• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekleri rahat bırakın öpmeyin tükürmeyin

Şekli yanlış olsada temelde iyi niyet barındıran bir eyleme bu kadar çirkin tepkiler vermek terbiyesizlik tir. Görmemişliktir. İnsan gibi açıklama yaparsın olur biter. Ben öyle yapıyorum şahsen. Bir gün anne olamadığı için bebek hasretiyle evladınızı sevmeye kalkan birisini böyle bozarsanız evladınızla imtihan olabilirsiniz. Ben kimsenin bebeğine izin almadan dokunmam.

Bu arada yabancıları örnek vermişsiniz, sizde gözünüzden sakındığınız evladınızı 18 inden sonra evden atın madem.

yenı dogum yapmıslara tabırı caizse bebek gormeye gıdılır ya
ben o zaman bıle acıp bebege bakmıyorum
nazar var hersey var yanı
mıncık mıncık yıyenlere de agzını burnunu openlerede kızıyorum
savunmasız kucucuk bı can o yahu

Aynı şeyden yakınırken burada karşılaştık yine :)
Beni öome yazan önlük engel olmaz hiç sanmıyorum canım. Geçen gün marketteyiz yağmur arabasinda adam yanimizdan geciyor bi baktim dudagina agucuk yapar gibi dokunuyor.ani bir tavırla dokunmayın yüzüne dokunamazsınız dedim, adam mal mal baktı yüzüme. nasıl sinirlendim ama o adam tuvalete gitti ellerini yıkadı mı vs vs.
Mesela gecen hafta da metro bekliyoruz kadının biri birden atladı dayanamıcam daha fazlaaa diye ayagini tutup bacagini öptü. Buradan bir sey olmaz dayanamadim dedi bir de, bir sey demedim ben de. Eline bile dokunmadı agzına goturuyorsundur eline de dokunamam dedi hatta. Ama herkes düşünmüyor iste.
Çok esirgemiyorum ben de ama bazen bazıları abartıyor, yanaginı öpmemek icin elini öpüyorlar ama elleri hep agzinda.
Allahtan çok esirgemiyorsunuz, aşırı esirgeyen insanlar çok itici geliyor bana bu insanlarıda anlamıyorum çok mu lazım başkasının çocuğunu öpüyorsunuz

Kiskanc kaynanalar derken?ne alaka arkadasim.
Cocugunun kiskanan kaynana kendini geliniyle her anlamda birmi goruyo yani.
Afedersinde senin tabirinle pipisinimi paylasamiyolar.
Ayy konu iyice zivanadan cikti midem bulandi.

Neden ısrarla pipi öpmenin anlamını söylemiyorsunuz ?
Cidden sizce ne anlama geliyor ?

Ben kızıma dışarıdaki kimseye dokundurtmuyorum. Buna çocuklar dahil. Yalnız her şeyi söylemenin bir üslubu var, 'Öpme diyorum be' diyeni bile okudum, bence bu çok yanlış bir tutum. 'Çok hassas derisi, biz bile dokunmuyoruz zorunda kalmadıkça', 'Rahatsız oluyor dokununca, huysuzuz bu konuda biraz' falan diyerek en sevimli gülümsemem ile insanların yüzüne bakınca ne karşımdaki kırılıyor ne de ben sinirleniyorum. Benim eşim Rus ve kızım halasının bebekliğinin aynısı, dolayısıyla daha fazla dikkat çekiyoruz dışarıda, yine de kimseyi kırmadan dokundurtmamaya gayret ediyorum.

Bunun yanında çocuğunu akrabaları ve en yakın arkadaşlarından sakınan insanları ben anlamıyorum. Ben sakınmıyorum ama evin kapısı dahil dört yerde ellerini yıkamadan beni sevme lütfen yazıyor :) Ben de rica ediyorum, sonra da pürel veriyorum ondan sonra istedikleri gibi kucaklarına alabilirler. Bazı kişilere abartı gelebilir ancak biz eşimle kendi kızımızı bile aynı aşamadan geçmeden sevmiyoruz.

