Bebekler kendi kendine nasıl uyur ?

Bence bu durum biraz bebeğin mizacıyla da alakalı.

Aaa el kadar bebekte ne mizacı demeyin;
Onların da mizaçları, kişilik özelleri var...

Benim kendi deneyimimi sorarsanız, buyuk oglum 3 bucuk yasinda. Tam bir problem cocuk. Kolikten Gece terörüne kadar her seyi yaşadık onunla. 3 aylik olan kucuk oglum ise sakin mizaçlı. Öz bakımını yaptiktan sonra uyur, sokakta uyur, karanlıkta yatırdığımda uyur...

Ozetle; cok zor biliyorum ama uyku eğitimlerine cevap vermiyorsa üzüp yıpratmayın kendinizi.

Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Emzikli uyusun 3e kadar yolu war.. ben yanında uyuyarak alıştırmıştım sallamadan uyumayı.. 1 hafta olmadan alışıyor hem öğlen hem akşam uykusu.. inş sizinkide alışır

Yazınızı görünce yazmak istedim 1.5 yaşından sonra yanımızda yattı yerde yatağı da vardı ama çıkıyordu yanıma :KK70: beşiğinde rahat edemiyordu odasını onun boyuna uygun yaptık yani yatağı çok yüksek değil düşse bile canı yanacak kadar yüksek değil mesela 30 cm filan odasına stickerler aldım yapıştırdım rengarenk bi oda oldu oyuncakları filan herşeyi odasında olan herşey onun eşyası benimsiyor benim diye daha çabuk alışma süresi hızlanıyor ben ilk bir hafta gündüzleri başladım gece hiç uyanmadı ben çok kalkıp baktım ilk gece zor oldu benim için ama rahat etti düzene girdi bizim odadayken çıt sese uyanırdı şükür iyiyiz fikir olsun diye yazmak istedim

teşekkür ederim ama odasın da neler var stickerlar oyuncakları bi dünya
peluşları mesela bütün çizgi karakterlerini aldık nerdeyse cıvıl cıvıl bir oda
halısına varana kadar ama çok hastalandı diye yanıma aldım küçükken odasında
yatıyordu beşiğinde yani hastalıkta bırakamadım diye alıştı ya koluma yada biyerime
uyku sırasında bile dokunuyor falan bakalım şimdi arabalı yatak falan almayı düşünüyorum
belki çok severse yatar kısmet artık yaz gelince bana sıkıntı geçen yaz odasındaydı mesela cam falan açılmaz
ya o yanımdayken napıcam bilmem....

teşekkür ederim ama odasın da neler var stickerlar oyuncakları bi dünya
peluşları mesela bütün çizgi karakterlerini aldık nerdeyse cıvıl cıvıl bir oda
halısına varana kadar ama çok hastalandı diye yanıma aldım küçükken odasında
yatıyordu beşiğinde yani hastalıkta bırakamadım diye alıştı ya koluma yada biyerime
uyku sırasında bile dokunuyor falan bakalım şimdi arabalı yatak falan almayı düşünüyorum
belki çok severse yatar kısmet artık yaz gelince bana sıkıntı geçen yaz odasındaydı mesela cam falan açılmaz
ya o yanımdayken napıcam bilmem....
Allah yardımcın olsun inşallah alışır ama dediğim gibi ilk gündüzleri başlayıp bi süre sonra gece de yatırırsın daha kolay olur onun için ayrılmak bende uyuyana kadar yanında duruyorum uyuyunca çıkıyorum onu da alın yanınıza yataklar gösterin hangisini alalım sana hangisinde uyumak istersin odanda diye seçenek sunun belki işe yarar

Allah yardımcın olsun inşallah alışır ama dediğim gibi ilk gündüzleri başlayıp bi süre sonra gece de yatırırsın daha kolay olur onun için ayrılmak bende uyuyana kadar yanında duruyorum uyuyunca çıkıyorum onu da alın yanınıza yataklar gösterin hangisini alalım sana hangisinde uyumak istersin odanda diye seçenek sunun belki işe yarar

3 yaşında seçmeyi bilirmi acaba arabaları çok sevdiği için
arabalı yatak dedim ama bakalım onuda denerim tabi
büyük ihtimalle bizim yatak rahat diye orda uyumayı seviyor
kendi yatağını büyüyen karyoladan çevirdim hem dar hemde altı
düşüyor nedense yatak koyulan parça varya ondan istemiyor sanırım
bakalım artık kısmet...

