Bu arada alişan hoca buyrun cerrahpaşa tıp mezunu kendisi.Bu benim cocugumun otizmli olup domates yedirdim de oldu demem gibi bisey. Arastrma yok kanit yok. Yasayanlardan duydum diyip asi yaptircak insanlara yanlis fikirler empoze ediyosunuz. Bu sozunuzle asi yaptirilmayan bi bebek ölse bunun vebalini vicdani yukunu ben size anlatmayim yasayanlardan duymussunuzdur.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebeklerde Aşı Hakkında
- Konu Sahibi efee3456
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 24 Mayıs 2017
- 7.487
- 14.675
- 248
- 34
Siz bisey anlatamiyosunuz ki. Asi karsitligini anlarim. Arastirir inceler bir karsi olursunuz. Bizzat yasayandan duydum.diye bi bilim dali mi var. Ne konustugunuzdan haberiniz yok. Bilincli insan yasayanlardan duydum diye mi savunur fikrini. Sacma sapan.Ya biz ne anlatıyoruz sen ne diyosun aynen sen haklısın
Aşı karşıtı değilim bu bir. İkincisi bilinçliyim sizi bilgilendirmeye geldim de demedim sadece okuyorum duyuyorum bu konuda bilgisi olan başına gelen varmı gibisinden konu açtım. Birşeyi de savunduğum yok herkes ne isterse onu yapar. Bizzat yaşayandan duydum dememin amacı da ondan büyük kaynak mı olur gibisinden söyledim. Alıp bir yerden kopyalayıp kaynak bu deyince içiniz mi rahatlayacaktı o zaman mı onaylanmış olacaktı bu durumu yaşayan gözü yaşlı insanlardan duydum. Belki derli toplu yazamıyorum 5 aylık bebeğim var onunla da ilgileniyorum parça parça olabilir size geçirememişimdir olayı ki zaten ben bunları biliyorum sizi bilgilendirmeye geldim siz yanlışsınız bu doğru diye de bir şeyi savunmadım. Gereksiz yükselmeye lüzum yok.Siz bisey anlatamiyosunuz ki. Asi karsitligini anlarim. Arastirir inceler bir karsi olursunuz. Bizzat yasayandan duydum.diye bi bilim dali mi var. Ne konustugunuzdan haberiniz yok. Bilincli insan yasayanlardan duydum diye mi savunur fikrini. Sacma sapan.
- 7 Eylül 2022
- 673
- 1.847
- 28
Rota aşısı için ben de kararsız kalmıştım, yan etkilerinden değil de tercihe bağlı olmasından dolayı es geçsem mi diye düşünmüştüm, iki sene önce iyi ki yaptırdım dedirtti. Arkadaşımın çocuğu on gün hastanede yattı, eridi tükendi yavrum, doktorlar her şeye hazırlıklı olun demişler, zor atlattı, aynı ay içinde büyük kızım üç gün evde, küçük ise bir gün hastanede iki gün evde yatıp atlattılar çok şükür.Rota için istemedim demişsiniz, aşılar hakkında olumsuz durumları duyuncada telaş yaptığınızı söylemişsiniz. Peki rota aşısını yaptırmadığınız durumda bu hastalığa yakalanırsa çocuğunuz sonuçları çok ağır oluyor veya menenjit aşısı veya kızamık hangisi olduğu önemli değil,merak etttiğim karar verirken yaptırıp yaptırmamaya nasıl yapılmaması durumunda yaşanan ağır hastalık durumlarını göze alabiliyorsunuz bunun için telaş yaşamıyorsunuz? Misalen 18. Ay aşısı için otizim yan etkisi var deniyor diyorsunuz allah bilir kaç kişide bir oran yapılmaması durumunda cocuk felci veya sarılık durumunu yaşasa allah bilir nasıl geçirecek bunu nasıl göze alabiliyorsunuz? Yaptırmamayı düşünüyorsanız hem size hemde diğer kişilere sorum.
Konuya yan etki olarak bakarsak çocuklara antibiyotik de yasaklanmalı, ya da ilaçlı her türlü tedavi yapılmamalı, çünkü çoğunun yan etkisi mevcut, sizin de dediğiniz gibi, yaptırmayı reddederek, çocukları bir şeyden koruyalım derken, daha büyük bir şeyin kucağına atmak olur bu, üstelik sadece kendi çocuğunu değil tüm toplumu etkiler.
