• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekleri rahat bırakın öpmeyin tükürmeyin

Iyy ya.uzakdan sev elleme bile kucagına almak nedir tanımadıgın cocugu.Cocuklar beni çok sever, dolmsda bi yerde her gördüğüm çocukla hemen bir göz temasımız olur dönüp dönüp bakıp gülücük atarlar, bende gözümle uzakdan severim aslada kucagıma almam.Hem bence insan ne kadar tatlıda olsa emek harcamadıgı bir çocugu öyle öpüp koklayamaz.Kendi yiğenlerimi yer yutarım ama agzından falan öpmek nedir.Ben anaokulu öğretmeniyim, okuldaykende her cocuga yakın temas kuramazdım hepsini severdim, kucaklardım ama,daha cok yakın olanları, daha cok emek harcadıklarımı öpüp koklayabilirdim.İNsanlar bi tuaf, inş benim bebeğimi uzakdan severler kendi ailem zarar vermeden sıkıştırabilir.Bababmda bi garip dün iki yasındaki yiğenimin burnunu sıkıyor aglattı cocugu dudagını büze büze artık dayanamıyacam ıssıracam yoksa diyor insan kendi çocuguna çıldıryorda bazen ıssırmamak için zor tutuyor.Ama baskasının cocuguna yapılmaz, benim kızıma neler yapacaklar :( bide güzel güzel elbiseler aldım giydirmesem mi acaba

kimse bebeğinize mikrop kapsın düşüncesiyle yanaşmaz.
bundan emin olun.
evet dikkatli olunması gerek lakin bu kadar kasmanın da gereği yok.

Ben yıllarca tedavi Görmüş bir obsesif olarak yazayım, bebeğim Doğdu nerdeyse 6 ay hiç dışarı çıkmadım annemler kayınvalidemler felan çünkü korkuyordum 1 Yaşından sonra çok yakın bir arkadaşım karşı komşum kayınbabam eşim vs uçtukları varken yani geçmiş gibiyken kızımı öptü ben her seferinde bildiğin ağlamaktan öldüm, araştırdım uçuktan ölen bebekler gözünde çıkıp kör olan cinsel organına bulaşan vs vs bir anne zaten korkar evladına toz değse bir de beni düşünün zaten yıllarca ilaç içtim bu obsesyonlarım Yüzünden, sonra dedim daha yakın çevremden koruyamıyorum bu çocuk büyücek kreşe gidecek hasta uçuklu arkadaşlarıyla öpüşecek oynayacak ben de kreşe gidemem ya:( anladım ki elbette çocuğunu koruyarak ve bağışıklığını iyi tutarak hasta Olmasını engelleyeceğiz. Napayım yoksa akıl hastanesine yatacağım. Buarada dışarda kimseyi yaklaştırmadım çocuğuma baktım sevmeye niyetliler aldım Yürüdüm kızımı , kaçtım yani, kayınbabamda çok küstü bana ama Sağolsun eşim destek oldu küsen küssün yani yapacak birşey yok yeri geldi kendi babamıda uyardım

