• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerde Down sendrom belirtileri neler

MelkRdvan

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2017
36
10
88
Yardimci olurmusunz şüphem war yarin dktra gostercem oglum 2 ay 1 hafta internt iyi ce kafami karstrdi

Down sendromu dogumda anlasilir diye biliyorum ama doktora sorun tabi.. yeni dogam bebeklerde gozde kayma yada kafa seklinde tuhaflik ilk zamanlarda olup sonra kaybolabiliyor

Down sendromu dogumda anlasilir diye biliyorum ama doktora sorun tabi.. yeni dogam bebeklerde gozde kayma yada kafa seklinde tuhaflik ilk zamanlarda olup sonra kaybolabiliyor
Bide bisi sorcam oglum dilini cikariyo normal mi internt kafami Ahlak buhlak eti ne olur bi yardmci ol

Down sendromunun tipik fiziksel bulgulari vardir dogdugunda yapilan kontrolde cocuk doktoru bunu anlar veya suphelenirdi. Bebekler helede normal dogmussa kafa seklinde bozukluk olabilir. Yeni dogan hemen hemen tum bebeklerde gozlerde kayiklik normaldir. Belli bir aydan sonra gecmezse goz kusuru sayiliyor. Dilini cikarmasi cok normal internete kalsa bogaz enfeksiyonu sebebiyle ölebilirim. Ölen var midir elbette ama bu kacta kac oluyor dunya ustunde internete takilmayin tabiki gosterin cocugunuzu ama yipratmayin kendinizi

Yardimci olurmusunz şüphem war yarin dktra gostercem oglum 2 ay 1 hafta internt iyi ce kafami karstrdi
down sendromu dogumda anında doktorların şüphelendıgı bıldıgu bısey benım eşimin yegenım down sendromlu dogdu dogdugu gun doktor şüphemız var dedı anında soyledı kromozom testı yaptırdılar ve cıktı bebekte anlasılıyordu zaten yüzünde😔2aylık bebegınızde olma durumu yoktur bence vesvese yapmayın

Down sendromlu çocukların çoğunun elinde simian çizgisi olur. İnce düz bir şerit. İnternetten görseline bakabilirsiniz

Down sendromu olsaydı teşhis edilirdi sanıyorum. çünkü bariz görüntü farklılıkları var. burunda basiklik, çekik göz ve kısa bir ense. çocuğu hep sırtüstü yatırdıysanız kafa şekli bozulabilir. sağa sola düzenli yatirmaniz lazım. bunun için yastıklar var. dilinin dışarda olması çok normal zaten. bilemedim anlattiklarinizdan doğrusu. biz bile sağlıkçı olmayan insanlar down sendromlu çocuk görünce yüzünden anlıyoruz. çocuk doktorunun anlamamasi tuhaf gelir. sonuçta sağlık ocağına vs de gidiyorsunuzdur. orada da söylerlerdi.

down sendromu dogumda anında doktorların şüphelendıgı bıldıgu bısey benım eşimin yegenım down sendromlu dogdu dogdugu gun doktor şüphemız var dedı anında soyledı kromozom testı yaptırdılar ve cıktı bebekte anlasılıyordu zaten yüzünde😔2aylık bebegınızde olma durumu yoktur bence vesvese yapmayın
Benim bebeğim dede aynı şüphe var suan kromozom analizi yapiliyor.bebeğiniz doğdukthepnuyuyormuydu uyuyormuydu sessizmiydi

Back