- 12 Ocak 2021
- 4.456
- 18.696
- 158
- 30
Evet tam olarak bahsettiğim durum bu benimde. Tabiki hiçbir şey masum değil Yan etkiler var ama kar zarar oranına bakılırsa zaten doğru olan yaptırmak olur (çoğu durumda) yaptımamak cok daha büyük risklere gebe olmak demek. Yani ben yaptırmamayı büyük cesaret olarak görüyorum. Kardeşim hepatit b oldu küçükken baya ağır geçirdi aşısı olmasa durumu ne olurdu bilmiyorum. Çocuk felci belki suan çok yaygın karşılaşılmıyor şuan ama rota virüsü cok yaygın yaptırmamak büyük cesaret. Doktorlara aşı yaptırmayı destekleyin diye dayatılıyor deniyor ama bunu dayatıyorlarsa bile geçmişte yaşanan salgınların ölümlerin tekrar yaygınlaşmaması için yoksa bütün doktorlar karar sizin der kenara çekilir sonra toplum olarak hastalıklarla boğuşmaya devam ederiz. El kadar cocuklara birşey olmasın yeterki kimsede kararından pişman olmasın inşallah.Rota aşısı için ben de kararsız kalmıştım, yan etkilerinden değil de tercihe bağlı olmasından dolayı es geçsem mi diye düşünmüştüm, iki sene önce iyi ki yaptırdım dedirtti. Arkadaşımın çocuğu on gün hastanede yattı, eridi tükendi yavrum, doktorlar her şeye hazırlıklı olun demişler, zor atlattı, aynı ay içinde büyük kızım üç gün evde, küçük ise bir gün hastanede iki gün evde yatıp atlattılar çok şükür.
Konuya yan etki olarak bakarsak çocuklara antibiyotik de yasaklanmalı, ya da ilaçlı her türlü tedavi yapılmamalı, çünkü çoğunun yan etkisi mevcut, sizin de dediğiniz gibi, yaptırmayı reddederek, çocukları bir şeyden koruyalım derken, daha büyük bir şeyin kucağına atmak olur bu, üstelik sadece kendi çocuğunu değil tüm toplumu etkiler.
- 24 Mayıs 2017
- 7.487
- 14.675
- 248
- 34
Basina gelenden buyuk kaynak mi olur mu olmaz tabi haklisiniz. Ben gereksiz yukselmiyorum. Konuyla ilgili hic bisey bilmeyen insanlar bu yazdiklarinizi okudugunda gercekten boyle zannedicek. Asi yaptirmak istememek baska bisey asi otizm yapiyo demek baska bisey. O zaman ben de Iddiamin arkasindayim domates de otizm yapiyo. Hadi bakalimAşı karşıtı değilim bu bir. İkincisi bilinçliyim sizi bilgilendirmeye geldim de demedim sadece okuyorum duyuyorum bu konuda bilgisi olan başına gelen varmı gibisinden konu açtım. Birşeyi de savunduğum yok herkes ne isterse onu yapar. Bizzat yaşayandan duydum dememin amacı da ondan büyük kaynak mı olur gibisinden söyledim. Alıp bir yerden kopyalayıp kaynak bu deyince içiniz mi rahatlayacaktı o zaman mı onaylanmış olacaktı bu durumu yaşayan gözü yaşlı insanlardan duydum. Belki derli toplu yazamıyorum 5 aylık bebeğim var onunla da ilgileniyorum parça parça olabilir size geçirememişimdir olayı ki zaten ben bunları biliyorum sizi bilgilendirmeye geldim siz yanlışsınız bu doğru diye de bir şeyi savunmadım. Gereksiz yükselmeye lüzum yok.
Hadi bu zamana kadar toplumda aşı oranı çok yüksekti, aşı karşıtları bu cesaret ile rahat rahat takıldı. Bu saatten sonra aşı politikası mahvolmuş, yeni yeni hastalıklar türemiş bir toplumuz
Kızamık sonuçlarını bilmeden çocuk felcinden çocuğun hayatını mahvetmekten korkmadan aşı otizm yapıyor evet evet aynen
Silinen hastalıklar turemeye başladı asıl otizmden korkacaginiza yeni doğan döneminde aşıları bitmemiş çocukların kızamık olmasından korkun
Aşılı çocuğun verdiği güven ile aşı yaptırmamak bencilliğin zirvesi bana göre.
