Bebeklerde el ve ayak hareketleri?

yavrupanda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2016
72
5
28
Merhaba,
Bebeğim 7 aylık. Son bir kaç gündür çıngırağı sallayınca ses çıktığını keşfetti. Ve diğer oyuncaklarınıda sallıyor. Ve ayaklarını ellerini bilekten döndürüyor. Bunuda yeni yapıyor. İnternete bişey yazınca otizm çıkıyor. Bu bebekler için normal hareket mi?

Otizm belirtilerini bilmiyorum ama sese tepki vermesi iyi bir şey.
Benim 2 çocuğumda oyun halısının altına koyunca çok heyecan yaptı. El ve ayaklarını çırpıyorlardı.
Önceki konunu da okudum. Bana çok evham yapıyorsun gibi geldi. Rutin doktor kontrolüne götürmüyor musuz? Doktorlar illaki şüphelenirdi öyle bir durum olsa.

Heyecanlaninca bebeklerin el ve ayak bileklerini cevirmesi normal. Belli bir doneme kadar yapabiliyorlar. Heyecanlanmasi cok guzel. Iyiye isaret.
Internette arastirirsaniz birsey ya otizm ya kanser. Bu nedenle doktorlar google veya forum teshislerinden nefeet ediyorlar.

Otizm belirtilerini bilmiyorum ama sese tepki vermesi iyi bir şey.
Benim 2 çocuğumda oyun halısının altına koyunca çok heyecan yaptı. El ve ayaklarını çırpıyorlardı.
Önceki konunu da okudum. Bana çok evham yapıyorsun gibi geldi. Rutin doktor kontrolüne götürmüyor musuz? Doktorlar illaki şüphelenirdi öyle bir durum olsa.
Goturuyorum. Aynen cok evhamliyim. Herşeyi kafama takarım

Heyecanlaninca bebeklerin el ve ayak bileklerini cevirmesi normal. Belli bir doneme kadar yapabiliyorlar. Heyecanlanmasi cok guzel. Iyiye isaret.
Internette arastirirsaniz birsey ya otizm ya kanser. Bu nedenle doktorlar google veya forum teshislerinden nefeet ediyorlar.
Heyecanlanmasasa yapıyor.

Goturuyorum. Aynen cok evhamliyim. Herşeyi kafama takarım
Pek çoğumuz hiçbir bilgi, tecrübe sahibi değilken anne olduk. Endişe duymanız normal ama bunu takıntı yapmanız kendiniz ve bebeğiniz için iyi değil. Onlar bizim enerjimizi hissediyor.
Bende ilk kızımda çok korkuyordum. “Nasıl büyüteceğim” diye. Yaşadığım şehirde çok iyi bir çocuk doktoru buldum. 7/24 saat bütün sorularımı cevapladı. 🙏🏻 İkinci çocuğum daha rahatım.
Forumda aylara göre anneler grubu var. Üye olun isterseniz. Biz 2021 Aralık annelerinde pek çok arkadaş birbirimize destek olduk. Hamilelikten itibaren bebeklerimizin gelişimlerini paylaştık.

Merhaba,
Bebeğim 7 aylık. Son bir kaç gündür çıngırağı sallayınca ses çıktığını keşfetti. Ve diğer oyuncaklarınıda sallıyor. Ve ayaklarını ellerini bilekten döndürüyor. Bunuda yeni yapıyor. İnternete bişey yazınca otizm çıkıyor. Bu bebekler için normal hareket mi?
Bana normal bi davranış gibi geldi. bi doktorla konuşursanız eminim size daha iyi bilgi verilecektir.

Merhaba,
Merhaba çocuğunuz durumu şuan nasıl benimde oğlum 8 aylik oldu yeni ellerini havaya kaldırıp gel gel yaparak ayaklarını bileklerinden çeviriyor hala ismine dönmüyor egg emar çektirdik temiz çıktı fakat Bi gelisim geriliği var bariz siz ne durumdasınız merak ettim

Merhaba çocuğunuz durumu şuan nasıl benimde oğlum 8 aylik oldu yeni ellerini havaya kaldırıp gel gel yaparak ayaklarını bileklerinden çeviriyor hala ismine dönmüyor egg emar çektirdik temiz çıktı fakat Bi gelisim geriliği var bariz siz ne durumdasınız merak ettim
Gelişim geriliği tanısını kim koydu?

X