Evet çocuklarınızı korumanız, sağlıkları için endişelenmeniz normal. Ama bu kadar sakınılması bu kadar abartılması da sağlıklı gelmiyor bana. Bizim ailede aralarında birer yaş olan iki bebek var. Biri bir diğeri iki yaşında. Bir yaşında olanın annesi çok rahat bir anne, yedi aylık doğdu üstelik. Hayırlı olsuna gittim daha bir aylık ya var ya yok küçücük bir şey ben almayayım desem de zorla bir şey olmaz diye verirdi. Şimdi bir yaşında düşüyor mesela ağlayacak oluyor, annesi kalk kalk olmadı bir şey der çocuk ağlamaz bile unutur devam eder. Anne rahat olunca pimpirikli olmayınca, çocuk da çok sıcak. Yollarda teyzeler öper sever mıncırır bir kez rahatsız olmadı. Biz de böyle büyüdük, hatta bu kadar hijyenik bir ortam evde bile yoktu, çocuk bu böyle büyür der. Bazen bana bırakıp gittiğinde daha içim rahat bakıyorum, çocuğu da daha bir seviyorsun, annesi seni delici bakışlarla süzmeyince.
Diğer bebeğin annesi babaanneye bile vermezdi bebeği. Önce elbise değişilirdi odasına girmek için. Bir gün bebek parkta düştü, Allahıım yavruum, annem, acıdı mı diyor ama çocuk da bir şey yok. Popo üstü çime düşmüş alt tarafı, kuzen oraya baktı buraya baktı ağlamayan çocuğu ağlattı. Bize elletmedi, öptürmezdi. Ondan sanırım iki yaşında ama diğerinden daha çekingen oldu. Kimse yanaştırılmayınca yanına ne çocuk ne yetişkin çocuk kimseye gitmez, mızmız bir şey oldu. Üstelik sürekli hastalanıyor, her gün hasta hemen hemen. İnsanın da sevesi gelmiyor ne yalan söyleyeyim.
İkisi de yeğenim ama bir yaşındaki canım resmen. Anne de sevme elleme diye bana mikroplu muamelesi yapmıyor.
Sizden başkalarıyla da sevgi bağı kurabiliyor çocuk. Tam kucak çocuğu oluyor, bir ana baba sevgisini tatmıyor.
Şimdi 12 yaşındaki yeğenimi de biz kucakta büyüttük, sokaktakiler sevdi okşadı, yaşlılar tütütü yaptılar. Hijyenik büyümedi ama şimdi çok sosyal bir çocuk oldu. Bir sürü arkadaşı olan, ilişkilerini kurabileni annesinin eteğinde gezmeyen sosyal bir çocuk. Anne aman mikroplu havuzlar denizler demedi mesela. Üç yaşındaydı yüzme kursuna yazıldı, tüm sülale o havuzlar mikroplu, bakterili, bir sürü çocuk giriyor, işeyen de vardır dedi. Anne bir şey olmaz dedi, şimdi kelebekleme yüzen, balıklama atlayan, suda taklalar atan bir çocuk oldu. Minicikti bir yaşındaydı kediler severdi sokakta annesi ıyy mikroplu kedi elleme demezdi, şimdi hayvansever bir çocuk oldu. O rahat bırakılmadan işte, sosyal kendini ifade eden, sıcakkanlı, sportif, bıcır bıcır bir kızımız oldu maşallah.
İleride kısmet olurda anne olursam rahat annelerden olup, çocuğu da sık boğaz etmeden büyütmeyi hayal ediyorum. Kuzenlerim, yeğenlerim, aile büyüklerim de doya doya sevsinler. Biz de çamurda, mikroplu insanlarla büyüdük. Anneannem babaannem kesin nazar değmesin tütütü de yapmıştır. Ölmedim çok şükür.

Böyle bir konu açacağum aklımın ucundan bile geçmezdi.daha doğrusu en büyük korkumdu oldu.bugün bebeğimle arabasıyla dolaşmaya çıktık sakin yerlerde gezinti yaptık sonra bir banka oturdum çok geçmeden karşıdaki banka bir kadın ve çocuğu oturdu kız çeşmeden su içiyor oynuyor filan anne bana şuram ağrıyor filan diye laf veriyor bende Dr git filan cevap veriyorum neyse gözüm kızda belli yaramaz.suyu aldı bardakla bize doğru attı uyardım.bebeğin etrafında dolandı bu sefer her yeri yara belli bi hastalık geçiriyor elinde cips annesi de ikram etsene filan diyor neyse kalktık hemen oradan.sonra bi çay bahçesine gittik yine tenha bir yere oturduk arka masaya bayanlar geldi çok geçmeden birden biri kucağımdaki bebeği almaya çalıştı izin falan yok bende almayın yabancılarda ağlar buradan sevin dedim.bu seferde bebeğimin ağzının dibinden öpmesinmi baktım ağzının üstü tüm yara bide ağzında yara var dedim.sustu kaldı.sanki bebegim gel uçuklu uçuklu beni öp dedi.hemen kalktım sinirle eve geldim bebeğimi yıkadım ben bile ağzının yakınından öpmem.bu ne cesaret.bu bardağı taşıran son damla oldu.tanımadığın bebeği neden öpersin yaralı hemde geçende bir arkadaşla buluştum yanında bi teyze vardı bebeği görünce kadın aniden tu sana diye defalarca tükürdü hava güneşliydi damlacıkları görebiliyordum.onada çok moralim bozulmuştu.evden çıkmaz edecekler beni.herkes kendi çocuğunu öpsün yoksa kocasını öpsün ne bu ya bıktım.iyiki esirgiyorum.beni öpme yazan önlük almıştım takmaya utanıyordum ayıp olur diye bugünden itibaren onsuz çıkmayacağım.esirgersin kıskanıyor derler esirgemezsin mikrop saçarlar.varsın kıskanç desinler.bir daha tahammülüm yok böyle bir şey yaşamaya....
Ayyy çok haklısınızz , benimde en nefret ettiğim şey vıc vıc öpmek ya küçük bebeği nasıl öperler ya hastalık kapar mı ,kapmaz mı benm hic gönlüm olmazdı vallahi ben olsam öptürmezdim kurallar koyardım anne ve babadan hariç kimse o kadar yakından öpmesin diye aynen kıl olduğum şey ya düşüncesizlik akıyor mıllette..Vallahi öptürmeyin kim ne düşünürse düşünsünnn bebek benim yanak benim dudak benim misali :))

