Bebekle Umre

EbrarinAnnesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2016
742
1.133
43
36
Merhaba hanımlar oğlum beşinci ayını bitirdi eşimle uzun süredir umre yapmak istiyoruz ben bekarken gitmiştim ama o gitmedi çok istiyor bebeğim sakin aslında yedir uyut cinsinden yine de çok kalabalık bir ortam olduğundan bazı endişelerim var ben ilk gittiğimde faranjit olmuştum mesela.. Giden var mı çocukla nasıl geçti anlatabilir mi çok teşekkür ederim iyi akşamlar

Bende gitmek istiyordum şubatta. Fakat kanguruda taşısam bile tavaf çok sıkıntı. O kalabalıkta iten, vuran, çarpan kaynıyor olacak. E otelde zaten kalamaz birinin beklemesi gerekiyor. Çocukla çok çok zor.

Ufak çocuğunuz olmasa gidin derdim ama. Ben olsam gitmezdim hem orada bakımı zor olur hem o kadar insandan mikrop kapabilir hastalik bulaşabilir. Babam hac dönüşü inanılmaz grip olmuştu gelince yatak döşek yatmıştı. Oranın gribi bile buradakine benzemiyor

Zatürre yani pnomokok aşıları tamam olsa neyse derdim ama orda en çok yaşanan bulaşıcılık zatürre olayı ve küçük bebek için bu çok ciddi bir durum. Hele ki şuan kış ayındayız ve salgınların arttığı mevsim bir çok ülkede. Su çiçeği, kızamık , kızamıkçık , kabakulak gibi hastalıklara bir yasa kadar bağışıklığı var ama işte grip ve türevleri ve zatürre durumu çok büyük risk. Tabi olacak diye birşey yok ama olmayacağının garantisi de yok. İyi düşünüp tartmak lazim. Hem sonuçta farz olan umre değil hac.

Ben 5 aylıkken denize sokmadım. Ki sahil kenarında yaşıyorum. Suriye' den göç alıyor ülke, rota aşıları tamamlansın demiştim. Cesaretlisin ama ben yadırgadım.

Bebeğin hastalanması durumunda orada ne şartlarda hangi hastaneye götürebileceğinizi düşünün.Türkiyedeki gibi hastane hizmeti bekliyorsanız çok iyimsersiniz.Ben olsam bebeğimi bu riske atmazdım.

Ben 3 yaşındaki kızımı toplu taşıma araçlarına bindirmedim, kalkmış umre diyorsunuz...

Sizin yaptığınız çok mu doğru acaba üç yaşında diyorsunuz bağışıklık problemi yoksa neden bindirmiyorsunuz nasıl hastalıklara karşı direnç geliştirecek? Oğlumun doktoru duysa inceden güler size..

Gideceğim demedim zaten çok üstüme gelmişsiniz gitsem bile dönüşümlü olarak oğlumu otelde bırakıp babasıyla ayrı ayrı kabeye gidecektik ama fikir almak istedim ve emin oldum aşıları henüz tam değil bu durumda götüremem herkese teşekkürler

Öncelikle umreye gitme isteğiniz çok güzel.. Fakat henüz miniminnak bir bebek için hiç uygun ve sağlıklı olmaz. Ertelemeniz daha doğru.. :)

Bebeğin hastalanması durumunda orada ne şartlarda hangi hastaneye götürebileceğinizi düşünün.Türkiyedeki gibi hastane hizmeti bekliyorsanız çok iyimsersiniz.Ben olsam bebeğimi bu riske atmazdım.

Orda türk doktorlar var sanıldığı gibi değil ben gitmemeye karar verdim ama şunu da belirteyim umre hac gibi tıklım tıklım olmuyor yerel halk bebekleriyle geliyor salgın filan yok çünkü artık dünyanın çoğu yerinde aşı yapılıyor.. Dünyayı geziyorumdaki kadın bebekle nerelere gidiyo o nasıl hasta olmuyo ya :)

ben giderim bu fırsat kaçırmazdım.
bir avm ye girdiginizde o kalabalık kadar insan var...
hangisi hangi mikropla yaşıyor biliyor muyuz?
gitmemezlik yapıyor muyuz?
kanguru alın kabeye yakın degil ama geniş açıdan tavaf yaparsınız.
ALLAH kabul daim etsin ...
ben gideceginize inanıyorum

Orası çoookkk kalabalık. Yani izdiham var resmen. Bence riske atmayın daha sonra gidin yada bebeği birine bırakın. Sıkış pıkış olmasını da geçtim hastalanabilir bile o kadar nefesin içinde
:( ben olsam götürmezdim şahsen.

Benim annem ve babam, kardeşim 3 yaşında iken gitmişlerdi. Kaldı ki kardeşim de 3 yaşındaki bi çocuk gibi değildi otizmli,geleni geçeni öpen seven sarılan bi tip :) Orda da sürekli insanlara sarılmış etmiş herhangi bir hastalık kapma durumu olmadı çok şükür.
Tavafa da ya dönüşümlü gitmişler ya da hep beraber gitmişler orda da sıkıntı olmamış.
Annem gitmeden önce müthiş stresliydi korkuyodu ama hala umre konusu açılınca der,Allah yardim ediyor bir şekilde hallediyorsun diye:)
İlla gidin gitmeyin adına yazmadım mesajı,fikir edinmeniz adına yazdım,allah niyetinizi kabul etsin nasip etsin inşallah.

Kalabalık ortam bebek için biraz zararlı ama kurban olduğum rabbim korur onu ya

Gideceğim demedim zaten çok üstüme gelmişsiniz gitsem bile dönüşümlü olarak oğlumu otelde bırakıp babasıyla ayrı ayrı kabeye gidecektik ama fikir almak istedim ve emin oldum aşıları henüz tam değil bu durumda götüremem herkese teşekkürler

Ben de bunu önerecektim, bu şekilde olur bence, ama biraz erteleseniz daha tahat edebilirsiniz. Hac veya Ramazan harici o ladar kalabalık olmuyor gözüküyor tv den, bebek arabası ile tavaf edenler gördüm diye hatırlıyorum

Back
X