Bebekleri kaç kat giydiriyorsunuz?

Hayır bebege atlet gıydırılmez.
Bebege pamuklu zıbın gıydırılır
Ne evet bu zıbınlar cok kullanıslı
Aslında atlet dememin sebebi izlediğim videoda kadın atlet dedi diye. Yoksa ben de pamuklu zıbın kastettim 😊
Bunun altından pamuklu zıbın mı giydirilir yoksa bu mu onun niyetine kullanılır? Yani direkt tene temas eder mi

Aslında atlet dememin sebebi izlediğim videoda kadın atlet dedi diye. Yoksa ben de pamuklu zıbın kastettim 😊
Bunun altından pamuklu zıbın mı giydirilir yoksa bu mu onun niyetine kullanılır? Yani direkt tene temas eder mi
Olur tabii yüzde yüz pamuk olsun herseyi o yeterli

Mesela bu tarz şeyler bebek için giydirilmesi kolay oluyormuş. Atlet niyetine giydirilir mi yoksa bunun altından mı uzun kollu zıbın giydirmek gerekir? Ya da bunların üstünden tulum giydirilir mi? Kafam çorba şu anda.
Bu atlet zate. Bunu içine üzerine de tulum.

Uzun kollu atlet üzerine uzun kollu tulum giydirmek çok zor oluyor. Bebek zaten durmuyor. Hem kolundan da üşütmez. O nedenle bence bu tür en kullanışlısı.

Mevsimine göre çok güzel kalın tulumlar var. Polar tulumlar var ihtiyaca göre.

Bebek zaten koyduğun gibi durdugu için üşürse üzerine bir battaniye daha atarsın. Ben yurtdışındayım. Burada 80*80 tek kat pazen battaniyeler 5-6lı pakette satılıyor. Başta ince bunlar diye düşünmüştüm sonra anladım kat kat örtmek için.

Şubat bebeğini hep 2 kay giydirdim. Bi atlet bi tulum.

Ben de bağışıklığı olsun diye aşırı üstüne düşmek istemiyorum ama işin normali nedir onu da hiç bilmiyorum kafalar karışık o yüzden :)
Yani kuzey ülkelerinde el kadar bebekleri buzlu suya atıyorlar. 😅 biz o kadarını yapamayız da, bulunduğu iklime ayak uydurması gerek. Ben çocukken hatırlıyorum yeni doğan olan evlerde kombileri sobaları köklerlerdi, amaaan hamam gibi olurdu o ev nefes alınmazdı. Bir de zavallı bebek lahana gibi kat kat. 😅 sonra en ufak bir yel esse çocuk hasta. Ben terleyince üstünü bile değiştirmiyorum, üstünde kurusun diye. Bunu da başka ülkeden bir tanıdığımdan öğrenmiştim. Onlarda öyleymiş.

Bu atlet zate. Bunu içine üzerine de tulum.

Uzun kollu atlet üzerine uzun kollu tulum giydirmek çok zor oluyor. Bebek zaten durmuyor. Hem kolundan da üşütmez. O nedenle bence bu tür en kullanışlısı.

Mevsimine göre çok güzel kalın tulumlar var. Polar tulumlar var ihtiyaca göre.

Bebek zaten koyduğun gibi durdugu için üşürse üzerine bir battaniye daha atarsın. Ben yurtdışındayım. Burada 80*80 tek kat pazen battaniyeler 5-6lı pakette satılıyor. Başta ince bunlar diye düşünmüştüm sonra anladım kat kat örtmek için.

Şubat bebeğini hep 2 kay giydirdim. Bi atlet bi tulum.
Çok açıklayıcı oldu teşekkür ederim 😊

Annem beni yorganlara sarmış ondan hep üşüyorum demek 😂
Çok güvendiğim bir doktor anlatmıştı, bu kahverengi yağ hücreleri yenidoğanda çok sayıda olurmuş. Sıcak tutmak için. Çok sıcakta kalırsa zamanla azalırlarmış ihtiyaç yok demek ki diye. O yüzden fazla sarmalananın büyüyünce üşümesi mantıklı. 😄

Yeterli
Pamuklu olsun da herseyi, kafi

Polyester karısımlı seyler almayın olur mu
Hedıye geldı dıyelım, bakalım polyesterliyse gıydırmeyelım lutfen
Hem Atopık dermatit fılan olur yavrucak
Hem pamuk(koton) Olmadıgı ıcın elektrik üretir o da kortizol hormonunu yukseltır
Yıne uykusu etkilenen yıne stresli aglayan bebek🤦🤦🤦

