemek yiyebilen annelere maşallah diyerek imreniyorum..
Bağımsız olma çabası tavan yaptı bugünlerde...Sanırım büyüdüğünü ispat etmeye çalışıyor..Ben de bireyim diyor..

Yemeğini yerken iki elinde iki kaşık istiyor..Biri ile bana yediriyor tabii bu arada mutfağın ne hale geldiğini anlatmak istemiyorum...

Kıyafetlerini kendi giymeye çabalıyor ama tabii ki beceremiyor neden yapamıyorum diye ağlıyor :(

Uykusu geldiğinde uyumamak için resmen gözlerini açık tutmaya çabalıyor..Zaten gece 12-12:30 gibi anca yatıyor ama sabah 7-8 de kalkıyor...Bu arada emmeye de uyanıyor...

Parka gittiğimizde küçük salıncakları reddetmeye başladı (son bir haftadır) illa büyüklere binmek istiyor ve biniyor.Kayıcakların tepesine koymamızı da reddediyor merdivenlerinden çıkmak istiyor mecburen ben de onla çıkıyorum...

Daha böyle birsürü şey...
Eğer kayınvalideniz bu ve benzeri davranışları yaramazlık olarak nitelendiriyorsa lütfen canınızı sıkmayın..
Eskilere göre bunlar söz dinlememezlik yaramazlık...Ama bence yanılıyorlar...Bunlar aslında çocuklarımızın tam da yaşlarına göre sergiledikleri davranışlar...E tabi bakanı yoruyorlar ama ne yapsınlar yaşamayı böyle böyle öğrenecekler...

Benim kızıma da teyzem bakıyor, şükürler olsun ki o da kızımızın bu hali ile hem hareketli hem afacan diye grur duyuyor :)) Hem demişler yaramazlık biraz da zekadan gelir...Şahsen ben yaşını geriden takip eden hantal bir bebeğim olsun istemezdim..

Son düzenleme:
yazdıklarınızı okuyunca oğlumu bır başkasından dinler gibi oldum sanki.ama insanın en yakınından bu gibi sözler kırıcı olabiliyor,oturup bakıyorum bazen aslında çok mantıklı şeyler yapıyor cekmeceden kevgiri alıp dolap altından bır tencere bulup içine damacanadan su ekleyipp karıştırıyor hımmmhh diyerek kafa sallıyor ben bıle gülüyorum.banyodan cekmeceden düzleştiriciyi çıkarıp saclarını düzeltmeye calışması.sabah babası giderken çekmecedeki butun çorapları indirme pahasına giyeceği çorabı çıkarması onun için yaramazlık ama ben minik oğlumu böyle seviyorum...:70:

dediğiniz gibi siz böyle mutlu oluyorsanız 3 kişilere laf söylemek düşmez
benim oğlumda yaramaz 1 sny durmaz yerinde
adı üstünde çocuk niye dursunki yerinde uyuşuk gibi
gezicek oynayacak böyle öğrenicek dünyayı
aman dökmesin aman kırmasın dersen yaptığı şirinliklere şahit olamazsınki
benim oğlum gözümün içine baka baka yapar hemde yaramazlığı
mesela sokakta yere oturup karıncalarla oynamak ister bende izin vermem
bi boşluk bulup oturur yüzüme bakar kalk derim kalkar sonra yine oturur yine bakar
kızarsam şebeklik yapar izin verim diye sesimi çıkarmam bazen
o karıncalarla bir oynayışı var ayşşş diye ay şirin şey demeye çalışıyor:D
o ara kaynanam görse ay ne yaramaz niye yere oturtuyosun dese neye yarar ben oğlumu o şekilde mutlu görmüşken
üstünü yıkayan ben temizlliğini yapan peşinde koşan bensem onada oturup izlemesi kalır
oğlumu ana kuzusu yetiştirip eteğimin altından çıkarmamak gibi bir niyetim yok sonuçta
yapacak edecek kıracak tabi önlemleri alınmışsa

Valla benim kızım 17 aylık ama şimdiden hepimize kök söktürüyor...Bir kere asla yavaş yavaş yürüdüğünü görmedik..Sürekli koşarak hareket ediyor...Haliyle düşüyor ve sıkça birşeyleri deviriyor.

Sokakta gezerken pusetinde bile olsa eliyle herşeye dokunmaya ve çekmeye çalışıyor..
Zaten pusetinde sadece hareket halindeysek duruyor. İki dakika durup birşeye bakmaya çalışsak hemen ineceğim diye ağlıyor..İndirince elimi tutma ben kendim yürüyeceğim diyor !!!
En çok bebeği pusetinde iken kendileri lokantalarda oturup yemek yiyebilen annelere maşallah diyerek imreniyorum..
Bağımsız olma çabası tavan yaptı bugünlerde...Sanırım büyüdüğünü ispat etmeye çalışıyor..Ben de bireyim diyor..

Yemeğini yerken iki elinde iki kaşık istiyor..Biri ile bana yediriyor tabii bu arada mutfağın ne hale geldiğini anlatmak istemiyorum...

Kıyafetlerini kendi giymeye çabalıyor ama tabii ki beceremiyor neden yapamıyorum diye ağlıyor :(

Uykusu geldiğinde uyumamak için resmen gözlerini açık tutmaya çabalıyor..Zaten gece 12-12:30 gibi anca yatıyor ama sabah 7-8 de kalkıyor...Bu arada emmeye de uyanıyor.

Parka gittiğimizde küçük salıncakları reddetmeye başladı (son bir haftadır) illa büyüklere binmek istiyor ve biniyor.Kayıcakların tepesine koymamızı da reddediyor merdivenlerinden çıkmak istiyor mecburen ben de onla çıkıyorum...

Eğer kayınvalideniz bu ve benzeri davranışları yaramazlık olarak nitelendiriyorsa lütfen canınızı sıkmayın..
Eskilere göre bunlar söz dinlememezlik yaramazlık...Ama bence yanılıyorlar...Bunlar aslında çocuklarımızın tam da yaşlarına göre sergiledikleri davranışlar...E tabi bakanı yoruyorlar ama ne yapsınlar yaşamayı böyle böyle öğrenecekler...

Benim kızıma da teyzem bakıyor, şükürler olsun ki o da kızımızın bu hali ile hem hareketli hem afacan diye grur duyuyor :)) Hem demişler yaramazlık biraz da zekadan gelir...Şahsen ben yaşını geriden takip eden hantal bir bebeğim olsun istemezdim..

valla benimki 14 aylık aynen anlattığınız gibi bütün gün peşindeyim yeni yeni keşfediyor napalım geçicek bu günler :))

Kıyafetlerini kendi giymeye çabalıyor ama tabii ki beceremiyor neden yapamıyorum diye ağlıyor :KK43:

Uykusu geldiğinde uyumamak için resmen gözlerini açık tutmaya çabalıyor..Zaten gece 12-12:30 gibi anca yatıyor ama sabah 7-8 de kalkıyor...Bu arada emmeye de uyanıyor...

[/QUbenim de 14 aylıkoğlum var. birbir aynı şeyleri yapıyor. okuyunca şaşırdım acaba beni mi anlatıyor dedim.

benimde 14 aylık oğlum var. aynı beni anlatmıssın o zaman benim ki de çok yaramaz

Back