bebeklere tatil için neler alalım???

evet canım ıstanbul'dan farklı bu taraf karışık değil daha düzenli sahilimizde harika geceleri yürüyüş yapmak için süper ama bizim bıdık sıkılıyor az daha büyüsede rahatla gezinsek

eveet kıslar
gittim geldim
tatil iş de aradan çıkmış oldu
çok fazla şey almadım
ama aldıklarımı da hep kullandım
bi bakayım dedim neler kaynatmışınız
hemen yatıcam
yarın yazarım inşallah yine

Elifcim hoşgeldin anlat tatil maceralarını merak ederiz.

Kızlar ben de oto koltuğu kullanıyorum. Benimki bayağı büyük. Uyumadığı zamanlarda rahat ama uyuduğu zaman boynu falan rahat etmiyor boşta kalıyor. Biz de Ağustos'ta uzun yola çıkacağız. Ne yapıcam bilmiyorum kızlar.
Araba koltuğunu görümcemden almıştım. Onun da içinde daha küçük bebekler için hani minik'in verdiği linkteki gibi kafasını falan tutacak ek bir şey yok içinde. Ne yasam acaba. Bir akıl verin kızlar. Ayrıca satılır mı acaba içindeki şey.

julicim bende oto koltuğu kullanıyorum ve inanılmaz rahat ediyorum, özellikle uzun yolda çok işime yaradı, geçen ankaraya giderken 3 saat aralıksız uyudu deniz, yatar pozisyonada getiriliyor baya rahat etti paşa, yarın yine uzun yola gidicez inşallah yine uyur :)

senin sorduğun şey satılıyormu bilmiyorum ama oto koltukları için yükseltici minder satılıyor işini görürmü bilmiyorum tabi, birde uyurken kafasını desteklemek için minik yastık yapabilirsin bir yada iki tane, o işe yarayabilir belki,

birde eğer normalde varsa o içindeki oto koltuğunun ithalatcı firmasına mail atıp temin etmelerini isteyebilirsin,

tüm bebişlere iyi yolculuklar şimdiden

kızlar dün wenice bebeden mayo aldım kızıma %70 indirim yapmışlar yaz indirimi diye çok güzel giysiler de var yazlık 51 ytl lik ürün aldım kasada 16 tl ödedim bilginiz olsun

tatilimizden ve önerilerimden kısaca bahsedeyim;

uçakla seyehat etmemize rağmen zehra aralarda ilaaki ağlama krizlerine tutuldu, bu yüzedn yanımızda mutlaka hazırlanmış 2 biberon mama bulundurduk, inip kalkarken kulakları zarar görmemiş oldu hem mama içerek.

günde 3 biberon su içti. kaynamış soğumuş su verdim hep. elimizde su şişesi öyle dolaştık hep. geceleri bile uykunun arasında sokuyordum biberonu ağzına.

havanın aşırı sıcak olduğu zamanlar oldu, çok terledi o zamnlar. saat başı çamaşır değiştirdik bazen yedek çamaşırları bol bol almakda fayda var

denize girerken sebamedin 50 faktör güneş kremini kullandık ilk hafta hep tişört ve şapkayla girdi denize
ancak 2. hafta çıkardık tişörtü, çok şükür güneş çarpması yanma falan hiiç yaşamadık. havlu yerine bornozunu götürmüştük çok işimize yaradı denizden sonra. kurulanıp hemen üstünü giydirdim, üşütmedik de çok şükür.

yemek konusunda sıkıntılıydı herşey. 3. dişimizi tailde çıkardığımızdan heralde hiç bir şey yediremedik hanfendiye. yine de yoğurt ve meyve öğünlerini aksatmadık pek fazla. onun dışında yemekte ne çıktıysa( bulgur pilavı pirinç piilavı, her çeşit çorba, sebze yemekleri..) hepsinden yedi az az, tadımlık. dondurma ben ne zaman yediysem ona da yedirdim. her defasında bir iki kez yaladı o kadar.

uyku düzeni pek bozulmadı hatta evdekinden daha fazla bile uyuyordu, deniz yordu çoğu zaman.
ancak geceleri sıcaktan biraz daha zor uykuya daldı, 2-3 saat uğraştığım oldu bazen uyutmak için.

hareket alanı kısıtlı olduğından emekleme, sürünme gibi işleri çok az yapabildik ya park yatağında, ya arabasında ya da kucaktaydı çoğu zaman. en azından park yatakla gitmiş olmamız biraz daha rahatlattı onu. iyi ki almışız dedik hep. eve gelip halının üstüne koyduğumuzda sevinçten şaşırdı ne yapacağını.

özellikle şortlu takımları çok kullandık, çıtçıtlı atletleride, onlardan daha fazla gtürseymişim dedim hep.
2-3 parçada uzun kollu ve pantolon götürmekte de fayda var, geceleri lazım oluyo.

sivrisinek kabusu vardı bi de.
kampta bizden başka 4 bebek daha vardı. hepsi de sinek ısırıklarından mahvoldular. analarına dedim o kadar leylak yağı alın sürün dinlemediler. biz hep leylak yağı kullandık. gözlerine değidirmedikçe hiç bir sorun olmuyo, ve zehra hiç bir sinek ısırığı olmadan döndü eve.

ha bide bebek sevmesini bilmeyen, yapışkan tipler vardı etrafta bolca. onlardan da epey usandık.
bebeği kucağımızdan alıp götürüp bi köşede çoraplarını falan çıkarıp ayaklarını öpürlardı,koca koca kadınlar . bu hareketten sonra çok sinirlendim. her şeyin bir adabı var değil mi ama.
hasta deyip yaklaştırmadım kimseye.

