• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekleri rahat bırakın öpmeyin tükürmeyin

Valla ben çocukları pek sevmem (bazılarını yani şımarık olanları) ama bebekleri çook severim.

Ama uzaktan severim..
Bebek arabasındaki, annesinin kolundaki bebeği falan alışverişte biyerde gördüm mü, tebessüm ederim bebişe, gözlerinin içine bakarım, o da bana bakar durur.. Öyle yani..

Zaten annesi dahi bana falan verse almam korkarım, düşse bişey olsa ne olacak, vebali benim üstüme kalacak.

Ki konuşmayı vs öğrenen ve bilinçli olan çocukları dahi öpmeden önce herkes izin almalı. Bir yazı okumuştum bununla ilgili.

Etraf zaten pis, sizi anlıyorum izin dahi almadan insana zaten sinir olunur. İzin vermemek de zaten sizin en doğal hakkınız. O sırada bebek zaten hasta olabilir, metabolizması en hassas halde olabilir. Sağlıklı dahi olsa birçok mikrop virüs geçme riski var sonuçta. Sokaktaki insanın temiz mi pis mi olduğunu anlayamazsınız ki. Sokaktaki insanlar da bebeğin hassas bi durumu olabilme ihtimalini dahi düşünmeden böyle düşüncesizce davranmamalı.

Empati yoksunu insanlar nolcak! Kendi yeğenimi ilk 3 ay sadece kokladım ya ne bu rahatlık millette! Kim ne derse desin ben olsam vermezdim uyuyo derdim ağlıyo derdim yeni sakinleşti derdim emzircem şimdi derdim derdim de derdim bahane mi yok! Verme canım kimseye azcık insan olan bebeği yalama tükürme eylemlerine girmez zaten!

çok rahatsız edici bir şey gerçekten.. benim yeğenlerimi de yolda öpenler olurdu çok, yengem de sizin gibi delirirdi! saçma bir şey gerçekten elin çocuğunu öpmeye kalkışmak.. fakat benim size tavsiyem şudur ki, her ne kadar önlük de assanız, başka şey de yapsanız anlamazlar,anlayamazlar.. o yüzden en iyisi kafanıza takmamaya çalışın, kendinize yazık edersiniz. Hoş bu konuyu açmanız da iyi olmuş 2-3 öpüşcan görür de nasiplenir belki :KK12::KK48:

Şimdi dışardayken binbir türlü mikrop var
Ben metroda falan o kalabalıkta elini bebegimin ağzına sürüp pispis yapanları biliyorum. Susuyorum kizamiyorum içime dert oluyor. Nedenini bilmiyorum ama kalp kirmaktan korkuyorum galiba. Bundan sonra asla dışardan kimsenin birşey vermesine çikolata ve izin vermeyeceğim dedim kendi kendime. Zararını biliyorum evde koruyorum ama dışarı çıkmak işkence. Tekrar bebeğim olursa daha farklı yöntemlerle milletten uzak tutacağım
Yoksa bizim insanımız bizi, gormemisin çocuğu olmuş, diyerek haksız görecek :KK47::KK47::KK47:
İnsanlara bakarsan bebeği oyuncak edecek kendileri bilmediği gibi kibarca söyleyince de anlamıyorlar.bundan sonra bende direk söylicem bu olay son noktayı koydu.gerçi ben doğduğundan beri mücadele vetiyorumda takan kim.milletimiz böyle dışarı mı çılarmayalım nr yapalım.sen görmeden yine yaparlar.el yapmazsa evdekiler yapar.aynen bide parmaklarıyla dudağa dokümanlar var kafa gidik herhalde.tövbe bozmayım diyorum aüzımı
çok ayıp ya sana sonuna kadar katılıyorum cnm.tak nıye takmıyon önlüğü.ne ayıbıymıs sende
Ne bileyim insanların bu kadar deüşüncesiz olabileceğini

