Merhabalar öncelikle sadece bu konu da bilgilenmek ve bildiklerimizi paylaşmak adına bu konuyu açıyorum lütfen yanlış anlaşılmasın Bebekler de yapılan aşılar hakkında bu günler de çok fazla makaleleler ve yazılar görüyorum ve hiç iyi şeyler yok açıkcası. Özellikle 18. Ay aşısı hakkında çok büyük yan etkiler olduğunu söylüyorlar otizm gibi. 6 ay aşısından sonra diyabet, çölyak, süt, yumurta alerjisi vb. Şeyler başına gelen yada duyan varmı açıkcası bu konuda çok tedirginim. Önceden yaptırdık bişey olmadı bisler de olduk diyenler gelmeden söyleyeyim malesef bizim zamanımızda ki gibi temiz kalmadı hiçbirşey yediğimiz içtiğimiz hormon kimyasal oldu o yüzden bilinçli bir şekilde cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebeklerde Aşı Hakkında
- Konu Sahibi efee3456
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 7 Kasım 2019
- 5.673
- 1
- 5.317
- 198
bu yazdıgın hastalıklar bebegın basına gelırse bunun sebebının ası oldugu tanısını kim koyacak ki? kım emın olcak? otizm yada colyak baska sebepler varken neden aşı densın ki? ben aşıların oyle bı etkısı oldgunu dusunmuyorum ayrıca.Merhabalar öncelikle sadece bu konu da bilgilenmek ve bildiklerimizi paylaşmak adına bu konuyu açıyorum lütfen yanlış anlaşılmasın Bebekler de yapılan aşılar hakkında bu günler de çok fazla makaleleler ve yazılar görüyorum ve hiç iyi şeyler yok açıkcası. Özellikle 18. Ay aşısı hakkında çok büyük yan etkiler olduğunu söylüyorlar otizm gibi. 6 ay aşısından sonra diyabet, çölyak, süt, yumurta alerjisi vb. Şeyler başına gelen yada duyan varmı açıkcası bu konuda çok tedirginim. Önceden yaptırdık bişey olmadı bisler de olduk diyenler gelmeden söyleyeyim malesef bizim zamanımızda ki gibi temiz kalmadı hiçbirşey yediğimiz içtiğimiz hormon kimyasal oldu o yüzden bilinçli bir şekilde cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
- 24 Mayıs 2017
- 7.487
- 14.675
- 248
- 34
Digerleri hakkinda fikrim yok ama otizmin genetik gecisli oldugu dusunuluyo.Merhabalar öncelikle sadece bu konu da bilgilenmek ve bildiklerimizi paylaşmak adına bu konuyu açıyorum lütfen yanlış anlaşılmasın Bebekler de yapılan aşılar hakkında bu günler de çok fazla makaleleler ve yazılar görüyorum ve hiç iyi şeyler yok açıkcası. Özellikle 18. Ay aşısı hakkında çok büyük yan etkiler olduğunu söylüyorlar otizm gibi. 6 ay aşısından sonra diyabet, çölyak, süt, yumurta alerjisi vb. Şeyler başına gelen yada duyan varmı açıkcası bu konuda çok tedirginim. Önceden yaptırdık bişey olmadı bisler de olduk diyenler gelmeden söyleyeyim malesef bizim zamanımızda ki gibi temiz kalmadı hiçbirşey yediğimiz içtiğimiz hormon kimyasal oldu o yüzden bilinçli bir şekilde cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
Asidan oldugu kanaatine nasil varilmis?
- 19 Kasım 2020
- 22.000
- 48.072
- 548
- 4 Kasım 2022
- 391
- 193
- 18
- 29
Ben de onu diyorum etrafım da bir çok kişi bu konudan bahsediyorum aşıdan sonra oldu diye o yüzden kararsızım dedim zaten bebeğim 5 aylık ve bütün aşılarımızı olduk olmaya da devam etmeyi düşünüyorum. Fakat bu bahsettiğim kişiler hep genetik testlerini yaptırmış ve mesela otizmin doğuştan olmadığı kararını kesinleştirmişler. Tabi ki çıkıp da kimse aşıdan oldu diyemez ama insan çekiniyor.bu yazdıgın hastalıklar bebegın basına gelırse bunun sebebının ası oldugu tanısını kim koyacak ki? kım emın olcak?
