bebekler ıcın ayakkabı

melek_utku

oglumsum ıyıkı varsın
Kayıtlı Üye
1 Mart 2009
149
0
37
arkadaslar ayakkabı hakkında neler dusunuyosunuz ılk adım ayakkabısı almayı dusunuyorum nezaman almamız gerektıgı hakkında bılgısı olan veya alan varmı aranızda sızce henuz erkenmıa.s.

Canım ben yürümeye başlayınca almayı düşünüyorum ortopedik olanlardan.

Ama ne alıcaz bilmiyorum.hangi markalarda buluruz aradığımızı, alanlar yazarlarsa hepimiz yararlanırız.

Şimdilik ihtiyaç duydukça patik gibi olan ayakkabılardan giydiriyorum.Ama benim kız biraz düz taban gibi, hemen yürür yürümezz ortopedik giymesi lazım.

ben kullanmaya başladım ilk adım ayakkabısı 19 no vardı abisinden kalma sonuçta yürüteçte falan ayakta duruyo çocuk ayakkabısız bastırmamak lazım
çocuk ayakkabısı satan bi ayakkabıcıya gidip ilk adım ayakkabısı derseniz yardımcı olurlar

bende hafta sonu baktım alalım diye...Fakat en küçüğü 18 numara imiş...Giydirdim çoookkk büyük oldu..Sanırım kızımın ayakları çok küçük olacak...o yüzde bende patik ayakkabilardan aldım..

numaralar markadan markaya da değişiyor
ben de 3 tane ayakkabı var biri 18, diğeri 19, öbürü ise 20 numara

bız henuz almadık ılk adım ayakkabısı
bır bebek magazasında gordum ve almak ıstemıstım
gorevlı ayagına gıydırerek alınmasının uygun oldugunu soyledıgı ıcın almadım
henuz ayagına uygun numarada yok sanırım yurumeye baslar numarasına kadar buyumesı ıcın

kıslar ben bişey sorucam bilgisi olan varsa cevaplasın ne olur;
kızım ayakta durduğu zamanlarda çoğunlukla balerin gibi parmaklarının ucunda duruyor, daha önce eş de dostta gördüm böyle bebekler ama bu şekilde basmanın zararlı olduğunu duymuştum biyerlerden. siz ne dersiniz acaba yanlış mı basıyor kızım
ve ayakkıbı giydirsek düzeltebilirmiyiz bu durumu?
bi tanıdığımızn kızı 3 yaşında ve her zaman bu şekilde parmaklarının ucunda yürüyordu. alışmış artık çocuk.
bizimki de iyice alışmadan bu duruma ve tamamen ayaklanmadan önlemini alsam diyorum, siz ne dersiniz???

kıslar ben bişey sorucam bilgisi olan varsa cevaplasın ne olur;
kızım ayakta durduğu zamanlarda çoğunlukla balerin gibi parmaklarının ucunda duruyor, daha önce eş de dostta gördüm böyle bebekler ama bu şekilde basmanın zararlı olduğunu duymuştum biyerlerden. siz ne dersiniz acaba yanlış mı basıyor kızım
ve ayakkıbı giydirsek düzeltebilirmiyiz bu durumu?
bi tanıdığımızn kızı 3 yaşında ve her zaman bu şekilde parmaklarının ucunda yürüyordu. alışmış artık çocuk.
bizimki de iyice alışmadan bu duruma ve tamamen ayaklanmadan önlemini alsam diyorum, siz ne dersiniz???

canım benım oglumda aynı anllattıgın gıbı yuruyo parmak uclarında yurutecte alıstıgı ıcın sanırım ben oyuzden ayyakkabı alsam duz basmaya alısırmı dıye merak edıyorum kullanan varsa bılgı veırıse sevınırıma.s.

elifçim annemlerin anlatmasından biliyorum,benim abnlam da belli bi yaşa kadar hep balerin gibi yürümüş.sonradan düzelmiş.bizde yürüteçte büyümüşüz bu arada.bi problemimiz yok çok şükür.dert etme yani sonradan düzeltiyo kendini

saolun kıslar
ama benim kızım hiç sevmedi yürüteci, ona alıştı ondan desem o da değil.
1 aydır hiç oturmuyo mesela.:sinifsinif:

bizim arkadaşta öyle yürümüş canım .şimdi 13 aylık kızı var oda aynı şekilde yürüyor..3 yaştan sonra düzeliyormuş.arkadaşta herhangi bir sorun yok. ama yinede bi oktoruna bi sorbakalım. en azından için rahat eder.

arkadaslar ben bugun doktora gıttım ayakkabı olayını sordum yurumeden ayakkabıyı kullanmayı tavsıye etmıyoruz dedı parmak ucunda yurumesını sordum normal dedı ılerde duzelır dedı oyuzden cok hevesle almak ıstedıgım ayakkabıyı alamadım