Benimde 6 aylık bebeğim var bu konuda cok katıyım.kimsenin kucağına verip opturmedim.bir gün dışarıda kahvaltidayiz bebegimde kucagimda sıkıldı biraz. Ortalığı supuren temizleyen çalışan bir bayan vardı elleriyle çöpleri topladığını gördüm.ve ardından yanıma gelip ozaman 2 aylik olan bebeğimi alıp öpüp sevip gezdirmek istedi.bende o arada kahvaltimi bitirirmisim.iyide ellerini bile yıkamadan daha ilkkez dışarıya çıkardığım bebeğimi hiç tanımadığım birine neden vereyim yani.dusunmuyorlar. etraf salgın hastalık dolu.ablası zaten kimseye opturmuyor bekçi gibi koruyor başında kardeşini :rolleyes:çocukların söylemesi daha rahat oluyor tabii.kimse ben katılmıyorum falan demesin boşuna. Kimse küçücük bebeği rahat rahat yabancılara vermez.

Haha sadece kadınlar değil erkekler de öyle bir adamın bebegine bakmistim dokunma falan yok şak diye indirdi bebek arabasinin gölgeligini bir de öldürecek gibi baktı :KK70:
Dik dik baktıysan huylanmıştır.bazen bende öyle yapıyorum.demekki analıkndamarı kadar baba lık damarı da varmış.

Benimde 6 aylık bebeğim var bu konuda cok katıyım.kimsenin kucağına verip opturmedim.bir gün dışarıda kahvaltidayiz bebegimde kucagimda sıkıldı biraz. Ortalığı supuren temizleyen çalışan bir bayan vardı elleriyle çöpleri topladığını gördüm.ve ardından yanıma gelip ozaman 2 aylik olan bebeğimi alıp öpüp sevip gezdirmek istedi.bende o arada kahvaltimi bitirirmisim.iyide ellerini bile yıkamadan daha ilkkez dışarıya çıkardığım bebeğimi hiç tanımadığım birine neden vereyim yani.dusunmuyorlar. etraf salgın hastalık dolu.ablası zaten kimseye opturmuyor bekçi gibi koruyor başında kardeşini :rolleyes:çocukların söylemesi daha rahat oluyor tabii.kimse ben katılmıyorum falan demesin boşuna. Kimse küçücük bebeği rahat rahat yabancılara vermez.
2 aylıkken yanından sinek geçirtmiyordum 7 aylık oldu az esnek olayım dediydim ama yok artık kendini bilmezler yüzünden diğerlerine de yok kimin ne yapacağı belli değil.kırılan kırılsın pimpirikli desin kıskanç desin.bebeğim hasta olursa onların içi yanmayacak.

Gece gece sinir oldum bak yine
Benim de çok yakın arkadaşım evlerine bir bebek geliyor bazen annesi de Yanındaydı bu kez aldı bebeği sap sap öptü o ses hala kulagimda ddefalarca öyle öptü annesi bir şey diyemedi ama rahatsız olduğuna eminim
Sonra şaka ile karışık yaptığının normal olmadığını söyledim ama anlamadı bile hala içimde siniri var
İçim gitti.kimbilir ne çok bebek böyle rahatsız ediliyordur.
Davranışınız çok hoş tebrik ederim :) Rahatsızlıklarını(öpmek kucaklamak vs.)kibarca bildirmekte sakınca yok uçuklu birinin bebeğinin yüzünden öpmesini kimse istemez ama bağırsaydın küfretseydin kavga etseydin diyenleri hiç anlayamıyorum. Abartın abartın bebeğiniz kucağınızdayken elinize bir çomak alın -uzaklaş kucağımda bebek var git ötede nefes al karbondioksit bebeğime geliyor- nidalarıyla dolaşın.Abartmak moda oldu çünkü,kararında yeterince kavramları unutuldu hep daha fazlası en fazlası maksimum oldu herşey.
Nrzaketten anlamayan küfürden anlarmı üstelik kavga çıkabilir daha büyük bir risk alabilirdim bebeğim için.zaten tepkimi belli ettim.azcık aklı varsa anlar.içimden fazlası geliyordu o ayrı.

