• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekleri rahat bırakın öpmeyin tükürmeyin

Valla ne desek boş... Ben de bir kaç hafta önce doğum yaptım. Görümcem çocuğu koklasa bile cinim geliyor. Bi de cips falan yeyip gelip bebeğimi öpüyor. Ağzı çorap gibi kokuyor.Boğmak istiyorum kızı. Kimse kimsenin çocuğuna dokunmasa ne güzel olacak her şey... Bir şey söyledi mi de yine biz kötü oluyoruz...

Ben bile burdan kızı bogmak istedim :KK70:

nefretinizi öyle güzel anlatmışsınız ki

Benim bir akrabam dogum yaptı yakin bir zamanda. bebek 1 gunluk daha kayınpeder kucagina alıp cocugun yüzüne yüzüne tükürüklerini saça saça bebekle konuştu durdu. ben tabi şok. ben yeni dogan bir bebegi ellemem akrabamda olsa. hele 1 gunluk bebekle niye konuşayım.

Son düzenleme:
Evet çocuklarınızı korumanız, sağlıkları için endişelenmeniz normal. Ama bu kadar sakınılması bu kadar abartılması da sağlıklı gelmiyor bana. Bizim ailede aralarında birer yaş olan iki bebek var. Biri bir diğeri iki yaşında. Bir yaşında olanın annesi çok rahat bir anne, yedi aylık doğdu üstelik. Hayırlı olsuna gittim daha bir aylık ya var ya yok küçücük bir şey ben almayayım desem de zorla bir şey olmaz diye verirdi. Şimdi bir yaşında düşüyor mesela ağlayacak oluyor, annesi kalk kalk olmadı bir şey der çocuk ağlamaz bile unutur devam eder. Anne rahat olunca pimpirikli olmayınca, çocuk da çok sıcak. Yollarda teyzeler öper sever mıncırır bir kez rahatsız olmadı. Biz de böyle büyüdük, hatta bu kadar hijyenik bir ortam evde bile yoktu, çocuk bu böyle büyür der. Bazen bana bırakıp gittiğinde daha içim rahat bakıyorum, çocuğu da daha bir seviyorsun, annesi seni delici bakışlarla süzmeyince.
Diğer bebeğin annesi babaanneye bile vermezdi bebeği. Önce elbise değişilirdi odasına girmek için. Bir gün bebek parkta düştü, Allahıım yavruum, annem, acıdı mı diyor ama çocuk da bir şey yok. Popo üstü çime düşmüş alt tarafı, kuzen oraya baktı buraya baktı ağlamayan çocuğu ağlattı. Bize elletmedi, öptürmezdi. Ondan sanırım iki yaşında ama diğerinden daha çekingen oldu. Kimse yanaştırılmayınca yanına ne çocuk ne yetişkin çocuk kimseye gitmez, mızmız bir şey oldu. Üstelik sürekli hastalanıyor, her gün hasta hemen hemen. İnsanın da sevesi gelmiyor ne yalan söyleyeyim.
İkisi de yeğenim ama bir yaşındaki canım resmen. Anne de sevme elleme diye bana mikroplu muamelesi yapmıyor.
Sizden başkalarıyla da sevgi bağı kurabiliyor çocuk. Tam kucak çocuğu oluyor, bir ana baba sevgisini tatmıyor.
Şimdi 12 yaşındaki yeğenimi de biz kucakta büyüttük, sokaktakiler sevdi okşadı, yaşlılar tütütü yaptılar. Hijyenik büyümedi ama şimdi çok sosyal bir çocuk oldu. Bir sürü arkadaşı olan, ilişkilerini kurabileni annesinin eteğinde gezmeyen sosyal bir çocuk. Anne aman mikroplu havuzlar denizler demedi mesela. Üç yaşındaydı yüzme kursuna yazıldı, tüm sülale o havuzlar mikroplu, bakterili, bir sürü çocuk giriyor, işeyen de vardır dedi. Anne bir şey olmaz dedi, şimdi kelebekleme yüzen, balıklama atlayan, suda taklalar atan bir çocuk oldu. Minicikti bir yaşındaydı kediler severdi sokakta annesi ıyy mikroplu kedi elleme demezdi, şimdi hayvansever bir çocuk oldu. O rahat bırakılmadan işte, sosyal kendini ifade eden, sıcakkanlı, sportif, bıcır bıcır bir kızımız oldu maşallah.
İleride kısmet olurda anne olursam rahat annelerden olup, çocuğu da sık boğaz etmeden büyütmeyi hayal ediyorum. Kuzenlerim, yeğenlerim, aile büyüklerim de doya doya sevsinler. Biz de çamurda, mikroplu insanlarla büyüdük. Anneannem babaannem kesin nazar değmesin tütütü de yapmıştır. Ölmedim çok şükür.
vallahi kesinlikle haklısınız
tamam her önüne gelen bebeği şapur şupur öpmesin de bende kimseden izin almadan bebeklere elleşmem iyice her şeyden kaçırarak bebeğe radyoaktif tehlike gibi dokunma ona diye bağırmak işi biraz abartmaya geliyor
bizim kreşte de böyle çocukları olanların hepsi hastalıktan kırıldı
evden başka ilk çıktığı yer kreş olan çocuklar mikrobu alınca kreş 9 aysa 6 ayını evde hasta yatağında geçirdi
hatta bir ayını hastane de yatılı olarak çocuk mikrop diye bir şey görmemiş çünkü
bende bunu fark ediyorum anne ne kadar rahatsa çocuk o kadar az hasta oluyor anne ne kadar korumacıysa çocuk o kadar fazla hasta ve mız mız oluyor

