- 4 Kasım 2024
- 1.110
- 309
- 38
- 24
- Konu Sahibi dahadogurmam12
-
Teşekkür ederim analık işte insan korkuyorbir problem yok aslında. kızımı o aylarda oturturken etrafına yastık koyuyorduk. yeni yeni oturmaya başladığı dönemlerdi
çok haklısınız :) Allah sağlık versinTeşekkür ederim analık işte insan korkuyor
Hepimizinkine inşallah aminçok haklısınız :) Allah sağlık versin
Çok teşekkür ederimOyuncaklarına odaklanması kendını destekleyıp basını kaldırması olumlu şeyler . 8. Aya kadar normal karşılanıyor zaten tam anlamıyla desteksiz oturamamak . Öne eğilmesi hala kaslarının guclendırme aşamasında olduğu anlamına geliyor
8 aydan sonra korkulabılır
Yok yok her bebek aynı değil eğer kıyaslarsak ohoo benım oğlanda 10. Ay yürüdü die çocuğumu nazardan çatlatacaklardı . Bebek olunca tutamıyorsun yerınde durmuyordu gören nazar ediyordu . Inanamıyorlardı yaniÇok teşekkür ederim
İnsan korkuyor şu instadan tiktok tan uzak durmak lazım.. Bebeğim 5 aylık, 6 aylık diye paylaşıyorlar. Bakıyorum dimdik oturuyor mama sandalyesindeher bebek öyle olmalı gibi düşünüyorum sonra da
Allah bütün bebişlere sağlık sıhhat versinYok yok her bebek aynı değil eğer kıyaslarsak ohoo benım oğlanda 10. Ay yürüdü die çocuğumu nazardan çatlatacaklardı . Bebek olunca tutamıyorsun yerınde durmuyordu gören nazar ediyordu . Inanamıyorlardı yani
Ama yegenlerımyurumucez die kendılerını alıp alıp atarlardı 13. Aylarda falan tosbiklerim
Allah bütün bebişlere sağlık sıhhat versiniçim rahatlıyor böyle mesajları görünce. Sanıyorum 6 aylık olduğu anda o mama sandalyesinde dimdik oturulacak.
Zaten uzun oturamıyor,oturur Insallah annesi mama sandalyesinde uzun değilde kısa kısa oturun canı yanmasın
Merhaba biz doktorumuzun tavsiyesiyle altıncı ay itibarıyla destek oturtmaya başlamıştık yüksek ihtimalle bu sebepten olsa gerek bebeğim ancak 8,5aylık olduğunda desteksiz oturabildiMerhaba
Önceden bunun hakkında Bi konu açmıştım. Tecrübeli annelerden görüş almak istiyorum. Bebeğim 5 aylıkken hiç oturamıyordu. Mama oturağına, mama sandalyesine koyduğum zaman öne öne eğiliyordu hep. Şimdi 6.5 aylık. Bi tık daha iyi oturtuyorum en azından daha dik duruyor ama hala tam dik değil. Öne eğiliyor sağa sola çok devrilmiyor hatta hiç diyebilirim. Ama Biraz oturduktan sonra öne eğiliyor. Bazen önüme oturtuyorum sırtına destek oluyorum oyuncaklarla oynuyor. Yüz üstü dönüp elleriyle destek alıp kafasını yukarı da kaldırıyor.. Oyuncak gösterince kafasını kaldırıp baya bakıyor. Ama oturtunca öne eğiliyor hep. Instada görüyorum da 5 aylık 6 aylık bebekler mama oturağında dimdik oturuyor benimkinde mi Bi problem var diye endişe ediyorum...
Doğrudur ben de 5 aylıkken yavaş yavaş oturtmaya başladım kucağımda falan, şimdi hiç oturamıyor değil ama sırtından yanlardan destek veriyorum öne eğilmesi problemMerhaba biz doktorumuzun tavsiyesiyle altıncı ay itibarıyla destek oturtmaya başlamıştık yüksek ihtimalle bu sebepten olsa gerek bebeğim ancak 8,5aylık olduğunda desteksiz oturabildi
Zaten yüzüstü yatarken elleriyle destek alıp göğsünü bayağı kaldırıyor otururken problem varGelişimsel açıdan herhangi bir problem yoktur daha vakti var tam anlamıyla desteksiz oturması için. İçiniz rahat etmiyorsa otururken farklı yönlerden oyuncak vs uzatırsanız dengesi gelişsin diye daha hızlı ilerleyebilirsiniz ama kol mesafesi değil de gövdesiyle eğilip tekrar toparlanması gerekir. Yüzüstü yatışta da yine sadece kafa değil iki eliyle oyuncağına uzanırsa sırt kasları biraz daha kuvvetlenir gövdesinin üst kısmını yerden hafif kesmesini sağlayabilirseniz
Çok teşekkür ederim Zaten kafasını kaldırmakta zorlanıyordu bir ay önce Allah'a şükür o Düzeldi şimdi yüzüstü yattığında çok güzel Kafasını kaldırıyor biraz sadece Gelişimi yavaş sanırım yaşıtlarına göre tam oturamıyorYapamadığından değil sırt kasları kuvvetlenince oturmasına da etki eder bol bol oturdukça da kuvvetlenir zaten ama ekstra olsun diye yazdım sadeceyine otururken öne eğildiğinde havadan oyuncaklarını uzatabilirsiniz kendisini geriye doğru kaldırmaya çalışır belki bakmaya zorlarken. Sadece zamana ihtiyacı var muhtemelen hiç korkmayın bence
Benim çocuklar ikiside 9 ay sonu 10 ay başlangici oturdu oğlumda 1 yaş 2 ayında yürümeye başladı.Masaj iyi geliyor çocuklara beden rahatlıyor gerginlik kalkıyor özel çocuk masajlari yani biz yaptırmistik etkisini iki çocukta da gördük.Biraz bekleyin erken daha oturur bence her çocuk ayni olmaz.Merhaba
Önceden bunun hakkında Bi konu açmıştım. Tecrübeli annelerden görüş almak istiyorum. Bebeğim 5 aylıkken hiç oturamıyordu. Mama oturağına, mama sandalyesine koyduğum zaman öne öne eğiliyordu hep. Şimdi 6.5 aylık. Bi tık daha iyi oturtuyorum en azından daha dik duruyor ama hala tam dik değil. Öne eğiliyor sağa sola çok devrilmiyor hatta hiç diyebilirim. Ama Biraz oturduktan sonra öne eğiliyor. Bazen önüme oturtuyorum sırtına destek oluyorum oyuncaklarla oynuyor. Yüz üstü dönüp elleriyle destek alıp kafasını yukarı da kaldırıyor.. Oyuncak gösterince kafasını kaldırıp baya bakıyor. Ama oturtunca öne eğiliyor hep. Instada görüyorum da 5 aylık 6 aylık bebekler mama oturağında dimdik oturuyor benimkinde mi Bi problem var diye endişe ediyorum...
Düzenli olarak yerde oturun günde 2-3 saat ben öyle yapmıştım sonra bir baktım kendisi oturmaya başladı hiç devrilmedenDoğrudur ben de 5 aylıkken yavaş yavaş oturtmaya başladım kucağımda falan, şimdi hiç oturamıyor değil ama sırtından yanlardan destek veriyorum öne eğilmesi problem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?