Kızamık sonuçlarını bilmeden çocuk felcinden çocuğun hayatını mahvetmekten korkmadan aşı otizm yapıyor evet evet aynen
Silinen hastalıklar turemeye başladı asıl otizmden korkacaginiza yeni doğan döneminde aşıları bitmemiş çocukların kızamık olmasından korkun
- 5 Haziran 2022
- 354
- 1.349
- 43
Cocugumun tum asılarını yaptırdım, özel asılardan rotavirüs ve meningokok asısını da yaptırdım. Bir cocugum daha olursa ona da hepsini yaptırırım. Bu asılar bir ton testten geciyorlar. Ası bulduk hadi tum çocuklara vuralım diye getirip vurmuyorlar. Aşıların yan etkisi ates gibi basit seyler. Buyuk zararı belki milyonda bir kiside gorunuyor olabilir ama aşı vurulmamanın yaratacagı sıkıntı çok daha büyük.
- 10 Ocak 2016
- 1.136
- 2.374
- 133
Hah ben de tam bunu yazacaktim. Asi yaptirmamayi seciyorum deme ozguvenine sahip ebeveyn ben yaptirdigim ve suru bagisikligini korudugum icin cocugunun hasta olmadigini heaaba katmiyor. Ama ben kendi yavrumun disinda kanser oldugu icin asilarini olamamis veya daha baska sorunlari oldugu icin toplumun korumasi gereken cocuklar ve buyukler icin de asilatiyorum cocugumu. Gocmenlerle birlikte silindi dedigimiz hastaliklar yeniden hortladi cunku bu asilari atlayanlar sacmaya basladi.Hadi bu zamana kadar toplumda aşı oranı çok yüksekti, aşı karşıtları bu cesaret ile rahat rahat takıldı. Bu saatten sonra aşı politikası mahvolmuş, yeni yeni hastalıklar türemiş bir toplumuz
Otizm konusunda ise BİR adet yayin cikti LANCET medikal dergisinde yillar once o yaziyi yazan adam su an doktor degil. Unvani elinden alindi yaptigi calismanin sonuclari ve kosullari ile oynayip toplumu yanilttigi icin. Otizm 18. Ay vs asilari ile iliskilendiriliyor cunku cogu zaman tani o zaman konabiliyor sonra aaa biz asi olmustuk acaba ondan mi. Bir tane bile calisma yok bununla ilhili. Bilmem hangi doktor ne demis beni ilgilendirmez. Master doktora yaptiysaniz sunu ogreniyorsunuz sadece tek bir calisma veya uzmanin dedigi hic sey ifade etmez. Ayni calisma baskalari tarafindan tekrarlanmalidir. Sonra kosullari degistirilip karsilastirilmalidir. Sonra kesin yargiya varilabilir. Su hocanin doktorun dediklerini bi okuyun dinleyin diyenlere cok kiziyorum. Her doktor cok mu uzman cok mu bilgili konu ile ilgili hangi calismayi yapmis?
Rota asisi ve alerji iliskisi konusunda ise bisey diyemiyorum gercekten ama okudugum kadariyla alerji yapmaktan ziyade zaten olan/veya olma potansiyeli olan alerjileri tetiklemesi. Ama henuz gorece yeni bir asi ve etkilerinin calisilmasi vakit alacaktir. Ben kar zarar hesabi yaptim. Alerjik olma ihtimalini belki iki ay hastanede enfeksiyonla yatma ile kararlastirinxa kolay oldu karar vermesi.
İnternet bazen diyorum cok kotu oldu cunku artik boyle bilgiler yangin gibi yayiliyor. Bi video izledim cocuk felci asisi bulununca insanlar gunlerce kuyrukta beklemis olmak icin. Kurtulduk ve cocuklarimiz kurtuldu diye sevincten agizlar kulaklarda. Su an bu hastalik yeniden hortlamis vaziyette. Dusunun yani kac yillik asi ama asi karsitligi yuzunden cocugunu bu riske atan var. Evet buyuk ilac sirketleri veya dunyayi yoneten rockefeller ailesi nufusu azaltmak istiyor. Bi biz farkindayiz buyuk oyunun. Hey allam!
