Bebeklerde kalça çıkıklığı

Bebegimbenimle

Aşkımıza da ,bebeğimize de nazar değmesin
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
300
216
53
40
Arkadaşlar merhaba
3,5 aylık bebeğim var 1 aylıkken götürdük kalça çıkıklığı muayenesi için değerler sınırda dendi,kk dan biri ilk ayda yanlış sonuç veriyormuş doktorumuz 2 aylıkken getirin dedi demişti bende ona istinaden iki aylık olsun dedim,sonra ertele ertele 3,5 aya geldik,görümcemle konuşurken konu açıldı ve o çok önemli ihmal etmeyin deyince tekrar gittik,bu kez farklı bi doktora,o da değerlerin sınırda olduğunu söyledi.3. Bi doktora gittik ondan da aynı şeyi duyunca artık kabullendik doktor pavlik bandajı verdi,ama çocuğum hiç rahat etmiyor,ağlayıp duruyor yavrucak çok aktifti çünkü ...var mı aranızda bu sorunla karşılaşan ve Nasıl baş ettiniz

Ben doktor ne diyorsa yaptım. Eğer kızımda kalça çıkığı devam etseydi, büyüyünce çok daha zor olacaktı. Çocuk zamanla bandaja alışıyor. Hem rahatsızlık duymakla ciddi bir hastalık arasında çok fark var. Kalça çıkığından kurtaracaksa bandajı tercih ederim. Yeğenimde kullandı. Zor oldu ama şimdi onun kızınında bir problemi kalmadı. Sizinde geçmiş olur inşallah.

Çok teşekkür ederim,ne kadar süre kullandınız peki ??

Ben 4 ay kadar kullandım. Yeğenim 1 yıldan uzun kullandı. Şükür evlatlarımız iyi şimdi. Kontrollere düzenli giderseniz sizi bilgilendirirler.

Benimde bebegim de kalca çıkıldığı sorunu var 1 buçuk aylikken ogrendik cift bez kullandik gecmedi 2 bucuk aylikken tekrar gittigimizde devam edin cift beze 4aylikken gelin dediler bom içim rahat etmedi başka doktora götürdüm 3 aylikken ve cift bez zaman kaybı dedi ve bandaj verdi şu an 15 gundur kullaniyo kızım ama çok rahatsız çok bunaliyo 15 gün sonra konrtolumuz var peki siz ne yaptınız hala kullaniyo musunuz. Sonuç nasıl oldu yardım?

Merhaba allah kolaylık versin,böyle durumlarda doğru doktor çok önemli..kızım 3 aya yakın bandajla tedavi gördü,en son götürdük,dr iyi sayılır son 1 ay takın dedi,taktık,biz seviniyoruz çıkacak die,gittik,farklı bi doktor,çıkacak kadar iyi değil devam 1ay daha dedi,15 gün kadar taktık,tekrar gittik farklı bi doktor; hmmi iyileşmiş çıkarın ama başka bi bandaj takın dedi.. Adını yazdı verdi,ara tara bandajı bul,kimse bilmiyo,en son bilen biri çıktı,özel dikim ve 300 tl dedi.o parayı oraya vereceğime özele bi prof a gösteririm dedim,gittik o doktor da röntgen çekti ve hiçbişeyi yok dedi... Size tavsiyem durumunuz müsaitse ii araştırın ve özele gidin

Saol cnm gittik profesore de gittik başka doktorlara da gittik ama hepsi ayrı ayrı söylüyor bnm de aklım karışıyor hangisi doğru soyluyo die

Benim yegenimde kalça cikikligi vardı onunda 3 aylıkken anlaşıldı bizim doktorumuz bi beden büyük bez taktirmisti ve çift bez taktırdı bacaklar aralık durması için sert yerde yatırın dedi birde kalcanızin yan taraflarında bacaklarını iki yana açarak tasimamizi söyledi 2 aya tamamiyle düzeldi

Merhabalar ben yeniyim aranızda ve çok bilgisizim yeni anne oldum bı kızım var iki aylıkken sağ ayaginda kalça çıkma ihtimali var dedi doktor frejika yastığı kullan dedi 4 ay kullandim sonra gitmem gerekti kontrole gidemedim şu an kızım 7 buçuk aylık ayak bogumlari aynı değil kalçası çıkık mıdır lütfen biri beni aydınlatsın bu arada hala emeklemiyor kafayı yicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…