• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeklere şekerli su vermek !...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

selege

İlayda Deniz
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2009
215
0
116
Kayseri
Slm arkadaşlar bebeğim 4,5 aylık kızıma normal su veriyordum,sonra halası yurtdışından izine geldi geldiği günden beri kızıma şekerli su vermeye başladı,neymiş orda böyle veriliyormuş,diye karışıp duruyo birşeyde diyemiyorum,normalde şekerli su bebegi yakar diye bilirim,sizce arkadaşlar verilebilirmi normal birşeymi yaptığı?

bu sıcaklarda bebişi yakar canım şekerli su.. zaten biliyorsun ki en az 1 yaşına kadar şekerli şeyler yasak... o senin cocugun.. hiç çekinmeden vermemesi gerektiğini söyle.. bozulursa ya da küserse küssün.. herkes kendi çocugunu büyütsün.. çok kızıyorum böyle şeylere.. normalde bende sessiz bi insanım ama konu kızım olunca kim olursa olsun hiç çekinmem. bişey olmaz diyenlerin elinden çekip alıyorum yedirmek istedikleri şeyleri.. kayınvalidemin bile..

Oyy sorma ömrümü yiyorlar herşeyi onlar iyi bilirler ya gelişimi için çok önemliymiş,aslında tepkiyi koymak lazım,tekrar vermeye çalışırsa koyarım artık.

yapmayın allah aşkına, minicik bebeğe ne şekeri.. Halanız nerede yaşıyor merak etmedim değil.. Zira birçok ülkede 1 yaş üstü çocukların mamalarında bile meyve şekeri vardır.. Beyaz, işlenmiş şeker verilmez.. Allah korusun ilerki yaşlarda en ufağından obeziteye davetiye çıkartmaktır bu.. Ne yapın, ne edin verdirmeyin bebeğinize..

Hollanda da yaşıyor,bu yazıyı okuyan hollandalı arkadaşlar varsa lütfen yazsınlar gerçekten orda bebeklere şekerli sumu veriliyor yoksa bizimkinin geri kafalığımı merak ediyorum.

merhaba ben hollandada yasiyorum ve 6 aylik bir oglum var ben hic ole bisey duymadim hatta ilerde yiyecegi seylerin icine ekstra seker onermiyolar hatta burda bebeklere verilen pirinc unu muhallebis vb. seyler sekersiz yapiyliyo ve ole veriliyor sonuc olarak burdakiler karsi cikiyor aksine...gule gule saglikla buyut bebegini...

ya şöyle herşeyi kendinin bildiğini zanneden insanlara deli oluyorum. benim etrafımdada var çok çok karışan .doktorumuz öyle dedi a olmaz doktor böyle dedi diyorum susturuyorum doktorum kesinlikle ama kesinlikle izin vermiyor de sende. bebeğe altı aydan önce su bile verme dedi benim doktorum, anne sütünün yüzde 85 i su zaten ama ben günde 5-6 çay kaşığı veriyorum çok sıcak olduğu için onun haricinde hiç bişey verme. şekerli su yakar yavrucuğunun içini ,bizim bi tanıdık da tatlı şerbeti verip duruyodu cahillik işte aman bak bide dikkat et çocuklara 2 yaşına kadar bal verilmesi tavsiye edilmiyor sakın verdirme çok tehlikeli sanırım bir yaşından sonra az az verilebilir ama vermemek daha iyiymiş doktorlar öyle söylüyor hep