Son düzenleme:
normalda doktorlar 2 yaşına kadar ayakkabı giyilmesini önermiyorlar
yazın kolayda kışın ne yapacağız
kuzucukların ayakları üşür
bir de bizler büyürken böyle tıbbi bilgiler pek bilinmiyordu
anne ve babalarımız bize ayakkabı giydirmiş

ben öğlen okuduğumda yazacaktım ama bir türlü fırsat olmadı
kızlar zaten yaz şimdi ayakkabı giydirmeyin ya da sandalet tarzı bişeyler alın ama o ayakkabılarla yere bastırmayın. doktorlar mümkün mertebe çıplak ayak yere basmalarını öneriyorlar .. sonrasında yürümeye başlayınca da aldığınız ayakkabı yani ilk adım ayakkabılarının mutlaka ortapedik olması lazım bunun içinde bir kaç yer var böle tam ortapedik satan mesela kifidis bunlardan biri .. zaten bu ayakkabılar fiyatları ile bir şekilde kendilerini belli ediyorlar :)))

ben aldım 18 numara ortopedik bir ayakkabı çünkü oğlum hiç oturmuyor desem yeridir üsrekli yürümeye çalışıyor ya yürüteçte ya da bizim ellerimizden tutarak gidiyor halı olan yerlerde çıplak ayakta basıyor ama buralarda yaz olunca millet halılarını kaldırıyor ayrıca dışarıya parka falan çıktığımızda da yürümek istiyor işte o zaman ayakkabısını giydiriyorum bu zamana kadar o patik ayakkabılardan kllandım aa onlarda hiç durmuyor oğlumun ayağında çıkıp gidiyor burayada yazmıştım hatta sizde de bölemi diye bu ortopedik ayakkabılar hiç çıkmıyor ayağından tam kavrıyor benim oğlumda çıplak ayakken parmak uçlarına basıyor öyle yürüyor ama ayakkabılarını giydirince normal basıyor doktorla konuşma fırsatım olmadı bu konuyu yürümeye başlamadan önermediklerini bilmiyorum ama vaktinin büyük çoğunu ayakta geçiriyor için rahat etmedi hem de üşütüyordu ayaklarından hemen kusmaya başlıyordu betona asınca mecburen aldım diyebilirim çok ta memnunum 9. ay kontrolümüzde doktorumuza da soracağım, ayakkabılarını da göstereceğim. Ayrıca yaz diye ayağını terleten bişey olduğunu da düşünmeyin hiç terletmiyor yanlardan andalet tipli zaten hava alıyor açık yani birgün fotosunu koyarım buraya da olmazsa

piroşcuğum buraya taşınalım o zaman

ben daha ilk adım ayakkabısı almadım
sadece aksesuar olarak ayakkabı giydiriyoruz yağız'a
o ayakkabılarla yürütmüyoruz(zaten kendileri henüz yürümüyor motor hızıyla emekliyor)

bızde henuz almadık. genelde ev patıgı gıydırıyorum. dısarı cıkarken gıyındıgımız br kac ayakkabısı var hepsı ortopedık ama ozellıkle ılk adım ayakkabısı dıyıp almamıstık :uhm:

ben bi yerde okumuştum şöyle ki.aslında bebeklere ayakkabı giydirmek çok gerekli değilmiş.Yani doğası gereği bebeğin ayağının bi yapısı var ve o serbest halde bırakıldığı zaman kendiliğinden normal bi şekilde gelişirmiş.Yani normal bi bebeğe illa da ortopedik ayakkabı giydirmeli ayaklarında hep durmalı diye bişey yok. Doktor esasında ortopedik ayakkabı ortapedik özürlüler içindir dedi:uhm:.(düz taban vs.)Evde bebeğe kesinlikle ayakkbıya gerek yok diyo hatta yasaklıyo.ayağını sıkmayacak şeklini bozmayacak şeyler patik gibi şeyler giydirilmeliymiş.dışarıda ise ayağı koruma ve giysiyi tamamlama amaçlı ayakkabı giydirilebilirmiş.Tabi bunlar da aynı şekilde rahatsız etmeyecek şekilde olmalıymış.Yumuşak en önemlisi ve ağır olmayan cinsler seçilmeliymişş.Bunun seçimini yaparken de ortopedik alabilirsiniz ama şart değil diyodu adammm:)) ayy yoruldum valla.

bende evde giymesi için içi havlulu altı kaydırmazlı çoraplardan aldım.havalar soğumaya başladı diye.dışarısı için de yine ilk adım ayakkabısı aldım.yine de ortopedik alıyo insan yani :)) bu bi ticari olay bile olsa bebeğimi riske atmıyım diyosun yanii..yada şöyle diyim alternatifim varken aldım ama tavsiye ederim paqpa nın ayakkabıları güzel.

bende dışarda oğlum yere basmak istiyo illa diye aldım...

ilk adım ayakkabısı diye bişey duymamıştım ben nike aldım ama oda baya özellikli hafif bi ayakkabıydı..

X