Ayrica bu tarz hurafeler otizmin gercek sebepleri konusunda calismalar yapilmaya engel oluyor dikkati baska yone cekerek. Amerika bu bataga bizden 20 sene once dusmustu bize ruzgari anca vurdu demek ki.
Son düzenleme:
Hah ben de tam bunu yazacaktim. Asi yaptirmamayi seciyorum deme ozguvenine sahip ebeveyn ben yaptirdigim ve suru bagisikligini korudugum icin cocugunun hasta olmadigini heaaba katmiyor. Ama ben kendi yavrumun disinda kanser oldugu icin asilarini olamamis veya daha baska sorunlari oldugu icin toplumun korumasi gereken cocuklar ve buyukler icin de asilatiyorum cocugumu. Gocmenlerle birlikte silindi dedigimiz hastaliklar yeniden hortladi cunku bu asilari atlayanlar sacmaya basladi.
Otizm konusunda ise BİR adet yayin cikti LANCET medikal dergisinde yillar once o yaziyi yazan adam su an doktor degil. Unvani elinden alindi yaptigi calismanin sonuclari ve kosullari ile oynayip toplumu yanilttigi icin. Otizm 18. Ay vs asilari ile iliskilendiriliyor cunku cogu zaman tani o zaman konabiliyor sonra aaa biz asi olmustuk acaba ondan mi. Bir tane bile calisma yok bununla ilhili. Bilmem hangi doktor ne demis beni ilgilendirmez. Master doktora yaptiysaniz sunu ogreniyorsunuz sadece tek bir calisma veya uzmanin dedigi hic sey ifade etmez. Ayni calisma baskalari tarafindan tekrarlanmalidir. Sonra kosullari degistirilip karsilastirilmalidir. Sonra kesin yargiya varilabilir. Su hocanin doktorun dediklerini bi okuyun dinleyin diyenlere cok kiziyorum. Her doktor cok mu uzman cok mu bilgili konu ile ilgili hangi calismayi yapmis?
Ayrica bu tarz hurafeler otizmin gercek sebepleri konusunda calismalar yapilmaya engel oluyor dikkati baska yone cekerek. Amerika bu bataga bizden 20 sene once dusmustu bize ruzgari anca vurdu demek ki.
Bunun birde bir sürü toplumsal zararı var eğer aşı yaptirmayip hastalık yaşandığında da telaşa kapilmayacak ise problem yok
Ama kırk türlü tedavi için hastahaneden ayrılmayacak
Kabakulagin erkek çocuklarda etkisi var mesela, tam sebep sonuç ilişkisini bilmiyorum ama aşıdan önce yakalanmış ve kalıcı iz kalmış akrabam var
Çocuk felcinden engelli kalmış dünya güzeli akrabam var
Çocuk dönüp sorsa anne neden yaptirmadin ben niye felç oldum diye ne der acaba?
- 7 Kasım 2019
- 5.673
- 1
- 5.317
- 198
aşı kac yıldır var bılmem ama olmadıgında ınsanlar ölüyordu. ölmek yani.. sımdı ölumden kurtarıyor daha otesı yok ki. dolayısıyla bılmem ne hastalıgı yapıyor bıle diyip kesinlestırseler yıne yaptırırdım aşıyı. artık hastalıklar zaten arttı. bi kesımde muthiş aşı dusmanlıgı var neden nerden turedı bılmem amac ne hıc anlam veremıyorum onların korkutmaları ve yonlendırmelerıyle bı dolu bebek asısız gezıyor . ve bu benı endıselendırıyor.. ucu kesin bize de dokunacak da hayırlısı. bunca doktor bunca uzman vardır bi bildikleri. ozellıkle aşı konusunda ınsanları caydırmaya calısanlardan uzak durun. sızın sorumlulugunuzda olan bı bebek. zamanı gectıgınde telafısı olmuyor yapılmayınca sonradan yapılamaz yanı.. ilaclarda yan etkı var herkesı etkiliyor mu hayır..asısızken daha kotu seylerle karsılascaksınız atıyorum bu yuzde 1 otizm oranıyla kıyaslanamazBen de onu diyorum etrafım da bir çok kişi bu konudan bahsediyorum aşıdan sonra oldu diye o yüzden kararsızım dedim zaten bebeğim 5 aylık ve bütün aşılarımızı olduk olmaya da devam etmeyi düşünüyorum. Fakat bu bahsettiğim kişiler hep genetik testlerini yaptırmış ve mesela otizmin doğuştan olmadığı kararını kesinleştirmişler. Tabi ki çıkıp da kimse aşıdan oldu diyemez ama insan çekiniyor.