Aşıdan sonra test yapılmış ve genetik olmadığı sonradan çıktığı belli olmuş bir çok insan da aynısı var tesadüf mü?Digerleri hakkinda fikrim yok ama otizmin genetik gecisli oldugu dusunuluyo.
Asidan oldugu kanaatine nasil varilmis?
Onda bende kararsız kalmıştım yaptırmafımDiğerlerini bilmiyorum ama rota aşısı alerjik bebeklerin alerjisini tetikliyor diye duymuştum öyle de oldu
- 24 Ağustos 2020
- 2.985
- 7.497
- 108
Tepki göstermenize gerek yok yazımı okuduysanız fikir alışverişi için açtım yoksa aşı bilim karşıtı bir insan değilim teşekkürler.Yaptırma o zaman yani aşıdan otizim olduğunuda ilk defa duyuyorum.
Ben de öyleyim fakat insan ister istemez duyunca telaş yapıyor.Bu tür teoriler uzun yıllardır devam ediyor. Duyuyorum,okuyorum.
Ben bilimden yanayım. Hastalıkları önlemenin en kolay çaresi aşı bana göre.
Bebeğimin ilaç içmesi yerine aşı olmasını tercih ederim.
Anladım. Maşallah bebişlereKizim 7 yasinda bütün aşılarını yaptırdım hiçbir sıkıntı yaşamadım kızım ateslenmedi bile şimdi oğlum 6 aylik oğlumda da bir sey yaşamadım şimdiye kadar ve ben aşıların böyle bisey yaptığına inanmıyorum
- 13 Nisan 2007
- 33.057
- 100.213
- 1.123
- 45
Neden telaş yapıyorsun ki?Ben de öyleyim fakat insan ister istemez duyunca telaş yapıyor.
Diyelim ki bu şekilde hastalık enjekte ediyorlar o zaman tüm bebeklerin hasta olması gerekiyor mu?
Yani ne zaman başlamışlar bu işlemlere?
Bu sene doğanlara mı?
3 sene önce doğanlara mı?
11 sene önce doğanlara mı?
Kimi örnek alacağız yani?
- 12 Ocak 2021
- 4.456
- 18.696
- 158
- 30
Onda bende kararsız kalmıştım yaptırmafım
Rota için istemedim demişsiniz, aşılar hakkında olumsuz durumları duyuncada telaş yaptığınızı söylemişsiniz. Peki rota aşısını yaptırmadığınız durumda bu hastalığa yakalanırsa çocuğunuz sonuçları çok ağır oluyor veya menenjit aşısı veya kızamık hangisi olduğu önemli değil,merak etttiğim karar verirken yaptırıp yaptırmamaya nasıl yapılmaması durumunda yaşanan ağır hastalık durumlarını göze alabiliyorsunuz bunun için telaş yaşamıyorsunuz? Misalen 18. Ay aşısı için otizim yan etkisi var deniyor diyorsunuz allah bilir kaç kişide bir oran yapılmaması durumunda cocuk felci veya sarılık durumunu yaşasa allah bilir nasıl geçirecek bunu nasıl göze alabiliyorsunuz? Yaptırmamayı düşünüyorsanız hem size hemde diğer kişilere sorum.Ben de öyleyim fakat insan ister istemez duyunca telaş yapıyor.