Evet eskilerde verirler şekerli su, annem de benim oğluma verirdi bebekken, ama durup dururken vermezdi gaz sancısı çektiğinde karın ağrısına iyi geldiğinden ötürü verirdi yine de papaz olurduk annemle, k.validem de tasdiklerdi vermesini..
Bence de vermeyin gelişimine hiç bir faydası olmaz zaten. Şekerle ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi

canım benim bebegimede bikac kez verdiler ama yeni dogdugunda sarılık için vermişlerdi
ne sacma şey 4.5 aylık cocuga her su verdiginde öyle yapıyorsa daha fecii
biz mamaların bile şeker katkısızlarının ararken onun yaptıgı şey hiç dogru degil
güzel bi dille yaptıgının yanlış oldugunu anlat ilerde pişman olmayın

bu ne saçmalık,hollanda da öyle yapılırmış guya.Bi kere bir avrupa ülkesinde böyle bişi olması söz konusu bile değil.Sanırım çok bilmiş karakterinden böyle birsey yapmış ama devir artık 20-30 sene öncesinin devri değil.Şekerli su bebeğine ne fayda sağlar,aksine zararı bile olur.Şeker ve tuz belli bir dönem daha yasak bebişlerimize.
sana tavsiyem şu arkadasım.o kişiye deki"ben doktorunu arayıp sordum.o şekerli su verilir diyen kişi kimmiş bi gelsin banada anlatsın bakalım hollandada neden veriliyormuş" dedi de.Sonrada kesinlikle yasakladığını söyle.
ha birde şu var.Bebeğinin sağlığımı önemli,yoksa o kişinin sana küsmesimi.Açıkcası herkesin bana darılmasını tercih ederim ben.Bebeğim çok daha önemli.Lafımıda esirgemem.
Eminim senin için de bebeğin en değerlidir.Lutfen senden baskasının mudahale etmesine izin verme.

Nasıl birşey diyemezsiniz yaa yapmayın nolursunuz. Sizin bebeğiniz, sizin evladınız. Engel olun, izin vermeyin.
Şeker koca koca insanlara bile uzak durulması gereken birşey olarak söylenirken neden 4,5 aylık bir bebeğe verilsin ki

şekerli su veririlir ama iyice şekerli su degil bende veriyorum devam sütü verdigim için çay kaşıgının ucunu hafif şekere batıroym suya karıştrıyorum banada anem öyle vermemi söyledi

benimde yeni doğum yaptığımda görümcem aynı şeyde ısrar etti durdu çocuğa şekerli su verilmesi gerekirmiş ne alaka ne faydası var dedim bilmem veriolardı önceden dedi önceden kadınlar tarlada doğuruolarmış die bizdemi tarlada doğursaydık çocukları belki daha sağlıklı büyürlerdi dedim hiçbişi demedi sıcakta kendisi içsin görümcen şekerli suyu orası burası yok bunun sadece eskilerden gördükleri yanlış şeyler önceden kadınlar tarladayken emzirecek zaman bulamadıklarında dayıolarmış çocukların ağzına şekerli su dolu biberonu bundan ileri gelen bişi ben doktoruma sordum hiç faydası olmadığı gibi obeziteye yol açıormuş tavrını koy derim ben

kesinlikle işinize başkalarını karıştırmayın siz doğru bildiğinizi söyleyin onlara ve izin vermeyin o sizin bebeğiniz ve sizin izniniz olmadan öyle kendi bildiklerini okuyamazlar..

Bebeğiniz ileride ek gıdalara geçecek ve şekere alışırsa sebzeyi reddeder tadını sevmeyeceği için hatta sıra olarak bile şekeriz şeyler verilir sebze çorbası, püresi, yoğurt gibi çünkü önce meyve püresi yerse onun tadını beğeneceğinden öbürlerini yemek istemeyecektir.. Bir de şekerli su bu sıcaklarda yazık değil mi çocuğa.. Şekete ne kadar geç başlarsa o kadar iyi... Aman sen sen ol dediğini yaptırt yoksa daha baş edemezsin tatlım...

kesinlikle işinize başkalarını karıştırmayın siz doğru bildiğinizi söyleyin onlara ve izin vermeyin o sizin bebeğiniz ve sizin izniniz olmadan öyle kendi bildiklerini okuyamazlar..