Haklisin kucuk bebekler hastaliklara acik oluyor. Benim ailem tanidigim insanlar operdi. Ama hic tanimadigim insanlarin bemi opmesine bile dogrusu tanidiklara bile kendim opmem ben titim var kimseyi opemem. Annem esim kizim kardeslerim haric. Herhangibi tehlikeli bir hastaligi olsa yada ucuk mikrobu kucuklukten bulasan birsey. Opmesinler. Sevebilirler. Ben bebelleri ellerini parmagimla seni yerim bem diye seviyorum. Dahada dokunmam kiyamiyorum:)

Haklısın konu sahibi, bu şekilde bebek sevmelere tahammülüm yok
Sokakta eller pis, bin yere dokunulmuş bebek o sonuçta
Ben kedime bile dokunulmasına izin vermezdim, olur olmaz dokunan insanlara sinir oluyorum
Bebek uzaktan sevilir nedir yani mıncıklamak, öpmek bir de uçuklu pess yani

Tamamen katiliyorum size benimde 3 aylik oglum var
Bayramda ellerini optuler cocuk agzina goturuyor elini diyorum anlayan yok
K.validemde herkesin kucagina verdi cocugu ortalik mikrop kayniyo anne verme dedim
- vermesem olmazz diyo neden olmazmis biz gozumuzden sakiniyoruz zaten havalar sicak
ne diyim laf anlamiyorlar Rabbim tum bebeleri cocuklari korusun amin

elvanelvan88 elvanelvan88 yazınızı beğendim, inanın ucukla çocuğu öpmek ojeli elle dudagina dokunmak ruj ile öpmek... Bunlar insanın canını sıkıyor. Mesela ben ruj kimyasal ve zararlı diye kullanamıyorum ha keza oje de öyle. Benim oğlum oldunolasi çok sıcak bir bebekti. Şimdi 20/aylık inanın hala sokaktaki herkese teyze, dede,nene diye gider. Bende buna musade ederim. Ama dusunun ki en kalabalık yerlerde metro vs biri sizden izin almadan hooooop diye bebeginizi opsun.
Bu sizi de rahatsız eder. Ben kış olunca hep hastalanirim maalesef , ve ucuklarim o dönem ne zordu yaklasamamak. Mesela insanlar hastayken yaklasmasa bebeğe , biz annelerde bu tür sıkıntılar yaşamayiz. Size birşey sormak istiyorum size ve okuyan hanımlara. Çok zor bir doğumun ardından enfeksiyon kapmış daha minikken antibiyotik tedavisi almış bir bebeği, aağır gripliyken görmeye gidermisiniz ???
Ben bunu yaşadım. Eltim geldi ve benim yanıma oturup durdu. Bildiğiniz yataktan çıkıp geldi. Bu beni çok sevdiği için olsaydı , gelse bile uzak dururdu, aman sana bulasmasin derdi... Velhasıl korumak benimki aşırı pimpirik değil.