Öpmek çok başka bir boyut, ben kızımın 1. yaş gününden önce yakın çevremi tembihledim, 'Öpebilir miyim?' , 'Dokunabilir miyim?' diyerek yaklaşın lütfen diye. Neyse ki uyuyorlar, uymayanla zaten görüşmem. Şu an 16 aylık kızım ve yeni yeni tepki vermeye başladı, öptürmek istemezse kaçıyor, o zaman ben bile öpmüyorum. Bedeninin özel olduğunu ve kimsenin onun isteği dışında dokunamayacağını öğrenmesinin ilk adımı olarak görüyorum bunu.

Yabanci bebeklere dokunmam hem herhangi bir mikrop bulastirmamak icin hem anneler beni tanimiyor diye hemde ben zaten opmeyi sevmem kendim sevmedigim seyi baskasina niye yapayim ama yakinlarinin anneannenin babaannenin dedelerin halalarin dokunmadigi opmedigi koklamadigi bir cocuk ne kadar saglikli sevgi ile guvenle buyuyebilir guven ve sevginin ilk asamasi dokunmaktir tabiki belli asamalara dikkat edilir ama cok abartmamak gerekir buda bana hic saglikli gelmiyor etrafimda dokunmadan opmeden kucaklanmadan buyuyen tum cocuklar daha mutsuz asik suratli ve huysuz zaten.. en buyuk zarari aslinda cocuk goruyor..

Allahtan çok esirgemiyorsunuz, aşırı esirgeyen insanlar çok itici geliyor bana bu insanlarıda anlamıyorum çok mu lazım başkasının çocuğunu öpüyorsunuz
Bu tipler gelecekte gelinlerinin başına bela oluyorlar işte.

Oğluna yapışmış anne modeli...

Opse gene iyi
Benim kV cigim emziyordu
Bakalim napicak diye :KK47:
Keşke oracıkta bogsaydim :KK11:
Nasıl yani.Allahım neler var.bu kvlerden korktuğum kadar varmış demekki bizimkide doğar doğmaz aynı odada kalmak istedi.yalnız bırakmadım bebeğimi asla.aceba kendi bebeklerinede yapmışlarmıdır.yoksa onlarında kvleri ellerindenmi aldı.

Yabanci bebeklere dokunmam hem herhangi bir mikrop bulastirmamak icin hem anneler beni tanimiyor diye hemde ben zaten opmeyi sevmem kendim sevmedigim seyi baskasina niye yapayim ama yakinlarinin anneannenin babaannenin dedelerin halalarin dokunmadigi opmedigi koklamadigi bir cocuk ne kadar saglikli sevgi ile guvenle buyuyebilir guven ve sevginin ilk asamasi dokunmaktir tabiki belli asamalara dikkat edilir ama cok abartmamak gerekir buda bana hic saglikli gelmiyor etrafimda dokunmadan opmeden kucaklanmadan buyuyen tum cocuklar daha mutsuz asik suratli ve huysuz zaten.. en buyuk zarari aslinda cocuk goruyor..
Ben ve babası öpüp kokluyoruz bu yetmez mi.öpmeyide bilmek lazım yahu somurmak mı lazım illaki.

Ben kızımı almaya kalkan olursa dokunmazsanız sevinirim diyorum sert bi şekilde. Nasıl öpecek kadar yaklaşmasına izin verdiniz ki çocuğunuza?
Akrabam bile olsa ağzından öpmek isteyen olursa alıyorum direk ellerinden.

Kiskanc kaynanalar derken?ne alaka arkadasim.
Cocugunun kiskanan kaynana kendini geliniyle her anlamda birmi goruyo yani.
Afedersinde senin tabirinle pipisinimi paylasamiyolar.
Ayy konu iyice zivanadan cikti midem bulandi.
Aşırı sevgi diyelim de konuyu kapatalım.adı o olmasa da uygun bir davranış olmadığını düşünüyorum.ah bu kvler bu konudan da çıktı.