Siz bisey anlatamiyosunuz ki. Asi karsitligini anlarim. Arastirir inceler bir karsi olursunuz. Bizzat yasayandan duydum.diye bi bilim dali mi var. Ne konustugunuzdan haberiniz yok. Bilincli insan yasayanlardan duydum diye mi savunur fikrini.
Tetenoz ve difteri aşısı toplatılma kararı alındı yan etkilerden dolayı buyrun 18. Ay aşısından bahsedilmiyor ama onun içinde de tetenoz ve düfteri var zaten kendi kararınız ben daha fazla konuşmak istemiyorum kimseyi de etkilemek gibi bir amacım yok teşekkürler.aşı kac yıldır var bılmem ama olmadıgında ınsanlar ölüyordu. ölmek yani.. sımdı ölumden kurtarıyor daha otesı yok ki. dolayısıyla bılmem ne hastalıgı yapıyor bıle diyip kesinlestırseler yıne yaptırırdım aşıyı. artık hastalıklar zaten arttı. bi kesımde muthiş aşı dusmanlıgı var neden nerden turedı bılmem amac ne hıc anlam veremıyorum onların korkutmaları ve yonlendırmelerıyle bı dolu bebek asısız gezıyor . ve bu benı endıselendırıyor.. ucu kesin bize de dokunacak da hayırlısı. bunca doktor bunca uzman vardır bi bildikleri. ozellıkle aşı konusunda ınsanları caydırmaya calısanlardan uzak durun. sızın sorumlulugunuzda olan bı bebek. zamanı gectıgınde telafısı olmuyor yapılmayınca sonradan yapılamaz yanı.. ilaclarda yan etkı var herkesı etkiliyor mu hayır..asısızken daha kotu seylerle karsılascaksınız atıyorum bu yuzde 1 otizm oranıyla kıyaslanamaz
Eklentiler
- 24 Mayıs 2017
- 7.487
- 14.675
- 248
- 34
Siz yaptirmayin hanimefendi. Yan etkiler ölümden daha agirdir muhakkakTetenoz ve difteri aşısı toplatılma kararı alındı yan etkilerden dolayı buyrun 18. Ay aşısından bahsedilmiyor ama onun içinde de tetenoz ve düfteri var zaten kendi kararınız ben daha fazla konuşmak istemiyorum kimseyi de etkilemek gibi bir amacım yok teşekkürler.
- 7 Kasım 2019
- 5.673
- 1
- 5.317
- 198
onemlı bı bılgı vermıssın tesekkur ederm neden toplatıldıgını acıkladıklarında anlarız bakalım . okudugum kadarıyla bi raf omru uzatılma mevzu da var. ne dıye uzattılar ne dıye toplatılıyor bısı dememısler. lakın bu karma ası ıcındekı suspansıyonla o tetadif 0,5 aynı sey mı bılmıyorum saglıkcı arkadaslar bilir.Tetenoz ve difteri aşısı toplatılma kararı alındı yan etkilerden dolayı buyrun 18. Ay aşısından bahsedilmiyor ama onun içinde de tetenoz ve düfteri var zaten kendi kararınız ben daha fazla konuşmak istemiyorum kimseyi de etkilemek gibi bir amacım yok teşekkürler.
Karmanın içindeki de tetenoz difteri vs aynı şeyler 18. Ay içindede var eğer toplatılırsa 18. Ayın içinden tetenoz difteri çıkarılıp tekrar sunulur diye duydum buda baya sürer ne kadar doğru bilmiyorum bir ebeden duydum.onemlı bı bılgı vermıssın tesekkur ederm neden toplatıldıgını acıkladıklarında anlarız bakalım . okudugum kadarıyla bi raf omru uzatılma mevzu da var. ne dıye uzattılar ne dıye toplatılıyor bısı dememısler. lakın bu karma ası ıcındekı suspansıyonla o tetadif 0,5 aynı sey mı bılmıyorum saglıkcı arkadaslar bilir.