3 yaşında seçmeyi bilirmi acaba arabaları çok sevdiği için
arabalı yatak dedim ama bakalım onuda denerim tabi
büyük ihtimalle bizim yatak rahat diye orda uyumayı seviyor
kendi yatağını büyüyen karyoladan çevirdim hem dar hemde altı
düşüyor nedense yatak koyulan parça varya ondan istemiyor sanırım
bakalım artık kısmet...
Bizim ki de çok seviyor arabaları ister gibi sanki olabilir biz de büyük yatak aldık rahat yatsın diye 100’200 cm istersen özelden atarım resmini ev gibi olanlar var ya montessori ye benziyor onlardan beşikte rahat edemiyorlar herhalde bizim ki de öyle yaptı yatakları rahat değil sanırım ondan

Bizim ki de çok seviyor arabaları ister gibi sanki olabilir biz de büyük yatak aldık rahat yatsın diye 100’200 cm istersen özelden atarım resmini ev gibi olanlar var ya montessori ye benziyor onlardan beşikte rahat edemiyorlar herhalde bizim ki de öyle yaptı yatakları rahat değil sanırım ondan

eevet o modelleri gördüm rahatmı onlar şık duruyormu odada
ben ne bilim değişik baza olabilir arabalı yatak olabilir diye düşündüm hep
büyük ihtimalle yatağını sevmediğinden yoksa odasını çok seviyor. ve bazen yatırıyorum
uyuyunca gece uyanıyor ve aşırı sinirleniyor ağlıyor:KK43::KK43::KK43:

eevet o modelleri gördüm rahatmı onlar şık duruyormu odada
ben ne bilim değişik baza olabilir arabalı yatak olabilir diye düşündüm hep
büyük ihtimalle yatağını sevmediğinden yoksa odasını çok seviyor. ve bazen yatırıyorum
uyuyunca gece uyanıyor ve aşırı sinirleniyor ağlıyor:KK43::KK43::KK43:
Odanın büyüklüğüne bağlı küçük odada hantal durabilir süsleyince filan hoş oluyor rahatlığına rahat eşim ben oğlum çıkıyoruz sağlam bşy olmadı normal tek kişilik yatak özel ölçü ztn odaya görede ayarlanabilir ama em fazla 7-8yaşına kadar yatar diye düşünüyorum ilerde sıkılabilir büyüdükçe o zmn da bi oda takımı olur ztn sevsin diye ucuz yollu yaptık bizde

Odanın büyüklüğüne bağlı küçük odada hantal durabilir süsleyince filan hoş oluyor rahatlığına rahat eşim ben oğlum çıkıyoruz sağlam bşy olmadı normal tek kişilik yatak özel ölçü ztn odaya görede ayarlanabilir ama em fazla 7-8yaşına kadar yatar diye düşünüyorum ilerde sıkılabilir büyüdükçe o zmn da bi oda takımı olur ztn sevsin diye ucuz yollu yaptık bizde

odamız maalesef çok büyük değil dolabı oyuncakları
vs doluyor zaten en iyisi standart arabalı yatak daha iyi olacak..

Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
2 yasina gelince sallamadim sirtini sivazladim uyudu simdi uc hala oyle uyuyor

2.5 ay bana kalirsa cok erken,ama yavas yavas yanliz birakmak istiyorum derseniz,bazi oyuncaklar var,yumusaklar,tavana isik yansitiyorlar,yildiz ay gezegenler gibi,bunlarin donenleri var,muzik de caliyor,zamanla zamanla cocukda sartli refleks gelisiyor ve zaten o spesifik muzigi duyunca aklina uyku geliyor :) denenebilir ben kizda denemistim ise yaramisti yillar yillar onceydi tabi .

