• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekler arası yaş farkı ne olmalı ?

hazalkrky

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2025
1
0
1
29
İyi günler 16 aylık bir oğlum var 2,5 yıldır evliyim ve yurtdışında yaşıyorum tam büyüdü ben artık sosyalleşebilirim kurslara katılabilirim derken bu hafta tekrar hamile kaldığımı öğrendim çok fazla plan yapmış ve öğrendiğim gerçek hem beni tedirgin etti hemde oğlum konusunda çok korkuyordum.çok küçük ,nasıl yaparım yetebilir miyim enerjim ikisine yeter mi büyük endişelerim var . Aranızda çocukları arasında yaş farkı olan anneler elbette vardır sadece sizlerden duyacağım birkaç motivasyon cümlesine ihtiyacım var çünkü çevremde yeterince bebeğin küçücük, zor günler kapıda vb. Sözler duymaktan sıkıldım :(

İyi günler 16 aylık bir oğlum var 2,5 yıldır evliyim ve yurtdışında yaşıyorum tam büyüdü ben artık sosyalleşebilirim kurslara katılabilirim derken bu hafta tekrar hamile kaldığımı öğrendim çok fazla plan yapmış ve öğrendiğim gerçek hem beni tedirgin etti hemde oğlum konusunda çok korkuyordum.çok küçük ,nasıl yaparım yetebilir miyim enerjim ikisine yeter mi büyük endişelerim var . Aranızda çocukları arasında yaş farkı olan anneler elbette vardır sadece sizlerden duyacağım birkaç motivasyon cümlesine ihtiyacım var çünkü çevremde yeterince bebeğin küçücük, zor günler kapıda vb. Sözler duymaktan sıkıldım :(
Benim henüz bebeğim olamadı ama çevremde yaşayanlardan görüyorum ki ikisinin de küçük olması elbette zor ama 3 yaşından sonra kafanız rahat edecek, çocuklarınızın arasındaki kardeşlik bağı çok güçlü olacak eğer ikinci çocuk düşünceniz zaten varsa bence aralarının az olması hem size hem çocuklarınıza daha büyük avantaj benim çevremdeki insanların çocuklarının arası ne kadar uzaksa o kadar zorlanıyorlar çocuk işi her türlü zor ama ikisi bi arada büyüyecek ve siz kahvenizi alıp keyifle aralarında yaş farkı fazla olan çocukları olan arkadaşlarınızı izleyeceksiniz🤭sağlıkla büyütün inşallah🙏🏻🥰

İdeal yaş olarak hep 4 yaş denir ama bu anne babanın enerjisine, maddi manevi imkanlarına göre değişir bence. Şu an ben planlı ikinci bebeğime hamileyim 1 ay kaldı doğduğu zaman ilk oğlum 3 yaşında olacak. Eğer ikinci çocuğu zaten istiyorduysanız yaş farkını çok tutmamakta fayda var. Ben bebeğim büyüyüp okula başlayınca tekrar bir çocuk doğurup sil baştan başlamak istemedim. Ha bazı anneler de büyütüp bebek kokusunu özleyip öyle çocuk yapıyor kişiden kişiye göre değişir bu. Bir de yanlış anlamazsanız korunma yönteminiz neydi? Ben mesela ikiden fazla istemiyorum ve doğumdan sonra ekstra dikkat etmem gerekiyor çok korkuyorum sonrası için.

Benim kızlarımın arasında 23 ay var inanın çok iyi oluyor birlikte büyüyor şuan biri 12 biri 14 arkadaş gibiler ikiz gibi ayrı kalamiyorlar zorluğu ikinci bebek yürüyene kadar sonra birlikte oynamaya başlıyorlar hiç dert etmeyin bende siz gibi çok laf duydum etraftan utandım sıkıldım ama hiç öyle değildi çok güzel kolay oldu ben iş yaparken onlar oyun oynarlardi esimde yardimci oldu tabi birini eşim uyuturdu birini ben küçük kızım 12 yaşında ben 4 yıldır 3 çocuğu istiyorum olmadı elimden geleni yaptım tüp bebeğe kadar demedim şimdi diyorum keşke 2 ci kız 16 aylıkken bitane daha olsaymis şimdi oda büyümüstü kısmet tabi çok şükür bin şükür ki onları verene iyiki varlar arkadaslarim benim onun için sizde tadını çıkarın kimseyi takmayın derim

3 yıl sabredeceksin bacım :) 3 yılda çok gelişme gösteriyorlar, kendilerini kurtarıyorlar tam anlamıyla. Hangi ülke ne inkanlar var bilmiyorum ama büyük çocuğu haftada bir kaç gün günde bir kaç saat olan anaokulları/oyun gruplarına kaydettirirseniz, sosyalleşir, ona da size de iyi gelir. Sağlıkla kucağınıza alın.

Back
X