Bebeğiniz ileride ek gıdalara geçecek ve şekere alışırsa sebzeyi reddeder tadını sevmeyeceği için hatta sıra olarak bile şekeriz şeyler verilir sebze çorbası, püresi, yoğurt gibi çünkü önce meyve püresi yerse onun tadını beğeneceğinden öbürlerini yemek istemeyecektir.. Bir de şekerli su bu sıcaklarda yazık değil mi çocuğa.. Şekete ne kadar geç başlarsa o kadar iyi... Aman sen sen ol dediğini yaptırt yoksa daha baş edemezsin tatlım...

Teşekkürler yorumlarınız için buaralar görüşmemeye gayret ediyorum görüşüncede verirse,tavrımı koycam artık,bu arada canım ek gıdaya başlama sırası vermişin ya o zaman ben yanlış yapıyorum şimdi meyve suyu ve püresi vermeye çalışıyordum,sebzelere geçmede zorlanırmıyız diyorsun?

Teşekkürler yorumlarınız için buaralar görüşmemeye gayret ediyorum görüşüncede verirse,tavrımı koycam artık,bu arada canım ek gıdaya başlama sırası vermişin ya o zaman ben yanlış yapıyorum şimdi meyve suyu ve püresi vermeye çalışıyordum,sebzelere geçmede zorlanırmıyız diyorsun?

yanii benim bebeğim yok ama hep araştırmalarımda ve tv lerde öyle diyorlar önce sebzelerden başlarsanız daha çabuk alışacaktır tabi ki meyve püresi de vereceksiniz ama önce sebzenin tadını alsın yemeye bir başlasın yoksa hep meyve ister onun tadı daha güzel çünkü ona göre.. Yoğurt, patates ve havuç püreleri ile devam edebilirsin arada da meyve verirsin... Bence de koy tavrını canımm onlar kendi bebeklerine istediklerini yapsınlar am seninkine karışmasınlar bir kere ipin ucu kaçtı mı daha da hayır diyemezsin...

şekerli su veririlir ama iyice şekerli su degil bende veriyorum devam sütü verdigim için çay kaşıgının ucunu hafif şekere batıroym suya karıştrıyorum banada anem öyle vermemi söyledi

Bir bilene (ailelerde bilen çok olur onlara değil tabi) doktora falan danışın nolur. Çok yanlış...

lütfen...bebeğinizin gelişim sürecinde kimseyi karıştırmayın...lütfen...onun iyiliği için herkesle kötü olmaya değer...
yazık ya bebeğe...ne demek şekerli su...ben kayınvalidemi bir kaç kez emziğini batırırken yakaladım, yapmayın dedim...ama onlar çocuk büyüttükleri içöin bizden iyi biliyorlar!!! herşeyi, neyseki bıraktı, şimidi de ne değişti biz de çocuk büyüttük süt verdik oğlum doğduğunda bir biberon şekerli su içmişti deyip duruyordu...sonra b,r gün pazardan aldığı sütle kızıma yoğurt mayalamaya kalktı...istemiyorum o sütle yapılan yoğurdu dedim, yine dinlemedi, maya tutmadı...geldi elinde maya kabı hayatımda ilşk defa mayam tutmadı dedi...tutmaz o maya dedim...en son benim bebeğim benim kurallarımla büyüyecek dedim...artık tık yok...

4.5 aylık bebeğe şekerli su verilmesini anlayamadım.Benim kayınvalidem Alya doğduğunda günde 30 cc ılık suya çeyrek çay kaşığı şeker koyup verdi;sarılığı olmasın diye birde gazını almak için.Hiç itiraz etmedim ben,şükür ne gaz sancısı çektik;ne de sarılığı yükseldi.1 haftadan sonra zaten beslenmeye geçtiğimiz için şekerli su olayıda rafa kalktı.
4.5 aylık bebeğe vermesindeki mantığı anlayamadım sahiden.

Back