Yazılanların çoğunluğunu okumaya çalıştım genel olarak iki kanı ortaya çıkmış ve aslına bakılırsa hepsine katılıyorum :) Allah bağışlasın 3 tane oğlum var heralde üzerlerinde bugüne kadar var olan bütün yöntemleri denedim :halay: büyük oğlum doğdu doğalı uyku sevmez yahu yeni doğmuş bir bebek uyumaz mı bizimki uyumuyordu bizi tanıyan tanımayan beni gören herkes acırdı bana :kızgın: sonuç doktorlar inceledi herşeyine baktı ve teşhis uyumayan bebek çıktı bizimkisi meğer bazı bebeklere gece gündüz toplam 3saat uyku yetiyormuş Dr lar böyle dedi :'( sürekli ağlardı tek başına gece gündüz diğer işleri de oluyor haliyle insanın saatlerce ayağımda sallardım yeterki dursun uyumadan geçtim bari dursun sakince emmesi sorundu büyüdü ek gıda aldı yemesi sorundu şimdi tam 4.5 yaşında çok şükür en azından gece uyuyor tabi uyanma saati genel olarak 6 ama yine de en azından geceleri uyuyor ikizler var bide çok şükür abilerine göre bir tık daha iyiler uyanma saatleri genelde 5-6 arası çoğunlukla bir sorun olmazsa akşam 10dan sonra sabaha kadar uyuyabiliyorlar tabi bu çocuklarım da mama istemedi anne sütüyle doyurmak biraz daha yorucu oldu genelde uyku sevmeyen çocuk olduğu için benimkiler ikizler de yaklaşık 1 yaşına kadar tam bir düzen olmadı şimdi çok şükür 3ü de yatmaya fiziksel hazırlık ardından süt ve yatağa geçiş olayını anladı ben yada babası uyuyana kadar bir süre yanlarında oluyor sonra kapıyı çekip çıkıyoruz uzun sözün kısası her çocuk kendine has bir birey farklı özellikleri farklı istekleri var bazen bişeyler için çabalamadan önce onu anlamak ve izlenecek yola beraber karar vermeliyiz en doğru yöntem o zaman bulunur sanırım bütün annelere bolca sabır diliyorum

2 ay çok erken kendi uyuması için. 3 ay zaten anneye yapışık yaşıyorlar. Biz 4. Aydan sonra sallamayı bıraktık. Uyku rutini oluşturduk zamanla alıştı. Şu an 7 buçuk aylık kendi kendine uyuyor koyunca.

bebeğim 5 aylık ilk 3 ay sizin dediğiniz gibi emzirirken uyuyordu sadece. sonra sallamaya başladık beşikte sallayarak uyuyordu ama coğunlukla emzirerek. sonrasında ara ara kendi kendine uyumaya başladı. Ne yaptık diye sorarsan Kendi beşiğinde dönencesi var müzikli özellikle akşamları ondan tavana yansıyan ışıkları yıldızları takip ederken uyuya kalıyordu. Tabi arada beşiğinide sallıyorduk yanlız hissedince tedirgin oluyordu.

birde burada hamile iken paylaşımlarda arkaşların haber vermesi ile A101 den küçük atlı karınca almıştım. aşağıda resmi var 20 TL almıştık. İlk 3 ay yüzüne bakmadı ama sonrasında ilgisini çekmeye başladı. Üzerinde ninni müzik masal tuşları var. onu açıyoruz onunla da kendi kendine uyuyor ama dediğim gibi hep yanında kendimizi hissettiriyoruz. Yoksa beşiğe bırak kendi kendine asla uyumaz.

1510849822801-2128898532-jpg.2068235

Kızım üç yaşını geçti. Naçizane böyle şeyleri kafanıza takmamanızı öneririm. Yüzünü örtünce uyurdu kızım saati geldiyse tabi, 3 saat rutini,4 saat rutini, 5 saat tümünü kitap gibi uyguladı hiç şaşmadı. 18 aylık oldu işler çığrından çıktı. Uyumaz uyusa kalkmaz yemek yemez illa masal okuyarak yanına yatıp uyumak ister. Kendi uyumaz. Yorgunluktab gözü kapanır uyumuycam der. Bugün düzene sıkacaksınız 6 ay sonra ya da ilk hastalıgınfa o düzenin yerinde yeller esecek. Kendinizi de çocugu da yıpratmayın. Deneyin yüzüne bi mendil örtmeyi ya da yumuşak bi battaniye mesela. Olursa olur olmazsa kısmet

Keyfini çıkarın anneliğin.

X