Benimde en sevmediğim şey annesini babadı bilr olsa bebeklerin şapur şupur öpülmesi hiç doğru değil :KK12: kesinlikle beni öpme önlüğü takın kocaman olsun hatta :KK51: yabancılar bebeklerine dokundurtmaz bile kaldı ki öpülsün

Benimde en sevmediğim şey annesini babadı bilr olsa bebeklerin şapur şupur öpülmesi hiç doğru değil :KK12: kesinlikle beni öpme önlüğü takın kocaman olsun hatta :KK51: yabancılar bebeklerine dokundurtmaz bile kaldı ki öpülsün
ya tamda bende bunla ilgili bir şey yazacaktım yabancıların bebeğiyle ilgili geçen tatil yöresindeydik
bu rusların almanların bebekleri hiç gülmüyor
hiç kimseyle temas kurmamaktan iyice asık suratlı bebeklere dönmüşler
bir de afrikalı bir ailenin bebeği vardı gülücükler öpücükler gözler fıldır fıldır
bir de işin o kısmı var gibi
tamam biz milletçe abartıyoruz sıcakkanlı insanlarız ama onların yaptığı da öyle sonuç eriyor
ekliyeyim yoldan geçen kimsenin bebeğini öpmem dokunmam ancak uzaktan agucuk gugucuk

Zaten bu lohusa depresyonu denilen şey de bu yeni annenin beneğine birşey olacak mı korkusundan , gerçekten insanlar çok çok düşüncesiz Allah herkesin yavrusunu korusun

ya tamda bende bunla ilgili bir şey yazacaktım yabancıların bebeğiyle ilgili geçen tatil yöresindeydik
bu rusların almanların bebekleri hiç gülmüyor
hiç kimseyle temas kurmamaktan iyice asık suratlı bebeklere dönmüşler
bir de afrikalı bir ailenin bebeği vardı gülücükler öpücükler gözler fıldır fıldır
bir de işin o kısmı var gibi
tamam biz milletçe abartıyoruz sıcakkanlı insanlarız ama onların yaptığı da öyle sonuç eriyor
ekliyeyim yoldan geçen kimsenin bebeğini öpmem dokunmam ancak uzaktan agucuk gugucuk
Çok fazla çocuk tecavüzü kaçırılma ölüm olunca normal öyle yapmaları varsın gülmesinler ;)