bana gelince,
sezlonga yatıp hiç güneşlenmedim,
sahilde hep kızımla uğraştım.
denize eşimle nöbetleşe girdik hep.
eski tatillerimde olduğu gibi bi dinlenme olmadı
yemek zamanları hep zehrayı doyurmaya uğraştım, millet yerken ben ayakta kızımı gezdirmeye, suturmaya çalıştım, yemek göründe hep mızırdandı çünkü.. 2 lokma ya yedi ye yemedi çoğu zaman. eşimden sonra yemek yedim hep.
ben duşyapıp hazırlanırken o kızla uğraştı, o hazırlanırken ben kızla uğraştım. .kızım gündüzleri uyuduğu zamanlarda da hep kirli çamaşır yıkadım elimde.
(deterjan ve küçük bir leğen götürmekte fayfa var.)
hep bi hareket halindeydik annicanız

kıısacası;
burdaki koşturmacanın aynısı, hatta daha kısıtlı şartlarda aynısı devam etti orda da . anca gece 10dan 11den sonra oturup iki çift laf edebildik.
yine de güzeldi, hem de çok güzel.
bebekle tatil zor ama inanın hayatta çok az yaşanacak bir çok güzel an da saklı içinde.
her türlü önlemi aldıktan sonra hiç bir sıkıntı yaşanmıyor.
herkese iyi tatiller diliyoruuuz.

Elifcim gerçekten seninki çok sıkıntılı geçmiş hayatım. Ben en çok çamaşır olayına takıldım. Ben çok şey götürmüştüm o yüzden hiç böyle bir derdim olmamıştı. Bir de sanırım Zehra'nın diş huysuzluğuna gelmiş tatiliniz. Olsun yine de eğlenmenize sevindim.

julicim 15 gün için gidince ne kadar çok götürürsende yetmiyor çamaşır. ben evde ne varsa götürdüm.
4-5 gün sonra bi baktım giyecek temiz çamaşırı kalmamış,
naapalım mecbur yıkadık astık elimizde, sıcaktı allahtan yarım saatte geri kuruyodu:))))

Çamaşırcı güzeli seniiiii :)))) Demek ki neymiş giderken bir de mini çamaşır makinesi götürüyormuşsun şakkıdı

Ya süpermiş tatilin Elifdem sanki yanınızda gibi olduk:)))

Bakalım biz gidebilecekmiyiz denize.
Gidersem önerilerini dikkate alıcam.

Özelliklede park yatağımız bizimle olacak:)

kızlar bodrumdan merhaba herkese opuyorumnanaktan
tatilimizin 5. günü , şimdiden çok yoruldum , oğlum çok mutlu , denize giriyo , mini clubde oynuyo ,salıncakta sallanıyo , çok ama çook mutlu ama ben felaket durumdayım , çok yoruldum daha bi kere bile denize giremedim mafoldumben
neyse ilk fırsatta girip anlatırım resim de eklerim
öopüyos herkesi

andina seni çok iyi anlıyorum bacum, Allah kolaylık versin

remedios
canım tatil güzel de bebekle pek de hayal kurma bence:)))

canım iyiymiş o zaman

ben de annemle gittim ama yazık dedim
sende yklenme bence annenlere fazla, sonuçta onlarda tatilde
cumaya bişe kalmamış şimdiden iyi tatiller...

yüklenmem elifciğim
yemek yedirmesi, altını, üstünü değiştirmesi benden
oynaması, denize sokması onlardan

Kızlarrrr tatil bitti evimize döndük oğluşla , tatile gideceklere deneyimlerimi anlatmaya çalışacağım..
ılk hafta çok zordu , gerçekten çok yoruldum , plaja 2 bavul , bir simit bir bot taşıyıp durdum haliyle yolda bile perişan oluyodum sonradan tecrübe kazanınca götürdüğüm eşyaları azalttım da bir çanta ile gitmeye başladım neyse öncelikle deniz kenarı için mutlaka bol bol bebek bezi , içmesi için bol su , birkaç şapka ( kafadan uçabiliyor rüzgarla yada ıslanabiliyor , kumlanabiliyor vs. ) , bol bol pamuktan yapılma body , 50 faktör güneş kremi , kova ve kürek ..

batu bol bol yüzdü , kumlarda yuvarlandı , yosun yedi , taşlarla dişlerini kaşıdı , kum yedi , hep serbest bıraktım hiçbirşeye karışmadım , çok ama çook mutluydu zemuszemus

yemek düzenimiz baya bi bozuldu tahmin edersiniz , sabah kahvaltıyı bizimle yaptı , öğlen kavanoz maması yedi , akşam ise açık büfe takıldı sıpa daha doğrusu açık büfedeki diyet menüden takıldı , haşlama sebze , pilav yedi , açık büfeden birtek köfte yedirdim , plajda bol bol meyva yedirdim ama sıcaktan dolayı pek iştahı da kalmamıştı açıkcası biraz kilo vererek döndük :sinifsinif:

bebek arabası kesinlikle lazım , onsuz tatil düşünemiyorum bile , elim ayağım oldu resmen , ay anlatacak çok şey var ama aklıma gelmiyo hiçbişey iyi mi , neyse aklıma geldikçe yazarım artıkın kafamçokkarıştı

andinacım hoşgeldin
seni çok iyi anlıyorum, bu sene tatillerimiz pek de tatile benzemedi, mesai orda da devam etti. ama olsun
kuzuların eğlendiğini ve mutlu olduğunu görmek her şeye değiyor değil mi??