Son düzenleme:
Öncelikle merhaba. Evet rotayı yaptırmadım kararsızdım düşünme sürem de zamanı geçti ve yaptırmadım. Hastaneler de rota aşısı yapıldığı halde yüzlerce rotadan yatan çocuk var malesef. Tabi ki aşı karşıtı değilim yukarda bir hanımefendi de bahsetmiş ilaç yerine aşı kullanmayı tercih ederim hem kendim de hem çocuğum da zaten aşı yaptırmayacağım dememişim değil mi? Sadece böyle birşey başına gelen var mı çok duyuyorum diye fikir alışverişi yapmak için konu açmışım. TeşekkürlerRota için istemedim demişsiniz, aşılar hakkında olumsuz durumları duyuncada telaş yaptığınızı söylemişsiniz. Peki rota aşısını yaptırmadığınız durumda bu hastalığa yakalanırsa çocuğunuz sonuçları çok ağır oluyor veya menenjit aşısı veya kızamık hangisi olduğu önemli değil,merak etttiğim karar verirken yaptırıp yaptırmamaya nasıl yapılmaması durumunda yaşanan ağır hastalık durumlarını göze alabiliyorsunuz? Misalen 18. Ay aşısı için otizim yan etkisi var deniyor diyorsunuz allah bilir kaç kişide bir oran yapılmaması durumunda cocuk felci veya sarılık durumunu yaşasa allah bilir nasıl geçirecek bunu nasıl göze alabiliyorsunuz? Yaptırmamayı düşünüyorsanız hem size hemde diğer kişilere sorum.
Enjekte ediliyor demedim, bilinçli yapılıyor da. Sadece bazı bebekler de bu tür yan etkiler olduğu söylemlerinden bahsettim. Peki 3 yıl önce 5 yıl önceden bahsediyorsunuz araştırdığınızdan da bahsediyorsunuz söylermisiniz neden önceden örneğin süt, yumurta, gıda alerjisi bebeklerde bu kadar yaygın değilken şuan çoğu bebek de var ?Neden telaş yapıyorsun ki?
Diyelim ki bu şekilde hastalık enjekte ediyorlar o zaman tüm bebeklerin hasta olması gerekiyor mu?
Yani ne zaman başlamışlar bu işlemlere?
Bu sene doğanlara mı?
3 sene önce doğanlara mı?
11 sene önce doğanlara mı?
Kimi örnek alacağız yani?
- 12 Ocak 2021
- 4.456
- 18.696
- 158
- 30
Tamam mesela bir tane cok önemli aşıyı yaptırmamayı tercih etmişsiniz. Hastanede rotadan yatan tabiki cok cocuk var ama aşılı olanlar ve olmayanların durumu cok farklı geçiyor. Siz yaptırmayarak ölümle sonuçlanabilecek durumu göze alıp yaptırmama kararını nasıl verdiniz? yaptırsanız ölüm riski yok mesela yaptırmamanın sonuçları daha ağır.Öncelikle merhaba. Evet rotayı yaptırmadım kararsızdım düşünme sürem de zamanı geçti ve yaptırmadım. Hastaneler de rota aşısı yapıldığı halde yüzlerce rotadan yatan çocuk var malesef. Tabi ki aşı karşıtı değilim yukarda bir hanımefendi de bahsetmiş ilaç yerine aşı kullanmayı tercih ederim hem kendim de hem çocuğum da zaten aşı yaptırmayacağım dememişim değil mi? Sadece böyle birşey başına gelen var mı çok duyuyorum diye fikir alışverişi yapmak için konu açmışım. Teşekkürler
Tek bilinçli anne sensin tamamTamam mesela bir tane cok önemli aşıyı yaptırmamayı tercih etmişsiniz. Hastanede rotadan yatan tabiki cok cocuk var ama aşılı olanlar ve olmayanların durumu cok farklı geçiyor. Siz yaptırmayarak ölümle sonuçlanabilecek durumu göze alıp yaptırmama kararını nasıl verdiniz? yaptırsanız ölüm riski yok mesela yaptırmamanın sonuçları
Aşı yaptırdığın da ölüm riski yok diyerek konumuzla alakan olmadığını sadece birşeyleri konuşmak için geldiğini de belli ettin zaten arkadaşım o yüzden uzatmaya gerek yok. Nasıl bu kadar emin ve kesin konuşuyorsun bilmediğin görmediğin şeyler aklında kafam almıyor .Tamam mesela bir tane cok önemli aşıyı yaptırmamayı tercih etmişsiniz. Hastanede rotadan yatan tabiki cok cocuk var ama aşılı olanlar ve olmayanların durumu cok farklı geçiyor. Siz yaptırmayarak ölümle sonuçlanabilecek durumu göze alıp yaptırmama kararını nasıl verdiniz? yaptırsanız ölüm riski yok mesela yaptırmamanın sonuçları daha ağır.