- 15 Haziran 2016
- 7.710
- 1
- 20.426
- 348
- 38
Öncelikle bu yazılar bugünlerde çok yaygın değil hep vardı, aşılar üretilmeye başlandığından beri varMerhabalar öncelikle sadece bu konu da bilgilenmek ve bildiklerimizi paylaşmak adına bu konuyu açıyorum lütfen yanlış anlaşılmasın Bebekler de yapılan aşılar hakkında bu günler de çok fazla makaleleler ve yazılar görüyorum ve hiç iyi şeyler yok açıkcası. Özellikle 18. Ay aşısı hakkında çok büyük yan etkiler olduğunu söylüyorlar otizm gibi. 6 ay aşısından sonra diyabet, çölyak, süt, yumurta alerjisi vb. Şeyler başına gelen yada duyan varmı açıkcası bu konuda çok tedirginim. Önceden yaptırdık bişey olmadı bisler de olduk diyenler gelmeden söyleyeyim malesef bizim zamanımızda ki gibi temiz kalmadı hiçbirşey yediğimiz içtiğimiz hormon kimyasal oldu o yüzden bilinçli bir şekilde cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
Otizmin sebebi sizce aşı mı? Yoksa bebelerin tv telefon tablet karşısında asosyal ortamda ilgisiz büyütülmesi mi?
Çocuklarda diyabetin nedeni sizce aşı mı yoksa doğuştan gelen genetik geçiş mi yada annelerin çocuklarını bol aburcuburlu paketli gıdalı hamurişli çikolatalı fastfoodlu beslemesi mi? Sülalesinde diyabet olmayan insan pek kalmadı günümüzde genetik geçiş sandığınızdan çok daha yoğun
Çocuklarımıza marketten alıp içirdiğimiz şey gerçek süt yedirdiğimiz yumurta gerçek yumurta mı sizce? Şehirde büyüyen çocuklarda süt alerjisi çok sık görülürken köyde büyüyen çocuklarda neden çok nadir görülüyor sizce, köydeki bebeler aşı olmuyor mu? Fabrika yumurtacılığında o tavukların sürekli yumurta vermeleri için ne tür hormonlarla yemlerle beslendiğini hiç araştırdınız mı? Aşı olsun olmasın bu yumurtaları yiyenlerin reaksiyon göstermemeleri mücize zaten. Market yumurtasını alerji yaptığı için ağzına süremeyen insanlar yazın köye gittiklerinde doya doya yumurta yiyor hiç bir rahatsızlık yaşamadan
Bebeğin gıda alerjisi olduğunu zaten genellikle 6.ayda anlıyoruz çünkü 6.ayda bu gıdaları almaya başlıyor, aşıyla ne ilgisi var? Öncesinde annesinin tükettiklerinden dolayı da alerjik tepki veren bebekler var
Çölyak hakkında hiç bilgi edindiniz mi? Bence edinmediniz, önce hastalığı bir anlayın ondan sonra aşıdan mı oluyor diye düşünürsünüz
Yediklerimiz içtiklerimiz hatta soluduğumuz hava giydiğimiz temas ettiğimiz kumaş hepsi sentetik yapay kimyasal inorganik, eeeee bunca müdahalenin ortasında bu hastalıkları aşıya bağlamak ne kadar mantıklı?
Neden aşı oluyoruz? Spesifik bir hastalıktan korunmak için, hastalığa antikor üretmek için, bağışıklığımızın hastalığı tanıması için, o hastalığa yakalansak da hayati risk oluşturmaması için yada hastalığa hiç yakalanmamak için. Bu mantıkla geliştirip üretilmiş bir ürünün hasta etmesi mantıklı mı sizce? Ki aşılar sayesinde kitlelerin hayatının kurtulduğunu biliyorsunuzdur mutlaka, aşıların çok çok eski çağlardan beri kullanıldıklarını ne şekilde neden üretilmek zorunda kalındığını dünya tarihinde salgınlardan dolayı aşı üretilip uygulanana dek ne kadar insan öldüğünü filan araştırıp öğrenmişsinizdir herhalde değil mi?
Aşı olup x hastalığı olan insanlar bu x hastalığın aşıdan sebep olduğunu nereden biliyor?