Böyle bir konu açacağum aklımın ucundan bile geçmezdi.daha doğrusu en büyük korkumdu oldu.bugün bebeğimle arabasıyla dolaşmaya çıktık sakin yerlerde gezinti yaptık sonra bir banka oturdum çok geçmeden karşıdaki banka bir kadın ve çocuğu oturdu kız çeşmeden su içiyor oynuyor filan anne bana şuram ağrıyor filan diye laf veriyor bende Dr git filan cevap veriyorum neyse gözüm kızda belli yaramaz.suyu aldı bardakla bize doğru attı uyardım.bebeğin etrafında dolandı bu sefer her yeri yara belli bi hastalık geçiriyor elinde cips annesi de ikram etsene filan diyor neyse kalktık hemen oradan.sonra bi çay bahçesine gittik yine tenha bir yere oturduk arka masaya bayanlar geldi çok geçmeden birden biri kucağımdaki bebeği almaya çalıştı izin falan yok bende almayın yabancılarda ağlar buradan sevin dedim.bu seferde bebeğimin ağzının dibinden öpmesinmi baktım ağzının üstü tüm yara bide ağzında yara var dedim.sustu kaldı.sanki bebegim gel uçuklu uçuklu beni öp dedi.hemen kalktım sinirle eve geldim bebeğimi yıkadım ben bile ağzının yakınından öpmem.bu ne cesaret.bu bardağı taşıran son damla oldu.tanımadığın bebeği neden öpersin yaralı hemde geçende bir arkadaşla buluştum yanında bi teyze vardı bebeği görünce kadın aniden tu sana diye defalarca tükürdü hava güneşliydi damlacıkları görebiliyordum.onada çok moralim bozulmuştu.evden çıkmaz edecekler beni.herkes kendi çocuğunu öpsün yoksa kocasını öpsün ne bu ya bıktım.iyiki esirgiyorum.beni öpme yazan önlük almıştım takmaya utanıyordum ayıp olur diye bugünden itibaren onsuz çıkmayacağım.esirgersin kıskanıyor derler esirgemezsin mikrop saçarlar.varsın kıskanç desinler.bir daha tahammülüm yok böyle bir şey yaşamaya....

ben cok kolay sinirlenmem.
ama boyle bir olayda o kadina kesin dalmistim.

nebicim insan. terbiyesiz kisilik, ucuklu agziyla bebegi opuyor.

vallahi kesinlikle haklısınız
tamam her önüne gelen bebeği şapur şupur öpmesin de bende kimseden izin almadan bebeklere elleşmem iyice her şeyden kaçırarak bebeğe radyoaktif tehlike gibi dokunma ona diye bağırmak işi biraz abartmaya geliyor
bizim kreşte de böyle çocukları olanların hepsi hastalıktan kırıldı
evden başka ilk çıktığı yer kreş olan çocuklar mikrobu alınca kreş 9 aysa 6 ayını evde hasta yatağında geçirdi
hatta bir ayını hastane de yatılı olarak çocuk mikrop diye bir şey görmemiş çünkü
bende bunu fark ediyorum anne ne kadar rahatsa çocuk o kadar az hasta oluyor anne ne kadar korumacıysa çocuk o kadar fazla hasta ve mız mız oluyor

orasi oyle ama, ucuk virusu bebege bulasinca hic gitmeyecek.
bunungibi seylerde cok dikkatli olmak gerekiyor.

onun disinda ben kizimi ilk 1 yasina kadar korudum ama sonra saldim, yerlere dustu yuvarlandi, bol bol mikrop aldi.
ama yeni dogduklari herkesten fellik fellik kacirdim bebeklerimi, yuzunden opmelerine asla tahamullum yok o kadar kucuklerken.
hatta su an bile 4 yasindaki kizimi yuzunden opmelerini hatta ona kimsenin dokunmasini istemiyorum.

Bebeğini koruyan, sakınan anneleri çok iyi anlıyorum. Zaten bende yeğenlerim dışında kimsenin bebeğini alıp öpmem. Bir keresinde bir bebek bana gülümsüyordu bende göz kırptım uzağız hatta kadın beni rezil etti ne bakıyorsun bakma diye. İnsan gibi uyarılabilir, söylenebilir. Siz ne bilirsiniz ezik cahiller tavrıyla küçümsemek benim hoşuma gitmiyor. Daha sakin ve ılımlı olsanız zaten anlayış göstereceklerdir.

Of simdi okuyunca kendi dogacak bebegm icin endiselendim sinir olurum kavga ederim ben dayanamam

Evde defalarca tembih ediyorum. Dışarı çıkıyoruz mesela birinin cocuk sevindirecegi tutuyor. Bana sormadan vereyim mi demek yok. Tanımadıgım insan bunlar. Ya bankta yanına oturdugum teyze cantasından şeker çıkarır ya yolda yanından gecerken bi amca kek uzatır. Hayır yapcaksan ver annesine onun tasarrufunda ister verir ister vermez demi ama. cocukta affallıyor tabi. almalıyım fikri oluşuyor. ben tembihlememe ragmen.

Hayat böyle işte birileri devamlı sabote ediyor.
Sevgi var saygı yok
Zaten bu lohusa depresyonu denilen şey de bu yeni annenin beneğine birşey olacak mı korkusundan , gerçekten insanlar çok çok düşüncesiz Allah herkesin yavrusunu korusun
Anneye saygı yok maalesef.acizsinya o an bakıma muhtaçsınya meydan onlara kalıyor.annede depresyona girdiğiyle kalıyor.