Ben kızımı almaya kalkan olursa dokunmazsanız sevinirim diyorum sert bi şekilde. Nasıl öpecek kadar yaklaşmasına izin verdiniz ki çocuğunuza?
Akrabam bile olsa ağzından öpmek isteyen olursa alıyorum direk ellerinden.
Yahu masadayım istedi vermedim yabancılarda ağlar uzaktan sevin dedim.kibarca ece mece filan yapacak sandım sonra kucağımda öptü işte aniden.bilerek öptürmedikya bu kadar şikayet ederken.her bebekli bayanın her dışarıya çıkışta yada evine misafir geldiğinde başına gelen bir olay bu maalesef.o yüzden burada konu açtım.insanları uyarmak adına.rahatsız etmeyin bebekleri ve anneleri diye.illaki biber gazı mı taşıyalım yanımızda yaklaşana coss

Yahu masadayım istedi vermedim yabancılarda ağlar uzaktan sevin dedim.kibarca ece mece filan yapacak sandım sonra kucağımda öptü işte aniden.bilerek öptürmedikya bu kadar şikayet ederken.her bebekli bayanın her dışarıya çıkışta yada evine misafir geldiğinde başına gelen bir olay bu maalesef.o yüzden burada konu açtım.insanları uyarmak adına.rahatsız etmeyin bebekleri ve anneleri diye.illaki biber gazı mı taşıyalım yanımızda yaklaşana coss
e bi de dövseydiniz? Anlayamadım birden öptü desenizde anlardık. Sayıp sövdük sanki niye öptürdün bebeği diye.
Şu cevabada bakarsak demekki insanlarla konuşmayı beceremiyosunuz ki sizi anlamıyolar böyle durumlarla karşılaşıyosunuz. Aman evden falan çıkmayın olan bebeğe olur

Şekli yanlış olsada temelde iyi niyet barındıran bir eyleme bu kadar çirkin tepkiler vermek terbiyesizlik tir. Görmemişliktir. İnsan gibi açıklama yaparsın olur biter. Ben öyle yapıyorum şahsen. Bir gün anne olamadığı için bebek hasretiyle evladınızı sevmeye kalkan birisini böyle bozarsanız evladınızla imtihan olabilirsiniz. Ben kimsenin bebeğine izin almadan dokunmam.

Bu arada yabancıları örnek vermişsiniz, sizde gözünüzden sakındığınız evladınızı 18 inden sonra evden atın madem.
Şekli yanlış niyeti iyi olan şeyin sonucu hastanede bitiyorsa maalesef söylenirim.bebek hasreti çeken aile dostumuzu bebeğimiz 2 günlükken biz evimize davet ettik kucağına verdik.çünkü onlar sevmesini biliyorlardı.yanlış örnek oldu.üstelik o kadına bile bağırıp çağırmadım sadece uyardım yaptığının yanlışlığını anlasın diye.lütfen konu açık çarpıtmayalım.hayatta en korktuğum şey insanları kırmak.

e bi de dövseydiniz? Anlayamadım birden öptü desenizde anlardık. Sayıp sövdük sanki niye öptürdün bebeği diye.
Şu cevabada bakarsak demekki insanlarla konuşmayı beceremiyosunuz ki sizi anlamıyolar böyle durumlarla karşılaşıyosunuz. Aman evden falan çıkmayın olan bebeğe olur
Sizinki çok hoş oldu yazmayın lütfen.kapatcam konuyu sizin gibiler yüzünden.her yerde tartışma insan derdini açmaya korkuyor.ayıp ya

Bir pipiyi öpmenin bin tane anlamı olamaz
Siz aklınızdakini söyleseniz?
Aşırı sevgi desek? Neden pipi ? Elden bacaktan öpünce daha mı az sevmiş oluyor?
Çarpıklıktan başka bişi gelmiyor aklıma. Siz söyleyin de o zaman bizim düşüncelerimizi geliştirin
Yada forumu okuyun ileride bunların nasıl kıskanç kaybanalar olacaklarınj görün
Ben sana Katılıyorum arkadaşım, bebek olsun çocuk olsun onun da mahremi var edebi var, öpecek yer mi kalmadı? Gerçekten problem olduğunu düşünüyorum bu insanlarda maalesef ben de böyle bir insan tanıdım zaten normal değildi

Şekli yanlış niyeti iyi olan şeyin sonucu hastanede bitiyorsa maalesef söylenirim.bebek hasreti çeken aile dostumuzu bebeğimiz 2 günlükken biz evimize davet ettik kucağına verdik.çünkü onlar sevmesini biliyorlardı.yanlış örnek oldu.üstelik o kadına bile bağırıp çağırmadım sadece uyardım yaptığının yanlışlığını anlasın diye.lütfen konu açık çarpıtmayalım.hayatta en korktuğum şey insanları kırmak.
Yazım diliniz çok sert ama.

Son düzenleme:
Back
X