Ben fmf hastasıyım, as hastasıyım, astım hastasıyım, alerjik bünyeliyim, gıda alerjim ve ilaç alerjim var: bunlar hangi aşı nedeniyle bende oluştu sizce? Bunların bir aşı nedeniyle olduğunu nasıl ispatlayacaksınız?
Peki kızamık aşısı olmayan bir bebek çocukken yada yetişkinken kızamık olursa neler olabilir bunu biliyor musunuz?
Çocuk felci olmayan bebeklerin çocukların ne şartlarda yaşadığını kimi zamanda yaşayamadığını biliyor musunuz?
Difteri, kolera, menenjit?
Bence yapmanız gereken çocuğuma menenjit aşısı yaptırmazsam ve menenjit olursa ne olurmuş diye araştırmak
Bunu aşısı yapılan her hastalık için uygulayın, gördüklerinizden sonra aşı yaptırıp yaptırmamaya karar verirsiniz
Bir tarafta aşı olmazsa sakat kalacağı yada öleceği bir tablo diğer tarafta aşı, aşı olmazsa neler olacağı net ortada
Şunu da unutmayın, diyelim ki çocuk felci aşısı yaptırmadınız ve çocuk buna yakalandı, geldi 20yaşına baktı gözlerinize, ne cevap vereceksiniz o çocuğa, bunun vebaliyle nasıl yaşayacaksınız?
- 12 Ekim 2008
- 6.656
- 2
- 15.072
- 773
Çevremde 10larca çocuga bütün aşılar yapıldı, hiç bir yan etki gelişmedi. Etrafta sorgulanacak çok şey var, aşılar bu grupta değil bence.Merhabalar öncelikle sadece bu konu da bilgilenmek ve bildiklerimizi paylaşmak adına bu konuyu açıyorum lütfen yanlış anlaşılmasın Bebekler de yapılan aşılar hakkında bu günler de çok fazla makaleleler ve yazılar görüyorum ve hiç iyi şeyler yok açıkcası. Özellikle 18. Ay aşısı hakkında çok büyük yan etkiler olduğunu söylüyorlar otizm gibi. 6 ay aşısından sonra diyabet, çölyak, süt, yumurta alerjisi vb. Şeyler başına gelen yada duyan varmı açıkcası bu konuda çok tedirginim. Önceden yaptırdık bişey olmadı bisler de olduk diyenler gelmeden söyleyeyim malesef bizim zamanımızda ki gibi temiz kalmadı hiçbirşey yediğimiz içtiğimiz hormon kimyasal oldu o yüzden bilinçli bir şekilde cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
- 19 Ağustos 2021
- 1.865
- 2.401
- 83
"... halihazirda firma tarafindan yapilmis tum urunlerine'' diyor.Tetenoz ve difteri aşısı toplatılma kararı alındı yan etkilerden dolayı buyrun 18. Ay aşısından bahsedilmiyor ama onun içinde de tetenoz ve düfteri var zaten kendi kararınız ben daha fazla konuşmak istemiyorum kimseyi de etkilemek gibi bir amacım yok teşekkürler.
Asilarin mensei vardir. Mukemmel uretim yapan ulkemizde asi uretimi durdurulup gidip tuvaletini hala sokakta yapanlarin ulkesi Hindistan'dan surekli temin ettikleri asilar olmasin?
- 7 Kasım 2019
- 5.673
- 1
- 5.317
- 198
coğu ılac ordan dagıtılıyor orda uretılıyor mu bılmem ama depo ora dıye bılıyorum. hındıstan. ınsallah her ılacı asıyı kendı ülkemzde arastırılarak uretırler bı gun"... halihazirda firma tarafindan yapilmis tum urunlerine'' diyor.
Asilarin mensei vardir. Mukemmel uretim yapan ulkemizde asi uretimi durdurulup gidip tuvaletini hala sokakta yapanlarin ulkesi Hindistan'dan surekli temin ettikleri asilar olmasin?
- 19 Ağustos 2021
- 1.865
- 2.401
- 83
1928 kurulmus Hifzisihha Enstitumuzde hem arastirmalar hem de asi uretimleri yapiyordu. 2011'de kapatildi.coğu ılac ordan dagıtılıyor orda uretılıyor mu bılmem ama depo ora dıye bılıyorum. hındıstan. ınsallah her ılacı asıyı kendı ülkemzde arastırılarak uretırler bı gun