Opse gene iyi
Benim kV cigim emziyordu
Bakalim napicak diye :KK47:
Keşke oracıkta bogsaydim :KK11:

Bi cocugu pipisi hangi niyetle opulur acaba bi aciklayabilir misiniz???
Bi doktora gorunmelisiniz bence.dusunceleriniz hic saglikli degil.
Opmelerine bende karsiyim ama o niyetle opulmediginden eminim.
Sizin dusuncenizce cocugunun orasini open anne sapikmi yani.
Sizce ne dusunerek opuyo ne yapmaya calisiyo siz anlatinda aydinlanalim

Bir pipiyi öpmenin bin tane anlamı olamaz
Siz aklınızdakini söyleseniz?
Aşırı sevgi desek? Neden pipi ? Elden bacaktan öpünce daha mı az sevmiş oluyor?
Çarpıklıktan başka bişi gelmiyor aklıma. Siz söyleyin de o zaman bizim düşüncelerimizi geliştirin
Yada forumu okuyun ileride bunların nasıl kıskanç kaybanalar olacaklarınj görün

Çarpıklıktan başka bişi gelmiyor aklıma. Siz söyleyin de o zaman bizim düşüncelerimizi geliştirin
Kiskanc kaynanalar derken?ne alaka arkadasim.
Cocugunun kiskanan kaynana kendini geliniyle her anlamda birmi goruyo yani.
Afedersinde senin tabirinle pipisinimi paylasamiyolar.
Ayy konu iyice zivanadan cikti midem bulandi.

Konuyu haklı buldum, konu sahibinin yaşadıkları gerçekten hoş değil. Ben de tanımadığım etmediğim kimsenin çocuğuna dokunmam, kendi çocuğuma da izinsiz dokunmak değil de öpmek gibi yaklaşımlar istemezdim sanırım. Öte yandan bazı yorumlar çok abartılmış. Çocuğun en yakın akrabası bebeği koklamasın, yok babaannesi dokunmasın... Saçmalamaya da gerek yok. Çocuğu korumak başka, pimpiriklenip abartmak başka. Aradaki ince çizgiyi koruyamayanların da sağlıklı düşündüğünü sanmıyorum ben. Bazı kadınlar anne olunca ruh sağlığını yitiriyor gibi geliyor bana.

Katılıyorum. Çocuğun cinsel organını öpmek ne ya? Kafasından ayağına kadar öpülecek bin tane yer varken...

İnsanlar sevgi gösterirken karşısındakinin cinsel organını öpüyor mu? Hayır. Niye? Çünkü öpülecek yer var, öpülmeyecek yer var. Başkası başkasının çocuğunun bir yerlerini öperse sapık, pedofili deriz. Torununun, yeğeninin orasını öpene de hoş bakılmaz mesela. E bunlar da seviyor bebeği mesela. Ama kendi çocuğununkini öpen bir kadının farkı nedir? Annesi olması mı bu cinsel davranışı doğru kılıyor? Bana göre aynı sapıkça davranış. Sevmek bu değil, sevgi göstermenin bile bir ölçüsü var yahu.

Siz ogluşunuzun pipisini düzenli olarak öptürün arkadaşım ben o manzaraya dayanamıyorum.

Pipi öpen, kızının memislerini emen bir kadın icin de ay ne guzel seviyor da demem mümkün degil ... bebeklere saygı gösterin...

Bir anne günde 20 kez çocuğun başından elinden yanağından öpse kimsede nahos bir his oluşturmaz. Ama bir de hergün pipi öpen bir anne ya da kayinvalide dusunun iğrenç değil mi... yani aslında siz de biliyorsunuz bu iste bir yanlislik oldugunu, iğrenç oldugunu... sirf biraz düşünmenizi istedigim için hergün ogluşunuzun pipisini öptürün dedim...

Bakin bir kişi neden pipi oper... davranışlarının sonuçlarını düşünmediğini için, kafasına estigi gibi yaşadigi için aslinda sadece kafasızlıktan öper ... Çocuk yetiştirenlerin bilinçli olmasını istiyoruz... aklına geldigi gibi davranan beyinsiz anneler istemiyoruz... bu yanlış davranışlarda aman ne olanilir kötü niyet yoktur deyip desteklemeyelim... Yıl 2015 sağlıklı toplum istiyoruz bu gerizekalıca yapılan davranışlar çocukların bilincaltinda ve bilincdisinda tahribat yapiyor... izin vermeyelim...

Back
X