Kedim çocuğumu şapur şupur öperim valla ama sokakta hiç tanımadığım bi insanın öpmesi hoşuma gitmez.
Hiç başıma gelmedi böyle bişey inşallah gelmez.
Pimpirikli bir anne hiç değilim ama tanımadığım kişilerin bebeğimi öpmesinden hoşlanmam.

Benim kızim 35aylık oldu şu an izin alıp öpüyorum müsade ederse kaldıki bir başkası izinsiz öpecek,kıyameti korparirim. Kimseyede öptürmedim,ters baktım yeri geldi tersledim ,kötü olduysam oldum açıkçası umurumda dahi değil.
Sırf kalabalik olacak,öpen,mıncıran olacak diye bebek mevlüdü yapmadım ben.
Haklısınız kesinlikle,siz izin vermeyin böyle durumlarda tersleyin gerekirse,kim ne derse desin boşverin.

Benim kızim 35aylık oldu şu an izin alıp öpüyorum müsade ederse kaldıki bir başkası izinsiz öpecek,kıyameti korparirim. Kimseyede öptürmedim,ters baktım yeri geldi tersledim ,kötü olduysam oldum açıkçası umurumda dahi değil.
Sırf kalabalik olacak,öpen,mıncıran olacak diye bebek mevlüdü yapmadım ben.
Haklısınız kesinlikle,siz izin vermeyin böyle durumlarda tersleyin gerekirse,kim ne derse desin boşverin.

Zaten çocuk gelişimi açısından anne babasının bile öpmeden önce sorması gerek.
Siz yetişkinleri sokaktan geçen adamlar teyzeler küt diye öpse taciz sağık diye ortalığı atağa kaldırırsınız
Küçük çocuğun ne farkı var ?
Sesini çıkaramaz diye mi ?
Bırakın bu pimpirikli anne safsatalarını

o konuda bende cok skinti cektim...
oglum kucukken tombik bi bebekti ,gelen misafirin yanaklarini isirmasi mi dersin(guya seviyor) , tu tu lemesi mi dersin , mirc mirs opup o sevmeye kiyamadigim yanaklarini vakumlamasi mi dersin ,tavana kadar firlatip tutmasi mi dersin...... bu nasil bu sevgi anlayisidir Allah askina !!!!

hele ki yoldan gecerken kizlarin yanaklarina yapisip opmeleri ve tabi bi de full makyajli suratlari ile cocugumun yanagina yapisan da oldu
:-| bunlar hep saniyeler icinde olup mudahele etmeye vakit olmayan seyler... sonradan icim icimi yerdiiiii .... simdi kizima dokundurmuyorum sokaktaki kimseyi, opme veya dokunarak sevmeye calisan biri oldugunda bebek arabasinin yonunu ceviriyorum veya hasta dokunmayalim filan diyorum. ayrica 'OPMEK YASAK 'onlugumuz de var ama tek basina etkili olmuyor malesef:)

ha unutmadan bi de yeni dogan bebegi, dokunmaya bile kiyamadigimiz yanaklarindan vakumlar gibi sapur supur openler var ya ... iste onlarin agzina fermuar dikip omur boyu kapatasim var

oglum kucukken tombik bi bebekti ,gelen misafirin yanaklarini isirmasi mi dersin(guya seviyor) , tu tu lemesi mi dersin , mirc mirs opup o sevmeye kiyamadigim yanaklarini vakumlamasi mi dersin ,tavana kadar firlatip tutmasi mi dersin...... bu nasil bu sevgi anlayisidir Allah askina !!!!

hele ki yoldan gecerken kizlarin yanaklarina yapisip opmeleri ve tabi bi de full makyajli suratlari ile cocugumun yanagina yapisan da oldu
:-| bunlar hep saniyeler icinde olup mudahele etmeye vakit olmayan seyler... sonradan icim icimi yerdiiiii .... simdi kizima dokundurmuyorum sokaktaki kimseyi, opme veya dokunarak sevmeye calisan biri oldugunda bebek arabasinin yonunu ceviriyorum veya hasta dokunmayalim filan diyorum. ayrica 'OPMEK YASAK 'onlugumuz de var ama tek basina etkili olmuyor malesef:)

ha unutmadan bi de yeni dogan bebegi, dokunmaya bile kiyamadigimiz yanaklarindan vakumlar gibi sapur supur openler var ya ... iste onlarin agzina fermuar dikip omur boyu kapatasim var

