Anneler babalar gelin gelin çözüm burda biz çektik siz çekmeyin
Hiç korkmadan rahatlıkla uygulanabilecek bir yol ve dermatolog tarafından bize tarif edilen bir karışım.Bu yüzden kesinlikle korkmayın uygulayın ve konaktan kurtulun.
1) Bir kahve fincanının 1/3 üne su koyun,1/3 üne zeytinyağı (biz halis muhlis sızma zeytinyağı kullanmıştık )
2) Sonra 1 tatlı kaşığı karbonat koyup koyu bir karışım elde edene kadar hızlı hızlı karıştırıp bebeğin konaklı bölgelerine yumuşaçık parmak uçlarınızla yedire yedire bol bol sürün
3)Bıngıldak bölgesine dökün bastırmayın
4) Etrafa yağ bulaşmasın diye kafasına ince bir şapka gecirilebilir
5) Bekleyin 45 dakika kadar içinde karışım kurumaya başlayacak ve konaklarımız yerinden oynayıp kabarmaya başlayacak.
6) Kabaran konakları yine yumuşacık parmak uçlarıyla masaj yaparak iyice yerinden oynatıp bebeğin kafasından temizleyin.Saçı kopacak diye korkmayın.Kökü onda tekrar çıkıyor
Bu işlem için kesinlikle tarak kullanmayın.
7) En son bebeği konak önleyici şampuan kullanarak yıkayın.Bize doktor en iyisi mustelanın konak önleyici şampuanı demişti.Biraz pahalı gelebilir ama ben sadece baş yıkamak için kullandığım için uzun süre gidiyor.Vucudu için başka şampuan kullanıyorum.Şimdilerde vucudu için genelde chicconun sabununu tercih ediyorum.
8.) Bu işlemleri 3 gün üst üste yapın.
9) Bebeğin başında konak görüldüğü zaman ara ara yapılabilir.
Kızım 1-2 aylıkken başlayan konak sorunuyla ilgili olarak geçen bir sitede bebeğinizde konak sorunu varsa doktorunuza danışınız yazınca bende çözümle ilgili olarak birşeyler yazayım dedim.İnternette araştırdığımızda çok fazla birşey bulamamıştık.Bebeğin başını yağlayın sonra yumuşayan konakları temizleyin dışında gerçekten birşey yoktu.
Bebeklerde konak sorunu genelde yağ bezlerinin fazla çalışmasından kaynaklanıyor.Bizim kuzu kış bebeğiydi ve bizde evin sıcaklığını 24 derecede tutup üstüne sarıp sarmalıyorduk.Ayrıca kullandığımız şampuanlarında konağı arttırdığını düşünüyorum.Yani doğumdan itibaren konak önleyici şampuanlar kullanmış olsaydık yaşadığımız derece konak sorunu olmayacaktı.Nivea ve chicco kullanmıştım.Kimseye saçlar için önermiyorum.Dalin bile daha iyi olabilir.Bunun yanında chicconun şampuanını ve sabununu vücudunda kullanıyorum.