En nefret ettiğim şey bebekleri mıncıklamak, salya sümük öpmek ve ısırmak. Vallahi sinir olmakta haklısın konu sahibi.

Sakınılan göze çöp batarmış sizinki de o hesap :) Zaten bebeğe dokunmak bile hoş değil çok çabuk mikrop kapabiliyorlar insanların düşünmesi lazım...

Başkasının Bebeğini öpmek ne yahu? Tamam toplum olarak sıcakkanlıyız vs ama bu kadarıda fazla! Almanya'da yasıyorum burda bırak öpmeyi biraz fazla ilgi göstersen anında ağzının payını alırsın. Sizde mesafenizi koruyun, tersleyin. Ama Islak mendille falan ellerini silmeyin ya onlar cok Zararlı. Mikroptan koruyayım derken baska hastalıklar olur Allah korusun. Dışarıya çıkarken yanına pamuktan yapılmış nemli bez alın, onunla silersiniz bebişin ellerini. Kendiniz dısardayken bebeğe dokunmak zorunda kalırsanız, Yanınızda taşıdığınız antibakteriyel dezenfekte losyonları oluyor onunla elinizi dezenfekte edebilirsiniz

ay ucuk olan insana ben bile yaklasmiyorum , ucuk bir virus hele acik yaran varsa ..ölen bile var ucuk diyip gecmeyin gerci zaten migde bulandirici birsey ama iste ..

köpegimi bile herkeze sevdirmiyorum:) kaldiki cocugum olsa asla ne alakaa yani , tabiki bazi mikroplara karsi direnci olcak buda toprak yesillik vs milletin pis yaralari kirleri degil ...

Acaba en son kim öptü, kimin tükrük kalıntısı var diye düşününce bebekleri öpesim gelmiyor.

Offf en sinir olduğum durum ve yakinda bunlari bende yasayacagim bide uyarinca demezler mi bizde buyuttuk ayol. Buyuttuysen opturmeseydin o zamanlar hastalik bole kol gibi gezio muydu ortalikta die sorarlar adama. Bekarken bole yapan insanlari uyarmak daha kolaydi biraz da cazgirim ben tartistigim cok insan olmustur simdi kendi bebegime ne yaparim bilmem etrafimdakileri uyariorum daha simdiden ama hele ki yabancilar offff

Atkadaşımın bebeğini görmeye gittiğimde bile kapıdan girer girmez ellerimi yuzumu yıkamıştım..çok hassasım bu mevzularda..insanlar menfaatçi kendi keyifleri olsunda ne olursa olsun..çocuğa bir şey olsa kimse benden oldu demez bakamadın beceriksiz derler...vallahi insanlar bu denli pişmişlet..yakında nasipse benimde bebeğim olacak babam hassasiyet gösterecek eminim ama kayınbabam ayaklı sigara ..ona dur yapma desek aile faciası çıkacak..şimdiden geriliyorum..kaynanam bebek görmeye gittik bebeğin annesi nenesi teyzesi abla yapma dedikçe ayaklarını gülerek ayırdı..ben tepki verdim insanların içinde yeter yahu böyle bir insansan benim bebeğime bakamayacaksın diye..o günden sonra bakıcıya karar verdik Allah evladımızı bize bağışlarsa.ama yatın oğlum geldiğinde hiç laf söz dinlemeyecekler ya vallahi şimdiden geriliyorum..anneme diyorum ağız cinsel organ meme popo öpülmez bebekte anlıyorlar sıkıyorsa eşimin ailesine anlat bakalım..oyhh konuyu bilerek mi açtın sabah sabah gerildim.

Back