Tamamen katiliyorum size benimde 3 aylik oglum var
Bayramda ellerini optuler cocuk agzina goturuyor elini diyorum anlayan yok
K.validemde herkesin kucagina verdi cocugu ortalik mikrop kayniyo anne verme dedim
- vermesem olmazz diyo neden olmazmis biz gozumuzden sakiniyoruz zaten havalar sicak
ne diyim laf anlamiyorlar Rabbim tum bebeleri cocuklari korusun amin
Milletin hatrı kırılmayacak güya o da ayrı bir dert.KV ile yaşayanlara daha zor bu konu.herkes bilinçli olsun ya Eltiler görümceler analar babalar.hasta oluncafa kaçarlar köşe bucak.

Yenidoğanın öpmek mi Minnacık yanağı var zaten delircem iyice.bende duydum canım bunları.yoldan geçen bebeği öpmek değil dokunmak bile yasak olmalı.sanki bebeklerde gelin beni sevin diyor.geçen de otobüste bir amca istedi vermeyince benimde torunun var diyor.e git torununu öp o zaman.bunlarla başedilmez.bi yerde boş bulup yakalıyorlar bebeği.benimde dönüm noktam dünkü olaylar oldu.kibarlıktan feragat etcem.yaklaşana hsst.önlüğü bizmi taksak aceba

Zaten çocuk gelişimi açısından anne babasının bile öpmeden önce sorması gerek.
Siz yetişkinleri sokaktan geçen adamlar teyzeler küt diye öpse taciz sağık diye ortalığı atağa kaldırırsınız
Küçük çocuğun ne farkı var ?
Sesini çıkaramaz diye mi ?
Bırakın bu pimpirikli anne safsatalarını
İzin alarak öpmek mi.adamın kanı kaynamış kucağından almaya yelteniyor.nasıl bir toplumuz yarabbim.bunlar anlık meseleler bebeği kafese koyacak halimiz yok ama elimizden geldiğince korumaya çalışıyoruz.anneler torunum diye öper arkadaşın arkadaşımın bebeği der öper.küçük çocuklar oyıncak zanneder.bebek görmeye gelen ladınlarda bir alem küçük çocuklarını yolluyorlar hadi sev diye.sen doğurda kardeşini sevsin.eli temizmi pismi.bundan sonra öpeni....

Iyy ya.uzakdan sev elleme bile kucagına almak nedir tanımadıgın cocugu.Cocuklar beni çok sever, dolmsda bi yerde her gördüğüm çocukla hemen bir göz temasımız olur dönüp dönüp bakıp gülücük atarlar, bende gözümle uzakdan severim aslada kucagıma almam.Hem bence insan ne kadar tatlıda olsa emek harcamadıgı bir çocugu öyle öpüp koklayamaz.Kendi yiğenlerimi yer yutarım ama agzından falan öpmek nedir.Ben anaokulu öğretmeniyim, okuldaykende her cocuga yakın temas kuramazdım hepsini severdim, kucaklardım ama,daha cok yakın olanları, daha cok emek harcadıklarımı öpüp koklayabilirdim.İNsanlar bi tuaf, inş benim bebeğimi uzakdan severler kendi ailem zarar vermeden sıkıştırabilir.Bababmda bi garip dün iki yasındaki yiğenimin burnunu sıkıyor aglattı cocugu dudagını büze büze artık dayanamıyacam ıssıracam yoksa diyor insan kendi çocuguna çıldıryorda bazen ıssırmamak için zor tutuyor.Ama baskasının cocuguna yapılmaz, benim kızıma neler yapacaklar :KK43: bide güzel güzel elbiseler aldım giydirmesem mi acaba
Aynen millet güzel elbise tombul yanak gördümü ağzı sulanıyor.

Back
X