Çok güvendiğim bir doktor anlatmıştı, bu kahverengi yağ hücreleri yenidoğanda çok sayıda olurmuş. Sıcak tutmak için. Çok sıcakta kalırsa zamanla azalırlarmış ihtiyaç yok demek ki diye. O yüzden fazla sarmalananın büyüyünce üşümesi mantıklı. 😄
Bunu kımseye anlatamadık işte 😞 üşür üşür giydir giydir
Parka cıkarınca bir maruz kalıyorsun ki ruh hastalarına😂

Yeterli

Hem pamuk(koton) Olmadıgı ıcın elektrik üretir o da kortizol hormonunu yukseltır
Özellikle yüzde yüz pamuk almaya dikkat edeceğim teşekkür ederim:)

Yeterli

Evet. Özellikle cartersın polar tulumları uyku tulumu diye satılıyor, gıcık oluyorum. Sakın polyesterle yatırmayın. Hani çok hoşunuza giden bişidir gün içinde giydirirsiniz belki ama uyurken sıcaklar, gözenekleri kapanır, fısır fısır olur vücudu.

Bebek sivilcesi bebeğin çok sıcakladığı için kapanan cilt gözeneklerinir. Eğer fısır fısır olursa anlayın ki fazla sıcak olmuş.

Benim bebeğim de kışa denk geldi. Antalya'da yaşıyorum hava çok soğuk olmaz burda ama evde sadece arada bi klima çalışıyordu,doğal gaz yok. Ben uzun kollu zıbın altına patikli alt üstüne de tulum giydirerek geçirdim kışı. Alt patikli değilse çorap giydirdim. Çok soğuk zamanlarda özellikle yatarken tulumun kadife yada polar olanlarindan var onları tercih ettim

Soğuk degıl bakteriler virüsler hasta eder
Soguktann korkmayın
Sozlerım yaşlıların ezbere gelmıs cumleleri gıbı kafadan sallama doktorun tıbbın bilimin dışından sözler asla degıl
Gıyım oneriisnde bulunmayayım ama duyusal sureç ve hayatı tanımlama için ayaklarında corap olmaması bastıgı sürtündüğü dokunduğu her yeri tam anlamıyla hissetmesı için çok önemli bu arada
aynen katılıyorum.
bebeğimin ilk rahatsızlığı pişik olmasıydı hep milletin sözüyle kalın giydirdiğim için. hiç ince giydiğinden hastalanmadı hatta aksine bağışıklığına faydası olduğunu düşünüyorum

Çıtçıtlı atlet zıbın ile, çıtçıtlı olmayan zıbın takımı giydirdim ben. Şu şekilde

Eklentiler

• images.jpeg
    images.jpeg
    13,8 KB · Görüntüleme: 25
  • indir.jpeg
    indir.jpeg
    3,3 KB · Görüntüleme: 22
Ben aralıkta doğum yaptım hiçbir zamanda kat kat giydirmedim 1 aylık olana kadar evde penye bere taktım doktor kafasını sıcak tut dedi oradan üşürlermiş. 1 aylık olana kadarda kısa kollu zıbın üstüne penye alt üst takım veya penye tulum giydirdim birde yelek. 1 aydan sonra sırtı sıcaksa yelekte giydirmedim patikli altların içine veya üstüne çorap giydiriyorlar bana tuhaf geliyor. Sizin dikkat etmeniz gereken en önemli kısım klimayla ısınacaksanız ev 22 derece olmalı nem oranına dikkat etmeniz kuru hava olmamalı direk üzerine üflememeli filtreler temiz olmalı ve odadan odaya geçtiğinizde farklı ısılarla çarpılmamalı üzerine ince birşey atarak oda değiştirmelisiniz. Terleyen bebek hasta olur kalın giydirmeyin rahat etsin.

Ben geldimmmm 30 kasım doğumlu benimki 40 gün uzun kollu çıtçıtlı body ve uzun kollu. Sadece yatarken sarmalama kalkınca direkt kaldırma yelek filan giydirmeme yaptım. Ev 23 24 derece arasıydı sonra yarım kol 3 4 aya kadar sweatle birlikte. Sonra kolsuz.

X